Ahoj, uhodily mrazy a já bych nejraději navlíkla to moje štěně do něčeho teplého. Je to stafik s pittbulem. Oblečené pejsky potkáváme pouze ty menší rasy, tak si říkám jestli to pro ni není zbytečné. Ale je ještě malá a venku se docela klepe, takže většinou jen vykonáme potřebu a rychle domů.
pavča
napsal(a):
Ahoj, uhodily mrazy a já bych nejraději navlíkla to moje štěně do něčeho teplého. Je to stafik s pittbulem. Oblečené pejsky potkáváme pouze ty menší rasy, tak si říkám jestli to pro ni není zbytečné. Ale je ještě malá a venku se docela klepe, takže většinou jen vykonáme potřebu a rychle domů.
Ahoj. Starám se o štěndo - 5měsíců, pitbula a obleček nosí. Dala bych i dospělému, přeci jen mají krátkou srst a jemnou kůži.
Určitě nic nezkazíš, lepší ho navléct do oblečku než ho pak nechat trpět zánětem močových cest...
pavča
napsal(a):
Naše dospělá stafordka obleček nosí s radostí.Kosa jí vadí. A viděla jsem veterinární pořad, kde říkali, že i takový pitbul, stafík nebo ridgeback držený doma by měl mít venku v mrazech nějakou ochranu.
Máme doma RR, kříženku s krátší srstí (5 měsíců) a 11 letého křížence. A jen kříženec chodí v mrazech v oblečku a to z důvodu, že má problémy se zády. Takže když je hodně mráz a vím že se psem budu venku přes půl hodiny, tak mu ho dám nebo když prší. Ostatní psi jsou zdraví a když jdem ven, tak se hýbou, tudíž nevidím jediný důvod proč by měli mít obleček.
pavča
napsal(a):
Mám skoro 2 letou pitbullku ("bytovou") a ta zimu taky nesnáší úplně nejlépe. Na zimu se jí teda snažím trochu vykrmit (přes léto trénujeme bull sporty, takže je hubená) , ale i tak, když jdeme na delší dobu ven, obleček jí dám. Když jdeme jen na rychločůrací(cca 15 min.) před barák, tak ne, ale jinak fakt jo, přece jen je to byťák a když se klepe kosou, není co řešit. Pak mám teda mix několika plemen(i AST a APBT), taky krátkosrsťák, ale ten ještě ani jednou neprojevil známky toho, že by mu byla zima, tak ten obleček nemá.
No a když ti klepe kosu, tak myslím není co řešit, ne?
pavča
napsal(a):
Já si myslím, že pokud je pes zdravý a může se hýbat, oblékat nepotřebuje. Tím byste ho o to víc zchoulostivěla - neuškodí, když bude trochu otužilý, ne? Na druhou stranu když víte, že budete venku dlouho a pes nebude pořád v plné akci, oblékla bych ho. Já oblékám i velkého psa se střední srstí, když třeba jedeme na hory a čeká nás příchod do vymrzlé chalupy a hodinové čekání, až se aspoň trochu vytopí. To ho paradoxně obléknu po příchodu z venku. Malého s krátkou srstí skoro bez podsady oblékám víc, i na ven, ale právě jen tehdy, když vím, že se bude někde třeba chvíli stát, čekat apod. Na normální procházky v pohybu do hodiny délky ne - aby nezchloustivěl. A co se těch oblečků týče - na velkého mám od manmatu s dutým vláknem, je to pro saňové psy a paráda! Malému bohužel od téhle firmy nesedne velikost...
Já mám doma postelovou amstafku a kříženou stafbulku a obě nosí oblečky, když je pod nulou. Amstafka měla první zimu nachlazený záda, takže vet doporučil obleček a od té doby oblékáme. Taky máme ty od ManMantu. Výborně hřejí.