Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2012 13:01
heny

XXX.XXX.233.170

Ahoj,

musím se s Vámi podělit o velmi "zajímavou" zkušenost. Mám psa AUO. Potkáváme se při venčení s jednou "milou" paní - vlastní psa neidentifikovatelného plemene /pouliční směska/ - naštěstí menšího vzrůstu. Paní venčí psa zásadně bez vodítka a pes je zcela neovladatelný, neodvolatelný a také zákeřný a agresivní... Když je míjíme, pes dělá jakože nic, jakmile ho máme v zádech, tak se mi vrhne po mém psovi. Naštěstí je ten můj robusnější a vždy ho "přepere". Ovšem majitelka oříška tomu vždy jen přihlíží a vypadá to, že se tím baví... Pes jí pravidelně utíká ze zahrady, takže ho potkáváme i na volno bez majitelky - popravdě rozdíl v tom moc není. Minulý týden dokonce začala majitelka dělat naschvály - když jdeme kolem jejího domu /věčně asi stojí u okna nebo si to neumím vysvětlit/ - tak okamžitě otevře dveře a psa na nás pošle... Prostě magor ženská.
Snažím se jí vyhýbat a kolem domu jí nechodit, ale při venčení se jí nevyhneme. Nechápu moc její jednání - že nemá o toho svého psa strach? Co až se jednoho dne ten můj nase.e a ublíží mu?
Mám psa, který je celkově agresivnější na psy, snažili jsme se trénovat, aby po cizích psech okamžitě nevyjížděl, ale bohužel právě tyto akce naprosto idiotských majitelů nám to všechno kazí...
Čekám jen, že jednoho dne se vořechovi něco stane a bába pitomá mě zažaluje za ublížení jejímu ratlíkovi...
Opravdu beznadějný případ... smajlík

10.12.2012 13:19
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

Krááááva.
Zavolala bych policii s tím, že vás její pes ohrožuje a napadá. Ne vašeho psa, ale vás - pak to policie musí řešit. Ideální by bylo, kdyby bylo u vás zrovna "náhodou" na návštěvě malé dítě (samozřejmě s ohledem na bezpečnost, aby se psem nepřišlo do styku). A zkuste obejít sousedy, zda mají s dotyčnou paní také podobné zkušenosti, každý svědek se hodí.

10.12.2012 13:30
ilisek

XXX.XXX.196.15

kolemjdouci2 napsal(a):
Krááááva.
Zavolala bych policii s tím, že vás její pes ohrožuje a napadá. Ne vašeho psa, ale vás - pak to policie musí řešit. Ideální by bylo, kdyby bylo u vás zrovna "náhodou" na návštěvě malé dítě (samozřejmě s ohledem na bezpečnost, aby se psem nepřišlo do styku). A zkuste obejít sousedy, zda mají s dotyčnou paní také podobné zkušenosti, každý svědek se hodí.

No nevím nevím.....zrovna včera byla ve zprávách tuším na Primě pani, která má asi 5 chrtů a chodí je venčit na stejné místo jako její soused, který má 2 psy, agresivní a feny té pani již psi několikrát napadli. Sousedu to je šuma fuk, k placení účtu za veta se nemá a Policie s tím nic dělat nemůže, dokud psi nepokoušou třeba tu paní..... Opravdu sodoma komora v našem státě.....

10.12.2012 14:05
heny

XXX.XXX.233.170

No, osobně si nemyslím, že by s tím policie něco dělala. Pes lidi nenapadá, kolem člověka bez psa projde naprosto bez povšimnutí.
Říkala jsem si, že jestli to udělá ještě jednou, normálně k nim zajdu domů a zkusím si promluvit s jejím manželem, toho jsem párkrát viděla psa venčit a ten zdá se být normální. Psa má vždy na vodítku...

10.12.2012 14:14
ilisek

XXX.XXX.196.15

heny napsal(a):
No, osobně si nemyslím, že by s tím policie něco dělala. Pes lidi nenapadá, kolem člověka bez psa projde naprosto bez povšimnutí.
Říkala jsem si, že jestli to udělá ještě jednou, normálně k nim zajdu domů a zkusím si promluvit s jejím manželem, toho jsem párkrát viděla psa venčit a ten zdá se být normální. Psa má vždy na vodítku...

Tak to by asi nebylo od věci zajít za jejím manželem a probrat s ní i tu situaci kdy štve psa za plotem. Buď pochodíte, nebo uvidíte na čem jste.....

10.12.2012 17:34
atika

XXX.XXX.213.155

Tak si sebou vemte třeba pepřák a párkrát voříška postříkejte, je malej, na lidi nejde, měl by si to pro příště rozmyslet. A klidně před sousedkou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2012 20:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

atika napsal(a):
Tak si sebou vemte třeba pepřák a párkrát voříška postříkejte, je malej, na lidi nejde, měl by si to pro příště rozmyslet. A klidně před sousedkou.

Nejjednodušší bude, když si to s psíkem vyřídíte sama. Třeba když mu párkrát "ublížíte", rozmyslí si přibližovat se k vám. Ani by to snad nemusel být pepřák, možná by stačila vodní pistolka ( např.) a pořádný proud vody do čumáku.

10.12.2012 21:07
davidka

XXX.XXX.107.205

Doporučuji poprosit nějakého kamaráda, aby párkrát tu situaci pěkně z dálky (aby to paní neviděla) natočil. A pak i aby paní viděla. A pak bych jí vysvětlila, že to děláš proto, kdyby tvůj pes toho jejího jednoho dne zabil, aby byl důkaz, z čí strany útoky jsou. Možná si pak dá větší pozor a trkne ji, že by se to opravdu jednoho dne mohlo stát.
V dnešní době bohužel bez obrazového a zvukového záznamu nic nejde.

10.12.2012 22:20
atika

XXX.XXX.213.155

davidka napsal(a):
Doporučuji poprosit nějakého kamaráda, aby párkrát tu situaci pěkně z dálky (aby to paní neviděla) natočil. A pak i aby paní viděla. A pak bych jí vysvětlila, že to děláš proto, kdyby tvůj pes toho jejího jednoho dne zabil, aby byl důkaz, z čí strany útoky jsou. Možná si pak dá větší pozor a trkne ji, že by se to opravdu jednoho dne mohlo stát.
V dnešní době bohužel bez obrazového a zvukového záznamu nic nejde.

No obávám se, že sousedce je vcelku šumák jak psík dopadne - jinak by nenechala toulat a neposílala ho cíleně vysírat na většího psa. Buď je fakt prdlá nebo je jí fuk. Asi spolehlivější a hlavně účinější budet odradit psíka.

28.12.2012 07:20
plisak

XXX.XXX.236.4

já souhlasím s Davidkou, nejlíp je zadokumentovat nevhodné chování psa a pak tím paní pohrozit, naproti tomu rada Kolemjoucího, aby si paní něco přimyslela a pak to oznámila na polici mi připadá jako rada - vykoleduj si velký malér. Ale jinak, přes hloupými lidmi není účinná ochrana a toto je o lidech ne o psech

29.12.2012 09:40
jarouj

XXX.XXX.52.88

každý pes když jde s majitelem na procházku MUSÍ mít košík a být na vodítku to jest fakt a proto bych to řešil přes nějakého starostu nebo Měst policii

29.12.2012 09:55
plisak

XXX.XXX.236.4

nejsem si zcela jista, žiju nyní na vsi, myslím ale, že to byl košík nebo vodítko, aspoň někde

30.12.2012 10:40
kook

XXX.XXX.4.54

Něco podobného se mi parkrát taky stalo, když jsem ještě bydlela jinde než nyní. Taky na mého bišona utočil německý pinč, jenž byl na volno, agresivní a jeho starý majitel se tomu jen smál. Jednou jsem toho psa nakopla a málem se poprala s dědkem! Porušoval vyhlášku, kdy má pes být na vodítku. Tak jsem se na to jednou zeptala měštaka a ten mi řeknul, že bud mám zavolat na policii a ti to pak řeší jako přestupek pokutou, pokud by se to opakovalo, tak je pak postih větší. Nebo mám na psa použít pepřák, nakopnout ho. On dokonce tvrdil, že kdyby jeho rodinu ohrožoval pes, tak jej nožem zabije. Ted nosím u sebe preventivně pepřák a doma mám ještě koupené teleskopický obusek a paralyzer!

30.12.2012 11:55
jarouj

XXX.XXX.52.88

je to jedno jestli ves nebo je to veřejne prostranství takže košík i vodítko je povinnost

30.12.2012 13:36
krista0671

XXX.XXX.4.162

jarouj napsal(a):
je to jedno jestli ves nebo je to veřejne prostranství takže košík i vodítko je povinnost

Všude určitě není povinný košík pokud je pes na vodítku...

30.12.2012 19:24
plisak

XXX.XXX.236.4

taky si myslím

30.12.2012 19:25
plisak

XXX.XXX.236.4

kook napsal(a):
Něco podobného se mi parkrát taky stalo, když jsem ještě bydlela jinde než nyní. Taky na mého bišona utočil německý pinč, jenž byl na volno, agresivní a jeho starý majitel se tomu jen smál. Jednou jsem toho psa nakopla a málem se poprala s dědkem! Porušoval vyhlášku, kdy má pes být na vodítku. Tak jsem se na to jednou zeptala měštaka a ten mi řeknul, že bud mám zavolat na policii a ti to pak řeší jako přestupek pokutou, pokud by se to opakovalo, tak je pak postih větší. Nebo mám na psa použít pepřák, nakopnout ho. On dokonce tvrdil, že kdyby jeho rodinu ohrožoval pes, tak jej nožem zabije. Ted nosím u sebe preventivně pepřák a doma mám ještě koupené teleskopický obusek a paralyzer!

a pak, až vás povezou v poutech se odvolejte na toho měšťáka a uvidíte, jak vám to pomůže

7.1.2013 05:20
snape007

XXX.XXX.121.122

To, že by pes musel mít náhubek je pitomost.
Na vodítku by ale býti měl.

Asi bych ho nakopla a rozhodně na větší psy ten slzný spray není k zahození. pepřák už je trochu na psa drsný kafe.

Ona by opravdu možná stačila vodní pistole , jde spíš o efekt, než psovi ublížit. Jinak si říkám, jestli ještě jsme milovníci zvířat smajlík
Za tohle může ta kráva ženská, ani ne tak pes, který je stejně už jetej jako ona...

Problém je, že když se něco stane je to vždy strašně rychle a člověk, aby měl kupříkladu foťák , nebo něco pořád v pohotovosti, protože jít na policii s tvrzením, které zase svou lží ( tvrzením ) vyvrátí pachatel, to je ouplně na prd

Přidejte reakci

Přidat smajlík