Ahoj, vím, že by to byl zázrak, ale co kdyby...Dozvěděla jsem se od neteře, že má být za 5 dní utracen cca 3-4 letý německý ovčák. Jde o psa (dle neteře hodného, zdravého), který má maxi smůlu na páníčky.O psa před cca 2 lety ztratili zájem, zkoušeli ho nabídnout, nikdo se nenašel, tak vše vyřešili stavbou kotce, kde pes nyní trvale žije. Jediným vyžitím je občasné puštění na zahradu. Při jednom takovém vypuštění si pes našel cestu na sousední zahradu a poprali se se sousedovo roťákem. Při jejich oddělování se ohnal a souseda kousl do ruky. A tím si podepsal ortel. Soused byl u lékaře a teď má pes 5 dní (do výsledků vyšetření) a pak má být uspán. Páníčci nikoho nehledají, oni mají jasno, ale třeba kdyby ho někdo chtěl, podařilo by se ho zachránit a nějak jim to vymluvit. Neteř říká, že je přátelský k lidem a s jejím ročním stafbulem si taky hrál, u feny by určitě nebyl problém. Tak kdyby se snad opravdu měl konat zázrak a někdo nutně potřeboval ovčouna zvyklého být venku, můžem se pokusit. Do útulku ho nedají a pokud by ho odmítl vet uspat je to ten typ lidí, co si to "zařídí" jinak. Pes je pár kiláků od Plzně.
Víte, on je problém v tom, že těch inzerátů, typu vemte si psa, nebo bude utracen je poslední dobou nějak strašně moc a lidi mají dnes už semtam i existenční starosti.....útulky jsou přeplněné a "volných" psů je více jak potencionálních zájemců.... Buď si ho vemte vy a dejte ho do útulku, nebo bombardujte inzerci a nabízejte ho tam.
ilisek
napsal(a):
Víte, on je problém v tom, že těch inzerátů, typu vemte si psa, nebo bude utracen je poslední dobou nějak strašně moc a lidi mají dnes už semtam i existenční starosti.....útulky jsou přeplněné a "volných" psů je více jak potencionálních zájemců.... Buď si ho vemte vy a dejte ho do útulku, nebo bombardujte inzerci a nabízejte ho tam.
No to já vím taky, do 2+1 ke svým dvěma psům ho vzít nemůžu (můj útulkáč kluky nesnese), barák bohužel nemám. A inzerce při dnes už jen 4 dnech.... Jen to zkouším, kdyby náhodou. Varianta s nalezením je samo taky ve hře.
atika
napsal(a):
No to já vím taky, do 2+1 ke svým dvěma psům ho vzít nemůžu (můj útulkáč kluky nesnese), barák bohužel nemám. A inzerce při dnes už jen 4 dnech.... Jen to zkouším, kdyby náhodou. Varianta s nalezením je samo taky ve hře.
Tak to zkuste s tím útulkem, popadněte psa a odvezte ho dod útulku, držím mu pěsti!!!