Dobrý den, mam dotaz, mám jezevčíka který nikdy neměl problém s apetitem ale posledních 14dní mě téměř vůbec nechce jíst. Už jsem mu vyzkoušel všechny možné granule, běžně mu dávám "brit care" , od té doby co máme problém z jídlem jsem vyzkoušel všelijáké granule, acany, nějaké výběrové proplanky, i když jsou to blafy tak jsem zkusil aji friskís s tím že ty mu třeba prijdou k chuti, sežral jich jednu misku a od té doby zase nic. Když vidí že beru pytel s granulema, tak se otočí a jde pryč, mužu ho lákat jak chci ale stejně to nesní. Do nedávna mě to nědělalo starosti ale začíná mi docela dost hubnout takže mam docela strach co s tim. Mimo to máme ještě dalšího psa, takže to že bych mu nechal granule v misce ať si je sní kdy chce, to nehrozí protože by mu to ten druhej hned sežřal. Prosím poraďte nekdo. Diky
Veterynar rika ze to muze byt tim ze jsme si poridili stene, tak zarli ale stene mame uz 2mesice a on nechce zrat az poslednich 14dni, zkousim mu ted varit a pridavam mu do toho granule ale zerd ale granule s toho vybira, tak uvidim jestli pribere. Ted vazi 8kg a bezne by mel na svou velikost a stavbu tela vazit tak 10, je trochu vetsi nez cistokrevnej jezevcik.
zaky20
napsal(a):
Veterynar rika ze to muze byt tim ze jsme si poridili stene, tak zarli ale stene mame uz 2mesice a on nechce zrat az poslednich 14dni, zkousim mu ted varit a pridavam mu do toho granule ale zerd ale granule s toho vybira, tak uvidim jestli pribere. Ted vazi 8kg a bezne by mel na svou velikost a stavbu tela vazit tak 10, je trochu vetsi nez cistokrevnej jezevcik.
Psík nechce 14 dní jíst a vet řekl jen to, že to může být příchodem štěněte?? Zajdi si hned k jinému vetovi ať ho vyšetří radši, ne?
Tady vidím jako problém to, že tak dlouho pořádně nežral, jinak já jsem to s kavkazačkou před nějákou dobou řešila tak, že jsem jí dala granule, dovedla jsem jsem jí k nim a za 20 minut jsem misku sebrala ( i když se granulí ani nedotkla)..takhle jsem to udělala i další den a opět si nic nevzala..třetí den jsem jí opět dala její dávku a holčina to měla do pár minut sblajznutý...od té doby nemá s příjmem žrádla problém...(jen podotknu, že maximálně ten patý den by pro mě byl hraniční-jeli bychom k vetovi..)
Tak 14 dní bez pořádnýho žrádla mi taky přijde hodně, jako důvod žárlivost no nevím...asi bych ho taky zkusila vzít ještě k jinému veterináři. Jinak obecně na problémy s nechutenstvím u psů výborně fungují sušené pivovarské kvasnice neboli Pangamin. Stejně tak řeší problémy se zažíváním.