Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
chci se zeptat jaký máte názor na způsob krmení stylem BARF ?
děkuji za názory.
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat jaký máte názor na způsob krmení stylem BARF ?
děkuji za názory.
Zcela kladný
Krmím převážně BARFem odmalinka - vlastně čubina byla hlavně na syrovém už u chovatelky. Vidím, co jí dávám (krmím teda kusovky, ne laciné mletiny), můžu upravit složení krmné dávky ze dne na den podle aktuální potřeby, čubina je zdravá, štíhlá, vitální... průjmy a jiné obtíže mívá jen zcela výjimečně. A ani s růstem nebyl žádný problém - v cca roce a půl jsme nechali dělat rentgeny kyčlí, loktů a ramen, a podle ortopeda MVDr. Duchka má všechno nulové - dokonce říkal, že tak krásné kyčle u labradora ještě neviděl. A co jsem začala dávat hodně ryb, tak čubině ani nepraská kůže na packách, takže klidně projde po prosoleném chodníku a nevadí jí to.

Děkuji za názor
A jak je to náročné na přípravu?
Ale vůbec nemám představu kolik by měl takový hafan toho denně sníst? A na kolik to cca tak příjde měsíčně o proti superprémiovým granulím?
Na jaře k nám přibyde nový člen do rodiny Výmarský ohař a já bych tímto stylem chtěla krmit, granule se mi nezdají přilišnou výhrou pro psa mám pocit, že to jsou jen marketingové tahy.
napsal(a):
Děkuji za názor
A jak je to náročné na přípravu?
Ale vůbec nemám představu kolik by měl takový hafan toho denně sníst? A na kolik to cca tak příjde měsíčně o proti superprémiovým granulím?
Na jaře k nám přibyde nový člen do rodiny Výmarský ohař a já bych tímto stylem chtěla krmit, granule se mi nezdají přilišnou výhrou pro psa mám pocit, že to jsou jen marketingové tahy.
Náročné... vůbec. Mrsknu do misky kus masa a kus zeleniny, toť vše (mám štěstí, čubina žere s chutí naprosto cokoliv). Jediné, co je náročné, je vzpomenout si včas to maso z mrazáku vytáhnout, aby rozmrzlo. Ale na to jsou bezvadné sledě od Krmme.cz - jsou malinké a zmrzlé odděleně, takže jen vytáhnu z mrazáku tolik rybiček, kolik potřebuju, a do půl hodiny mám rozmraženou luxusní večeři pro psinu. Kvalitní granule tedy máme většinou doma taky - na cestování, když zapomenu rozmrazit maso, občas s nimi i pamlskuji apod.
Já mám labradorku, krmím spíš kvalitnějším masem (ne úplně levnými mletinami, beru hlavně Krmme.cz plus řezník) a do tisícovky měsíčně se s přehledem vejdu. Podrobné informace včetně krmné dávky (šikovná kalkulačka v Excelu) a finanční kalkulace jsou například na www.manwe.eu.
Já nemůžu přímo říkat zkušenosti, krmím Barfem ani ne půl roku po tom, co jsem už nevydržela psovu nežravost a to jsem na něj byla dost tvrdá.
Také jsem v tom nejdříve viděla vědu, nakonec selský rozum zvítězil. Doslova do měsíce jsem vyřešila BARFem oba nedostatky, o které jsem se na granulích snažila skoro 2 roky.
1) Pes přibral víc jak 5kg (byl podvyživený)
2) Vylámana srst na hřbetě, kterou jsem řešila i s veterinářem témeř rok dokonala zarostla a zmizela
Z dlouhodobého hlediska zatím nemůžu říct, ale konečně ten pes vypadá jako pes, na druhou stranu nejsem odpůrce granulí (kvalitních).

kolemjdouci2
napsal(a):
Kurňa, teď jak to po sobě čtu, tak koukám, že to vypadá, jak kdybych byla zaplacená od jistého dodavatele masa Není tomu tak, prostě s ním jen mám výborné zkušenosti.
Super myslím si že je rozhodnuto a jak to máte s tím dávkováním kolik kg/den nebo v jakém poměru to dávkujete. I děkuji za tip k dodaveteli zkouknu určitě i jiné, ale každý tip je dobrý
napsal(a):
Super myslím si že je rozhodnuto a jak to máte s tím dávkováním kolik kg/den nebo v jakém poměru to dávkujete. I děkuji za tip k dodaveteli zkouknu určitě i jiné, ale každý tip je dobrý
Dávkování musíte vyzkoušet, je to individuální, a hlavně u štěníka je potřeba průběžně přepočítávat, jak roste. Na to je právě bezvadná ta kalkulačka na manwe.eu.
Jinak já mám dospělou 23kg labradorku a dávám cca čtvrt kila masa dvakrát denně plus zeleninu. Ale to je spíš hodně, většině psů stačí míň (samozřejmě štěně v růstu potřebuje naopak víc).

serigala
napsal(a):
Já nemůžu přímo říkat zkušenosti, krmím Barfem ani ne půl roku po tom, co jsem už nevydržela psovu nežravost a to jsem na něj byla dost tvrdá.
Také jsem v tom nejdříve viděla vědu, nakonec selský rozum zvítězil. Doslova do měsíce jsem vyřešila BARFem oba nedostatky, o které jsem se na granulích snažila skoro 2 roky.
1) Pes přibral víc jak 5kg (byl podvyživený)
2) Vylámana srst na hřbetě, kterou jsem řešila i s veterinářem témeř rok dokonala zarostla a zmizela
Z dlouhodobého hlediska zatím nemůžu říct, ale konečně ten pes vypadá jako pes, na druhou stranu nejsem odpůrce granulí (kvalitních).
Tak to je super že to takhle zabralo.
A jakýma granulkama krmíte??

kolemjdouci2
napsal(a):
Dávkování musíte vyzkoušet, je to individuální, a hlavně u štěníka je potřeba průběžně přepočítávat, jak roste. Na to je právě bezvadná ta kalkulačka na manwe.eu.
Jinak já mám dospělou 23kg labradorku a dávám cca čtvrt kila masa dvakrát denně plus zeleninu. Ale to je spíš hodně, většině psů stačí míň (samozřejmě štěně v růstu potřebuje naopak víc).
děkuji a nák se to pokusím propočítat..
Já pokud dávám granule, tak se snažím, aby byly pokud možno kvalitní. Vyhovuje mi Orijen, případně bezobilná Acana. Jednou jsem koupila i Earthborn Holistic Primitive Natural, složení vypadá skvěle, ale čubina po něm trochu prděla (čímž rozhodně nechci říct, že jsou to špatné granule, každému psu sedí trochu něco jiného). Výše zmíněný TOTW jsme nezkoušeli, ale podle složení je taky výborný.
Ale faktem je, že jsme jednou čubině dali i porci Pedigree (nepředvídatelné okolnosti, fakt to bylo zrovna jediné žrádlo k dispozici), párkrát dostala i Hills, a nebyl naprosto žádný problém. Žaludek zvyklý na pestrou syrovou stravu snese skoro všechno;-) Čímž nechci říct, že je krmení zbytkama nebo chemickým šrotem pro psa dobré - to rozhodně ne. Ale pro jednou se nic nestane.

kolemjdouci2
napsal(a):
Já pokud dávám granule, tak se snažím, aby byly pokud možno kvalitní. Vyhovuje mi Orijen, případně bezobilná Acana. Jednou jsem koupila i Earthborn Holistic Primitive Natural, složení vypadá skvěle, ale čubina po něm trochu prděla (čímž rozhodně nechci říct, že jsou to špatné granule, každému psu sedí trochu něco jiného). Výše zmíněný TOTW jsme nezkoušeli, ale podle složení je taky výborný.
Ale faktem je, že jsme jednou čubině dali i porci Pedigree (nepředvídatelné okolnosti, fakt to bylo zrovna jediné žrádlo k dispozici), párkrát dostala i Hills, a nebyl naprosto žádný problém. Žaludek zvyklý na pestrou syrovou stravu snese skoro všechno;-) Čímž nechci říct, že je krmení zbytkama nebo chemickým šrotem pro psa dobré - to rozhodně ne. Ale pro jednou se nic nestane.
Taky si myslím že pro jednou se asi nic nestane, ale jako každodení krmení granulemi mi nepřijde nějak extra vyhovující.
A jak to třeba děláte když jedete s hafanem na nějaký výlet nebo dovču berete vždy granule a nebo se držíte svého??
napsal(a):
Taky si myslím že pro jednou se asi nic nestane, ale jako každodení krmení granulemi mi nepřijde nějak extra vyhovující.
A jak to třeba děláte když jedete s hafanem na nějaký výlet nebo dovču berete vždy granule a nebo se držíte svého??
Když jedeme na výlet, třeba i na týdenní psí tábor, bereme kvalitní granule (například Orijen). Maso je mnohdy problém (ne všude je lednička apod.)
Krmím masem a granulemi, jedna dávka maso a přílohy, druhá kvalitní granule - dneska jedeme Acana bezobilná a TOTW, Orijen jsem zkoušela, ale měla po něm průjem. Ještě chci vyzkoušet Purizon, ale mají jen kuře ryba či ryba. Ryby naše panenka všeobecně nemusí a kuřecím krmímr hodně, takže granule beru raději bez kuřete. Maso beru od Krmme, řezníka a Falca
Krmím taky syrovým...hodně krmím vepřové, škvarky, sádlo, protože mám psa hyperaktivního a věčně hubeného (resp. v pracovní kondici ). Takže se přiznám, že mně maso přijde asi dráž než granule, protože krmím přes kilo masa denně 35 kilovému psu. Nedejbože když chci třeba jako teď, aby pes nabral a nebyl na výstavě za chrta.
Skoro nekrmím přílohy, ty mi nechce žrát, takže max maličko těstovin nebo instatní přílohy od trope (či jak se to píše) jednou za čas. Zbytek mu nemá cenu dávat, protože to stejně nechá v misce.
Každopádně kam přijdu, tam mám suveréně nejlesklejšího psa, všichni se mě ptají čím krmím, že takovou srst nikdy neměli. Klouby čisté, pes naprosto zdravý...
Když dám nepravidelně granule (Taste of the wild), tak nemá žádný problém. Ty s sebou vozím ikdyž jedeme na akce.
Jinak je dobré přidávat vitamíny, já dávám řasu, korál a pangamin. Popř. další :)