13 letá pitbullka a dítě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2013 19:22
sarinka

XXX.XXX.60.145

Dobrý večer, mám prosbu...máme doma 9 ti měsíční holčičku, a 13 letou pitbullí holku. Když jsme malou přinesli nic moc nadšení, protože do té doby byla moje dítě , když malá plakala holka štěkala, ale postupem času, když přišla ná štěva malou hlídala, lehala si kní, dojídala po ní jídlo, nechala si od ní všechno líbit - tahání za uši, štípání. V její přítomnosti byla uvolněná, sama ji vyhledávala. Před 14 dny ležela s malou na dece, malá si hrála (jako 1000x ) s jejíma prstíkama, a asi je roztáhla a Sára na ní vyjela ( zavrčela). Moje chyba, že jsem malou nechala Sárinu zlobit, chtěla jsem, aby si Sára na to zvykla a nestal se malér, když by malá omylem zatáhla za uchu apod.
Pak malá začala lézt a Sára na ní divně čučí, další problém, že jak se bojím, aby se nic nestalo, tak to ze mně cítí Mám strach, aby v nestřežené chvíli ( nikde nejsou o samotě!) se nic nestalo...
Prosím rady, jak tuhle situaci nejlépe vyřešit.
Jinak fena je dominantní na psy odmala, na lidi zlatá, milionová..ale bohužel 13 let ve středu světa
Děkuji všem.

18.1.2013 08:26
mikka

XXX.XXX.115.177

popravdě řečeno, když jsem si váš příspěvek četla tak jsem měla husí kuži ... přesně kvuli tomuhle jsou pak v televizi psi co pokousali nebo zabili dítě ( viz. nedávný jack a bull ) ..
Nikdy nikdy nenchávejte dítě štípat a tahat psaza uši ! Psa bych nenechávala ležet takhle blízkodítěte, aby mu mohlo roztahovat prsty na tlapě nebo cokoliv jineho udělat uvědomte si, že pes je šelma a podle toho se chová - kdykoliv se muže rozhodnout, že toho bylo příliš a chnapne což muže být pro miminko fatální. A je jedno jestli je pes pitbul, ovčák nebo pudl či buldoček pes má sve místo nemusí ležet dítěti na dece nebo přímo na něm..

18.1.2013 09:49
ilisek

XXX.XXX.196.15

mikka napsal(a):
popravdě řečeno, když jsem si váš příspěvek četla tak jsem měla husí kuži ... přesně kvuli tomuhle jsou pak v televizi psi co pokousali nebo zabili dítě ( viz. nedávný jack a bull ) ..
Nikdy nikdy nenchávejte dítě štípat a tahat psaza uši ! Psa bych nenechávala ležet takhle blízkodítěte, aby mu mohlo roztahovat prsty na tlapě nebo cokoliv jineho udělat uvědomte si, že pes je šelma a podle toho se chová - kdykoliv se muže rozhodnout, že toho bylo příliš a chnapne což muže být pro miminko fatální. A je jedno jestli je pes pitbul, ovčák nebo pudl či buldoček pes má sve místo nemusí ležet dítěti na dece nebo přímo na něm..

Naprosto s vámi souhlasím, máme doma psy typu bull již několik let a také mám husí kůži z těchto fotek.....nesnáším tu část lidí, co tvrdí, že to jsou zabijáci a nesnáším ani tu skupinu lidí, co tvrdí, jak pitové apod. milují lidi, děti a nikomu vživotě neublíží.....není pravda ani jednou ani druhé a ani výchova či výcvik nemá vliv na to, zda pes pokouše či zabije dítě. Je to jen a jen blbost lidí, kteří si myslí, že pes se nemůže zachovat jako šelma, nemůže vyhodnotit situaci sám za sebe a nemůže zasáhnout.... Ilona

18.1.2013 13:21
kobylkalucni

XXX.XXX.156.6

I já mám psa a malé dítě, sice ne bulla, ale pastevce, což je ve výsledku jedno. Když byl syn malý, tak jsem je samozřejmě nechávala spolu tak, aby se dotýkaly, malý psa vískal v chlupech ( ne tahal!, psovi to bylo příjemné ) ale VŽDY jsem byla psovi u tlamy tak, abych mohla ve zlomku sekundy zareagovat. Měla jste štěstí a děkujte Bohu nebo komukoliv jinému, že se nestalo nic víc. 13-ti letý pes je jako starší člověk, už má své vrtochy, brblá, odmlouvá a když se v něm rýpe člověčí mládě, tak je možné, že ho po psím upozorní, že se to nedělá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík