Dobrý večer, mám prosbu...máme doma 9 ti měsíční holčičku, a 13 letou pitbullí holku. Když jsme malou přinesli nic moc nadšení, protože do té doby byla moje dítě , když malá plakala holka štěkala, ale postupem času, když přišla ná štěva malou hlídala, lehala si kní, dojídala po ní jídlo, nechala si od ní všechno líbit - tahání za uši, štípání. V její přítomnosti byla uvolněná, sama ji vyhledávala. Před 14 dny ležela s malou na dece, malá si hrála (jako 1000x ) s jejíma prstíkama, a asi je roztáhla a Sára na ní vyjela ( zavrčela). Moje chyba, že jsem malou nechala Sárinu zlobit, chtěla jsem, aby si Sára na to zvykla a nestal se malér, když by malá omylem zatáhla za uchu apod.
Pak malá začala lézt a Sára na ní divně čučí, další problém, že jak se bojím, aby se nic nestalo, tak to ze mně cítí Mám strach, aby v nestřežené chvíli ( nikde nejsou o samotě!) se nic nestalo...
Prosím rady, jak tuhle situaci nejlépe vyřešit.
Jinak fena je dominantní na psy odmala, na lidi zlatá, milionová..ale bohužel 13 let ve středu světa
Děkuji všem.
popravdě řečeno, když jsem si váš příspěvek četla tak jsem měla husí kuži ... přesně kvuli tomuhle jsou pak v televizi psi co pokousali nebo zabili dítě ( viz. nedávný jack a bull ) ..
Nikdy nikdy nenchávejte dítě štípat a tahat psaza uši ! Psa bych nenechávala ležet takhle blízkodítěte, aby mu mohlo roztahovat prsty na tlapě nebo cokoliv jineho udělat uvědomte si, že pes je šelma a podle toho se chová - kdykoliv se muže rozhodnout, že toho bylo příliš a chnapne což muže být pro miminko fatální. A je jedno jestli je pes pitbul, ovčák nebo pudl či buldoček pes má sve místo nemusí ležet dítěti na dece nebo přímo na něm..
mikka
napsal(a):
popravdě řečeno, když jsem si váš příspěvek četla tak jsem měla husí kuži ... přesně kvuli tomuhle jsou pak v televizi psi co pokousali nebo zabili dítě ( viz. nedávný jack a bull ) ..
Nikdy nikdy nenchávejte dítě štípat a tahat psaza uši ! Psa bych nenechávala ležet takhle blízkodítěte, aby mu mohlo roztahovat prsty na tlapě nebo cokoliv jineho udělat uvědomte si, že pes je šelma a podle toho se chová - kdykoliv se muže rozhodnout, že toho bylo příliš a chnapne což muže být pro miminko fatální. A je jedno jestli je pes pitbul, ovčák nebo pudl či buldoček pes má sve místo nemusí ležet dítěti na dece nebo přímo na něm..
Naprosto s vámi souhlasím, máme doma psy typu bull již několik let a také mám husí kůži z těchto fotek.....nesnáším tu část lidí, co tvrdí, že to jsou zabijáci a nesnáším ani tu skupinu lidí, co tvrdí, jak pitové apod. milují lidi, děti a nikomu vživotě neublíží.....není pravda ani jednou ani druhé a ani výchova či výcvik nemá vliv na to, zda pes pokouše či zabije dítě. Je to jen a jen blbost lidí, kteří si myslí, že pes se nemůže zachovat jako šelma, nemůže vyhodnotit situaci sám za sebe a nemůže zasáhnout.... Ilona
I já mám psa a malé dítě, sice ne bulla, ale pastevce, což je ve výsledku jedno. Když byl syn malý, tak jsem je samozřejmě nechávala spolu tak, aby se dotýkaly, malý psa vískal v chlupech ( ne tahal!, psovi to bylo příjemné ) ale VŽDY jsem byla psovi u tlamy tak, abych mohla ve zlomku sekundy zareagovat. Měla jste štěstí a děkujte Bohu nebo komukoliv jinému, že se nestalo nic víc. 13-ti letý pes je jako starší člověk, už má své vrtochy, brblá, odmlouvá a když se v něm rýpe člověčí mládě, tak je možné, že ho po psím upozorní, že se to nedělá.