Prosím pomozte sestavit krmnou dávku pro malé plemeno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Teriberry

3.2.2013 16:19
Teriberry

XXX.XXX.216.134

Dobrý den, mám dotaz ohledně určování krmné dávky. Jsem z toho všeho trochu zmatená.. Pořizuji si štěně čínského chocholatého psa a mám v úmyslu krmit ho syrovým masem a granulemi Ziwi peak. Ve všech článcích o barfování určují krmnou dávku na základě ideální váhy- myslí se tím ideální váha štěněte nebo dospělého psa? A jak takovou váhu mohu zjistit? Na žádném webu o dotyčném plemenu se mi ideální váha štěněte nepodařila zjistit a dokonce ani ideální váha dospělého psa (uvádějí rozmezí od 3-5 kg, což mi přijde jako značný rozdíl pokud podle toho budu určovat krmnou dávku). Tak jak tak se uvádí 100g jídla na 10 kg psa, z toho mi plynne 50g na pětikilového psa, na tříkilového jen okolo 25g.. opravdu to stačí na celý den?
A ještě k tomu Ziwi peak: krmná dávka se na webech uvádí až od 20kg váhy psa.. proč? Není snad vhodné pro malá plemena? A jaká by byla vhodná dávka pro štěně a pak pro dospělého mrňouse? Mám si to odpočítat od těch uvedených 20kg nebo je mám brát jako syrovou stravu?
Jsem už z toho trochu nablblá..smajlík smajlíkjen nechci udělat chybu..
Děkuji předem za případné odpovědi zkušenějších!

3.2.2013 16:34
laponka

XXX.XXX.106.146

Teriberry napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz ohledně určování krmné dávky. Jsem z toho všeho trochu zmatená.. Pořizuji si štěně čínského chocholatého psa a mám v úmyslu krmit ho syrovým masem a granulemi Ziwi peak. Ve všech článcích o barfování určují krmnou dávku na základě ideální váhy- myslí se tím ideální váha štěněte nebo dospělého psa? A jak takovou váhu mohu zjistit? Na žádném webu o dotyčném plemenu se mi ideální váha štěněte nepodařila zjistit a dokonce ani ideální váha dospělého psa (uvádějí rozmezí od 3-5 kg, což mi přijde jako značný rozdíl pokud podle toho budu určovat krmnou dávku). Tak jak tak se uvádí 100g jídla na 10 kg psa, z toho mi plynne 50g na pětikilového psa, na tříkilového jen okolo 25g.. opravdu to stačí na celý den?
A ještě k tomu Ziwi peak: krmná dávka se na webech uvádí až od 20kg váhy psa.. proč? Není snad vhodné pro malá plemena? A jaká by byla vhodná dávka pro štěně a pak pro dospělého mrňouse? Mám si to odpočítat od těch uvedených 20kg nebo je mám brát jako syrovou stravu?
Jsem už z toho trochu nablblá..smajlík smajlíkjen nechci udělat chybu..
Děkuji předem za případné odpovědi zkušenějších!

Prosím vás, zapojte selský rozum a vykašlete se na tabulky ! Nebo vy podle nich také jíte ? Uvidíte sama jak pes prospívá a jestli mu to stačí. Nenapadá mě žádná chyba kterou byste mohla udělat. Štěně bude rychleji nabírat na hmotnosti - tak uberu a obráceně.

3.2.2013 18:09
koňadra

XXX.XXX.128.24

laponka napsal(a):
Prosím vás, zapojte selský rozum a vykašlete se na tabulky ! Nebo vy podle nich také jíte ? Uvidíte sama jak pes prospívá a jestli mu to stačí. Nenapadá mě žádná chyba kterou byste mohla udělat. Štěně bude rychleji nabírat na hmotnosti - tak uberu a obráceně.

Přesně tak! Nakrmit psa není raketové inženýrství (jak už tady někdo napsal). Štěně krmte spíš víc než míň (je ve vývoji), však uvidíte jakou bude mít chuť. Jeden den třeba bude žrát víc, jindy méně - Vy taky nejíte pořád přesně odměřené dávky, ne? Nedělejte z toho vědu, všechny ty tabulky na granulích jsou stejně k ničemu. To prostě musíte vyzkoušet kolik toho sní a přitom netloustne ani nehubne. Ty hodnoty na pytlích jsou stejně jen orientační (stejně píší od - do). Zkoušela jsem jednou krmit psy Anfem, dávkovala jsem přesně, a to ještě na horní hranici doporučovaných dávek. Po dvou měsících byli psi stále hladoví a jako z koncentráku, tak jsem se na to vykašlala.

3.2.2013 20:26
kačís

XXX.XXX.117.12

Dobrý den,posílám odkaz na fb skupinu,kde Vám jistě holky rádi poradí nebo odkážou na zkušené smajlík Štěně se spíše vyrovná s méně,než s více a to platí i o stravě,když uvidíte,že štěndo je hubené,tak přidat,ale jinak se to počítá tak,že krmní dávka má tvořit 2-3% aktuální váhy štěněte smajlík Hodně štěstí

3.2.2013 21:13
eluschi

XXX.XXX.252.232

Vždy se u štěňat řídím pravidlem že pokud žere tak mu klidně 3x přidám... měli jsme pudlíky a NO a vždy dostali plnou misku co nesnědli tak se sebralo.
Krmili jsme 3x denně.
Vždy jsme zvážili to co jsme mu dali do misky a potom to co nechalo a udělali rozdíl. Uděláte si potom sama představu jestli mu stačí nebo chce přidat. A podle toho si taky potom můžete udělat svoji vlastní gramáž kolik mu budete dávat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík