Zrubi

XXX.XXX.150.101
Staroplzenecká výzva
Nejsme ovce, i když máme pastevecké psy. Rozhodli jsme se bránit svá chovatelská práva a Vás vyzýváme k tomu samému.
Vyslovujeme nespokojenost s vedením výboru Klubu ruských a asijských ovčáckých psů, kterou vyjádříme svým hlasováním 9. března v Brně na svolané Výroční členské schůzi.
Zásahy do chovatelských práv. Vedení Klubu ruských a asijských ovčáckých psů chystá zásadní změny ve všech řádech, které v případě schválení zasáhnou do chovatelských práv a činnosti Vašich chovatelských stanic.
(Bližší informace: http://kraop.wz.cz/02/schuze_130309_p3.pdf, http://kraop.wz.cz/02/schuze_130309_p4.pdf, http://kraop.wz.cz/02/schuze_130309_p5.pdf
Konec pastevců v Čechách. Vedení Klubu ruských a asijských ovčáckých psů připravilo kandidátní listinu do výboru a revizní komise, která nezohledňuje rozdělení členské základny v republice, hrozí značné omezení nebo zrušení všech klubových aktivit na území Čech.
(Podívejte se na rozprostření výborových kandidátů v rámci České republiky: http://goo.gl/maps/EnNMZ)
Neplatnost titulů a rušení chovností. Vedení Klubu ruských a asijských ovčáckých psů znedůvěryhodnilo a zdevalvovalo zadávání všech titulů klubových šampionů práce i vítězství v rámci klubových setkání. Chystá se i na odebírání chovností. Pozor, příště se to může týkat právě Vás!
(Seznamte se s principem zpětného odebrání vítězství v republikovém přeboru 2011 i zpětným odebráním titulu pracovního šampiona a s návrhem na odebírání chovností – strana 20, bod 23) Různé + strana 10, bod 14) Přehled pohledávek a závazků KRaAOP: http://kraop.wz.cz/02/vyborovka_130209.pdf
Je toho víc. A jsme připraveni Vás o dalších nestandardních krocích Vedení Klubu ruských a asijských ovčáckých psů informovat. Přijeďte do Brna na Výroční členskou schůzi a rozhodněte svým hlasováním.
My jsme se rozhodli vstoupit na kandidátní listinu, která se rozšíří o následující jména:
Denisa Adamová
Eva Červená
Martin Kašpar
Eva Kubínová
Ivo Masopust
Jakub Šmíd
Martin Záruba
Můžete tam být i Vy! Je to jen na Vás. Jde o Vaše chovatelské stanice a Vaše psy, je proto potřeba Vašich hlasů. Informujte se i o možnostech společné cesty do Brna.
Starý Plzenec, 28. února 2013
Martin Záruba (602 215 564, mzaruba@centrum.cz)
Dobrý den Lydie, paní Červená již byla funkce hlavního poradce chovu zbavena. Co se týče klubových setkání, mají za ně odpovědnost členové výboru. Co se týče její aktivity jako člena, měl by dotaz směrovat přímo na ní. Za sebe říkám (podílím se na organizování klubových srazů na Dobříši), že zajišťování srazů pro současné vedení KRaAOP mě vůbec nezajímá.
Další infa jsou a budou následovat na facebookové stránce:
http://www.facebook.com/pages/Staroplzeneck%C3%A1-v%C3%BDzva-nejen-pro-kavkaz%C3%A1ky/509990809043224
Martin Záruba
P.S. Výzva byla zveřejněna na facebookové otevřené (!) skupině oficiálních (!) stránek KRaAOP. Vzápětí smazán příspěvek i vyloučen ten, který sdílel. Skupina je již uzavřena.
Další info o Staroplzenecké výzvě:
http://www.facebook.com/pages/Staroplzeneck%C3%A1-v%C3%BDzva-nejen-pro-kavkaz%C3%A1ky/509990809043224
Připojte se, sdílejte. Jde i o Vás a Vaše chovy.
Zrubi
napsal(a):
Staroplzenecká výzva
Nejsme ovce, i když máme pastevecké psy. Rozhodli jsme se bránit svá chovatelská práva a Vás vyzýváme k tomu samému.
Vyslovujeme nespokojenost s vedením výboru Klubu ruských a asijských ovčáckých psů, kterou vyjádříme svým hlasováním 9. března v Brně na svolané Výroční členské schůzi.
Zásahy do chovatelských práv. Vedení Klubu ruských a asijských ovčáckých psů chystá zásadní změny ve všech řádech, které v případě schválení zasáhnou do chovatelských práv a činnosti Vašich chovatelských stanic.
(Bližší informace: http://kraop.wz.cz/02/schuze_130309_p3.pdf, http://kraop.wz.cz/02/schuze_130309_p4.pdf, http://kraop.wz.cz/02/schuze_130309_p5.pdf
Konec pastevců v Čechách. Vedení Klubu ruských a asijských ovčáckých psů připravilo kandidátní listinu do výboru a revizní komise, která nezohledňuje rozdělení členské základny v republice, hrozí značné omezení nebo zrušení všech klubových aktivit na území Čech.
(Podívejte se na rozprostření výborových kandidátů v rámci České republiky: http://goo.gl/maps/EnNMZ)
Neplatnost titulů a rušení chovností. Vedení Klubu ruských a asijských ovčáckých psů znedůvěryhodnilo a zdevalvovalo zadávání všech titulů klubových šampionů práce i vítězství v rámci klubových setkání. Chystá se i na odebírání chovností. Pozor, příště se to může týkat právě Vás!
(Seznamte se s principem zpětného odebrání vítězství v republikovém přeboru 2011 i zpětným odebráním titulu pracovního šampiona a s návrhem na odebírání chovností – strana 20, bod 23) Různé + strana 10, bod 14) Přehled pohledávek a závazků KRaAOP: http://kraop.wz.cz/02/vyborovka_130209.pdf
Je toho víc. A jsme připraveni Vás o dalších nestandardních krocích Vedení Klubu ruských a asijských ovčáckých psů informovat. Přijeďte do Brna na Výroční členskou schůzi a rozhodněte svým hlasováním.
My jsme se rozhodli vstoupit na kandidátní listinu, která se rozšíří o následující jména:
Denisa Adamová
Eva Červená
Martin Kašpar
Eva Kubínová
Ivo Masopust
Jakub Šmíd
Martin Záruba
Můžete tam být i Vy! Je to jen na Vás. Jde o Vaše chovatelské stanice a Vaše psy, je proto potřeba Vašich hlasů. Informujte se i o možnostech společné cesty do Brna.
Starý Plzenec, 28. února 2013
Martin Záruba (602 215 564, mzaruba@centrum.cz)
jaké zásahy máte na mysli??
Pokud jste dobře četl,nebyla doržena pravidla - nezaplacení poplatků, takže myslím, že odebrání je oprávněné!! Nebo zase to má platit jen pro někoho ?
Odebrání chovnosti není rozhodně míněno plošně, pouze v jednom konkrétním případě, takže NÁS, slušných chovatelů, kteří si nemohou sami doma psa papírově ci jakkoliv uchovnit se to opravdu netýká! Měl by jste číst pořádně, jde o konkrétní případy, které jsou prokazatelné !
Přijdeme a budeme hlasovat
Víte, Vaše snaha je úsměvná.
Paní Adamová s paní Červenou a bývalou jednatelkou se v minulých několika letech zbavily několika členů výboru a poléze i řadových členů klubu, kteří pro klub dýchali a pocházeli právě z okolí Plzně, Prahy atd. a najednou se hroutí z faktu, že je většina členů výboru z Moravy? Věřte, že o bydlišti členů výboru fungování klubu není.
Na stránkách KRaAOP jsem se dočetla o nefungování paní Červené coby hlavního poradce chovu a o podezřelých několika uchovněních , která se v její ch.s. prošetřují.
O jejím nefungování jsem ještě v době, kdy jsem byla členem klubu mnohé slyšela od lidí, kteří pod klubem chovali. Takže se nikdo nemůže divit, pohár trpělivosti prostě občas přeteče.
Podotýkám, že s nynějším vedením nemám nic společného a na jedné z posledních členských schůzí kterých jsme se účastnila jsem byla proti tomu, aby byla nynější předsedkyně zvolena do výboru klubu.
Spíš něž úsměvné mi to přijde k pláči, stejně jako zoufalé obvolávání lidí (o obesílání lidí maily a dalších aktivitách ani nemluvě), kteří nemají ani páru o ničem - ale když se jim vše dobře vysvětlí, tak to třeba zabere.
Třeba přijedou a budou hlasovat pro to, aby vše zůstalo postaru. Tak aby běžní členové dál neměli informace, aby dál probíhalo uchovňování psů, kteří nevytáhly paty z kotce, aby se dál vydávaly KL až po krytí. Aby členi dál nevěděli za co se utrácí klubové - jejich peníze - a hlavně, aby drželi hubu a krok - a platili členské.
Bohužel v ČR nejde chovat bez záštity klubu, člověk si musé vybrat jedno ze dvou zel.
Doufám, že brzy to bude jinak.
KAVKAZ

XXX.XXX.37.146
monika s
napsal(a):
Spíš něž úsměvné mi to přijde k pláči, stejně jako zoufalé obvolávání lidí (o obesílání lidí maily a dalších aktivitách ani nemluvě), kteří nemají ani páru o ničem - ale když se jim vše dobře vysvětlí, tak to třeba zabere.
Třeba přijedou a budou hlasovat pro to, aby vše zůstalo postaru. Tak aby běžní členové dál neměli informace, aby dál probíhalo uchovňování psů, kteří nevytáhly paty z kotce, aby se dál vydávaly KL až po krytí. Aby členi dál nevěděli za co se utrácí klubové - jejich peníze - a hlavně, aby drželi hubu a krok - a platili členské.
Bohužel v ČR nejde chovat bez záštity klubu, člověk si musé vybrat jedno ze dvou zel.
Ano,naprostý souhlas . Bylo by dobré hlasovat a nezůstávat pasivní. Otázka zní pro koho. Po přečtení výše uvedených zápisů a zpráv se mi otázka zkonkretizovala: Hlasovat pro lidi, kteří pro klub něco dělají a hodlají dbát na dodržování pravidel, které si členové sami odsouhlasili, pro všechny stejným metrem a zveřejňovat informace o uchovněných jedincích z domova i zahraničí nebo hlasovat pro lidi, kteří pracují pouze pro sebe a na základě toho je pro ně nejpohodlnější neprůhlednost a chaos, kde se dá ledacos ukrýt. Jsme národ tunelářů, tak je potřeba to aplikovat i do takovýchto zájmových oblastí, jako je drobný chov psů. Nebo že by pro někoho nebyl drobný,nýbrž hlavní živností? Je potom dobré pro plemeno, aby podmínky pro jeho chov určoval takovýto člověk? Na to si musí odpovědět každý sám, aby poslal hlas správným směrem! Na prvním místě jde přece o plemeno a jeho kvalitní chov, nikoliv o lidi, takže mi je jedno, jestli ty lidi jsou z Aše nebo Třince, obzvlášť když jde o tak malou republiku, jako jsme mi.
Jsem pouze řadovým členem, ale není mi jedno, co se s těma pár stovkama za členství děje.
KAVKAZ
napsal(a):
Ano,naprostý souhlas . Bylo by dobré hlasovat a nezůstávat pasivní. Otázka zní pro koho. Po přečtení výše uvedených zápisů a zpráv se mi otázka zkonkretizovala: Hlasovat pro lidi, kteří pro klub něco dělají a hodlají dbát na dodržování pravidel, které si členové sami odsouhlasili, pro všechny stejným metrem a zveřejňovat informace o uchovněných jedincích z domova i zahraničí nebo hlasovat pro lidi, kteří pracují pouze pro sebe a na základě toho je pro ně nejpohodlnější neprůhlednost a chaos, kde se dá ledacos ukrýt. Jsme národ tunelářů, tak je potřeba to aplikovat i do takovýchto zájmových oblastí, jako je drobný chov psů. Nebo že by pro někoho nebyl drobný,nýbrž hlavní živností? Je potom dobré pro plemeno, aby podmínky pro jeho chov určoval takovýto člověk? Na to si musí odpovědět každý sám, aby poslal hlas správným směrem! Na prvním místě jde přece o plemeno a jeho kvalitní chov, nikoliv o lidi, takže mi je jedno, jestli ty lidi jsou z Aše nebo Třince, obzvlášť když jde o tak malou republiku, jako jsme mi.
Jsem pouze řadovým členem, ale není mi jedno, co se s těma pár stovkama za členství děje.
Přesně tak, nebuďte pasivní a přijeďte hlasovat. Pro koho? Rozhodněte se na místě.
Poslechněte si, co Vám kdo chce ke všem citovaným věcem říct a pak volte. Je to jedna z hodně mála věcí, které Vám těch několik stovek ročně přináší.
Možná je ta snaha úsměvná, může jít pro někoho o volbu mezi různými zly... Důležité je ale volit. Kandidátka není uzavřená, kdokoliv z nás/Vás do toho může jít.
kao
napsal(a):
jaké zásahy máte na mysli??
Pokud jste dobře četl,nebyla doržena pravidla - nezaplacení poplatků, takže myslím, že odebrání je oprávněné!! Nebo zase to má platit jen pro někoho ?
Odebrání chovnosti není rozhodně míněno plošně, pouze v jednom konkrétním případě, takže NÁS, slušných chovatelů, kteří si nemohou sami doma psa papírově ci jakkoliv uchovnit se to opravdu netýká! Měl by jste číst pořádně, jde o konkrétní případy, které jsou prokazatelné !
Přijdeme a budeme hlasovat
Snaha o kontroverzi je úplně zbytečná
ad a) Pokud Vám přijde normální, že se mění chovatelský řád bez schválení mimořádnou členskou schůzí, pak prosím. Doporučuji prostudovat dokumenty se změnami stanov atd. (které se mění snad každý rok...)
ad b) Máte pravdu, pravidla platí pro každého. Na volební schůzi zřejmě zjistíte, že v tomto případě tomu tak nebylo. Prokazatelnost těchto případů je možná jasná v zápisech. A týkat se to může i Vás, slušných chovatelů. A pokud Vám opět přijde normální, že někomu něco odeberete bez upozornění, na základě toho, že máte bordel v dokladech (a nenamáháte se ani zeptat, jestli protistrana náhodou doklad nevlastní), pak opět prosím, proč vlastně ne
ad c) Skvělé, snaha se nemíjí účinkem. Hlasujte pro kohokoliv, pro koho uznáte za vhodné. Ale přijeďte a hlasujte.
lydie
napsal(a):
Víte, Vaše snaha je úsměvná.
Paní Adamová s paní Červenou a bývalou jednatelkou se v minulých několika letech zbavily několika členů výboru a poléze i řadových členů klubu, kteří pro klub dýchali a pocházeli právě z okolí Plzně, Prahy atd. a najednou se hroutí z faktu, že je většina členů výboru z Moravy? Věřte, že o bydlišti členů výboru fungování klubu není.
Na stránkách KRaAOP jsem se dočetla o nefungování paní Červené coby hlavního poradce chovu a o podezřelých několika uchovněních , která se v její ch.s. prošetřují.
O jejím nefungování jsem ještě v době, kdy jsem byla členem klubu mnohé slyšela od lidí, kteří pod klubem chovali. Takže se nikdo nemůže divit, pohár trpělivosti prostě občas přeteče.
Podotýkám, že s nynějším vedením nemám nic společného a na jedné z posledních členských schůzí kterých jsme se účastnila jsem byla proti tomu, aby byla nynější předsedkyně zvolena do výboru klubu.
Děkuji za úsměvy
Nikdo Vás nenutí hlasovat pro paní Červenou, paní Adamovou, nebo třeba pro mě. Historie, o které píšete, mi není známá, snažím se řešit, co se bude dít a v jaké kvalitě.
Bylo by fajn dorazit, protože se tam třeba dozvíte i o těch několika "podezřelých uchovněních" a budete mít prostor se k tomu vyjádřit hlasováním.
monika s
napsal(a):
Bez účasti lidí a jejich hlasování to nikdy jinak nebude... Ať hlasují pro toho, kdo to podle nich dělal/dělá/bude dělat dobře. Nic víc za tím není. K pláči to bude teprve tehdy, až to bude všem úplně, ale úplně jedno. V klubu není ani stovka lidí, kolik jich tam bude za rok? Za dva? Jestli je dneska každý desátý člen klubu členem výboru, tak to bude každý třetí?
Martin Z.
zrubi
napsal(a):
Snaha o kontroverzi je úplně zbytečná
ad a) Pokud Vám přijde normální, že se mění chovatelský řád bez schválení mimořádnou členskou schůzí, pak prosím. Doporučuji prostudovat dokumenty se změnami stanov atd. (které se mění snad každý rok...)
ad b) Máte pravdu, pravidla platí pro každého. Na volební schůzi zřejmě zjistíte, že v tomto případě tomu tak nebylo. Prokazatelnost těchto případů je možná jasná v zápisech. A týkat se to může i Vás, slušných chovatelů. A pokud Vám opět přijde normální, že někomu něco odeberete bez upozornění, na základě toho, že máte bordel v dokladech (a nenamáháte se ani zeptat, jestli protistrana náhodou doklad nevlastní), pak opět prosím, proč vlastně ne
ad c) Skvělé, snaha se nemíjí účinkem. Hlasujte pro kohokoliv, pro koho uznáte za vhodné. Ale přijeďte a hlasujte.
ad b) Pane Zárubo, je Vám známa skutečnost, že po účetní stránce je rok 2011 uzavřený, a nelze již žádný doklad dodatečně vložit? Ani doklad, ani peníze ....natož tak když i doklad je, ale peníze tímto dokladem přijaté v evidenci klubu chybí?
dargan
napsal(a):
ad b) Pane Zárubo, je Vám známa skutečnost, že po účetní stránce je rok 2011 uzavřený, a nelze již žádný doklad dodatečně vložit? Ani doklad, ani peníze ....natož tak když i doklad je, ale peníze tímto dokladem přijaté v evidenci klubu chybí?
Myslím, že principu účetního období rozumím
Stejně tak byl, alespoň předpokládám (omluvte případně mou neznalost), uzavřen rok 2011 zprávou předsedy/předsedkyně klubu.
Nechápu, proč se nepřítomnost účetních dokladů neřešila v roce 2011, nechápu, proč se to otvírá před volební schůzí, nechápu ani, proč odpovědnost nenese pořadatel, který tehdy "neplatící" soutěžící pustil do soutěží, nechápu ani, proč se těchto soutěžících zpětně nikdo neoptal, zda-li náhodou doklad nemají, protože klub jej nemá... Já toho ale nechápu obecně velmi mnoho, takže to nic neznamená
Asi bych vysvětlení této historky nechal na přímých aktérech, jistě k tomu bude v Brně prostor.
Za sebe tvrdím, že při mém vztahu k úschově daňových dokladů, které dostávám za platbu na klubových setkáních, bych měl problém úplně stejný. Žádné pohárky však nevlastním, takže je to jedno. Své účasti a starty v soutěžících nejsem totiž díky své liknavosti schopen prokázat, nikdy mě nenapadlo, že k tomu třeba budu jednou vyzván, protože klub doklad nemá.
dargan
napsal(a):
Jedna omluva paní inženýrko, nebyl jsem úplně přesný.
Jedna z mých středoškolských profesorek by s mými znalostmi účetních principů zřejmě tak úplně nesouhlasila... Spíš by dala za pravdu Vašemu náznaku, že jsem v tomto ohledu úplně mimo. Mé současné účetní mě však utěšují, že znají i horší...
Obdivuji drzost autorů výzvy kteří místo co by se omluvili a byli rádi že se jejich činnost dále nebude rozmazávat, se najednou probudili, a z pozadí dokážou ze sebe dělat v zájmu plemene a chovu v Čechách ublížené chudáčky. Kde to žijete, kde se ve vás bere ta drzost obesílat lidi a převracet bílé na černé. Třeba jen ty nezaplacené poplatky za vystavené psy a bonitace ... staré a uzavřené akce....nepořádek v dokladech, ale týkající se vlastních psů. atd. Komu je to ku prospěchu ? Víte jak dlouho nebylo kompletní účetnictví klubu předloženo členské schůzi? Pamatujete si ty bláboly kolem pokladníků, že někdo nepřijel atd.? Kde na webu jsou výsledky hospodaření z minulých let?
Těším se na kompletní dokumentaci našeho chovu a všechny účetní doklady za několik let zpět, které sebou do Brna jistě dovezete a doložíte třeba jak jste hospodařili s tím co jste vybrali na srazech, komu se co proplatilo atd.
A strašení změnami...Stanovy klubu se měnily na všech minulých výročních schůzích několikrát, a budou se s novým občanským zákoníkem který vstoupí v platnost od příštího roku zásadně měnit znovu. Postřehl jste jaký zákon týkající se našich plemen je projednáván na slovensku a v minulém týdnu odmítla naše vláda ? Máte přehled o změnách řádů ČMKU závazných pro české kluby?
Stejně tak byl, alespoň předpokládám (omluvte případně mou neznalost), uzavřen rok 2011 zprávou předsedy/předsedkyně klubu.
Nechápu, proč se nepřítomnost účetních dokladů neřešila v roce 2011, nechápu, proč se to otvírá před volební schůzí, nechápu ani, proč odpovědnost nenese pořadatel, který tehdy "neplatící" soutěžící pustil do soutěží, nechápu ani, proč se těchto soutěžících zpětně nikdo neoptal, zda-li náhodou doklad nemají, protože klub jej nemá... Já toho ale nechápu obecně velmi mnoho, takže to nic neznamená
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vidím, že na některé věci máme bohudík stejný názor
Víte, kdo byl předsedou v roce 2011?
Víte, kdo byl v roce 2011 organizátorem a osobou zodpovědnou za příjem přihlášek na výstavu a kdo byl zodpovědný za příjem přihlášek na celostátní soutěže?
irij
napsal(a):
Obdivuji drzost autorů výzvy kteří místo co by se omluvili a byli rádi že se jejich činnost dále nebude rozmazávat, se najednou probudili, a z pozadí dokážou ze sebe dělat v zájmu plemene a chovu v Čechách ublížené chudáčky. Kde to žijete, kde se ve vás bere ta drzost obesílat lidi a převracet bílé na černé. Třeba jen ty nezaplacené poplatky za vystavené psy a bonitace ... staré a uzavřené akce....nepořádek v dokladech, ale týkající se vlastních psů. atd. Komu je to ku prospěchu ? Víte jak dlouho nebylo kompletní účetnictví klubu předloženo členské schůzi? Pamatujete si ty bláboly kolem pokladníků, že někdo nepřijel atd.? Kde na webu jsou výsledky hospodaření z minulých let?
Těším se na kompletní dokumentaci našeho chovu a všechny účetní doklady za několik let zpět, které sebou do Brna jistě dovezete a doložíte třeba jak jste hospodařili s tím co jste vybrali na srazech, komu se co proplatilo atd.
A strašení změnami...Stanovy klubu se měnily na všech minulých výročních schůzích několikrát, a budou se s novým občanským zákoníkem který vstoupí v platnost od příštího roku zásadně měnit znovu. Postřehl jste jaký zákon týkající se našich plemen je projednáván na slovensku a v minulém týdnu odmítla naše vláda ? Máte přehled o změnách řádů ČMKU závazných pro české kluby?
Dobrý den Jiří,
zřejmě všechny zmiňované drzosti a chudáčci nepadají jen na mou hlavu? Nejsem si teď jistý...
Evidentně nás zajímají ty samé věci. Také chci slyšet, jak klub zachází s mým členským příspěvkem. Za nepořádek v dokladech jistě někdo nese zodpovědnost, a pokud někde chybějí peníze? Tak by je asi někdo zodpovědný měl hodně rychle najít.
Zaujala mě předposlední věta, která již zřejmě oslovovala přímo mě. Ano, postřehl jsem. Díky webovým stránkám Klubu kavkazských pasteveckých psů jsem se o něm dozvěděl docela dost. KRaAOP mě o tom zapomněl informovat.
Přijďte (asi to nebudete mít daleko, ne?) a hlasujte.
Martin Z.
zrubi
napsal(a):
Jedna omluva paní inženýrko, nebyl jsem úplně přesný.
Jedna z mých středoškolských profesorek by s mými znalostmi účetních principů zřejmě tak úplně nesouhlasila... Spíš by dala za pravdu Vašemu náznaku, že jsem v tomto ohledu úplně mimo. Mé současné účetní mě však utěšují, že znají i horší...
paní inženýrce se neomlouvejte, Vy nejste mimo, jen jste patrně neúplně informován
dargan
napsal(a):
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vidím, že na některé věci máme bohudík stejný názor
Víte, kdo byl předsedou v roce 2011?
Víte, kdo byl v roce 2011 organizátorem a osobou zodpovědnou za příjem přihlášek na výstavu a kdo byl zodpovědný za příjem přihlášek na celostátní soutěže?
Myslím, že jsem nikdy netvrdil, že mám na všechny věci jiné názory. Já si dokonce myslím, že pokud by paní inženýrko došlo na to přiťuknutí, tak bychom se třeba shodli i na mnohém.
ad a) Ano, vím.
ad b) Ne, nevím.
Vaši narážku chápu, ale nic nemění na tom, že naše výzva oslovuje lidi, kteří si myslí, že mají co říct, mohou pomoci a dokáží dělat věci lépe. Nejde o uzavřenou kandidátku, připojit se může kdokoliv - ty, kteří tak již učinili, z výzvy znáte. Třeba se najdou další (kéž by) - z Čech, z Moravy. A rozhodnou samozřejmě členové.
zrubi
napsal(a):
Myslím, že jsem nikdy netvrdil, že mám na všechny věci jiné názory. Já si dokonce myslím, že pokud by paní inženýrko došlo na to přiťuknutí, tak bychom se třeba shodli i na mnohém.
ad a) Ano, vím.
ad b) Ne, nevím.
Vaši narážku chápu, ale nic nemění na tom, že naše výzva oslovuje lidi, kteří si myslí, že mají co říct, mohou pomoci a dokáží dělat věci lépe. Nejde o uzavřenou kandidátku, připojit se může kdokoliv - ty, kteří tak již učinili, z výzvy znáte. Třeba se najdou další (kéž by) - z Čech, z Moravy. A rozhodnou samozřejmě členové.
Opět musím s Vašim konstatováním, že kandidátka není uzavřená a může se kdokoliv připojit, souhlasit. Jistě se ještě někdo přidá
Omlouvám se, a přiznávám, že nemám dobrou paměť a nevím několik let pozpátku kdo za kterou akci byl zodpovědný, kdo vystavoval doklady, přijímal peníze, psy na výstavy...atd.
Ale jsou tu zápisy, kdo ve které době v jaké funkci působil a tak zcela jistě nebude problém zejména pro většinu výše jmenovaných, věrohodnými doklady doložit co a jak kdy bylo či nebylo... Doklady to jsou vesměs z uzavřených období...a co je psáno to je dáno...není k tomu třeba zbytečné diskuse...
irij
napsal(a):
Omlouvám se, a přiznávám, že nemám dobrou paměť a nevím několik let pozpátku kdo za kterou akci byl zodpovědný, kdo vystavoval doklady, přijímal peníze, psy na výstavy...atd.
Ale jsou tu zápisy, kdo ve které době v jaké funkci působil a tak zcela jistě nebude problém zejména pro většinu výše jmenovaných, věrohodnými doklady doložit co a jak kdy bylo či nebylo... Doklady to jsou vesměs z uzavřených období...a co je psáno to je dáno...není k tomu třeba zbytečné diskuse...
Přesně tak. Znovu to opakuji, jde nám o stejnou věc, a to je funkčnost klubu a informovanost jeho členů. Ten, kdo není chovatel, nemá momentálně snad jediný důvod v klubu být.
Hezký večer
Píšete cituji -
"jde nám o stejnou věc, a to je funkčnost klubu a informovanost jeho členů. Ten, kdo není chovatel, nemá momentálně snad jediný důvod v klubu být".
Pokud toto své sdělení myslíte vážně potom jaksi nechápu proč jste sem vložil úvodní dost podivnou a zavádějící výzvu ... , navíc doplněnou návrhem kandidátů, kde jsou uvedena vesměs jména lidí odpovědných za předchozí období, znichž někteří nic nedělali, z funkcí odstoupili , případně pracovali podivným způsobem a byli odvoláni, dokonce snad i klubu způsobli škody, atd.
irij
napsal(a):
Píšete cituji -
"jde nám o stejnou věc, a to je funkčnost klubu a informovanost jeho členů. Ten, kdo není chovatel, nemá momentálně snad jediný důvod v klubu být".
Pokud toto své sdělení myslíte vážně potom jaksi nechápu proč jste sem vložil úvodní dost podivnou a zavádějící výzvu ... , navíc doplněnou návrhem kandidátů, kde jsou uvedena vesměs jména lidí odpovědných za předchozí období, znichž někteří nic nedělali, z funkcí odstoupili , případně pracovali podivným způsobem a byli odvoláni, dokonce snad i klubu způsobli škody, atd.
Nemyslím si, že výzva je podivná a zavádějící. Určitě o jednotlivých bodech bude řeč a pokud je teď něco nejasného, objasní se to. Už jenom to, že do Brna přijedou lidé, kteří by jinak nepřijeli, vnímám jako její značné pozitivum.
Jména nehodnotím, jde o seznam lidí, kteří se rozhodli rozšířit kandidátku. Přidat se může kdokoliv další. Všichni budeme procházet sítem volby. Již jsem jednou odpovídal, historie klubu se mě netýká, vnímám ale jeho současnost (a ta se mi vůbec nelíbí) a zajímá mě jeho budoucnost. Nic víc, nic míň.
Martin Z.
Tak jsme si chtěli koupit psa, tentokrát s papírama, nějaká výstava, srazi atd... Klubové stránky bez fora nebo diskuze, něco jak nejlépe krmit, jak cvičit...nic, facebook uzavřená skupina....tak jsem se doklikal až sem, a docela žasnu..... tak zpátky na stránky klubu, zápis ze schůze - no to je dílo, jak na hradeckém zastupitelstvu, když se chtělo něco ukrást. Jedni vylučují druhé když tam nejsou za nějaký nesmysl, hlavně aby se nám to povedlo....V Čechách by se měli probudit, protože klub asi něco vlastní a někdo to asi na něco potřebuje, jinak vylučovat za nedoložení poplatku za dva roky zpět...( ještě že neděláte Zlatého slavíka, to by asi božského Karla jeblo: Mistře, doložte zaplacení šatny v Lucerně, nebo vraťte slavíka), to je totální bordel v účetnictví, za který by měl šéf nést zodpovědnost a stydět se a ne se s tím ohánět. No já si jdu zadat do googlu jiný klub na kavkazy nebo jiné plemeno, protože tohle není klub, ale bordel, který není vůbec o psech ale o politice a kravinách. A přitom ti psi jsou tak pěkní.....
vaclavtupy
napsal(a):
Tak jsme si chtěli koupit psa, tentokrát s papírama, nějaká výstava, srazi atd... Klubové stránky bez fora nebo diskuze, něco jak nejlépe krmit, jak cvičit...nic, facebook uzavřená skupina....tak jsem se doklikal až sem, a docela žasnu..... tak zpátky na stránky klubu, zápis ze schůze - no to je dílo, jak na hradeckém zastupitelstvu, když se chtělo něco ukrást. Jedni vylučují druhé když tam nejsou za nějaký nesmysl, hlavně aby se nám to povedlo....V Čechách by se měli probudit, protože klub asi něco vlastní a někdo to asi na něco potřebuje, jinak vylučovat za nedoložení poplatku za dva roky zpět...( ještě že neděláte Zlatého slavíka, to by asi božského Karla jeblo: Mistře, doložte zaplacení šatny v Lucerně, nebo vraťte slavíka), to je totální bordel v účetnictví, za který by měl šéf nést zodpovědnost a stydět se a ne se s tím ohánět. No já si jdu zadat do googlu jiný klub na kavkazy nebo jiné plemeno, protože tohle není klub, ale bordel, který není vůbec o psech ale o politice a kravinách. A přitom ti psi jsou tak pěkní.....
Souhlasím a stydím se, že se musíte stydět, byť stud by měl přijít od někoho jiného. Díky za Vaši reakci, protože ta, bohužel, ukazuje v naprosté nahotě, jak působí klub a dění v něm navenek... Komunikace prakticky nulová...
Pokud byste přesto na kavkazáky nezanevřel, klidně se mi ozvěte na mail - potřebné info dáme dohromady.
Hezký večer
Martin Záruba
mzaruba@centrum.cz
Souhlasím a stydím se, že se musíte stydět .
To jste napsal trefně pane Zárubo .
Stydět by jste se opravdu měl v tom s Vámi souhlasím .
Myslíte že nikdo tady neví za koho kopete
Proboha mějte trošku té slušnosti a soudnosti a dejte pokoj .
Všichni víme odkud vítr fouká přeci nedělejte z lidí blbečky ....
prvně strašíte a tedkom lezete do zadku ....
darek
napsal(a):
???
A proč nakonec ne, také konstruktivní názor
Kdyby se nás aspoň občas zastydělo víc, možná by věci fungovaly.
Hezký večer
darek
napsal(a):
Naprostý souhlas, pan Záruba by měl předně zjistit, kdo mu maže med kolem úst a za koho to vlastně tak vehementně brojí a jestli mu to vůbec stojí za to, hrát za takový "mančaft".....
atamanka
napsal(a):
Naprostý souhlas, pan Záruba by měl předně zjistit, kdo mu maže med kolem úst a za koho to vlastně tak vehementně brojí a jestli mu to vůbec stojí za to, hrát za takový "mančaft".....
Mezitím jsem se sice stihl rozloučit, ale přesto mi to nedá:
Velká škoda, že to hrajete na mančafty. Pan Záruba vždycky hraje především za pana Zárubu a pokud se mu něco nelíbí, je naučený s tím něco dělat. Může se stát, že v Brně pan Záruba zjistí, že s tím nic udělat nedokáže a nezbude mu, než se s tím srovnat. I to pan Záruba umí.
Teď by byl pan Záruba velmi rád, kdyby do Brna dorazilo co nejvíc lidí. Aby si poslechli reakce všech zúčastněných (nebo "mančaftů", chcete-li). Potom se mohou svobodně rozhodnout, to je jejich nezpochybnitelné právo.
Ještě jednou hezký večer všem.
pan Záruba
Pane Záruba nevím ,ale proč Vám tak nevěřím.
Asi proto že vím jak velice dobře umíte zacházet se slovíčky . Já doufám že pan Záruba taky opravdu nakonec do Brna dorazí a bude se dívat všem těm lidem do očí a hlavně těm co platili vše poctivě a hlavně ví o co tady jde . A taky těm co posílal svou výzvu na soukromé mejlíky .....A bude je přesvědčovat že mu jde jenom o klub .
Pane Záruba aby se Vám potom náhodou z toho všeho co se dozvíte nestalo toto
to by bylo nemilé ,ale i to se může stát ....
Takže naschledanou v Brně .
Krásný zbytek večera ........Darek
Pro vaši útěchu, pane Zárubo - HPCH je nyní člověk, který sice perfektně zná ČRT a JO, ale nějak nechápu, jak se dotyčná dostala do této funkce, když odchov KAO a SAO nikdy neměla a její plemeno ČRT v klubu vůbec nefiguruje.....Zato má tento klub dost odchovů KAO - a HPCH nikdy neodchovala ani jeden kavkazský, natož asijský nebo moskevský chlup . Tak mi to chvilkami rozum taky nebere
Pane Zárubo, děkuji za nabídku, ale já vůbec nevím kdo jste a co od Vás čekat....Před několika lety jsme se byli podívat na srazu někde u Slaného - asi dvacet psů, pohodoví lidé, ptal jsem se kde sehnat papírového psa a nějaká dáma mi napsala na papír, že se jmenuje Červená a že to je sraz KRAOPu....Dnes jsem se pod vlivem jara začal poohlížet po papírovém psu a našel jsem tohle...Paní Červená má pěkné stránky, ale pokud byla odvolána jako poradce chovu, tak stránky dovede naleštit každý a vůbec nevím co si oní mám myslet..... Kraop (soused dělá vlčáky a tvrdí mi, že s klubem musím komunikovat ohledně chovnosti, nějakých dokumentů na krytí...nevím, ale věřím mu)- to budu komununikovat s těmi lidmi co píší ty naprosto šílené zápisy ze schůzí????? Já mylel, že to je o tom, jestli má pes čisté uši a ne o hledání složenek......Takže teď nevím -kdo byli ti pohodoví lidé u Slaného, to jste se všichni zbláznili, že se vylučujete přes složenky?? Jak mám vědět, kdo je kdo, protože když si koupím psa od Vás, jak asi bude vypadat moje další komunikace s tím klubem, proti kterému asi bojujete. Když si koupím psa na Moravě, tak budu jezdit na srazi a schůze na Moravu....od Kladna???? A budu si muset schovávat lístečky za benzín?? A co když se to na tom vašem vedení obrátí dle Vašeho - jak vím, co od Vás čekat, když budu mít psa z Moravy....Mne ten klub zajímal jen proto, že jsem byl na jednom setkání a to byla pohoda. Po dvou letech vidím, že to ve skutečnosti je válka, ve které se člověk nemá šanci vyznat a já jsem se dozveděl jenom to, že v Čeháh jsou lajdáci, na Moravě zase dělají jenom politiku, ale koho a kde se mám zeptat, jestli musí mít pes na výstavu čisté uši????? Na té schůzi , na kterou jak jsem pochopil se svoláváte, se buď unudíte k smrti čtením nekonečných a nesmyslných zápisů a nebo se poperete..... Děkuji, ale mně jde oto mít papírového psa a užít si sním jeho radost..Vy se vesle vylučujte a hádejte, a pokud se dožijete konce schůze, tak si zvolte šéfa, který to uřídí, protože všude ryba smdí od hlavy, pokud tento spolek má nějaké vedení, tak stránky bez diskuze, zavřený facebook a tyhlety fackovačka o vedení vypovídají vše, a s tímhle já komunikovat a něco žádat rozhodně nebudu....Mimomochodem berardýni také nevypadají špatně. S pozdravem Tupý.
atamanka
napsal(a):
Pro vaši útěchu, pane Zárubo - HPCH je nyní člověk, který sice perfektně zná ČRT a JO, ale nějak nechápu, jak se dotyčná dostala do této funkce, když odchov KAO a SAO nikdy neměla a její plemeno ČRT v klubu vůbec nefiguruje.....Zato má tento klub dost odchovů KAO - a HPCH nikdy neodchovala ani jeden kavkazský, natož asijský nebo moskevský chlup . Tak mi to chvilkami rozum taky nebere
Od kdy HPCH potřebuje být chovatelem ?
Většina chovatelů má psa vybraného, omezení je v DKK (a do tří snad každý umí - pokud ne, nemá co chovat psy). Kontroly vrhů PCH se neprovádí. Pokud někdo potřebuje vybrat chovného psa od někoho jiného, existovali pro všechna ostatní plemena konzultanti, proč by to nešlo u KAO?
Současná PCH také neodchovala asiata, MSP ani JRO.
PCH je hlavně administrativní pracovník. Jeho hlavním úkolem je komunikovat s PK, vydávat KL a ostatní dokumenty a tyto dokumenty evidovat. Stejně jako evidovat přehledy chovných psů a fen, evidovat přehledy zdravotních výsledků (RTG DKK) - a ty by měly být veřejně dostupné (nebo minimálně pro členy klubu).
Také by měl vydávat roční přehledy o chovu.
Nic z toho X let nefunguje, ačkoli to bylo X x vyžadováno.
Ta mi to, pane Zárubo nedalo - se sousedem tady řešíme cestu, pijeme pivo a já po očku sleduji tuto diskuzi, (on dělá třicet let ty vlčáky) - a když viděl ten poslední poslední příspěvek o tom HPCH (prý hlavní poradce chovu), že nemusí být chovatel ale stačí umět do tří počítat, tak má hubu od ucha k uchu.....Ani mě to nějak nejde dohromady, hlavní poradce chovu by asi měl být někdo, kdo chovu nejvíc rozumí, nevím ale slovo ,,hlavní poradce,, pro člověka kterému stačí umět do tří počítat - to by neskousl ani Vietnamec s chabou češtinou.....a do takovéhleho spolku mě zvete?????
vaclavtupy
napsal(a):
Ta mi to, pane Zárubo nedalo - se sousedem tady řešíme cestu, pijeme pivo a já po očku sleduji tuto diskuzi, (on dělá třicet let ty vlčáky) - a když viděl ten poslední poslední příspěvek o tom HPCH (prý hlavní poradce chovu), že nemusí být chovatel ale stačí umět do tří počítat, tak má hubu od ucha k uchu.....Ani mě to nějak nejde dohromady, hlavní poradce chovu by asi měl být někdo, kdo chovu nejvíc rozumí, nevím ale slovo ,,hlavní poradce,, pro člověka kterému stačí umět do tří počítat - to by neskousl ani Vietnamec s chabou češtinou.....a do takovéhleho spolku mě zvete?????
já Vás do tohoto klubu opravdu nezvu, my byli z tohoto klubu dávno odejity :D
Sama dělám PCH pro jiné plemeno, chováme 20 let a vím přesně co to obnáší :)
To je jako kdyby Hlinka po Naganu řekl, že on ty hokejisty vlastně jenom spočítal..... Tak to asi ta paní Červená byla možná jenom zbytečně moc kvalifikovaná, možná dokonce poznala psa od kočky, tak ji odvolali, protože to je evidentně zbytečné. Mimochodem moje současná funkce v práci je hlavní technik, tak si z této pozice dovoluji rýpnout......Docela dobrý, jenom kdyby to nebylo k pláči...
vaclavtupy
napsal(a):
To je jako kdyby Hlinka po Naganu řekl, že on ty hokejisty vlastně jenom spočítal..... Tak to asi ta paní Červená byla možná jenom zbytečně moc kvalifikovaná, možná dokonce poznala psa od kočky, tak ji odvolali, protože to je evidentně zbytečné. Mimochodem moje současná funkce v práci je hlavní technik, tak si z této pozice dovoluji rýpnout......Docela dobrý, jenom kdyby to nebylo k pláči...
ano, pan Hlinka měl také nějaké výsledky že?
Jaké úspěchy má za posledních pár let KRaAOP :)?
monika s
napsal(a):
Od kdy HPCH potřebuje být chovatelem ?
Většina chovatelů má psa vybraného, omezení je v DKK (a do tří snad každý umí - pokud ne, nemá co chovat psy). Kontroly vrhů PCH se neprovádí. Pokud někdo potřebuje vybrat chovného psa od někoho jiného, existovali pro všechna ostatní plemena konzultanti, proč by to nešlo u KAO?
Současná PCH také neodchovala asiata, MSP ani JRO.
PCH je hlavně administrativní pracovník. Jeho hlavním úkolem je komunikovat s PK, vydávat KL a ostatní dokumenty a tyto dokumenty evidovat. Stejně jako evidovat přehledy chovných psů a fen, evidovat přehledy zdravotních výsledků (RTG DKK) - a ty by měly být veřejně dostupné (nebo minimálně pro členy klubu).
Také by měl vydávat roční přehledy o chovu.
Nic z toho X let nefunguje, ačkoli to bylo X x vyžadováno.
Paní Švarcová, takže tímto chcete říci, že HPCH je vlastně pouze papírový byrokrat? Proč se tedy tato funkce nazývá " Hlavní Poradce CHovu " - rozumíte? PORADCE!!! A ne raději - Hlavní Papírový Chytrák? Promiňte, ale tomu fakt nerozumím. Poradce je od slova PORADIT- a ne od slova Kancelářská krysa Tak tuto funkci přejmenujte na ZPROSTŘEDKOVATEL CHOVU S PP, a není co řešit.
S názvem HPCH to opravdu, dle vašeho vysvětlení, NAPROSTO nesouvisí, když dle vás jde o : " hlavně administrativní pracovník. Jeho hlavním úkolem je komunikovat s PK, vydávat KL a ostatní dokumenty a tyto dokumenty evidovat. Stejně jako evidovat přehledy chovných psů a fen, evidovat přehledy zdravotních výsledků (RTG DKK) - a ty by měly být veřejně dostupné. A tudíž nějaké znalosti o plemeni VLASTNĚ NEJSOU DŮLEŽITÉ
Paní moniko s, Vaše reakce si mi zdají dost rozporuplné, vy jste ve vedení klubu, proti vedení klubu nebo je tu i třetí strana v boji, já tady nechápu vůbec nic. Asi můj duševní potenciál na tento klub nestačí, takže se vzdává naděje, že někde potkám tu pohodovou partu, jaká byla před lety u Slaného, protože tady to je o ničem... jeden proti druhému a hlavní poradce musí je umět počítat do tří....a evidovat složenky.....to mi nějak hlava nebere.......
atamanka
napsal(a):
Paní Švarcová, takže tímto chcete říci, že HPCH je vlastně pouze papírový byrokrat? Proč se tedy tato funkce nazývá " Hlavní Poradce CHovu " - rozumíte? PORADCE!!! A ne raději - Hlavní Papírový Chytrák? Promiňte, ale tomu fakt nerozumím. Poradce je od slova PORADIT- a ne od slova Kancelářská krysa Tak tuto funkci přejmenujte na ZPROSTŘEDKOVATEL CHOVU S PP, a není co řešit.
S názvem HPCH to opravdu, dle vašeho vysvětlení, NAPROSTO nesouvisí, když dle vás jde o : " hlavně administrativní pracovník. Jeho hlavním úkolem je komunikovat s PK, vydávat KL a ostatní dokumenty a tyto dokumenty evidovat. Stejně jako evidovat přehledy chovných psů a fen, evidovat přehledy zdravotních výsledků (RTG DKK) - a ty by měly být veřejně dostupné. A tudíž nějaké znalosti o plemeni VLASTNĚ NEJSOU DŮLEŽITÉ
Aha, takže když mi PCH dobře poradí - a na ono zcela nedůležité papírování se vykašle, tak to bude chovatelům stačit?
A když má chovatel svůj rozum, a zkušenosti a nemá přístup k informacím, které by měl zajistit klub, tak má zkrátka smůlu?
Ano, o chovu by PCH měl něco vědět, ale asi se nenajde člověk, který by odchoval všechny 4 v klubu sdružená plemena. A konzultanti pro plemeno co vím fungovali již dávno.
KAO nejspíš má nějaké výsadní postavení :)
vaclavtupy
napsal(a):
Paní moniko s, Vaše reakce si mi zdají dost rozporuplné, vy jste ve vedení klubu, proti vedení klubu nebo je tu i třetí strana v boji, já tady nechápu vůbec nic. Asi můj duševní potenciál na tento klub nestačí, takže se vzdává naděje, že někde potkám tu pohodovou partu, jaká byla před lety u Slaného, protože tady to je o ničem... jeden proti druhému a hlavní poradce musí je umět počítat do tří....a evidovat složenky.....to mi nějak hlava nebere.......
ne, nejsem ve vedení klubu, nejsem ani v klubu a ani za současného vedení být nechci.
Chci jen v klidu chovat své psy, k čemuž potřebuji informace od klubů pro plemeno, abych věděla např. který pes je již chovný, kolikrát již za rok kryl, jestli se po něm vyskytly nějaké vady, nebo abych se mohla orientovat např. ve zdraví...
Pohodovou partu jistě najdete, když budete chtít, i my jsme našli. Ale v klubech jsme nehledali.
vaclavtupy
napsal(a):
Samozřejmě, že ne. Je potřeba, aby měl HPCH alespoň sto "chovných" jedinců, alespoň třikrát otočenou abecedu odchovů. Potom může objektivně poradit třeba Vaškovy Tupýmu, protože shání štěně, nikdy plemeno neměl a neví, kde jsou jaké vrhy. Ani to vědět nemusí, protože u HPCH je permanentně ve frontě 5.vrhů všech barev a velikostí, takže nad čím vlastně přemýšlet. A poradce je od toho, aby radil, jak píše ATAMANKA, tak mu poradíme...Co je doma, to se počítá. O nějakých zištných důvodech, proč by se tam měla paní bývalá HPCH Červená držet zuby nehty, nemůže být samo řeč!
monika s
napsal(a):
Aha, takže když mi PCH dobře poradí - a na ono zcela nedůležité papírování se vykašle, tak to bude chovatelům stačit?
A když má chovatel svůj rozum, a zkušenosti a nemá přístup k informacím, které by měl zajistit klub, tak má zkrátka smůlu?
Ano, o chovu by PCH měl něco vědět, ale asi se nenajde člověk, který by odchoval všechny 4 v klubu sdružená plemena. A konzultanti pro plemeno co vím fungovali již dávno.
Nezlobte se, sice chápu, že HPCH KRAoP NEMŮŽE odchovat všechna 4plemena zastřešená KRaOPem, ale snad by měl odchovat z těchto plemen ASPOŇ jedno - slovy JEDNO plemeno, to , že současná dotyčná HPCH sice objezdila X výstav s ČRT, nemá s plemeny zastřešenými v klubu KRaOPu NIC - slovy NIC - společného. Ano, jak to tak píšete, KRaOP asi má to výsadní postavení, že Hlavní Poradce nikdy plemeno vedené v klubu nevlastnil ani neodchoval - takovou výstřednost jsem NIKDE v žádném klubu opravdu nezažil Prostě je to výstřednost =výsadní postavení???? tohoto klubu, do kterého jsem se chtěl přihlásit, ale po této zkušenosti jsem již vyléčený. Naštěstí toto není jediný klub pro plemena KAO a SAO. A nezlobte se, kdo chce chovat s PP, v době internetu si potřebné info vždy najde
Václave bernardýni jsou fajn psi ale na kavkazáky nemají...Že jste se trefil do období praní špinavého prádla je smůla, ale klub, hlavního poradce či jiné funkcionáře, tak jak výše napsala Monika /zdravím/, k držení jednoho psa,případně fenečky, pokud nemáte v plánu odchovávat štěňata moc nepotřebujete... Na Moravu, ani nikam jinam pochopitelně jezdit nemusíte , větší část z toho čím vás straší výše je "mlha" a nesmyslné bláboly...Tím že tu kdosi cosi anonymně vykřikuje, neví kdo co chová, se nenechejte vyvést z míry. To je jen jedna z těch neomaleností které mají odvádět pozornost od dokladů před tou schůzí...
K čemu mají sloužit kluby najdete v jejich stanovách a řádech které jsou z větší části opsané z materiálů nadřízené národní unie - ČMKU a mezinárodní FCI... Kluby jsou především garanty čistokrevného chovu / tedy na dodržování pravidel dle schválených standartů plemen... svým členům zajišťují chovatelský servis, to jsou ty papíry. Tento "úřad" byl donedávna zastřešován jednou osobou a co vím tak se nikdo nedivil že nechová všechna plemena klubu, nebo chová ještě další atd. Je to hromádka papírů, ale také informací které mají být dostupné nejen v rámci klubu pro chovatele, ale měly by být přístupné i všem zájemcům o plemeno... mimochodem také pro veřejnou kontroly těchto procesů v době internetu online...ne vysvětlovány po měsících či letech....
Ten "úřad" i ty informace s ním spojené jsou majetkem klubu, ne osoby která je za klub zpracovávala dříve , a mimo jiné nepředala, ...nebo zpracovává dnes.. atd.
Já velkochov se psy na prodej nemám, ale pokud by jste se o kterékoli z našich plemen více zajímal napište, adresu i celé jméno najdete v záhlaví...jak dnes tak i kdykoli později...a z počtu předchozích příspěvků je snad i patrné že tu nejsem jen dnes a kvůli rozpoutání této nechutnosti....
Hezký den
vaclavtupy
napsal(a):
Pane Václave dám Vám jednu radu kupte si ovčáku a budete mít klid souseda máte za rohem a tak nebude muset řešit věci o kterých nemáte ani páru a zasírat tady tuto diskuzi o ničem .
Zjistěte si fakta a budte tak hodný dej te pokoj .
zrubi
napsal(a):
Přesně tak, nebuďte pasivní a přijeďte hlasovat. Pro koho? Rozhodněte se na místě.
Poslechněte si, co Vám kdo chce ke všem citovaným věcem říct a pak volte. Je to jedna z hodně mála věcí, které Vám těch několik stovek ročně přináší.
Možná je ta snaha úsměvná, může jít pro někoho o volbu mezi různými zly... Důležité je ale volit. Kandidátka není uzavřená, kdokoliv z nás/Vás do toho může jít.
No, na mne asertivní technika pana Záruby nezabírá.
Z jím předložené kandidátky většinu lidí znám a vím jak vypadala jejich " práce pro klub ", kvůli nim bych do Brna rozhodně nejela.
Nejela bych hlasovat ani pro současné vedení. Přestože to vypadá, že se v klubu konečně začalo pracovat.
Ale byla jsem svědkem toho, jakým způsobem se tito lidé dostali k vedení klubu.
Bylo to trapné, zmanipulované hlasování na členské schůzi .
K podobné akci vyzývá pan Záruba, nahnat co nejvíc lidí, kteří budou hlasovat pro jednu nebo druhou skupinu . Toho se odmítám účastnit.
Pokud je důležité volit mezi různými zly !! , tak já nevolím !
lydie
napsal(a):
No, na mne asertivní technika pana Záruby nezabírá.
Z jím předložené kandidátky většinu lidí znám a vím jak vypadala jejich " práce pro klub ", kvůli nim bych do Brna rozhodně nejela.
Nejela bych hlasovat ani pro současné vedení. Přestože to vypadá, že se v klubu konečně začalo pracovat.
Ale byla jsem svědkem toho, jakým způsobem se tito lidé dostali k vedení klubu.
Bylo to trapné, zmanipulované hlasování na členské schůzi .
K podobné akci vyzývá pan Záruba, nahnat co nejvíc lidí, kteří budou hlasovat pro jednu nebo druhou skupinu . Toho se odmítám účastnit.
Pokud je důležité volit mezi různými zly !! , tak já nevolím !
Lydie, ale bude to velká taškařice
Uživatel s deaktivovaným účtem

monika s
napsal(a):
Současná hlavní poradkyně chovu KRaAOP (a současně místopředsedkyně KRaAOP a předsedkyně KCHPRČT) ale neodchovala ani jeden jediný vrh, ani jedno jediné štěně. Ani JRO, ani RČT, ...
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Současná hlavní poradkyně chovu KRaAOP (a současně místopředsedkyně KRaAOP a předsedkyně KCHPRČT) ale neodchovala ani jeden jediný vrh, ani jedno jediné štěně. Ani JRO, ani RČT, ...
Předseda a místopředseda jsou odpovědní za vedení klubu, na to nemusí mít odchované ani paví vočka.
Současný (ale ani minulý, předminulý...) pokladník také neví nic o účtařině - to mi přijde jako mnohem větší problém (a jistě by účetní vedení klubu přišlo podivné i FÚ).
Věci týkající se chovu - tj. chovatelského, nebo bonitačního řádu musí odhlasovat členská schůze, výše zmínění o nich sami nerozhodují.
Tohleto je autorská diskuse a tak není důvod se zdržovat rozebíráním anonymních pomluv a tak jen aby to nebylo jenostrané... Mimo jiné pro pomluvy z klubu pár lidí v minulosti odešlo . Práce s tou administrativou pro klub nesporně nějaká je, a je třeba o tom něco vědět, ale také je shodná u všech plemen ČMKU... Podmínky pro zvolení jsou také pro všechny stejné, ať odchovali sto vrhů nebo žádný, nevymýšlejte si , a jde mimo jiné i o to, aby to dělal někdo soudný, nědělal reklamu jen několika lidem co jsou zrovna u vesla ... Klub se nedělil na lidi kategorie přikyvovačů kterým je dovoleno vše, a nepřátele které jak můžete najít výše vyhnal z řad členů. Nevytvářel podmínky jen pro některé, pro ostatní měl povinost to zaplatit atd.
Dámy výše, podepsané pod svými přezdívkami zdravím, přeji hezký den, děkuji a zdravím ty co se do klubu vrátili, ale i ty co vše jen z povzdálí sledují a třeba se někdy časem vrátí...
Gábina_21

XXX.XXX.4.10
a jde mimo jiné i o to, aby to dělal někdo soudný, nědělal reklamu jen několika lidem co jsou zrovna u vesla .. to sedí zvlášť nyní...
Jak to tady čtu, jsem rád, že chovám svý plemeno v jiným klubu a ještě navrch jako nečlen. Všude je to stejný, v klubech i na diskuzích - zloděj řve chyťte zloděje, kdo chce psa bít hůl si vždycky najde. Z toho co čtu tak jestli tadle klubová bárka přežila doteď, přežije pár dnů i kdyby ho šéfoval ošetřovatel ptakopysků
vaclavtupy
napsal(a):
Pane Zárubo, děkuji za nabídku, ale já vůbec nevím kdo jste a co od Vás čekat....Před několika lety jsme se byli podívat na srazu někde u Slaného - asi dvacet psů, pohodoví lidé, ptal jsem se kde sehnat papírového psa a nějaká dáma mi napsala na papír, že se jmenuje Červená a že to je sraz KRAOPu....Dnes jsem se pod vlivem jara začal poohlížet po papírovém psu a našel jsem tohle...Paní Červená má pěkné stránky, ale pokud byla odvolána jako poradce chovu, tak stránky dovede naleštit každý a vůbec nevím co si oní mám myslet..... Kraop (soused dělá vlčáky a tvrdí mi, že s klubem musím komunikovat ohledně chovnosti, nějakých dokumentů na krytí...nevím, ale věřím mu)- to budu komununikovat s těmi lidmi co píší ty naprosto šílené zápisy ze schůzí????? Já mylel, že to je o tom, jestli má pes čisté uši a ne o hledání složenek......Takže teď nevím -kdo byli ti pohodoví lidé u Slaného, to jste se všichni zbláznili, že se vylučujete přes složenky?? Jak mám vědět, kdo je kdo, protože když si koupím psa od Vás, jak asi bude vypadat moje další komunikace s tím klubem, proti kterému asi bojujete. Když si koupím psa na Moravě, tak budu jezdit na srazi a schůze na Moravu....od Kladna???? A budu si muset schovávat lístečky za benzín?? A co když se to na tom vašem vedení obrátí dle Vašeho - jak vím, co od Vás čekat, když budu mít psa z Moravy....Mne ten klub zajímal jen proto, že jsem byl na jednom setkání a to byla pohoda. Po dvou letech vidím, že to ve skutečnosti je válka, ve které se člověk nemá šanci vyznat a já jsem se dozveděl jenom to, že v Čeháh jsou lajdáci, na Moravě zase dělají jenom politiku, ale koho a kde se mám zeptat, jestli musí mít pes na výstavu čisté uši????? Na té schůzi , na kterou jak jsem pochopil se svoláváte, se buď unudíte k smrti čtením nekonečných a nesmyslných zápisů a nebo se poperete..... Děkuji, ale mně jde oto mít papírového psa a užít si sním jeho radost..Vy se vesle vylučujte a hádejte, a pokud se dožijete konce schůze, tak si zvolte šéfa, který to uřídí, protože všude ryba smdí od hlavy, pokud tento spolek má nějaké vedení, tak stránky bez diskuze, zavřený facebook a tyhlety fackovačka o vedení vypovídají vše, a s tímhle já komunikovat a něco žádat rozhodně nebudu....Mimomochodem berardýni také nevypadají špatně. S pozdravem Tupý.
Pane Václave,
pokud Vám jde o plemeno jako takové, čili chcete-li kavkazáka jak má být, učaroval Vám, pak neřešte klub/y, ale jukejte po štěndech. Až Vás někde nějaké zaujme, chovatel Vám dá info o rodičích, prarodičích, další si dohledáte na netu, infa je tam dost, a je to Vždyť přeci nemusíte být v klubu, ani pokud chcete chovat. Pokud nechcete a jen občas si chcete zajít na nějakou výstavu, a psa mít jako parťáka, pak není vůbec co řešit. Sledovat dění samozřejmě můžete a tento klub není mmch jediný
Mám taky KPP s PP a v klubu už nejsem.
A mmch jak píšete o sousedovi a NO klubech.... mám NO s PP a věřte, že i v klubech ovčáčkářů to není nijak "zlaté" a "pohodově přátelské". Prostě všude je něco, což tak bývá, je-li někde více lidí pohromadě. Nejsem chovatel, ani zanícený vystavovatel, jsem "jen" zanícený milovník kavkazáků a žádní lidé, žádné kluby a žádní marťani mě od mého plemene neodradí Kavkazáky miluju, jejich povahu, vzhled, prostě všechno. Mrzí mě sice, že se v klubech toto děje, ptž je to na úkor plemene jako takového, o které tam jde především, ale to jistě ví spousta "milovníků-chovatelů" také a přesto se snaží pro své plemeno dělat to nejlepší dle svého svědomí a vědomí
Ty obdivuju, neboť chovatelskou práci odvádějí opravdu v "drsných podmínkách".
Můžeme jen doufat a přát si, že se to zlepší a klub tady opět bude PRO plemeno a né že bude plemeno pro klub
Perčlivě čtěte už se to tady jednou řešilo .
Dost zajímavé .
https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/733324/kavkazaci-97
Konečně se emoce uklidnily.
Zajímalo by mě, kolik z vás má čisté svědomí. Asi na každém ze současných i bývalých členů výboru můžeme najít větší či menší negativa. O tématech „Kdo, co a jak“ se, také napsalo a napovídalo dost a k ničemu to nevedlo.
Chápu, že někdo má s paní Adamovou a s paní Červenou negativní zkušenosti, ale kdyby místo osočování, dotyčné doporučily jiné vhodné kandidáty (z Čech i Moravy), případně jinak pomohly situaci zlepšit, tak by to mělo větší smysl. Nikdo netvrdí, že do výboru nemůže být nominován někdo úplně jiný!
Bohužel, hodně chovatelů je závislých na nějakém klubu, proto Vás vyzývám, veďte normální diskuzi.
Jakub
To není jen tak někoho navrhnout. Lidi o kterých vím, že spolu dokázali komunikovat a spolupracovat jsou dávno v jiných klubech a nebo si našli jiné aktivity.
Navíc si můžete navrhovat koho chcete, když jsou v klubu filutové schopní dovézt vlastní chromou, slepou a hluchou babičku( spolu s autobusem lidí ochotných přijet, hlasovat a navždy zase zmizet), jen aby nasbírali hlasy.
Komu by se chtělo absolvovat podobnou estrádu více než jednou?
Protože ta špína se pere i jinde tak jen kopie ...pán si zcela jistě nepamatuje kdo - který výbor zablokoval před časem diskusi na klubových stránkách.... také určitě neví kdo měl připomínky k soukromému infu, a jak jsme se na výroční schůzi dozvěděli že je nedílnou součástí klubových stránek...a víte kdo a kdy zablokoval tuto část klubových stránek ? ale vás vlastně ta minulost nezajímá...
Klubové srazy se budou zcela jistě konat tam kde o to bude zájem, kde to nebude drahé a možné organizačně zajistit... Ale pravděpodobně nebudou dalšími členy klubu dotovány, nebude pro některé lidi na účet klubu dováženo občerstvení ....
Myslíte si, například, že když je rozhodčímu vyplaceno xy,- je v pořádku aby dívenka z příbuzenstva jména na vaší kandidátce dostala za zapisování tomuto rozhodčímu na oné akci o 300,-víc?. A to je jen kousek z kuchyně těch spravedlivých, co chtějí dále pečovat o naše blaho ...nevíte kdo je kdo, nebo jen lžete ?
Vadí vám přiblížení chovných podmínek standartu , zahraničí , a stanovám ČMKU nebo to že to nebude pokroucené podle vás ?
Ano to že paní Lidie nesouhlasí ani se starým ani s novým výborem je jenom její rozhodnutí .,ale ruku na srdce že to co se tedkom podařilo výboru se Vám ač jste se taky snažily sebe víc se prostě nepodařilo .Já vám to nevyčítám ,protože Vím že to nebylo možné, poněvadž dostat se k informacím bylo nad lidské síly .Protože bývalá předsedkyně nedala výpisy a vše kolem a bývalá HPCH zase zbytek agendy a protože vše měli pod palcem tyto dvě a náramně se kryly nebylo možné tím pádem nic změnit ,protože bez důkazů nic nezmůžete .
At už je tento výbor jaký je ,ale měl odvahu a chuť vše zveřejnit vše na co přišly a dokonce šly tak daleko že jim nebylo za těžko celé noci asi sedět a vše dávat do kupy všechny ty dokumenty všechny ty nesrovnalosti .Aby konečně byla sjednána náprava a tento klub mohl fungovat pro členy a ne pro 2 až 3 vyvolené lidi .
Proto velice děkuji a smekám před lidmi ,kteří se nad toto dokázali povznést a vrátili se do klubu zpátky a jsou připraveni pomoci sjednat pořádek .Je jasné že klub nebude fungovat hned ,ale myslím si že už tedkom udělal pokrok a na klubových stránkách najdete spoustu informací a všechno co je potřeba .
A na závěr to že někdo začal dělit Moravu a Čechy se náramně někomu hodí ...
Věřím že i srazy budou dále v Čechách fungovat ,protože je spousta lidí ,kteří se rádi ujmou této práce aniž by potom vykřikovali že pro klub toho tolik udělali .
Lydie:
Bohužel je to na poslední chvíly a není to jednoduché. Bohužel, častou jsou volby jen o hlasech a ne o kvalitě kandidátů.
Iriji:
Neznamená to, že když se špína píše jinde, musí se psát i tady. Neznamená to, že odmítám kritiku. Ta do života bohužel patří.
Blokováná diskuze není dobře, ale musí být slušná. Pokud není, má správce právo diskuzi ukončit. Co jsem vyděl, tak se v hodně takových výměn názorů nic nevyřešilo. já také neřeším se svými zaměstnanci problémy prvně na internetu, ale nejdřív s kompetentními lidmi a potom dělám zápis.
Tuto kritiku moc nechápu: Ale pravděpodobně nebudou dalšími členy klubu dotovány, nebude pro některé lidi na účet klubu dováženo občerstvení .... Že by závist?
Ano, o srazy by měl být zájem. Pokud není, tak s ptám: Proč? Kesá nebo stoupá stav členů v klubu. Co udělat pro přilákání členů na srazy? Jaká je návštěvnost = finanční stav jenotlivých srazů? Jak probýhá sraz? Předpokládám, že mi budete obratem schopna odpovědět.
K odměně zapisovatelky na soutěži nemůžu na základě jedné věty s Vámi souhlasit ani nesouhlasit. Pokud bylo předem vše řádně schváleno, neměl by být problém.
Darek:
Jasně, dělení Morava a Čechy patří maximálně na soutěže.
Ano výbor určitě udělal a plánuje dobré kroky, ale také špatné. Bohužel nikdo nic nediskutuje a nezveřejňuje.
Hezký večer Jakub
kubasmid
napsal(a):
Lydie:
Bohužel je to na poslední chvíly a není to jednoduché. Bohužel, častou jsou volby jen o hlasech a ne o kvalitě kandidátů.
Iriji:
Neznamená to, že když se špína píše jinde, musí se psát i tady. Neznamená to, že odmítám kritiku. Ta do života bohužel patří.
Blokováná diskuze není dobře, ale musí být slušná. Pokud není, má správce právo diskuzi ukončit. Co jsem vyděl, tak se v hodně takových výměn názorů nic nevyřešilo. já také neřeším se svými zaměstnanci problémy prvně na internetu, ale nejdřív s kompetentními lidmi a potom dělám zápis.
Tuto kritiku moc nechápu: Ale pravděpodobně nebudou dalšími členy klubu dotovány, nebude pro některé lidi na účet klubu dováženo občerstvení .... Že by závist?
Ano, o srazy by měl být zájem. Pokud není, tak s ptám: Proč? Kesá nebo stoupá stav členů v klubu. Co udělat pro přilákání členů na srazy? Jaká je návštěvnost = finanční stav jenotlivých srazů? Jak probýhá sraz? Předpokládám, že mi budete obratem schopna odpovědět.
K odměně zapisovatelky na soutěži nemůžu na základě jedné věty s Vámi souhlasit ani nesouhlasit. Pokud bylo předem vše řádně schváleno, neměl by být problém.
Darek:
Jasně, dělení Morava a Čechy patří maximálně na soutěže.
Ano výbor určitě udělal a plánuje dobré kroky, ale také špatné. Bohužel nikdo nic nediskutuje a nezveřejňuje.
Hezký večer Jakub
Vám příjde toto normální
Martin Záruba
Hlasovat mohou i nečleni KRaAOP. Stačí se stát před hlasováním členem :)
--
Mě teda ne na jednu stranu tady mluvíte o blokování diskuzí a na pan Záruba se tváří ,jako by chtěl pro klub to nejlepší a na druhou stranu málo co všude dává svou výzvu a posílájí na soukromé mejlíky a dokonce i lidem telefonují .
Napíše ještě toto to už mluví samo za sebe a není co dodat .
Jen doufám že normální lidé si to přeberou a budou hlasovat tak jak je to správné a nenechají se ovlivnit lidmi co bojují za druhé a ještě se tváří jako že mají starost jenom o klub .
co se týká blokování diskusí, tak pro ty co neví, vědět nechtějí, nebo snad zapomněli - diskuse se vedla ve slušném duchu a to přímo na stránkách KRaAOP - kde jinde by také měla diskuse která se týká klubu být že?
Bohužel - lidé se "moc" ptali, moc je zajímalo proč něco bylo tak a tak a proč některé věci nejsou, ačkoli dávno být měli. Tahle část webu byla smazána a rozhodli o tom někteří lidé z výše uvedené kandidátky.
Zaznamenali jste vůbec, že vloni se nekonala klubová výstava v Rokycanech, protože p. Adamová - v té době předseda klubu - i pře urgence - nebyla schopná splnit co po ní žádali z ČMKU? Nerozumím tomu, proč členové takovou osobu opět zvolili.
Všimli jste si také, že výbor má 10 členů (a to mám pocit, že schváleno bylo 11)! Při základně do 100 členů klubu?
A vlastně zajímá to vůbec někoho? Protože kdyby alespoň trochu ano, tak muselo být složení výboru dávno jiné.
A než si někdo rýpne - mne to sice zajímá, KRAaOP beru trochu za své "dítě", ale už asi nemám tu energii neustále přesvědčovat někoho o tom, že opravdu nechceme nikoho poškodit, že jen chceme, aby to fungovalo :( Nepotřebuji být ve výboru jen abych TAM byla.
Nemám "máslo na hlavě", mám čisté svědomí a v chovu u mne probíhá a probíhalo vše jak má (to jen na okraj - pro Kubu :)).
Monika má snad ještě lepší paměť než já....copak je možné donekonečna věci překrucovat... je to celé obrácené naruby se záměrem jen lidi zastrašit ... poplést...
Celá tato diskuse začíná právě na základě zveřejňování aktuálních informaí , jak podrobnějších zápisů ze schůzí výboru, včetně příloh, tak nyní i materiálů zveřejněných výborem klubu na síti - předkládaných k seznámení a diskusi před výroční schůzí, v jejíž pravomaci je tyto měnit - schválit či odmítnout...A je to takto poprvé, zveřejnění takto - předem prošlo a bylo schváleno až na poslední výroční schůzi ... podívejte se do starší diskuse za koho, a jak dlouho tehdy trvalo zveřejnění zápisu z té schůze...atd.
Pro osvěžení pamněti, v předchozích obdobích byly předem připravené návrhy členům klubu přečteny až na schůzi...čas na nějakou přípravu diskuse ke schalovanému tak nebyl žádný, k tomu navíc několik let chyběla zpráva o výsledcích hospodaření, asi od roku 2008 nebyl znám stav pokladny, jednou byl pro pobavení oznámen "stav průběžný", ztratily se výpisy a doklady, zmizel pokladník... atd.
A ČMKU - pod jejímž zastřešením působí kluby, jak je patrné z názvu, je česko moravská unie...Nemám tušení jaké je územní rozožení předsednictva a jeho komisí... Já se narodil v Československu - Evropě, šťastný po uvolnění hranic... Brnkání na struny národnostní a územní příslušnost je infantilní a ubohé...
Dobrý den, rozhodla jsem se také přispět do diskuze, kterou vyvolal pan Záruba nejen zde, ale ještě vyvolává na facebooku touto výzvou. Myslím si , že touto výrvou veřejně poškodil KAO a další členy a nečleny klubu Kraaop, jedná se o lidi, kteří tam byly a odešli právě kvůli steným lidem co tam ještě fungují - nefungují, aniž by o tom přemýšlel a zjišťoval o co vlastně jde. Od toho je schůze kde by se mělo vše probrat v klidu, prodiskutovat, zjistit co je pravda a co není. A né probírat polopravdy veřejně s lidma, kteří nic nevědí o KAO,SAo atd, nevědí vůbec jak to v klubech chodí, co se pořádá, coby se mělo pořádat. Nejdůležitější pro mě je poctivost, zájem o plemeno, podmínky musí být pro všechny stejné, tolerance k názorům druhých a hlavně snad jde o plemeno né o někoho výsady. Když má člověk chuť a baví ho to, myslím že není problém načemkoliv se domluvit. Máme všichni doma své mazlíčky, tak pro ně něco uděláme. A jednu oddychovou fotečku Bar-bar měl let. Tak v so na schůzi.
pavla.š
napsal(a):
Dobrý den, rozhodla jsem se také přispět do diskuze, kterou vyvolal pan Záruba nejen zde, ale ještě vyvolává na facebooku touto výzvou. Myslím si , že touto výrvou veřejně poškodil KAO a další členy a nečleny klubu Kraaop, jedná se o lidi, kteří tam byly a odešli právě kvůli steným lidem co tam ještě fungují - nefungují, aniž by o tom přemýšlel a zjišťoval o co vlastně jde. Od toho je schůze kde by se mělo vše probrat v klidu, prodiskutovat, zjistit co je pravda a co není. A né probírat polopravdy veřejně s lidma, kteří nic nevědí o KAO,SAo atd, nevědí vůbec jak to v klubech chodí, co se pořádá, coby se mělo pořádat. Nejdůležitější pro mě je poctivost, zájem o plemeno, podmínky musí být pro všechny stejné, tolerance k názorům druhých a hlavně snad jde o plemeno né o někoho výsady. Když má člověk chuť a baví ho to, myslím že není problém načemkoliv se domluvit. Máme všichni doma své mazlíčky, tak pro ně něco uděláme. A jednu oddychovou fotečku Bar-bar měl let. Tak v so na schůzi.
Ahoj Pavlo, máš pravdu, že je nutné tohle řešit na schůzi a dohromady a myslím si, že je zde opět manipulováno s částí členů klubu tak, jako se to dělo již několikrát. Už zde opět máme osobu, kterou nikdo nezná, ale je překvapivě informována o věcech, které by jako „ člověk co chce koupit papíráka“, ani vědět nemusel a nebo ani nemohl. Možná je tu jen přejmenovaný M.L. King . Ten mi tu opravdu moc chybí Ale myslím, že výsledek snahy o fungování klubu je už dávno jistý a opět to bude jedna velká nula. Je to takové déjá vu, které se opakuje před každou výroční členskou schůzí. Opět jen několika lidem spadnou růžové brýle. Rozhodně to neznamená konec kavkazáků v Čechách – ty tu jsou a budou a kdo opravdu bude mít zájem, najde způsob chovat kvalitní zvířata. A myslím si, ať to v sobotu dopadne jakkoliv, aby při vztazích, které v současné době ( i minulé) v klubu jsou, to fungovalo alespoň tak, jak si to Monika představuje, je nemožné.
Ty jsi nezmar optimista a kéž bys měla pravdu. Těším se na Tebe na nějakém tom srazu a osobně je mi jedno jakém, ale mám jedinou podmínku - musí být perfektní
jedna aktuální ...
monika s
napsal(a):
co se týká blokování diskusí, tak pro ty co neví, vědět nechtějí, nebo snad zapomněli - diskuse se vedla ve slušném duchu a to přímo na stránkách KRaAOP - kde jinde by také měla diskuse která se týká klubu být že?
Bohužel - lidé se "moc" ptali, moc je zajímalo proč něco bylo tak a tak a proč některé věci nejsou, ačkoli dávno být měli. Tahle část webu byla smazána a rozhodli o tom někteří lidé z výše uvedené kandidátky.
Zaznamenali jste vůbec, že vloni se nekonala klubová výstava v Rokycanech, protože p. Adamová - v té době předseda klubu - i pře urgence - nebyla schopná splnit co po ní žádali z ČMKU? Nerozumím tomu, proč členové takovou osobu opět zvolili.
Všimli jste si také, že výbor má 10 členů (a to mám pocit, že schváleno bylo 11)! Při základně do 100 členů klubu?
A vlastně zajímá to vůbec někoho? Protože kdyby alespoň trochu ano, tak muselo být složení výboru dávno jiné.
A než si někdo rýpne - mne to sice zajímá, KRAaOP beru trochu za své "dítě", ale už asi nemám tu energii neustále přesvědčovat někoho o tom, že opravdu nechceme nikoho poškodit, že jen chceme, aby to fungovalo :( Nepotřebuji být ve výboru jen abych TAM byla.
Nemám "máslo na hlavě", mám čisté svědomí a v chovu u mne probíhá a probíhalo vše jak má (to jen na okraj - pro Kubu :)).
Rovněž zdravím všechny optimisty, pravda a láska přece musí zvítězit nad lží a nenávistí! S nadcházejícím datem se sem nešlo po dlouhé době nepodívat.
Moniko, dítě se přece neopouští. I když se dva roky kdesi toulalo, přišel čas vzít ho zpátky, obzvlášť když potřebuje pomoct .
lydie
napsal(a):
To není jen tak někoho navrhnout. Lidi o kterých vím, že spolu dokázali komunikovat a spolupracovat jsou dávno v jiných klubech a nebo si našli jiné aktivity.
Navíc si můžete navrhovat koho chcete, když jsou v klubu filutové schopní dovézt vlastní chromou, slepou a hluchou babičku( spolu s autobusem lidí ochotných přijet, hlasovat a navždy zase zmizet), jen aby nasbírali hlasy.
Komu by se chtělo absolvovat podobnou estrádu více než jednou?
Nepřeháněj - chromé, slepé a hluché (trošku nahluchle jo) jsem tam neviděla.
A já to klidně absolvuju znovu, pro svojí zábavu a pro svoje přesvědčení, že můžu udělat tohle minimum pro lepší fungování klubu.
asy
napsal(a):
Nepřeháněj - chromé, slepé a hluché (trošku nahluchle jo) jsem tam neviděla.
A já to klidně absolvuju znovu, pro svojí zábavu a pro svoje přesvědčení, že můžu udělat tohle minimum pro lepší fungování klubu.
Protože trpíš chronickým optimismem .
A mě vyjímečně nepostihla ztráta paměti....
Dobré ráno, to byl můj úmysl, naladit zde jinou náladu. Už se těším na sobotu, ať to skončí tak či tak, ale zdarma nic nedostanou. Tak se dlouho chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. To přece jen v životě platí. Nemyslíte? A jeden Bugsy na zmrzlince.
Zdá se že ty aktivity některých postižených nebo lépe řečeno přistižených mají bohulibý a právě opačný výsledek na příznivce našich plemen..... klub už má opět hodně přes sto aktivních členů a ta výzva výše, zdá se mi, působí jak viagra..... Aleši pravda a láska u nás určitě zvítězí.....přidávají se další a další.....
irij
napsal(a):
Zdá se že ty aktivity některých postižených nebo lépe řečeno přistižených mají bohulibý a právě opačný výsledek na příznivce našich plemen..... klub už má opět hodně přes sto aktivních členů a ta výzva výše, zdá se mi, působí jak viagra..... Aleši pravda a láska u nás určitě zvítězí.....přidávají se další a další.....
Jiří, zdravím, Irut je, co do vzhledu, asi nejmocnější Balagurovec!
Snad ta pravda zvítězí, ale víte jak to bývá, dva se perou a třetí se smějě:
Z webu ČMKU:
Důležitá upozornění a tiskové zprávy
6.3. 2013 Návrh zákona o regulaci chovu bojových plemen psů v ČR
Kynologické veřejnosti určitě neušlo, že se opět objevila snaha vytvořit "zákon na psy". Návrh podal dr. Rath a vláda jej označila za "populistický" a 27.2.2013 jej zamítla. Opírala se při tom o názor příslušných ministerstev, jejichž stanoviska byla nečekaně shodná a jednoznačně negativní. Trochu zásluh je možné v této oblasti připsat i ČMKU. Byli jsme požádáni o odborný názor a naše připomínky byly použity. Podobně na tom byla i Komora veterinárních lékařů. Rozhodnutí vlády bylo potěšující, ale jeho odůvodnění na tiskové konferenci trochu rozesmutnilo majitele, chovatele a příznivce kokšpanělů. Zaznělo v něm totiž, že kokři figurují v čele statistik poranění člověka psem. Skutečnost je trochu jiná, kokršpanělé na tom jsou podobně jako ostatní plemena, a naopak největší problémy jsou okolo kříženců. Připomenout je asi třeba, že i v chovu anglických a amerických kokršpanělů platí stejná pravidla jako u jiných plemen a že agresivní psi jsou z chovu vylučováni a kokr za agresivní plemeno považován není. Při odůvodňování zamítnutí zákona se přítomní novináři viditelně bavili. Největší rekaci vyvola informace o tom, jak vláda debatovala o definici pojmu "český voříšek".
Vladimíra Tichá
Řek bych, že ten Ráth nemá ráth nikoho. A škodit se snaží i z kriminálu. To snad lze jen u nás!
Apropo víte někdo, jestli se něco změnilo na vycestování s KAO na Slovensko? Až budu chtít do Mochoviec, mám sice Transporter, ale nemusí už být náhodou obrněný na přepravu takovýho psa ? Nebo musím prvně na měsíc do cirkusu ke lvům?
"Apropo víte někdo, jestli se něco změnilo na vycestování s KAO na Slovensko?"
Zatím takto :
http://www.topky.sk/cl/100535/1337959/Zoznam-zakazanych-plemien-opat-odlozili--Jahnatek-ustupil-kritike
Zatím to neplatí...Proti zákonu se na Slovensku demonstrovalo a zvedla veliká vlna odporu, ale je to /děsný/ návrh poslanců vládnoucí koalice...prúkazky,oprávnění k držení i k chovu, štítky s adresou, všude náhubky, kontroly úřady atd....Podle tiskové zprávy by to mělo jít ke schválení do parlamentu v dubnu. Slovenská televize mimo jiné před časem jako odstrašující příklad výcviku psů odvysílala záběry útoků KAO-SAO na figuranta z nějakého cvičáku .../ ale i celou řadu dalších plemen... A také několik dost nepěknýcch případů poškozených...
Pokud vím tak slovenské kluby z opatrnosti již dříve všechny tyto akce zastavily.. A ten současný český návrh Rata je u nás už druhým takovým podobným, zatím naštěstí odmítnutým......
Tak jsem se znovu podíval na program a přemýšlím jestli si nepřibalit spacák. Než se přebrou ty hromady dokladů co postižení určitě ssebou na svou obhajobu přivezou a ještě se dostaneme s vysvětlováním přes těch dvacet bodů schůze ... A má znovu začít mrznout ... musím nachystat pejskům něco teplého do žaludku, když asi dva dny nebudu doma,... aby netrpěli...... Falu musí jíst pravidelně...
On jenom ten u FCI a ČMKU od r. 2006 platný a ne moc známý řád pro ochranu zvířat při zkouškách a svodech + popis zkoušek , třeba ZZO - základní ovladatelnosti, nebo ZPO atd. má cca 58 stran, a vzhledem k velkému údivu že by se snad něco nějak mohlo časem změnit je asi třeba s těmito materiály členstvo přinejmenším seznámit... Když už jsme přežili ten konec světa, a dámy snad přežijí i dnešní MDž , malá gratulace na dálku, snad se nebudou zítra léčit
...tak jen aby ten chov pastevců netrpěl neznalostí platných řádů...
... feli
Tak doufám že jste všichni v té mlze , někteří po nejdelších schodech v Evropě /mezi Brnem a Prahou/ v pořádku dojeli domů...a děkuji i těm se kterými jsem se osobně neznal za nové kontakty a jejich účast na včerejším jednání ...Doufám že avizovaný konec pastevců v Čechách i na Moravě je tímto na delší dobu zažehnán a budu rád, když i nadále budete pečlivě sledovat co se kolem těch našich pejsků děje ... ........naše Any+Any
Hezký sváteční den všem
darek
napsal(a):
Pane Václave dám Vám jednu radu kupte si ovčáku a budete mít klid souseda máte za rohem a tak nebude muset řešit věci o kterých nemáte ani páru a zasírat tady tuto diskuzi o ničem .
Zjistěte si fakta a budte tak hodný dej te pokoj .
No to snad nemyslíte vážně..?
Václav se zde snaží zjistit více informací a také publikuje jak vaše dohady působí na člověka pohybujícího se mimo váš klub, je to potencionální zájemce o "vaše" plemeno a vy ho odpálkujete slovy "buďte tak hodný a dejte pokoj" ??? Pokud Vám tak vadí reakce lidí mimo váš klub, měli jste si diskuzi udělat soukromou (jak by se tedy mimo jiné dle mne hodilo mnohem více, jak asi působí vaše interní neshody a hádky na případné zájemce, viz. pan Václav...)...
Dalo mi docela zabrat to celé přelouskat a byla jsem pevně rozhodnuta, že za žádnou cenu reagovat nebudu, jelikož už nejsem ani člen (byla jsem jím jen chvíli... zlatí kavkazáci, ale parta lidí mi prostě nesedla, proto se již zajímám o jiné plemeno), ale po tomto komentáři mi to opravdu nedalo a i když se netýká mne, nadzvedl mě ze židle..
Jen můj mimočlenský názor (doufám, že mě za něj darek neukamenuje )-opravdu si nemyslím, že je vhodné tyhle interní záležitosti řešit takhle veřejně, a už vůbec nemluvím o tom vašem dohadování se...je to tu samé "pro lepší budoucí fungování klubu" a pod., ale bez členů se můžete jít klouzat, protože novým členem u tak "nestabilního" klubu se může stát buď blázen, nebo člověk bez přístupu k internetu.
Přeji krásný den.
irij
napsal(a):
Tak jen pro informaci , přes mnohé výhrady , slovenský parlament výše zmíněný "psí" zákon projednal v prvním čtení , nezamítl, zákon pokračuje schvalovacím procesem do druhého čtení ...
Asi se to dalo předpokládat a podle té diskuze se dá předpokládat i jak to dopadne. Bohužel Slovensko má úspěšně našlápnuto směrem k Dánsku
Všichni máme asi v živé paměti stejný zákon z Německa, kdy zakázali "bojová plemena" a záběry z Hamburgu, kde se vršila hora utracených nevinných psích nebožáků. Vzhledem k tomu, že i u nás opět existuje podobný návrh zákona, který: "(1) Pro účely tohoto zákona se bojovým plemenem psa rozumí plemeno psa, které na základě zvláštního předpisu vykazuje znaky, útočnost nebo prudkost nebo jiné srovnatelné vlastnosti, kterými může ohrožovat člověka nebo zvíře." je asi na čase se nad touto skutečností vážně zamyslet. Zde je celý návrh "českého" zákona: http://www.pespritelcloveka.cz/kategorie.aspx/vycvik-a-sport/upload/2013_/pdf/ZAKON.pdf
Musíme jen doufat, že zatím "šum" utichl, protože v opačném případě by to byl skutečný konec "našich" pastevců a to nejen v Čechách.....
matoos70
napsal(a):
Asi se to dalo předpokládat a podle té diskuze se dá předpokládat i jak to dopadne. Bohužel Slovensko má úspěšně našlápnuto směrem k Dánsku
Všichni máme asi v živé paměti stejný zákon z Německa, kdy zakázali "bojová plemena" a záběry z Hamburgu, kde se vršila hora utracených nevinných psích nebožáků. Vzhledem k tomu, že i u nás opět existuje podobný návrh zákona, který: "(1) Pro účely tohoto zákona se bojovým plemenem psa rozumí plemeno psa, které na základě zvláštního předpisu vykazuje znaky, útočnost nebo prudkost nebo jiné srovnatelné vlastnosti, kterými může ohrožovat člověka nebo zvíře." je asi na čase se nad touto skutečností vážně zamyslet. Zde je celý návrh "českého" zákona: http://www.pespritelcloveka.cz/kategorie.aspx/vycvik-a-sport/upload/2013_/pdf/ZAKON.pdf
Musíme jen doufat, že zatím "šum" utichl, protože v opačném případě by to byl skutečný konec "našich" pastevců a to nejen v Čechách.....
Dnes jsem o tom zrovna hledala nějáké info a čeští politici Rathův návrh zákona(nejaktuálnější) zamítli. Tady kopíruji celé stanovisko, jelikož nemám odkaz na webovou stránku:
Stanovisko vlády ČR k návrhu na vydání zákona o regulaci chovu bojových plemen psů ( sněmovní tisk č. 908/1 , 28.2.2013 rozesláno poslancům )
Vláda na své schůzi dne 27. února 2013 projednala a posoudila návrh zákona o regulaci chovu bojových plemen psů (sněmovní tisk č. 908) a vyslovila s tímto návrhem zákona NESOUHLAS , a to z těchto důvodů:
1. Vláda sice chápe záměr předkladatele, ale neztotožňuje se s ním ve způsobu řešení této problematiky. Je názoru, že útočnost psů je často způsobena nevhodnou nebo nedostatečnou výchovou psa a nelze vymezit plemena psů se sklonem k nežádoucímu chování. Z právního hlediska je navíc velmi složité a často nemožné prokázat příslušnost určitého jedince k plemeni. To lze v podstatě jen u jedinců
s průkazem původu, a ti tvoří odhadem jen 20 % psí populace. Rovněž pojem „bojové plemeno“ neexistuje a jeho používání je odborníky jednoznačně odmítáno. Vláda v přijetí zákona nespatřuje žádný přínos, naopak, podle jejího názoru jen zbytečně navyšuje administrativní a finanční zátěž, a to jak u státních orgánů, tak chovatelů, a vytváří nepřehledné, pro vznik korupce příznivé prostředí. Návrh zákona navíc vykazuje zásadní nedostatky jak věcné, tak i legislativně technické povahy a terminologickou nevyjasněnost v natolik vysokém množství, že jej nelze z těchto
důvodů včlenit do českého právního řádu, aby mohl být prakticky aplikován, a dosáhnout jím sledovaného účelu.
2. Vláda k doložení svých výše uvedených tvrzení uvádí k jednotlivým ustanovením návrhu zákona tyto zásadní připomínky:
- Dikce § 1 návrhu, podle níž zákon upravuje podmínky chovu a držení některých psů, „kteří mohou být nebezpeční svému okolí“, je velice vágní a nelze s ní souhlasit, protože nebezpečné svému okolí může být v zásadě jakékoliv zvíře.
- Základní pojem navrhovaného zákona „bojové plemeno psa“, uvedený v § 2 návrhu, je velmi neurčitý a odkaz na jeho konkretizaci prostřednictvím „zvláštního předpisu“ je v rozporu s čl. 79 odst. 3 Ústavy České republiky, podle kterého mají být právní předpisy vydávané ministerstvy v mezích zákona, zatímco v předmětném
případě podzákonný právní předpis de facto určuje meze použití zákona. Také definici volného pohybu psů nelze označit za výstižnou, neboť vzhledem k použití obratu „jakákoliv situace“ je příliš široká a neurčitá. Povinné používání náhubku na veřejných
prostranstvích je rovněž kontroverzní. O nasazení náhubku by měl rozhodnout chovatel, který nejlépe posoudí případnou agresivitu svého psa, pravděpodobnost napadení lidí nebo zvířat, a nese za svého psa vždy plnou odpovědnost.
- Ustanovení § 3 odst. 1 je nerealizovatelné ve vztahu k § 4 odst. 1 písm. c) návrhu zákona, které požaduje pro chov předem zajistit doklad osvědčující potřebné znalosti a přezkoušení výcviku psa. Prakticky nelze zajistit přezkoušení výcviku psa před zahájením jeho chovu, neboť chovatel si pořizuje psa většinou ve věku 7 až 8
týdnů, tedy v době, kdy pes ještě není schopen absolvovat jakékoliv přezkoušení. Toto ustanovení dále neuvádí, kdo bude doklad vystavovat, na základě jakého oprávnění ani jaký bude rozsah přezkoušení. Návrh na vydávání povolení s platností na dobu 5 let navíc představuje při průměrné délce psího života 15 let ztrojnásobení byrokratické zátěže. Chybí též úprava situace při skončení platnosti povolení, kdy se chov psa stane nelegálním. V této souvislosti návrh zákona neřeší, kdo bude psa odebírat, kdo bude povinen se o něj dále starat apod.
- Ustanovení § 3 odst. 2 návrhu, podle kterého je k vydání povolení k chovu psa místně příslušný obecní úřad místa trvalého pobytu majitele psa, odporuje právům vyplývajícím z úpravy zákazu diskriminace na základě státní příslušnosti podle čl. 18 Smlouvy o fungování Evropské unie a navazující směrnice 2004/38/ES o právu občanů Unie a jejich rodinných příslušníků svobodně se pohybovat a pobývat na území členských států. Pro cizince – občany Evropské unie vykonávající právo volného pohybu, kteří nemají v České republice trvalý pobyt, by podle tohoto ustanovení bylo nemožné povolení získat.
- V § 4 návrhu zákona je stanovení poplatku ve výši 3 000 Kč nesystémové a vnitřně rozporné z hlediska zákona o správních poplatcích a zákona o místních poplatcích, a to zejména proto, že tato úprava postrádá určení, zda zaváděný poplatek je poplatkem svého druhu, správním poplatkem nebo poplatkem místním. Tuto skutečnost nelze dovodit ani z bližší úpravy poplatku, neboť ji návrh zákona neobsahuje, a i důvodová zpráva je v tomto směru nedostatečná.
- V § 4 návrhu uvedená podmínka bezúhonnosti je stanovena velice úzce, když zahrnuje jen úmyslný trestný čin spáchaný za pomoci psa nebo na psu anebo v souvislosti s chovem psa, přičemž za nepřijatelnou lze považovat i možnost doložení bezúhonnosti čestným prohlášením.
- V § 5 návrhu zákona je dikce povinnosti, že pes nenapadne, neohrozí či jinak neomezí osoby či zvířata, velice široká a vágní. Není zřejmé, co je ohrožením nebo omezením myšleno. Takováto formulace povinnosti může vést až k šikanóznímu výkladu práva. Dále není odůvodněno, proč se povinnost podle odstavce 1 má vztahovat i na majitele. Přesnou a jednoznačnou dikci si vyžadují i další ustanovení týkající se volného pohybu a míst osídlení.
- K § 6 návrhu zákona vláda konstatuje, že pravomoc vymezit místa, kam je vstup se psem zakázán, mají obce již dnes, a to podle § 24 odst. 2 zákona č. 46/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů.
- Ustanovení § 7 návrhu zákona je zpracováno v rozporu s obvyklou legislativní praxí při tvorbě skutkových podstat přestupků. Objektivní stránka přestupků je neurčitá a nepřesná. Zejména skutková podstata přestupku uvedená v odstavci 1 písm. b), postihující porušení povinností stanovených tímto zákonem, je v rozporu se zásadou zákonnosti a právní jistoty, protože není jasné, za porušení jakých konkrétních povinností je subjekt přestupku vlastně trestán.
- K § 8 vláda konstatuje, že obce jsou územními samosprávnými celky a nikoliv orgány státní správy.
- Pokud jde o § 9 návrhu zákona, vláda konstatuje, že vyhlášky mohou podle čl. 79 odst. 3 Ústavy České republiky vydávat pouze ministerstva, respektive jiné správní úřady a orgány územní samosprávy. Stanovení spolupráce s Komorou veterinárních lékařů České republiky je právně irelevantní.
- Návrh obsažený v § 10 postrádá bližší úpravu podmínek vedení registru držitelů povolení, které mají vést obce podle odstavce 1 písm. d).
Z předchozích reakcí....se bojovým plemenem psa rozumí plemeno psa, které na základě zvláštního předpisu vykazuje znaky, útočnost nebo prudkost nebo jiné srovnatelné vlastnosti, kterými může ohrožovat člověka nebo zvíře." je asi na čase se nad touto skutečností vážně zamyslet...konec citace... a určitě ano...
a dodal bych, že na zamýšlení bylo času dost ....... Ve své domovině jsou tito psi věrní a neohrožení ochránci stád a svých pánů...Neznají cvičáky... Já své KAO - kavkazské ovčarky , přejmenované u nás na kavkazské pastevecké psy vychovávám tak, aby za žádných okolností nikoho neohrožovaly... Ale donedávna nebylo jednoduché tento přístup obhajovat...napište...
Pokud se vrátíme do doby nedávno minulé, a sice do roku 2008 zjistíme, že si jistě pamatujeme docela živě dsikutovaný návrh, který měl omezovat chov psů a tehdy neprošel "jen s odřenýma ušima":
(Původní a nekomentovaný text)
Důvody k přijetí zákona
V posledních deseti letech dramaticky stoupla obliba tzv. bojových plemen psů. Tedy psů, kteří při napadení člověka nebo jiného zvířete mohou způsobit velmi vážné následky, nezřídka smrt. U těchto plemen je vrozená agresivita a útočnost součástí genové výbavy a některé tyto vlastnosti byly a bohužel stále jsou v procesu šlechtění přímo podporovány. V současné době neexistuje právní úprava, která by chov těchto psů a selekci jedinců vykazujících znaky agresivity jakýmkoliv způsobem regulovala. Ztotožňuji se s názorem, že záleží právě na výchově daného psa. Právě proto ale musí být kladeny větší nároky na odpovědnost majitelů
psů, ale především chovatelů, kteří vyžadují pečlivou výchovu a povahovou selekci a zacházení. Zákon tedy bude mít za cíl vést chovatele a majitele k odpovědnosti.
Zákon vymezí podmínky pro chov těch plemen psů, kteří pro své přirozené vlastnosti a velikost kladou větší nároky na vlastníka. Ukazuje se, že ne každý je schopen starat se o
psa náročnějšího plemene tak, aby nebyl nebezpečný pro své okolí. Stejně tak se ukazuje, že ne každý chovatel respektuje zájmy společnosti a řada z nich za účelem zisku cíleně produkuje jedince se silnými sklony k agresi vůči člověku. Často se takoví psi dostávají majitelům, kteří nejsou schopni dát jim náležitou výchovu, často se chováním psa cítí zaskočeni a nezřídka jsou právě sami tito majitelé ve velkém ohrožení ze strany psa. O ovladatelnosti psa takovým majitele nemůže být řeči. Následky způsobeného zranění takovým psem mohou být velmi vážné a nezřídka fatální.
Definice nebezpečného psa
K definici nebezpečného psa bych použil vymezení pojmu ze zákona připraveného v minulosti:
nebezpečným psem je pes, který na základě zvláštních znaků, chovu, výchovy nebo výcviku k bojovým účelům, útočnosti nebo prudkosti nebo jiné srovnatelné vlastnosti ohrožují člověka nebo zvíře; nebezpečný pes je i pes, který patří do plemene, skupiny psů, jakož i kříženců těchto plemen a skupin, které jsou uvedeny v příloze tohoto zákona nebo je za nebezpečné označí vyhláškou ministerstvo zemědělství.
Podmínky pro pořízení a způsob ohlášení
Osoba, která by si chtěla pořídit nebezpečného psa by musela splňovat¨přesně vymezené
podmínky, např. alespoň 18 let, uzavření pojistky kryjící odpovědnost vlastníka zvířete
za škody nebo to, že např. nebyl takový člověk v posledních pěti letech opakovaně trestán za
násilnou trestnou činnost.
Pokud by podmínky byly splněny, ohlásila by osoba obci, že si pořídí nebezpečného psa.
Obec by mohla ve lhůtě 15ti dnů sdělit ohlašovateli, že má námitky a tyto v souladu se
zákonem vyjmenovat. Pokud by námitky sdělila a občan by trval na chovu nebezpečného psa, proběhlo by např. na úrovni kraje další šetření způsobilosti chovat psa – např. psychologický posudek, vyžádání dalších podkladů,ověření uváděných údajů apod. Po rozhodnutí vyššího stupně by stejně jako v jiných případech byl nárok na soudní přezkum.
Nesdělila –li by obec námitky, měl by povinnost po získání psa majitel u obce psa zaevidovat – kromě data a místa narození např.místo pobytu a číslo tetování. Zvážit by do budoucna bylo možné zavedení odběru vzorku DNA. To by umožnilo identifikovat majitele psa pro případ napadení člověka, když by pes z místa utekl. Toto by však záleželo na nákladech vzniku databáze a také počtu případů, které lze očekávat. Centrální evidenci by vedlo Ministerstvo vnitra.
Smečka
Zvážit bude nutné i možnost zákazu chovu víc než jednoho psa nebo jejich specielní povolení.
Tito psi se totiž často chovají jako smečka a mohou způsobit vážné následky. Je tedy třeba,
aby výchovu a držení takového psa prováděla zkušená osoba.
Podmínky chovu
Dále by byly stanoveny podmínky pro chov nebezpečného psa, např.:
· Nebezpečný pes (s výjimkou štěněte) by musel mít vždy na veřejném prostranství nasazen náhubek. Je na zvážení, kdy by měl být současně veden na vodítku.
· Nebezpečného psa by mohla vést jen osoba starší 15ti let.
· žádná osoba by nesměla vést více než dva nebezpečné psy současně.
· Po jednom roce věku psa by se musel dostavit majitel psa ke zkoušce ovladatelnosti psa – tj. zda pes bezprostředně reaguje na základní povely a je hlasem stoprocentně ovladatelný i v případě přítomnosti jiných psů a osob.
Za nedodržení uvedených povinností a při prokázání cíleného šlechtění agresivních jedinců by hrozily pokuty, které by bylo možné ukládat opakovaně až do výše 100.000,- Kč. Krajním řešením by mohlo být odebrání psa, což nepovažuji za šťastné, ale bude potřeba jej zvážit tam, kde pokuty nebudou splňovat účel a bude docházet k opakovanému možnému ohrožování veřejnosti.
Jistě se zdá, že stávající odložení projednání navrženého zákona Dr. Rathem vládou tak, jak je prezentováno v jednom z příspěvků uchlácholí řadu majitelů a chovatelů našich plemen. Opak je pravdou - už nyní, po projití zákona na Slovensku do druhého čtení je patrná značná nervozita. A myslím si, že uklidňující stanovisko naší vlády je opravdu dočasné - do doby, dokud někde nenastane nějaký tragický "průšvih", kterého se ujmou velmi ochotně média. Pak i vláda s takovýmto stanoviskem rychle změní svůj názor, předkládaný zákon nový i starý opráší, upraví a s kometářem ve smyslu, že ten původní zákon "vykazoval zásadní nedostatky jak věcné, tak i legislativně technické povahy a terminologickou nevyjasněnost v natolik vysokém množství, že jej nebylo lze z těchto důvodů včlenit do českého právního řádu, aby mohl být prakticky aplikován", ovšem po správných úpravách jej aplikovat lze a může se stát, že budeme "valit bulvy" jak velká poslanecká 118 před volbami tento zákon švihem schválí.
Technická:
www stránky KRaAOP jsou od 26.3.2013 přestěhovány na novou adresu:
http://kraop.cz/
Kdo máte na svých stránkách odkaz na starou adresu na "wz", opravte si, prosím. Dík,
Jarka F.