Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2013 15:08
desiren

XXX.XXX.244.182

Zdravím, možná to vypadá jako jeden z těch hloupých dotazů : fenka nebo pes, co je lepší? Ale o nic takového nejde. Jde o to, že přemýšlím nad pořízením psího kamaráda a doma mají rádi pořádek, jenže fenka hárá a pes značkuje... Kdo "dělá menší bordel" ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2013 15:15

desiren napsal(a):
Zdravím, možná to vypadá jako jeden z těch hloupých dotazů : fenka nebo pes, co je lepší? Ale o nic takového nejde. Jde o to, že přemýšlím nad pořízením psího kamaráda a doma mají rádi pořádek, jenže fenka hárá a pes značkuje... Kdo "dělá menší bordel" ?

Vychovaný pes značkuje jenom venkusmajlík A značkují často i fenky. To ale není věc, která by dělala nepořádek... domů natahají bordelu bez ohledu na pohlaví, to spíš záleží na velikosti a délce chlupů. Některá plemena psů navíc třeba hodně slintají, to je taky potřeba promyslet. Pak jsou plemena, která jsou obvykle uštěkanější než jiná. Opět, je to věc výběru plemene a výchovy spíš, než pohlaví...

Když přemýšlím, jak může mít pohlaví vliv na pořádek, napadá mě jenom to hárání. Některé fenky se barví opravdu hodně a občas po nich něco ukápne... Ale je to záležitost konající se 2x do roka, dá se to zvládnout.

12.3.2013 15:19
desiren

XXX.XXX.244.182

Dobře. Mnohokrát děkuji za vřelou odpověď.

12.3.2013 15:22
teerka

XXX.XXX.205.181

Dobrý den, mě napadá to, že když bydlíte v bytě a jste například nemocná nebo je venku fakt hnusně, tak fence stačí vyběhnout ven, hned se vyčůrá a je hotovo. Se psem se musí udělat alespoň kratší prochajda, protože značkuje. V baráku je to samozřejmě pohoda. Jinak co se hárání týče, tak to je taky ok, dneska koupíte kalhotky, které dobře drží a fenka Vám nic nezašpiní. Pes zase šílí, když fenky hárají a může doma výt nebo štěkat. Takže výběr bude zřejmě na Vás. My jsme měli v rodině vždycky psa, ale teď jsem si pořídila fenku a spokojenost.

12.3.2013 15:25
hankaapes

XXX.XXX.252.204

desiren napsal(a):

Jestli jsou doma příliš úzkostliví na pořádek, bude to těžké. Štěňata doma prostě čůrají a dělají hromádky, tahají hračky, pouští chlupy. Dospělý vychovaný pes, nebo fenka doma neznačkují, ale chlupy pouští snad každý pes, když se vrátí z procházky v dešti, bahně a oklepe se, postříká někdy i zeď....jak psala bodlinka, záleží na mnoha faktorech. Radši to doma ještě jednou proberte, ať potom nejste nešťastní vy i pes. Jinak pes je vyrovnanější v náladách, nemá hormonální výkyvy spojené s háráním, ale zase je to pes od psa.

12.3.2013 15:46
teerka

XXX.XXX.205.181

hankaapes napsal(a):
Jestli jsou doma příliš úzkostliví na pořádek, bude to těžké. Štěňata doma prostě čůrají a dělají hromádky, tahají hračky, pouští chlupy. Dospělý vychovaný pes, nebo fenka doma neznačkují, ale chlupy pouští snad každý pes, když se vrátí z procházky v dešti, bahně a oklepe se, postříká někdy i zeď....jak psala bodlinka, záleží na mnoha faktorech. Radši to doma ještě jednou proberte, ať potom nejste nešťastní vy i pes. Jinak pes je vyrovnanější v náladách, nemá hormonální výkyvy spojené s háráním, ale zase je to pes od psa.

Já mám yorka, těch chlupů je minimum, spíš žádné. Naši mají pudla a tam je to taky nula nula nic. Jediný je, jak píšete, návrat z venku když je bláto. To já beru psa hned u dveří, zanesu do vany a umeju "podvozek". Ale je fakt, že u velkýho psa to nebude tak jednoduchý jako s prďolou.

12.3.2013 17:59
davidka

XXX.XXX.107.205

Já si myslím, že kdo má rád přespříliš pořádek, psa by si kupovat neměl. Nebo jen nějakého pidipsa, co nelíná.
Pes vždy na tlapkách a na srsti něco prachu a špíny donese. Znám lidi, co měli většího psa a neustále ho koupali. A po každém příchodu z venku následovala neskutečná očista. Chudák pes měl z toho kožní problémy. Kvůli tomu, že doma dělal nepořádek (roztahal hračky, potahal boty, kost si položil z misky na zem apod.), ho nakonec dali pryč.

12.3.2013 23:22

Spíš než otázka pesxfena, je to otázka plemene.
Hladkosrstý pes se lépe udržuje ( vipeti jsou krásně udržovatelní, mají malinké nožičky, lehko se jim otřou ), chlupatci nanosí víc prachu, písku v praporech na nohách, v chlupech na břiše.
Dlouhé chlupy se všude koulejí, krátké se zapichují.
Co se pořádku týče, tak nelínají kudrnáči ( pudli, kerryci- ale namočené fousy taky nic moc, portugalský vodní - krásný pes).
Pes nebo fena - to je celkem fuk.

14.3.2013 11:42

Ve finále stejně bude výběr záležet na Vás.
Mám psa, ČCHP - pokud je venku opravdu ošklivě, nebo jsem nemocná a přesto musím venčit, pes se dvakrát třikrát hodně vyčůrá a jde se zpátky domů, holt bude venku značkovat za dva dny až mi bude líp. Například. ,,Bordel,, ze psa doma nemám, jsem docela háklivá na pořádek, naháče šoupnu na pět minut do vany a je zase jako nový, chlupaté nebo slintající plemeno by mi nešlo přes práh. Psa jsem volila i proto, že můžu hlásit výstavy neomezeně po celý rok.

14.3.2013 12:32
taradorizp

XXX.XXX.189.37

Mám hladkosrstého jezevčíka - kluka. Z něj nějaký výrazný bordel není, ale když se pořádně poňuňáme, mám jeho chlupy zapíchané všude v mikině/triku a jdou hodně špatně dolů. Čistotnosti se naučil poměrně rychle, doma měl naposledy nehodu asi před třičtvrtě rokem (po několika letech), protože měl střevní potíž a zrovna nikdo nebyl doma. Nikdy si v bytě nic neoznačkoval. Když byl v nejlepších letech, je pravda, že často kvůli hárajícím fenám vyl, nejedl a dožadoval se "čmuchací" procházky.

Pak mám ještě fenku border kolie - teď zrovna poprvé hárá. Díky tomu, že nemáme koberec, žádnou extra paseku nenadělala. Sem tam nějaká kapička se na zemi objevila, ale ona ji po sobě prakticky okamžitě uklidila. Chlupy máme naprosto všude, ale zase jsou v chomáčích, takže jejich úklid i z oblečení je o něco lehčí, než z jezevčíka. Ale zase jsou více vidět.

Ale stejně nedovedu říct jakého pohlaví bude můj další potencionální pes.

15.3.2013 17:14
kasaphi

XXX.XXX.146.28

Já mám raději psy - samce.
1)Ohledně značkování - pokud jsou na své zahradě, neznačkují, nemají proč, své teritorium znají a hlavně je chodím venčit mimo zahradu. Když byl první pes malý a neznačkoval, měli jsme vypálená kola na trávníku, takže osobně bych raději nějaký počůraný keřík než žlutá kola po celé zahradě (ale někomu to nevadí, to je každého věcsmajlík)
2)samci se mi v rámci mého plemene líbí prostě vícsmajlík
3)nehárají
4)povahou jsou mi bližší
Těch důvodu proč právě "pes" je hodně, ale stejně tak může mít někdo ty samé důvody, proč pes-samec NE.
Proto souhlasím s výše uvedenými názory, že je důležitější výběr plemene než pohlaví.
(jen bych ještě dodala - mým psům se taky stačí vyčůrat jen jednou/dvakrát, pokud jsem nemocná.. napoprvé se vyvenčí více, pak už značkují jen tak pro parádusmajlík)

16.3.2013 08:15
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

Pořídila jsem si štěně-psa. Kamarádka, která má několik psů, mi říkala, ať se připravím na to, že až vyroste, tak kamkoliv si lehne, zůstane po něm "razítko". Je výtok z předkožkového vaku opravdu běžná a fyziologická věc?

16.3.2013 11:13

kolemjdouci2 napsal(a):
Pořídila jsem si štěně-psa. Kamarádka, která má několik psů, mi říkala, ať se připravím na to, že až vyroste, tak kamkoliv si lehne, zůstane po něm "razítko". Je výtok z předkožkového vaku opravdu běžná a fyziologická věc?

No, jen málo psů má předkožku opravdu čistou, ale aby z něj kapal hnis, to mi normální ani fyziologické už nepřipadá.

16.3.2013 17:44

no náž pes s tím výtokem má trošku problém ,trpěl na to jako štěně a ted na stará kolena taky ,úplně odstranit se to nedá ,už jsme ho několikrát léčili ale za čas se to vrátí ,jemu to ani nijak nevadí ale flíčky na koberci na dece apod někdy jsou i na dlaždicích je to dobře vidět a někdy i na nábytku jak se po spánku oklepe apod. jinak fena zas hárá , kalhotky nedáváme servala by je ale kapičky krve po ní zůstávají.jinak všichni psi i feny línají ,nanesou domů bláto ,špínu prostě z každého psa je nepořádek ,pokud někdo vyžaduje sterilní čistotu neměl by si psa kupovat.

18.3.2013 10:04
cherrony

XXX.XXX.94.142

Pokud je pejsek naučený na dělání potřebu venku, tak by vám doma značkovat neměl.
A našim fenkám když hárají tak jim dáme hárací kalhotky a nepořádek také není moc veliký smajlík smajlík smajlík

18.3.2013 12:26
plisak

XXX.XXX.236.4

mně se feny čistily samy kalhotky nesnesly a nebyl žádný problém. Nakonec nepořádek dělají i lidi, ne? ale kdo je úzkostlivě pořádkumilovný a nesnese chloupek, měl by si pořídit něco jiného něž psa nebo kočku, napadá mne akvárko nebo plazi, s těmi v otázce čistoty problém asi není. Ovšem v posteli s vámi spát nebudou

Přidejte reakci

Přidat smajlík