Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2013 12:34
ronanek

XXX.XXX.122.58

smajlíkdobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli mohu ostříhat pasteveckého psa-třeba tibetskou dogu a jestlu mu srst doroste děkuji, jarmila

17.3.2013 16:17
pidla

XXX.XXX.106.11

Můžete, zakázaný to samozřejmě není. A srst pochopitelně časem doroste (odhaduju cca do půl roka až roka). Otázka zní, proč chcete psa stříhat. Kompletně ostříhaná tibetská doga bude vypadat hodně blbě, takže pokud k tomu není nějaký závažný (například zdravotní) důvod, tak bych fakt nestříhala...

17.3.2013 17:30
ronanek

XXX.XXX.122.58

děkuji za odpověď,víte to česání mi vůbec nevadí,je to takový náš domácí mazlíček,poslušný a dobrý hlídač,ale čím více ho vyčesávám,-je mi ho líto,když je teplo,aby mu nebylo teplo-tím víc podsada jde ven,tím víc mi případá,že mu je to nepříjemnější.asi máte pravdu,vypadal by hrozně,nyní je nádherný,vypadá jak lev s medvídkem dohromady,asi si ho nedovedu představit sestříhaného...děkuji,zdraví Jarmila

17.3.2013 17:37
serigala

XXX.XXX.59.26

Pokud to není kvůli česání, tak bych to nedělala, i kdyby vypadal hezky, ono ta srst je zároveň izolací, takže ve finále by to vyšlo buď nastejno nebo ještě hůř.

17.3.2013 18:28
mata

XXX.XXX.80.144

Rozhodně bych nestříhala plemeno, které má danou hustou podsadu, jen pro svůj pocit. Uvědomte si, že podsada psa chrání nejen před mrazem a větrem, ale také před sluncem a horkem! Jestliže není pes nemocný ( onemocnění kůže a jiné ) a není ostříhán ze zdravotních a závažných důvodů, pak opravdu nestříhat, tuplem je-li trvale venku. Ostatně ani přílišné důkladné česání není úplně vhodné ( opakem pak je zas nedůkladné skoro nečesání ). Mnohem lepší je lehce pročísnout tak 1x za týden, 14 dní. A samo v době línání se češe často. Ale jinak bych spíše profoukla psa stlačeným vzduchem smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík