Ahoj mám křížence NOxBO..Často se mi stává, že si lidi myslí, že je to čistokrevní malinois a nevěří mi, že je to kříženec,ale nejvíc mě dostávají lidi co asi psům moc nerozumí a pletou si pojmy s dojmy ..
Jednou se mě paní ptala jestli je to liška, pak to byl zas pes dingo, ale nejvíc mě dostala slečna co si myslela, že mám pitbulla ..
Stává se vám to taky?
monca1112
napsal(a):
Ahoj mám křížence NOxBO..Často se mi stává, že si lidi myslí, že je to čistokrevní malinois a nevěří mi, že je to kříženec,ale nejvíc mě dostávají lidi co asi psům moc nerozumí a pletou si pojmy s dojmy ..
Jednou se mě paní ptala jestli je to liška, pak to byl zas pes dingo, ale nejvíc mě dostala slečna co si myslela, že mám pitbulla ..
Stává se vám to taky?
jee omlouvám se, nevšimla jsem si, že je tu už založená diskuze na toto tema...
monca1112
napsal(a):
Stává se vám to taky?
teď jsem se dívala na novozélandské dingo a skutečně, podoba tady je, i když samosebou nevím velikost
Znám pána, který vlastnil anglickou kokršpanělku s PP, vždy krásná, načesaná. Na procházce mu jí nějaká stará babička pochválila jako moc pěkného jezevčíka!!!
Já mám pudla v baby střihu. Běžně tedy nosí gumičky na hlavě a uších. Pudla lidé poznají, ale matou je gumičky a pro každého je to fena. Asi nejvtipnější byla příhoda s malou holčičkou, která ukazovala na mého pudla a říkala mamince: Koukej jaké má ta psí holčička pěkné copánky. Maminka holčičce vysvětlovala, že to není fena, ale pes, že má pindíka. Ale holčička rezolutně řekla, že když má gumičky tak to MUSÍ být holka a ne kluk.
Pak jsem taky zažila, že někdo označil malého knírače s PP za pěkného křížence jorkšíra.
Uživatel s deaktivovaným účtem

zažila sem reakci že jeden pán vyděšeně přibouchl vrata a povídá tam někomu na dvorku ,za dveřma je rotvajler. jinak dost často mého psa označují jako pitbula a jedna slečna mě řekla že se jí líběj tihle vlčáci. taky jeden chlapeček tvrdil mamince že je to puma já když se někdo ptá říkám tomu labrador ale těžko říct co to vlastně je
Jako že si lidé popletou fr. buldočka s bostonem docela pochopim...
Ale když se k nám hrne ženská a křičí " Já ty bernardýny tak miluju, tenhle je překrásnej"
To jen trochu zkoprnim a zapomenu zavřít ústa
No jednou jsme tak byly na procházce a potkaly jsme pána s paní. A ten pán na tu svou polovičku: "Tam to velký to je kříženec labradora s rotvajlerem a to měnší je čistokrevný labrador víš" Já jen počkala až je obejdu a pak jsem se začala chechtat.. No řekli by jste to do nich? :D (Velká je labrador a málá kříženka labradora a BŠO)
Jinak málá už byla čistokrevný BŠO, malina, NO. Velká rotvajler, pittbull, dokonce jsem dostala vynadáno, jaktože jsem oholila takovýho krásnýho zlatýho retrívra :D
No a potom vcelku častá otázka, jestli mám labradora nebo retrívra
To že si mého psa lidé pletou s boxerem přisuzuji tomu, že už jich moc nikde neběhá a tak trochu zapomněli jak boxer vypadá a hlavně pro plno lidí zmáčklej čumák je prostě boxer. Ale když mě jedna paní zastavila, že je můj pes děsně tlustej, tak to už jsem teda zůstala v šoku a následně dodala - je to barzoj ne? No a co myslíte, že mám....Bulmastifa....:-D

Mám münsterlandského ohaře a o jaké plemeno se jedná poznají jen pejskaři. Ostatní věšinou jen poznají, že je to něco ,,loveckého". Nejvíce mě pobavila jedna malá holčička, která mého psa označila za poníka (asi proto, že je strakatý ).
Naše štěně německé dogy je pro každého dalmatin Jsou i tací kteří se se mnou dohadují a říkají ,že tomu nerozumím že oni poznají dalmatina
karolína007

XXX.XXX.48.211
bobulka
napsal(a):
Tak mého psa si pletou s vlkem
krásný vlček :)
Tak jedna známá když ho viděla poprvé tak se ptala - týýýý, to snad máte to bojový, néé? Je to pitbul?
No jako by mu z oka vypadl
monca1112
napsal(a):
Stává se vám to taky?
Zdravím, naše pejsina je z útulku, označená jako kžíženec belgičana. Já i většina lidí v ní malinu vidíme. Nejvíce se mi líbí "malina z kinder vajíčka" . Má v kohoutku něco málo pře 50cm, zatím ji nemám dospělou přesně změřenou. Ale nepejskaři většinou ani neznají belgičany a vrchol je, když v ní vidí lišku
. Ale s čím je ještě křížená, to nevím. Aby byla s NO, to mi přijde malá.
janazlesa
napsal(a):
Zdravím, naše pejsina je z útulku, označená jako kžíženec belgičana. Já i většina lidí v ní malinu vidíme. Nejvíce se mi líbí "malina z kinder vajíčka" . Má v kohoutku něco málo pře 50cm, zatím ji nemám dospělou přesně změřenou. Ale nepejskaři většinou ani neznají belgičany a vrchol je, když v ní vidí lišku
. Ale s čím je ještě křížená, to nevím. Aby byla s NO, to mi přijde malá.
Ještě jedna
Moje štěně BSP si lidé pletou s Bernardýnem (Svatobernardský pes) :-D Jakoby ty dvě rasy byly nějak podobné :-D
Moje štěně BSP si lidé pletou s Bernardýnem (Svatobernardský pes) :-D Jakoby ty dvě rasy byly nějak podobné :-D
vera.va

XXX.XXX.48.5
Jojo,
Berňáky s bernardýnem, s kolií, s čuvačem.
Labradora s goldenem.
Šarplanince s moskevákem, s kavkazanem.
Čuvače s bernardýnem nebo s krémovým goldenem.
Jéé, to je úžasná diskuze. Mám vipeta - zatím štěndo a to si lidí moc nepletou. Respektive vůbec nevědí, co to je a když řeknu, že vipet, tak jim to taky moc neupřesním. Brácha má Shiba Inu a ten je lištička a nebo špic. Jedna malá holčička ho nazvala veverkou - netuším, jak se jí to povedlo :D
Táta (nebo děda, teď si nejsem jistá) našeho Bena je kříženec NO a labradora.. Veterinář i někteří chovatelé NO se nás ptají, jestli s takovým krasavcem vyhráváme výstavy a že musí být hodně úspěšný. Když řekneme, že má v krvi labradora, tak nám nevěří. Z určitého úhlu ale něco málo z labradora má (hlavně mohutný hrudník při pohledu ze předu).. Nejvíc mě rozesmálo, když mi samozvaný chovatel a znalec NO tvrdil, "že mě podvedli, že mám doma čistokrevného labradora, protože černý německý ovčák neexistuje a že on to musí 100% vědět, protože on NO chová už kdoví kolik let." :D
Jinak kromě čistokrevného labradora jsem byli i černý vlk, bernský salašnický pes, dokonce i boxer, což už vůbec netuším, kde na to jeden dědeček přišel. :D
vera.va

XXX.XXX.118.1
boxer...

Mám HW a PHP a kupodivu se najde nemálo kolemjdoucích, kteří se domnívají, že se jedná o psy téhož plemene, nejčastěji zlatého retrívra
Já mám AUO, chápu, že si ho lidi pletou s BOC, ale jednou jsem s ním šla po ulici kolem paní s holčičkou a ta holčička na maminku: "maminko dívej to je telátko" maminka ji na to odpověděla, že to není telátko, ale pejsek a holčička nekompromisně, že nee že je to telátko.
My už jsme byly pitbull, rotvajler, když byl malý a hubený byl to ohař
Ovšem uznávám, že nevím zda je to 100% labík co myslíte?
mishelka
napsal(a):
My už jsme byly pitbull, rotvajler, když byl malý a hubený byl to ohař
Ovšem uznávám, že nevím zda je to 100% labík co myslíte?
Já bych řekla, že by mohl být čistý. Ale exteriérem odpovídá "starému" typu labradora, který se u nás vyskytoval tak před třiceti lety. Současní labradoři s PP mají úplně jiné proporce, hlavně kratší nohy. Takže tipuju čistokrevný labrador po mnoha generacích bez PP.
http://www.labradors.cz/novefenky/hanny_erinor/javor_jitrni_lov.jpg
pidla
napsal(a):
Já bych řekla, že by mohl být čistý. Ale exteriérem odpovídá "starému" typu labradora, který se u nás vyskytoval tak před třiceti lety. Současní labradoři s PP mají úplně jiné proporce, hlavně kratší nohy. Takže tipuju čistokrevný labrador po mnoha generacích bez PP.
http://www.labradors.cz/novefenky/hanny_erinor/javor_jitrni_lov.jpg
Současní labradoři jsou bohužel hrůza a děs, nutno podotknout, že k celkovému obrázku nepřidává právě ta horda sídlíštních bezpapíráků jakoželabradorů...
Ale prosím Vás, jak se udržuje po mnoho generací ta čistokrevnost bez toho PP?
betula
napsal(a):
Současní labradoři jsou bohužel hrůza a děs, nutno podotknout, že k celkovému obrázku nepřidává právě ta horda sídlíštních bezpapíráků jakoželabradorů...
Ale prosím Vás, jak se udržuje po mnoho generací ta čistokrevnost bez toho PP?
Že nemá PP, ještě neznamená, že nemůže být čistokrevný. Jeho předci někdy před těmi pětadvaceti lety mohli být klidně jen samí labradoři. Akorát si to nemáte jak ověřit.
(tím nechci říct, že schvaluju chov bez PP, to vůbec!)
pidla
napsal(a):
Že nemá PP, ještě neznamená, že nemůže být čistokrevný. Jeho předci někdy před těmi pětadvaceti lety mohli být klidně jen samí labradoři. Akorát si to nemáte jak ověřit.
(tím nechci říct, že schvaluju chov bez PP, to vůbec!)
Jen samí labradoři s průkazem původu? Promiňte, ale tohle je logicky vzato blábol.

Tak záleží na tom, jak chápete pojem "čistokrevný" - dle FCI je čistokrevný pes potomek čistokrevných rodičů s PP zapsaných v příslušné plemenné knize (a tedy řádně uchovněných).
"Jeho předci někdy před těmi pětadvaceti lety mohli být klidně jen samí labradoři"
a v průběhu těch posledních 25ti let.....?
napsal(a):
Tak záleží na tom, jak chápete pojem "čistokrevný" - dle FCI je čistokrevný pes potomek čistokrevných rodičů s PP zapsaných v příslušné plemenné knize (a tedy řádně uchovněných).
"Jeho předci někdy před těmi pětadvaceti lety mohli být klidně jen samí labradoři"
a v průběhu těch posledních 25ti let.....?
No pokud předci před pětadvaceti lety byli (hypoteticky) jen labradoři, tak jejich potomci těžko mohli být jiné plemeno.
Ale to všechno jsou jen takové teoretické úvahy a hádání na základě vzhledu psa. Kdo byli jeho předkové, to už nezjistíme. A souhlasím s tím, že u psa bez PP se stejně o nějaké "čistokrevnosti" nedá mluvit.
pidla
napsal(a):
No pokud předci před pětadvaceti lety byli (hypoteticky) jen labradoři, tak jejich potomci těžko mohli být jiné plemeno.
Ale to všechno jsou jen takové teoretické úvahy a hádání na základě vzhledu psa. Kdo byli jeho předkové, to už nezjistíme. A souhlasím s tím, že u psa bez PP se stejně o nějaké "čistokrevnosti" nedá mluvit.
Jestli (hypoteticky) předkové bezpapíráků byli bezpapíráci (ačkoliv téměř všichni jistě mohli vypadat jako univerzální černý pes - "labrador"), tak jak můžete mluvit o dlouholetém "ČISTOKREVNÉM chovu" bez PP??? :O