Dobry den,
cim krmite prcky? Mam na mysli spis jake granule? Nechci Royal canin a jim podobne, predstavovala bych si orijen nebo neco podobneho. Mozna Taste of Wild? Hodi se na krmeni prcku? Vim ze tu tyhle granule byly reseny, ale u vetsich psu, proto se ptam zda by se tim dal krmit i prcek co bude mit v dospelosti cca 2kg.
vasilek
napsal(a):
Dobry den,
cim krmite prcky? Mam na mysli spis jake granule? Nechci Royal canin a jim podobne, predstavovala bych si orijen nebo neco podobneho. Mozna Taste of Wild? Hodi se na krmeni prcku? Vim ze tu tyhle granule byly reseny, ale u vetsich psu, proto se ptam zda by se tim dal krmit i prcek co bude mit v dospelosti cca 2kg.
Pes jako pes - malý nebo velký, potřebuje stejnou stravu :)
Pokud vyberete jmenované kvalitní granule, nic nezkazíte... Mrkněte na Orijen, Acanu (klasická, ale srovnatelná s Orijenem je bezobilná - ranchlands, grassland, apod.), Taste of the Wild, Canine Caviar (to jsou opravdu malé granulky tak kdyby pesan měl problém s velikostí šly by :), Artemis, Wolfsblut (zrovna máme Green Valey a to jsou celkem velké granule, ale třeba kamarádův čivavák je měl nejradši je zdolávat), no těch dobrých je víc, tyhle jsou jen z mé zkušenosti ok...
Šťastnou ruku při výběru, ať pesanovi chutnají a sedí :)
vasilek
napsal(a):
Me jde prave o tu velikost granuli:)Pejsek je kralici jezevcik a je opravdu malinkej. U orijenu se mi nelibi, ze maji jen jeden druh granuli pro stenatka, proto jsem koukala po Taste of the Wild.
Dekuju za typ na granulky:)
Kvalitní granule nemusí mít třídění dle kategorií... v přírodě taky žrala celá smečka bez rozdílu věku celého bizona
Svůj odchov jsem krmila Canine Caviar pro prcky, dostávali ale i Acany ranchlands, které vlastně nemají žádné třídění dle věku, neboť jsou "all life stages" stejně jako většina Canine Caviar...
O ty Acany se dělili se svoji matkou a krásně prospívali všici (fenu mi naopak rozhodil veterinář, ne "all life stages" granule :)
S acanou zkušenosti mám, tou krmím svoje psy. Tohle bude babičin pes, tak uvažuju co za granulky koupit. Převážně pes bude krmen masem, takže granule vydrží dlouho.
Je srovnatelná kvalita mezi Taste of the Wild a bezobilnou Acanou?
Je fajt, že na velikosti asi nezáleží, protože zatím papají namočený granule a časem až bude vetší, si poradí i s větší granulou:)
vasilek
napsal(a):
S acanou zkušenosti mám, tou krmím svoje psy. Tohle bude babičin pes, tak uvažuju co za granulky koupit. Převážně pes bude krmen masem, takže granule vydrží dlouho.
Je srovnatelná kvalita mezi Taste of the Wild a bezobilnou Acanou?
Je fajt, že na velikosti asi nezáleží, protože zatím papají namočený granule a časem až bude vetší, si poradí i s větší granulou:)
Tak pokud granule vydrží dlouho kupujte menší balení... otevřené grancle bez chemických konzervantů by se měly spotřebovat tak do 4 měsíců cca (no prostě nějak rozumě, i granule se kazí :)
Pokud srovnáme Acanu bezobilnou a Taste, tak obě jsou super, jen Acana je ještě o kus lepší :)
Ale ani jedním krmivem pokud bude psovi sedět a chutnat nic nezkazíte...