Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2013 19:55
marion108

XXX.XXX.175.6

Zdravím,
naše fenka má na tlapce už asi rok docela velkou bradavici. Naši jí to chtějí nechat vyříznout, ale mě se zdá narkóza u desetiletého, byť vitálního a malého, psa zbytečně riskantní, pokud jde jen o bradavici... Chci se tudíž zeptat na nějaký jiný způsob, jak ji odstranit... Ona si ji totiž v poslední době často kouše a někdy i prokousne, takže jí to je zjevně dost nepříjemný....
Díky.

27.3.2013 22:48
zanda

XXX.XXX.88.141

a víš opravdu,že to je bradavice? a má krk? pokud to bradavice s krkem je, dá se podvázat- tedy veterinář podváže.....ona tak do 10ti dnů odpadne....
pokud nemá krk, zkusila bych nejdřív vlaštovičník,než uspávat psa v tomto věku...........prý je i nějaký homeopatikum,ale neznám....

28.3.2013 08:01
ilisek

XXX.XXX.196.16

Náš pes má také bradavici na noze, u drápu, vet zatím nechce vyřezávat, tak nám dal tinkturu na leptání, uvidíme, zda se osvědčí a řezání se vyhneme....

28.3.2013 09:50
marion108

XXX.XXX.175.6

Že je to bradavice nám právě řekl vet. Ale chtěl to vyřezávat, jenže prý až se oteplí, že to v zimě není dobré dělat, jenže druhý vet, co mi jezdí na koně a dělá mimo to i malá zvířata mi vyřezání nedoporučovat kvůli té narkóze... Tak jsem z toho trochu na vážkách a nevím, co si myslet...

28.3.2013 11:06
ilisek

XXX.XXX.196.16

marion108 napsal(a):
Že je to bradavice nám právě řekl vet. Ale chtěl to vyřezávat, jenže prý až se oteplí, že to v zimě není dobré dělat, jenže druhý vet, co mi jezdí na koně a dělá mimo to i malá zvířata mi vyřezání nedoporučovat kvůli té narkóze... Tak jsem z toho trochu na vážkách a nevím, co si myslet...

Zvláštní veterinář.....nám vždycky takovéto zákroky doporučuje spíše v zimě, kdy nejsou mouchy a vedro a lépe se to všechno hojí....

28.3.2013 11:18
marion108

XXX.XXX.175.6

ilisek napsal(a):
Zvláštní veterinář.....nám vždycky takovéto zákroky doporučuje spíše v zimě, kdy nejsou mouchy a vedro a lépe se to všechno hojí....

Taky mi to přišlo divný... Půjdu s ní přímo k tomu druhýmu, má i ordinaci, kde se střídá s jinou MVDr., jsou i o něco levnější... Jen naši mu nedůvěřují, protože prostě dělá primárně koně a malá zvířata jen okrajově...

28.3.2013 12:11
ilisek

XXX.XXX.196.16

marion108 napsal(a):
Taky mi to přišlo divný... Půjdu s ní přímo k tomu druhýmu, má i ordinaci, kde se střídá s jinou MVDr., jsou i o něco levnější... Jen naši mu nedůvěřují, protože prostě dělá primárně koně a malá zvířata jen okrajově...

Zkuste se ho zeptat na to "leptadlo". Nám řekl, že by bylo lepší to odstranit chirurgicky, ale kvůli narkoze přeci jen máme zkusit tu tinkturu, dal nám ji do injekční stříkačky a za 3 týdny uvidíme....

28.3.2013 12:22
hankaapes

XXX.XXX.252.220

Mě na bradavice u psa nejlépe zabírá Duofilm, v lékárně za pár korun.....doporučil mi to vet a zatím vždy zabral.

29.3.2013 17:09
martasek

XXX.XXX.217.203

můj pejsek měl na noze taky velikou bradavici,kterou si neustále strhával...nechala jsem mu ji vyžíznout,vše bylo bez narkozy jen lokální umrtvení....byl klidný,bez problémů vydržel ležet....

29.3.2013 17:55
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Asi záleží na druhu bradavice .
Dcera při školním plavání "chytla" bradavici na palec u nohy .
Nakrájela jsem dost nadrobno cibuli , dala jsem to do kapesníku , utáhla dost , ale tak , abych
prstík "neuškrtila".
Ještě jsem to trošku celé pomačkala , abych vymačkala št'ávu z cibule a nechala jsem to zabalené
do rána . Pak ještě další noc a ta příšera-bradavice vypadla sama .
Žádná rána , žádná krev jen hluboký dolík a to se časem srovnalo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.3.2013 19:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje fena měla bradavici na hlavě. Při návštěvě veterináře jsem si myslela, že by ji mohl ustřihnout smajlík. Z toho mě tedy vyvedl. Ale podvázal ji, zatáhl fest něčím tenkým, pevným, jinak na šití. Odpadla sama, úplně v pohodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík