Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2013 11:21
leap

XXX.XXX.18.160

8.4.2013 21:07
hanele

XXX.XXX.219.155

Jsou roztomilí, moje feňule teda sleduje televizi víc z dálky, z pohodlí klína a u různých zvuků natáčí hlavičku!
... A neuražte se, ale změnila bych kadeřníka ... smajlík

9.4.2013 03:34
Dája6

XXX.XXX.40.42

Pejsci jsou moc pěkní to je pravda, ale proč je máte tak na krátko střihané? Snad úplně na kůži? Tahle rasa má být v delší srsti pokud nejsou nějak nemocní tak taky tak opravdu bych změnila kadeřníka pokud zvládáte česáni a fénováni. Tihle kulíšci ani nejsou podobní svoji rase a to hlavně skrz střihu jinak jsou milý. Dája.

9.4.2013 13:15
alboni

XXX.XXX.88.17

Pejsci od majitele/ky leap jsou hezcí a žádnou kůži tedy fakt nevidím.. Prostě jsou ostříhaní, jak majiteli vyhovuje. Na výstavu nejspíš nechodí, jim osobně to nevadí a majiteli vyhovuje. A že nejsou podle šablony? No a, co je komu do toho. Na charakter plemene to vliv nemá. Osobně jsem stříhala například bišony jednak "na lachtana", jednak na výstavy. A rozdíl byl prostě jen v těch pár centimetrch srsti navíc, nic víc. Chování psa to neovlivňuje a vkus je individální záležitost - majitelům "lachtanů" se nelíbili nakadeřené "barbíny", majitelům výstavních psů se nelíbili "lachtani". A co jako?..

9.4.2013 13:29
hanele

XXX.XXX.219.155

alboni napsal(a):
Pejsci od majitele/ky leap jsou hezcí a žádnou kůži tedy fakt nevidím.. Prostě jsou ostříhaní, jak majiteli vyhovuje. Na výstavu nejspíš nechodí, jim osobně to nevadí a majiteli vyhovuje. A že nejsou podle šablony? No a, co je komu do toho. Na charakter plemene to vliv nemá. Osobně jsem stříhala například bišony jednak "na lachtana", jednak na výstavy. A rozdíl byl prostě jen v těch pár centimetrch srsti navíc, nic víc. Chování psa to neovlivňuje a vkus je individální záležitost - majitelům "lachtanů" se nelíbili nakadeřené "barbíny", majitelům výstavních psů se nelíbili "lachtani". A co jako?..

... ale tak názor snad říct můžu, ne ... ? Já jsem jen napsala, že bych změnila kadeřníka. Mě nejde o to, jestli jsou nakrátko, to je každého věc jak chce mít pejska ostříhaného ... jen z hlediska člověka který stříhá psy vidím, že jim na nohách trčí jakési dlouhé chlupy, nejsou tam udělané žádné přechody. Ono je to tak samozřejmě jednodušší, udělat hezké přechody je těžší. Ale pes zase nevypadá blbě ...

10.4.2013 03:36
Dája6

XXX.XXX.40.42

To nebylo myšleno na Vás, ale na mě za mojí kritiku. Vy jste nic tak špatného nenapsala, ale já ano.
Mě jen vadí jedna věc a to když si pořídím určitou rasu a pak pejsek vypadá úplně jinak, že ani není poznat jaká to rasa je. U Cotonku nejde jen o pár centimetrů, ale o dost centimetrů. Neříkám, že musí mít srst jak výstavní až kdesi vlající až na zem, ale delší by jim určitě pasovala a hlavně bylo by hned poznat rasu a ano máte pravdu každý si prostě přizpůsobí pejska tak aby to majiteli vyhovovalo. Dája.

10.4.2013 08:06
alboni

XXX.XXX.88.17

Dája6 napsal(a):
To nebylo myšleno na Vás, ale na mě za mojí kritiku. Vy jste nic tak špatného nenapsala, ale já ano.
Mě jen vadí jedna věc a to když si pořídím určitou rasu a pak pejsek vypadá úplně jinak, že ani není poznat jaká to rasa je. U Cotonku nejde jen o pár centimetrů, ale o dost centimetrů. Neříkám, že musí mít srst jak výstavní až kdesi vlající až na zem, ale delší by jim určitě pasovala a hlavně bylo by hned poznat rasu a ano máte pravdu každý si prostě přizpůsobí pejska tak aby to majiteli vyhovovalo. Dája.

Nějak nechápu, jak vám to může "VADIT". Že se vám to nelíbí, ano, to respektuji, ale jestli vám VADÍ, že nějaká paní XY má psa, kterého si ostříhá jinak, než se zrovna vám líbí, to mi přijde fakt zvláštní... Nevím, jak dalece znáte například střihy pudlů, ale je jich jak mraků a procházely určitým vývojem a navzájem se dost liší. Jsou například střihy jehněčí, sportovní, klasický, západopacifický, holandský, skandinávský, kontinentální, karakulský, baby, moderní atd.. A liší se navzájem nejen střihem na těle, ale i oholenou/neoholenou "držtičkou" nebo třeba vyholeným/bambulovitým ocasem. A jsou i pudlové s dlouhou šňůrovitou srstí. Je to o vkusu a pokud někdo preferuje karakuláka, také by mu mohl soused říct "Heleď se, vadí mi, že tvůj pudl má chlupatou mordu, to přeci vůbec není PRAVÝ pudl. Neměl jsi si tohle plemeno pořizovat, když nestříháš na klasiku, každý přeci ví, že pudlové se holí." Případně by takhle někdo mohl odsoudit člověka, který pudla nestříhá vůbec, jen ho rozčesává a nechává v přírodním stavu. Ať ostříhaný nebo neostříhaný pes, je to záležitost líbivosti lidí (a někdy i praktičnosti při práci psa). Prostě nezaměňujte osobní vkus (na to má každý právo) s názorem, co je - či není správné. A už vůbec ne s tím, zda je nutné, aby každý na ulici poznal rasu psa toho kterého člověka. Když to nevadí majiteli toho psa, tak ostatním to může být buřt, ne?

11.4.2013 07:46
cinkalu

XXX.XXX.11.162

Já teda taky nerozumím tomu, proč si lidi pořizují chlupaté psy a pak je oškubou jak husu. Specielně jorci otříhaní alá west jsou příšerní. Proč si teda zadavatelka nepořídila pudla, když se vyžívá ve střihání. Kdyby byli aspoň hezky upravení, ale tohle je jak hrůza. Fakt to nechápu.

11.4.2013 20:34
krysak

XXX.XXX.119.126

cinkalu napsal(a):
Já teda taky nerozumím tomu, proč si lidi pořizují chlupaté psy a pak je oškubou jak husu. Specielně jorci otříhaní alá west jsou příšerní. Proč si teda zadavatelka nepořídila pudla, když se vyžívá ve střihání. Kdyby byli aspoň hezky upravení, ale tohle je jak hrůza. Fakt to nechápu.

Já teda nerozumím tomu, proč si lidi pořizují chlupaté psy a pak je nechají zarostlé, když nejsou čerstvě rozčesaní tak vypadaj jak roští. Specielně jorci neostříhaní vypadají jako mop.

Jenom ukázka, že všichni nemusí mít tak skvělý vkus a cit pro estetično, jako tady cinkalu.

Tihle pejsci se mi líbí, vypadají spokojeně, tak co řešit takový kraviny jak kdo vypadá.

Nerozumím cinkalu, co je jí do způsobu života jiných lidí. Starej se o sebe.

12.4.2013 07:53
remi

XXX.XXX.137.146

To stejné jako by jste někomu kritizovala barvu svetru.Co se líbí a vyhovuje vám nemusí jiným a netřeba to to trapně komentovat. A to, proč si někdo pořídí dlouhosrsté plemeno a pak ho ostříhá, je třeba tím, že mu vyhovuje povaha a velikost a vzhled vlastně neřeší. To vás nenapadlo?

12.4.2013 11:46
cinkalu

XXX.XXX.197.182

remi napsal(a):
To stejné jako by jste někomu kritizovala barvu svetru.Co se líbí a vyhovuje vám nemusí jiným a netřeba to to trapně komentovat. A to, proč si někdo pořídí dlouhosrsté plemeno a pak ho ostříhá, je třeba tím, že mu vyhovuje povaha a velikost a vzhled vlastně neřeší. To vás nenapadlo?

Ne to by mě nenapadlo, protože povahu jako coton má x dalších plemen a bohužel 80% lidí si pořizují psa, protože se jim líbí a většinou až potom zjistí, že ho nezvládají nebo, že se ten krásnej coton nebo york musí taky česat smajlík. To že jsem si dovolila napsat svůj názor vás evidentně popudilo, což je váš problém, né můj. Je to na diskusi, tak si taky přidám svoje, co je na tom ? Přece se nebudu rozplývat nad něčím co se mi nelíbí, já to taky nechci po ostatních, kterým vadí moji ucouraný chlupatý psi smajlík.

12.4.2013 12:38
ivulka2

XXX.XXX.155.174

cinkalu napsal(a):
Ne to by mě nenapadlo, protože povahu jako coton má x dalších plemen a bohužel 80% lidí si pořizují psa, protože se jim líbí a většinou až potom zjistí, že ho nezvládají nebo, že se ten krásnej coton nebo york musí taky česat smajlík. To že jsem si dovolila napsat svůj názor vás evidentně popudilo, což je váš problém, né můj. Je to na diskusi, tak si taky přidám svoje, co je na tom ? Přece se nebudu rozplývat nad něčím co se mi nelíbí, já to taky nechci po ostatních, kterým vadí moji ucouraný chlupatý psi smajlík.

Líbit se vám nic nemusí a nikdo vám to nenutí jen mi přijde třeby blbé tady hanit něco co se líbí někomu jinému.
Fotka zadavatele je milá a vtipná a nevidím žádnej duvod hanit vzhled či upravu pejsku to je věc majitele a stejně tak je věc majitele jaké plemeno a jakou upravu si vybere,pokud je pes spokojenej a majitel se mu věnuje a stará se tak je uplně fuk jestli se vám uprava líbí nebo ne.

5.5.2013 13:00
leap

XXX.XXX.20.224

cinkalu napsal(a):

Děkuji za Vaši poznámku.. Přiznávám, že ani mně se moc nelíbí, jak je "kadeřnice" ostříhala, ale myslím, že není až tak důležité, jak je pejsek ostříhán, ale jestli je spokojený. A to si troufám říci, že ti naši se mají opravdu jako v "bavlnce". Toho většího máme od narození a toho menšího jsme získali poté, co ho původní majitelka nechtěla smajlík Když se k nám dostal, tak měl sice hezkou delší srst, ale byl hubený, nebyl ani očkovaný a musel prodělat operaci obou očiček, takže byl v dost zanedbaném stavu. Měla jsem slzy v očích pokaždé, když jsem se na něj podívala! A dnes je sice nepříliš hezky ostříhaný, ale je zdravý, veselý, získal kamaráda a myslím, že je šťasný!! A to je pro mne daleko více, než sebekritičtější názor na jeho "střih" !! A pokud tvrdíte, že tohle je hrůza, tak se podívejte na net na opravdové hrůzy páchané na zvířatech !! Kdyby měl každý místo nesmyslných starostí o "správný střih" starosti o skutečné potřeby a utrpení zvířat, tak by bylo na téhle planetě lépe...

5.5.2013 13:19
leap

XXX.XXX.20.224

alboni napsal(a):
Nějak nechápu, jak vám to může "VADIT". Že se vám to nelíbí, ano, to respektuji, ale jestli vám VADÍ, že nějaká paní XY má psa, kterého si ostříhá jinak, než se zrovna vám líbí, to mi přijde fakt zvláštní... Nevím, jak dalece znáte například střihy pudlů, ale je jich jak mraků a procházely určitým vývojem a navzájem se dost liší. Jsou například střihy jehněčí, sportovní, klasický, západopacifický, holandský, skandinávský, kontinentální, karakulský, baby, moderní atd.. A liší se navzájem nejen střihem na těle, ale i oholenou/neoholenou "držtičkou" nebo třeba vyholeným/bambulovitým ocasem. A jsou i pudlové s dlouhou šňůrovitou srstí. Je to o vkusu a pokud někdo preferuje karakuláka, také by mu mohl soused říct "Heleď se, vadí mi, že tvůj pudl má chlupatou mordu, to přeci vůbec není PRAVÝ pudl. Neměl jsi si tohle plemeno pořizovat, když nestříháš na klasiku, každý přeci ví, že pudlové se holí." Případně by takhle někdo mohl odsoudit člověka, který pudla nestříhá vůbec, jen ho rozčesává a nechává v přírodním stavu. Ať ostříhaný nebo neostříhaný pes, je to záležitost líbivosti lidí (a někdy i praktičnosti při práci psa). Prostě nezaměňujte osobní vkus (na to má každý právo) s názorem, co je - či není správné. A už vůbec ne s tím, zda je nutné, aby každý na ulici poznal rasu psa toho kterého člověka. Když to nevadí majiteli toho psa, tak ostatním to může být buřt, ne?

Děkuji za zastánísmajlík Netušila jsem, že střih našich hafanů zvedne takovou vlnu kritiky smajlík Tak nevím, zda se s nimi vůbec mohu ukázat venku, abych někoho nepohoršila smajlík

5.5.2013 13:36
leap

XXX.XXX.20.224

krysak napsal(a):
Já teda nerozumím tomu, proč si lidi pořizují chlupaté psy a pak je nechají zarostlé, když nejsou čerstvě rozčesaní tak vypadaj jak roští. Specielně jorci neostříhaní vypadají jako mop.

Jenom ukázka, že všichni nemusí mít tak skvělý vkus a cit pro estetično, jako tady cinkalu.

Tihle pejsci se mi líbí, vypadají spokojeně, tak co řešit takový kraviny jak kdo vypadá.

Nerozumím cinkalu, co je jí do způsobu života jiných lidí. Starej se o sebe.

Také děkuji za zastání smajlík Neříkám, že jsem z tohoto "střihu" nadšena, ale rozhodně jsem to u vlasních psů neřeila tak, jako to činí cizí smajlík

5.5.2013 14:14
leap

XXX.XXX.20.224

cinkalu napsal(a):

Ne, povahu jako coton nemá dalších x plemen, ale o tom Vás nebudu přesvědčovat, protože by to stejně nebylo k ničemu! To je Váš názor...ale nechápu, proč k fotografii, na které dva psi koukají na televizi uvádíte zcela nesmyslný komentář o počtu lidí, kteří nezvládají psa, anebo nechápou, že se musí česat?? Nějak jsem nepochopila souvislosti smajlík A ani po Vás nikdo nechce, aby, cituji: "Přece se nebudu rozplývat nad něčím co se mi nelíbí..." jste se nad touto fotkou rozplývala, stačí jen kliknout někam jinam, když se Vám nelíbí!! Dala jsem ji sem proto, protože mně příjde roztomilá a někomu se třeba může líbit...nic víc, nic míň...

5.5.2013 14:43
leap

XXX.XXX.20.224

Děkuji za Váš názor smajlík Také jsem toho názoru, že je důležité, aby byl pes spokojený a nestarám se o to, jestli se někomu jejich střih líbí, anebo ne smajlík Mně se líbí vždycky!

Přidejte reakci

Přidat smajlík