Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2013 14:17
pajineckah

XXX.XXX.52.70

Dobrý den, mám fenu 4,5 roku starou, dnes 12.4.2013 začala hárat, jelikož nemám zkušenost s připouštěním a také s nejvhodnější dnem kdy k ní mám pustit psa a bude dostatečně otevřená se nechat oplodnit, tak bych Vás poprosila o radu, mám psy od malička,ale nikdy jsme se nerozhodli pro štěňata až teď.. na štěňata jsem si našla dostatečný čas, a mám na to i prostředky. u nás v městečku mám už smluveno pár odběrů štěňátek, a jsem přesvědčená ,že půjdou do dobrých rukou. Děkuji za každý názor, s pozdravem Pavlína smajlík

12.4.2013 15:05
teerka

XXX.XXX.205.181

pajineckah napsal(a):
Dobrý den, mám fenu 4,5 roku starou, dnes 12.4.2013 začala hárat, jelikož nemám zkušenost s připouštěním a také s nejvhodnější dnem kdy k ní mám pustit psa a bude dostatečně otevřená se nechat oplodnit, tak bych Vás poprosila o radu, mám psy od malička,ale nikdy jsme se nerozhodli pro štěňata až teď.. na štěňata jsem si našla dostatečný čas, a mám na to i prostředky. u nás v městečku mám už smluveno pár odběrů štěňátek, a jsem přesvědčená ,že půjdou do dobrých rukou. Děkuji za každý názor, s pozdravem Pavlína smajlík

Dobrý den Pavlíno, psala jsem Vám i na nemoderce. Opravdu dobře si to rozmyslete pokud fenka nemá PP. Já bych se moc přimlouvala, aby jste to nedělala už kvůli těm přeplněným útulkům, dědičným nemocem a problémy s povahou křížených bullpsů (neříkám tím, že Váše fenka je kříženec, ale jak si ověříte čistokrevnost u krycího psa bez PP, uchovněným psem nikdo fenku bez PP nenakryje a pokud PP mít bude bez uchovnění, tak to neuchovnění má jistě nějaký důvod).

Pokud uchovněná je, tak se omlouvám a jak Vám již psali vedle, poradí Vám jistě poradce chovu.

12.4.2013 15:09
domcaast

XXX.XXX.234.23

Prosím přečtěte si to opravdu důkladně.
http://www.hardy-workaholic.cz/news/ataxie-u-ast/

12.4.2013 15:35
ilisek

XXX.XXX.196.16

pajineckah napsal(a):

Sami máme v rodině několik amstafů, mám doma štěně nyní 3,5 měsíce (s PP) a vím, že není sranda v dnešní době prodat ani štěňata s PP z dobrého chovu, natož bez PP. Mrkněte v inzerci kolik je inzerátů o darování psů typu bull, hlavně staford a pit bez PP z "rodinných" důvodů......to že teď máte zájemce na štěňata neznamená, že je budete mít i po jejich narození. Já bych se také přimlouvala za to nepřipouštět!!! Je to plemeno, které je zatížené ataxií a pokud nemáte vyšetřené rodiče je to o hubu si takové štěně koupit.... Navíc pokud chceme minimalizovat zprávy v médiích o zabijáckých psech, mělo by se opravdu chovat na prověřených rodičích. Ilona

13.4.2013 01:22
dark

XXX.XXX.56.103

pajineckah napsal(a):

Když jste se tedy rozhodla, mohla jste si i něco nastudovat. Je spousta možných rizik pro fenu během březosti, porodu, kojení... Napadlo Vás třeba, že velmi rychle můžete přijít o fenu? Máte fenu nejasného původu, otec bude jistě to stejné, z jejich spojení vzejde bůh ví co za povahy, ale hlavně že to bude malé a roztomilé, že?
Při vší smůle pes nakryje fenu, vy ani nebudete vědět jak, pak se feně podaří v pořádku porodit, vy se pasujete na chovatelku a u jednoho vrhu to neskončí. Jsem zvědavá kolik pak kříženečku a adeptů do televize nakonec vyprodukujete.

Nemáte zač. Silvie smajlík

PS: Zamyslete se a napište důvod PROČ by Vaše fena měla mít štěňata? Stojí to fakt za to?

Přidejte reakci

Přidat smajlík