Ahoj, které z těchto granulí byste vybrali pro tříměsíční štěně NO ???
Složením se mi více líbí asi Acana, ale má hodně moc procent bílkovin (32%) a nevím, zda to je pro rychle rostoucí štěndo velkého plemene to pravé ořechové.
Máte s těmito krmivy (Brit care junior large breed lamb and rice, Acana junior large breed) zkušenosti ???
Děkuji moc, Kačka
Mně můj obří NO s delší srstí ( 72 cm a 55 kg ) na Acaně LB Puppy vyrostl a dodnes dostává dospěláckou a zcela bez problémů Dávala jsem ale taky Aptus do cca 1 roku nonstop, než šel na RTG DKK a DLK
Takže za mne Acana, vůbec se nedá složením s Britem srovnat
Moc díky za příspěvky, mě se taky ta Acana složením líbí víc, ale právě jsem se bála té přílišné "nabušenosti".
Jinak já jsem Acanou krmila svého velkého knírače, který nás právě na podzim bohužel opustil, v podstatě od štěněte nonstop až do věku cca 7 let, kdy jsme přešli na Fitmin. V osmi letech se mu objevil nádor konečníku, ale žil až téměř do svých 12 let. Tehdá ale byla měla Acana úplně jinou recepturu - když jsem jí ale krmila, tak vyhovovala.
P.S. Maťo, máš náááádhernýho hafana
kalu
napsal(a):
Moc díky za příspěvky, mě se taky ta Acana složením líbí víc, ale právě jsem se bála té přílišné "nabušenosti".
Jinak já jsem Acanou krmila svého velkého knírače, který nás právě na podzim bohužel opustil, v podstatě od štěněte nonstop až do věku cca 7 let, kdy jsme přešli na Fitmin. V osmi letech se mu objevil nádor konečníku, ale žil až téměř do svých 12 let. Tehdá ale byla měla Acana úplně jinou recepturu - když jsem jí ale krmila, tak vyhovovala.
P.S. Maťo, máš náááádhernýho hafana
Jj taky jsem krmila ovčandy ještě tou starou recepturou Acany a seděla skvěle Knírače je mi moc líto, ale dožil se krásného věku
Moc děkuju za pochvalu Eframa, ráda mu to vyřídím Je to sice můj divokej rapl, ale lepší povahu bych těžko hledala, je skvělej
A mmch na rtg DKK a DLK byl předloni při operaci, a stále vše nuly, tže ta Acana špatná není, aspoň u nás ne
Takhle si ty nohy poskládá, když nakukuje do obří jámy, přední chytře jak velbloud, nebo medvěd, rozčapí a zahne pod sebe, aby se pod ním okraj nesesul a zadníma se drží, má v těch nohách šílenou sílu
A to je to kulturní plemeno, můj přírodní pastevec by tam zahučel jak balvan
Tak přeji štěndu skvělý start do života a spoustu radostí
Jj, díky moc.
Tak asi půjdu do té Acany. Efram je fakt fešák. Máme ještě sedmiletou vykastrovanou fenku křížence leonbergera-ta baští Sportmix a také jí vyhovuje a je v super kondici. Jenže ta jejich štěněčí receptura se mi moc nelíbí a chtěla bych štěndu dopřát něco trochu kvalitnějšího. Ta naše fenka je od smrti kňoura pořád smutná, vyrůstala s ním a dlouho ho hledala.
Vydrželi jsme přes zimu a za necelý týden si jedu pro holčičku ovčandu. Moc se na ní těšíme a doufám, že jí stará fena přijme bez problémů.
Dobrý den,
Brit? pokud můžu psát na rovinu shit. Pokud jde o Acanu to samé. Složení Acany/Orijenu a podobných je sice založené "mase", ale postrádá logiku základní věci. Je pes masožravec nebo býložravec, narážím na složení.
Alergie, zbytečně dlouhé složení existují lepší.
Přeberte si to jak chcete myslím to v dobrém.
Já se tedy rozhoduji mezi Acanou a Britem Care, nikoli premiovým Britem.
Acana je určitě "masovější", má hrozně bohaté složení, ale stále mě tam zaráží to procento bílkovin 32 %, když se ve článcích o výživě štěňat velkých plemen uvádí, že právě procento bílkovin by mělo být u štěňat velkých plemen omezeno z důvodu rovnoměrného růstu a také to není nic moc pro ledviny.
Dle výživářů je ideálním procentem bílkovin ve stravě štěňat velkých plemen kolem 24 %. Z tohoto důvodu se mi zdál právě vyrovnanější ten Brit Care. A také ještě zvažuji krmivo Nutram, to mi doporučila sestra a nemůže si ho vynachválit...
kalu
napsal(a):
Já se tedy rozhoduji mezi Acanou a Britem Care, nikoli premiovým Britem.
Acana je určitě "masovější", má hrozně bohaté složení, ale stále mě tam zaráží to procento bílkovin 32 %, když se ve článcích o výživě štěňat velkých plemen uvádí, že právě procento bílkovin by mělo být u štěňat velkých plemen omezeno z důvodu rovnoměrného růstu a také to není nic moc pro ledviny.
Dle výživářů je ideálním procentem bílkovin ve stravě štěňat velkých plemen kolem 24 %. Z tohoto důvodu se mi zdál právě vyrovnanější ten Brit Care. A také ještě zvažuji krmivo Nutram, to mi doporučila sestra a nemůže si ho vynachválit...
To o škodlivosti vysokého procenta bílkovin se věřilo dřív, dnes už je to dávno vyvráceno. Naopak, zvlášť štěně velkého plemene potřebuje pro růst dostatek kvalitních bílkovin, aby mělo z čeho nově vznikající tkáně postavit. Navíc krmiva s nízkým obsahem bílkovin mají o to vyšší obsah sacharidů (obilí), což vede k pozdějším problémům typu cukrovka, obezita i další metabolické poruchy.
Co je ale skutečně škodlivé pro růst, je překrmování, příliš velký příjem energie - a to se vám může podařit zrovna tak na krmivu s vysokým obsahem bílkovin, jako s nízkým. Je třeba hlídat, aby bylo štěndo v růstu štíhlé, s hmatnými žebry.
Pokud jde o škodlivost bílkovin pro ledviny, toto bylo zjištěno ve čtyřicátých letech u potkanů. Výživáři tento poznatek mylně aplikovali na všechny živočišné druhy a stále se to zarytě drží v povědomí laické i odborné veřejnosti - nově provedené studie ale ukazují, že masožravců se to na rozdíl od převážně býložravých potkanů skutečně netýká. Vlci v přírodě i v Zoo mají stravu založenou čistě na mase a s ledvinami nemají problém.
Ještě přidám odkaz na článek - je srozumitelně napsaný i pro laiky, a pokud máte zájem, jsou v něm uvedené odkazy na odborné zdroje, kde si můžete vyhledat informací více:
http://www.granule.cz/clanky/mate-obavy-z-vysokoproteinovych-granuli-pro-psy/
Úplně souhlasím s pidlou.
Záleží víc na vás a na vašem přístupu ke krmení, nedávejte štěněti příliš nevhodných pamlsků, nenechte ho zbytečně tloustnout. Zvlášť velké plemeno dospívá pomalejí, hodně lidí dělá chybu, že se jim puberťák zdá hubený a přidají zbytečně na dávce. Nechte ho přirozeně zmohutnět, dospět.
Bílkoviny nevadí, naopak, zvlášt pro nasvalení a dobrou stavbu kostry jsou důležité.
A k tomu přerůstání - to, jak bude pes v dospělosti velký, záleží především na rodové dispozici. Pokud nemá geneticky daný vysoký vzrůst, krmením ho nevytáhnete. Stravou toto ovlivníte opravu jen malinko.
Hlavně dbejte na dostatek přirozeného pohybu (ne kolo, spíš procházky, hrátky se psy), nasvalení je velmi důležité pro zdravé klouby a stavbu kostry.
Brit, přestože mnohým psům zdánlivě vyhovuje, není zrovna špičkové krmení. Navíc této firmě nevěřím kvůli zavádějícím informacím na jejich výrobcích, hodně je z toho znát, že jim jde víc o prodejnost než o kvalitu a seriózní info zákazníkům.
No tak ten článek je docela zajímavej. Ještě mě jedno krmivo svým složením zaujalo a to Agil - schválně překopírovávám složení:
Suroviny: kuřecí maso, vařená rýže, jehněčí maso, jemně mletá kukuřice, vařené rybí maso, sušené řepné řízky, drůbeží tuk, kvasnice, celá vejce, lněné semeno, pšeničné klíčky, bramborové vločky, drůbeží játra, mléko, jogurt, rostlinný olej, mrkev, rybí tuk, rajčata (zdroj lykopenu), jablečná dřeň, rozmarýn, měsíček lékařský (zdroj luteinu), kopřiva dvoudomá, extrakt ze zeleného čaje, extrakt z vinných hroznů (zdroj resveratrolu), výtažek z meruněk, Yucca shidigera, chondroitin, glukosamin, chelát zinku, vitamíny a minerály
Nezní mi to vůbec špatně, ale neznám nikoho ze zkušenostmi a docela mě tam překvapuje poměrně nízká cena, takže si říkám, jestli to nebude mít nějaký háček...
Jinak ta feňule, co jí máme (kříženka leonbergera-cca 60 kg), vyrostla od malička na obyč Britu (ještě stará receptura) a poslední cca rok dostává Sportmix. Je ve výborné kondici, nikdy neměla žádné pohybové problémy a to nedostávala žádná chondroprotektiva, marodila za 7 let jednou. Ale jak už jsem psala, štěndu jsem chtěla dopřát alespoň v tom štěněčím věku něco kvalitnějšího, tak jsem myslela ten Brit Care. Ale po hodně pročítání a studování to spíše vypadá na tu Acanu, a ještě mě zaujal ten Agil, ale jak už jsem psala, nikdo s tím nemá zkušenosti.
Jsem též pro Acanu, myslím že se tímto krmením nedá nic pokazit!
Pes na ní taky ujíždí - jmenovitě na grasslandce
Brit Care není nejhorší, ale pokud je možnost mít místo toho Acanu, tak je volba jasná.
james
napsal(a):
Dobrý den,
Brit? pokud můžu psát na rovinu shit. Pokud jde o Acanu to samé. Složení Acany/Orijenu a podobných je sice založené "mase", ale postrádá logiku základní věci. Je pes masožravec nebo býložravec, narážím na složení.
Alergie, zbytečně dlouhé složení existují lepší.
Přeberte si to jak chcete myslím to v dobrém.
Dobrý den, bohužel Váš příspěvek si jen tak někdo nedokáže přebrat, protože jsou to pouze konstatování a to ještě bez náznaku zdůvodnění. Proto se ptám:
co je logika základní věci?
Co se Vám nelíbí na složení?
Proč alergie?
Které granule jsou podle vás lepší (než Acana/Orijen a ty ostatní, které jste neuvedl) a proč?
též to myslím v dobrém
děkuji
broulikj
napsal(a):
Dobrý den, bohužel Váš příspěvek si jen tak někdo nedokáže přebrat, protože jsou to pouze konstatování a to ještě bez náznaku zdůvodnění. Proto se ptám:
co je logika základní věci?
Co se Vám nelíbí na složení?
Proč alergie?
Které granule jsou podle vás lepší (než Acana/Orijen a ty ostatní, které jste neuvedl) a proč?
též to myslím v dobrém
děkuji
To ses raději neměl ptát. Podle stylu vyjadřování bych odhadovala, že autor je ten blázen, co si z něj na nemoderce dělají všichni legraci. Člověk, který nemá ucelené názory ani vědomosti, často si odporuje, rozpoutává nesmyslné diskuze. Lepší je ho ignorovat
Ahoj, takže jsem na konec po delším váhání dala na recenze a vnitřní pocit a koupila Acanu. Snad bude prckovi chutnat.
Dám vědět, jak nám chutnala, u chovatelky dostávají štěňata vařenou stravu. Při minulé návštěvě zrovna měla vařené hovězí s ovesnými vločkami a zeleninou.
Jinak ještě jeden dotaz : přidáváte nějaká chondroprotektiva ???
kalu
napsal(a):
Ahoj, takže jsem na konec po delším váhání dala na recenze a vnitřní pocit a koupila Acanu. Snad bude prckovi chutnat.
Dám vědět, jak nám chutnala, u chovatelky dostávají štěňata vařenou stravu. Při minulé návštěvě zrovna měla vařené hovězí s ovesnými vločkami a zeleninou.
Jinak ještě jeden dotaz : přidáváte nějaká chondroprotektiva ???
Ta vařená strava je taky super, štěndo si aspoň zvykne na obojí Navíc vařené maso ( mleté hovězí, drůběží, vepřové ) s vločkama dávám taky, zeleninu jen občas, tu oni si konzumují bokem, jak mají chuť
Já už to tu tuším psala, že jsem vždy všem velkým psům dávala od prvního dne u mne kloubovky. Dříve Alavis a Caniviton, co je na trhu Aptus, tak ten, nedám na něj dopustit Nonstop až do jednoho roku, a pak dle RTG DKK a DLK buď nadále nonstop ( Agbar to má doživotně ), anebo dvouměsíční kůry 2x v roce, případně v době zvýšené zátěže ( dřívější ovčandy - když běháme, nebo se tahá pneu apod. ). Efram ale kloubovku dostával nonstop do dvou let, kvůli své velikosti a váze. Jinak stejně jako ovčandy viz. výše
Ahoj, tak přidávám naše zkušenosti s Acanou.
Štěndo máme doma cca 3 týdny a je úžasné. Acana (puppy large breed) jí ale bohužel vůbec nesedla. Za prvé jí vůbec nechutná a to tak, že jí žrala opravdu jen z donucení a hladu, když nic jiného nebylo. Staré feně se neustále snažila dostat ke Sportmixu, který sežrala s chutí, narozdíl od Acany. Nakonec jsem tu Acanu začala dávat i té staré, aby neměla pocit, že má v misce něco jiného a že stará dostává "lepší". Také byla docela hubená (až moc), granulí totiž snědla opravdu malounko. Měla i velký odpad a i po 14 dnech stále řidší a opravdu hodně a několikrát denně.
Takže jsem koupila kilovku toho Britu Care (junior large breed lamb and rice) a včera ráno jí ho zkusila dát. Vyluxovala celou misku v cuku letu a ještě chodila asi čtvrt hodiny kolem a vylizovala ji. Odpoledne a večer to samé. Prostě to žere fakt s chutí a dnes ráno u své misky štěkala a dožadovala se žrádla. Miska opět vyluxovaná do poslední granulky. A navíc byla na záchodě a vykadila jednu tuhou malou hromádku. Takže jsem dneska jela koupit velký pytel a Acanu dožere stará, které je pažravá a je jí úplně jedno, co jí do misky nasypu. Je mi to líto, na Acaně (staré receptuře) jsem odchovala svého předchozího psa a vyhovovala mu, ale tomuto štěndu prostě nesedla vůbec.
karolína007

XXX.XXX.48.211
kalu
napsal(a):
Ahoj, které z těchto granulí byste vybrali pro tříměsíční štěně NO ???
Složením se mi více líbí asi Acana, ale má hodně moc procent bílkovin (32%) a nevím, zda to je pro rychle rostoucí štěndo velkého plemene to pravé ořechové.
Máte s těmito krmivy (Brit care junior large breed lamb and rice, Acana junior large breed) zkušenosti ???
Děkuji moc, Kačka
podle mé zkušenosti je lepší acana
sabina
napsal(a):
Jsem též pro Acanu, myslím že se tímto krmením nedá nic pokazit!
Pes na ní taky ujíždí - jmenovitě na grasslandce
Brit Care není nejhorší, ale pokud je možnost mít místo toho Acanu, tak je volba jasná.
U nás ranchlands Brit care naším hafům taky chutná a určitě není špatný, takže my krmíme oboje, střídáme to.
Mně fenka NO skoro roční též nechtěla nic sežrat- z granulí- a včera sem dovezla brit care 12 kg pro štěnata a mohla mi ruce urvat, tak už máme vyhráno snad
Mně ta naše potvora se taky po Britu Care může utlouct.
Ale co je důležité, opravdu po něm vypadá dobře, má krásnou lesklou srst (po příjezdu k nám se pořád drbala a to úplně ustalo), temperamentu na rozdávání a postavu tak akorát, spíše jí udržuji štíhlejší...