Jak jste naučili vašeho pejska nosit obojek a chodit na vodítku?Mám dva a půlměsíčního špice a pořád si na to nemůže zvyknout,tak jsem mu ho nandala a už jej má druhý den a pořád je z toho takovej přepadenej.A o vodítku ani nemluvím.Mám dva maliňáky a nepamatuji si,že by kdy kvůli tomu dělali takový scény.Prostě jsem jim to nasadila a pak je zabavila a bylo,ani si toho nevšimli.a ten prďolka si prostě sedne nebo lehne a hotovo...
conty
napsal(a):
Jak jste naučili vašeho pejska nosit obojek a chodit na vodítku?Mám dva a půlměsíčního špice a pořád si na to nemůže zvyknout,tak jsem mu ho nandala a už jej má druhý den a pořád je z toho takovej přepadenej.A o vodítku ani nemluvím.Mám dva maliňáky a nepamatuji si,že by kdy kvůli tomu dělali takový scény.Prostě jsem jim to nasadila a pak je zabavila a bylo,ani si toho nevšimli.a ten prďolka si prostě sedne nebo lehne a hotovo...
Osobně bych se vybodla na to, že je z toho "takovej přepadenej". Čím víc to budete řešit vy, tím víc to bude řešit on. Prostě nandám obojek a jde se, sranda začíná ;-)
pidla
napsal(a):
Osobně bych se vybodla na to, že je z toho "takovej přepadenej". Čím víc to budete řešit vy, tím víc to bude řešit on. Prostě nandám obojek a jde se, sranda začíná ;-)
Já to taky tak vyřešila,ale musela jsem natvrdo jít i proti manželovi a funguje to.Pejsek už se s tím smířil.Nechám mu jej ještě do zítra a pak budeme sundávat a nandávat.To by bylo,aby se ho nenaučil nosit
Obojek u štěňěte vůbec neřeším - prostě mu ho nandám a nosí ho třeba měsíc ať se tváří jak chce. První dny se škrábe, snaží se ho zbavit, časem si zvykne - některé štěně za 2 dny, jiné za 5 dní... Teprve potom mu ho sundávám a dávám jen když jdeme ven. Jen je potřeba kontrolovat, aby obojek byl stále volný a povolovat ho v závislosti na růstu štěněte - pro mnohé samozřejmá věc, ale zažila jsem i případ, kdy se štěnětem šli k veterináři, že se dusí, že musel něco sežrat... Chůzi na vodítku lze štěně nejlépe naučit na flexi vodítku, většina štěňat psychicky nezvládne když se vzdálím na více než 3, 4 m a vydá se za mnou, i když ta plandající věc na krku je štve. Flexi vodítko má také tu výhodu, že se minimálně zamotává psovi pod nohy. Až chodí štěně dobře na flexině, dávám normální vodítko a učím slušným způsobům - chůze u nohy, netahat apod.