Tak zakládám já, když jinak nedáte
Marký krásný fotky, fakt jo!!! Tekoušek je nádhernej pes A s tím klacíčkem je jak Bíšan o fotku výš, taky na proťápce kdykoliv zastavíme, lehne a už čučí po klacku
Nooo já řízení kde čeho ( i když motorku už necu ) zbožňuju odmala, s dědou jsem jezdila po louce, když jsme jeli na seno, už jako prtě, byť sem nedosáhla na pedály
S Míťou jsem to "trefila", je do řízení pako jako já ( ale narozdíl ode mne mu všecko jde ) a tak jsem přes malou dodávku, po větší, pak 8 tunu a 12 tunu, zakusila i ten kamion
Ale nemysli si, on mě taky pěkně školí, mrška
S kamionem mě nechal couvat a rozjíždět se do toho našeho maxi kopce tadyk, což je síla aj v osobáku, a vjíždět do uliček a zatáčet v nich a couvat.... mučil mě!!!
Ale ani jednou jsem nic nezbořila a nezdechlo mi to ( u kamionu to ani moc nejde ), takže jsem nakonec byla pochválena ( nejen jím, ale i dělníkama, pošťačkou a sousedama, co jsme potkali
). Pak už jízda po silnici byla pohoda, jak říkám, na dálnici umí jezdit každej
Totok mi dneska urvalo půl nehtu z lůžka na malíčku Chtěla jsem to ubacat, ale ty potoky krve mě naštěstí odklonili směr lékárnička
Je to divoký a tváří se to divně.... co já to proboha doma vlastně mám???
Jéje, jsem to tam už nějak přehltila a nevšimla si, že už je konec
Mati, děkuju za Tekouše Koukám na to, že je to z mobilu, tak to není tak hrozný
Ty jo Mati, co bych za to dala, kdyby mě někdo takhle chtěl učit řídit cokoliv!! Ty se fakt máš, ani nevíš jak A já bych se učila jak vzteklá, toto jo jako!
Koukám, že už jsi řídila skoro všechno, kromě dopravního letadla, ne? Mít na to prachy, tak si jen tak ze záliby udělám řidičák snad na všechno
To jsi frajerka takhle dobře ovládat kamion! Myslím, že jen se s tím rozjet je pěknej záhul...Strašně ráda vzpomínám i jen na ten traktor..jé to byly časy
Jednou se mi povedlo při rozjezdu do kopce ho postavit na zadní...No sranda to nebyla tehdy, ale teď se tomu směju a instruktor to pak dával všude k dobru a taky se chechtal, i když tenkrát jsem si vyslechla
Strhnul Ti nehet? Fuj...nechci si představit tu bolest a vůbce se nedivím, že jsi ho v návalu tý bolesti chtěla zabít...
Asi máš nějakou divou zvěř
Mati ty a tvoje úrazy......br ten nehet mě udělal na zádech srst
Jinak holky vaše fotky to jsou skvosty. Frí i Tekouš, nádhera. Tak si představuju krásné a spokojené psy. Jenom mě štve, že ještě pořád neumím vložit svoje fotky, já už fakt ten počítač nemám ráda ( prosím počítači nezlob se, já to tak nemyslím), to jenom abych ho neurazila a nezačal mě týrat ještě víc. Zásadně všem svým "strojům" domlouvám až lichotím, aby na mě byly hodné
Dneska Guliver opět bodoval a přišel na píšťalku a dokonce ustál našeho souseda aniž by toužil na něj radostí skákat. Možná jsem zvolila správný přístup a chovám se k němu jako ke svým "strojům", na to slyší. V noci si milášek zvyknul spát přímo na mém polštáři, takže si je někdy v noci vyměňujeme, já si vezmu jeho, abych měla něco pod hlavou
Vůbec nechrápe a jen občas neodolá a během spánku mě olízne, zavrtá se ještě blíž ke mě, pokud to jde a spí dál. Jsem šťastná, že mi syn vnutil sušičku, ta zbaví prádlo všech chlupů takže jsme pořád v čistém
"Skvělý rok" 2013 pokračuje..... dnes ráno jsem našla naši nádhernou a umazlenou Pípu ( slepičku ) mrtvou.... dle okousaného krku a bezkrevnosti je jasné, že ji zabila Lasička
Moje Pípa měla skoro 15 let, byla v top kondici, umazlená, poslušnější než psi, chytrá, hodná a krásná!!! Veliká, se spoustou kvalitního a lesklého peří, s hřebínkem velkým a červeným, že jí kohouti sousedů mohli závidět. Slyšela na Pípu, chodila za mnou jak pejsek a každé ráno vyžadovala mazlení.... byla člen rodiny, polo pes, a její strašná a nehezká smrt mě opravdu tvrdě zasáhla.... a nejen mne, byla v okolí dobře známá a sousedi se na ní stále ptali, jak se má.... byla rarita, nejen věkem, ale právě i tím, že byla sama, aniž by jí to vadilo, naopak, a že byla tak kontaktní a "neslepičí".... obrečela bych ji i kdyby zemřela přirozeně, ale tato smrt mě zničila dvakrát tolik.... je mi to strašně líto Pípátko moje, že jsem tě lépe neochránila.... nikdy si to neodpustím....
Foto z 12.4.2013
Mati to je mi líto, Pípa mě fascinovala a kdykoliv jsem si na ní vzpomněla musela jsem se usmívat. Psala jsi o ní tak hezky a roztomile......ale i tak se dožila neuvěřitelného věku a byla to šťastná a hýčkaná slepice s velkým S. Pořiď si novou Pípu, bez ní to nebude ono a ty si ochočíš a zamiluješ i další Pípu. Nemohla jsi jí víc chránit...Hubert by tu lasičku, nebo kunu zabil.
hankaapes
napsal(a):
Mati to je mi líto, Pípa mě fascinovala a kdykoliv jsem si na ní vzpomněla musela jsem se usmívat. Psala jsi o ní tak hezky a roztomile......ale i tak se dožila neuvěřitelného věku a byla to šťastná a hýčkaná slepice s velkým S. Pořiď si novou Pípu, bez ní to nebude ono a ty si ochočíš a zamiluješ i další Pípu. Nemohla jsi jí víc chránit...Hubert by tu lasičku, nebo kunu zabil.
Sousedi říkali, že lasička, ta prej vysaje krev, rozdrásá krk a z tepny. Zatímco kuna ukousne hlavu, tu nechá tam a tělo si odtáhne....
Nezasloužila si takovouhle smrt Hani, fakt ne.... ona vůbec ne.... jsem z toho vážně v háji....
Naši psi by ji taky zabili, kunu, lasičku, lišku... ale chrápou doma že... a já v zimě Pípu zavírám, ale jak je teplo, na noc má otevřeno.... roky.... a nikdy nic.... ach jo.... měla jsem ji zavírat furt..... jinou slepici nechci.... žádná už nebude jako Pípadlo....
Mati...soucítím...Pípa byla opravdu úžasná a u Tebe měla ten nejkrásnější život jaký si může slepička přát. Ten konec je hnusný a Lasice by zasloužila...asi bych ji umlátila lopatou, kdybych ji potkala...Mohla si vybrat někde něco jiného a ne bezbranného tvora ach jo...
Je mi to moc líto a moc dobře chápu, že to bolí...o to hůř, že jsi ji našla v tomhle stavu a domýšlíš si tu hrůzu...Nezbývá, než věřit, že dlouho netrpěla
Moje Eňoučká umřela sice přirozeně, děda ji našel ležet, vypadala, jako že spí...ale i tak mi pořád moc chybí, slepička moje ani nevím kolik jí bylo, ale taky asi dost...byla jsem malá, když byla kuřátko, takže přes deset jí určitě taky bylo...
Přimlouvám se taky za nějaké nové slepičky, i když chápu, že teď na to nemáš ani pomyšlení.
Marký moc děkuju.... věděla jsem, že vy mě pochopíte.... Jiní si řeknou "jen blbá slepice", ale není zíře jako zvíře, navíc já su v tomto taky jinde, tže fakt řvu jak malá.... navíc tu smrt Marký bohužel hezkou neměla, peří bylo v kurníku, před níma po celém dvorku a Pípa byla až na druhým konci dvorku pod malinama, snažila se utéct.... ta mrcha jí musela přepadnout v kurníku.... ach jo, radši nemyslet, je mi z toho fyzicky zle....
Tak tys taky měla mazlo slepičku... to je hezunký.... jak píšeš, že zemřela přirozenou smrtí, to je krása a já tolik věřila, že ta moje taky tak umře.... před pár lety takto zemřela Hnědulka, zůstaly dvě s Pípou a Hnědulka byla starší a zemřela prostě na stáří, našla jsem ji navždy spící.... taky už byla ke konci pomalá a taková nijaká, tže se to dalo čekat. Ale Pípa byla fit až moc, akční a svěží.... chudinka moje malá....
Nový slepičky nechci... kdo by je zavíral??? Už bych si nelajzla po tomhle je v létě nezavírat, a víte jak to je, čék je přes léto kolikrát pryč do noci, nebo i kolik dní, a kdo by je zavíral a pouštěl? A zas by mi je něco sežralo? Nene, nic nechci.... výběh zatravním a fláknu tam nějakej stromek....
Teď si vzpomínám, jak jsem vám tu někdy na podzím, či kdy, dávala fotku té mrtvé lasičky u kočky v domečku, pamatujete? Miciký ji zabila a hrdě mi ji ukazovala.... sice to byla malá lasička, ale zuby měla fest už.... takže tu rozhodně lasice jsou.... A tenkrát mi té lasičky bylo líto.... už není... má si kruci lovit něco jinýho, je tu havěti haba šus, potkanů i myší ( kočka mi je furt nosí zabité ) a jsme blízko lesů, tam je toho taky dost.... a ona si musí vybrat zrovna moji nádhernou a skvělou Pípu....
Jo našla jsem to, je to z 15.9.2012.... ta zabitá lasice
Miciký se snaží, na to, že ji krmím jak vepříka, a že je stará a nemá jeden špičák, je strašně vděčná a věrná.... inu adoptovaná polodivoká kočka, ví co a jak Nosí mi ustavičně mrtvolky div ne na nohy... ta lasice byla mrtvá chvíli, ptž nebyla ani ztuhlá.... tu mi donést nestihla, byla jsem rychlejší, když jsem jí nesla papu....
Já vím Mati, však já taky už nikde před "neznalými" nemluvím o slepicích, páč moc dobře znám ty tupé reakce. Kdo to nezažil, nepochopí, člověk, který má rád zvířata taky pochopí, ale ostatní to považují za směšné...Nejlépe se to sdíli právě se stejně postiženými znám takový jen dva lidi, mojí sestru a Tebe
je to málo, ale je to tak
Chudinka Pípa...nechci na to myslet, vidím to až moc živě, jak se snaží utéct...
Jenže tohle je prostě se slepicema problém, i když jsme zavírali, tak se tam stejně sem tam nějaká dostala a pár jich do rána zabila...Člověk tomu asi na 100% zabránit nemůže, leda, že by je měl doma v ložnici...
Mati, já myslím, že Pípa netrpěla, spala a ten šok. Určitě se ani nebála, neměla čas. A ta fotka mrtvé lasičky je potěšující, nu tuhle taky dojde. Pro mě je každé zvíře cenné, všechny je mám ráda narozdíl od některých lidí. Ber to tak, že někdy umře člověk a lidi kolem jsou rádi, že se zbavili tyrana a tady odešla slepice, která dělala radost a pár lidí pro ní smutní, to je pocta pro ní. Ty víš, že čas léčí a vzpomínka zůstane, jako u nás všech co jsme ztratili své lásky zvířecí. Můžeme mít dobrý pocit z toho, že se u nás měli dobře a byli s náma šťastní, jako my s nimi.
Tak jsme se se štěndy právě vrátili z lesů, luk a hájů, kam jsme vybrmali nafotit to částečný zatmění Moonu Včera jsem měla čtvrtek a zblbla jsem to, bylo to až dnes že
Jsem ráda, že jsem jela, i když se mi nejdřív nechtělo, kvůli Pípě, ale vykopala jsem se a jak já, tak štěnda jsme měli zážitek zas - a já si troška vyčistila smutnou hlavu
Víc fotek až to zpracuju ( z RAWu se mi blbě dělá, sem zas zapomněla, jak na to ), tadyk jen pidi ukázečka.... to byl v nej fázi zatmění, čili 1,5%
Takhle jsme vegetili.... prckové uvnitř, velcí venku na úvaze, v pravo nahoře v rohu ( vedle Bíšánka ) je troška vidět nožky od stativu, tam jsem fotila
Todlek je focený z mobilu, tže omluvte kvalitu, foťáček holt hačal na stativu
A ještě jednou holky děkuju za Pípu...
Mati, měsíc je krásnej, fotka se Ti povedla, žasnu Já na zatmění Moonu čekala s prominutím jak debil a měsíc nikde! Jindy na tý naší straně už bejvá tou dobou a nikde nic, tak jsem šla spát...Naštval mě chlapec
Asi tam byly zrovna mraky, nevim...ouplněk se jen tak neztratí, že...
Mati neděkuj za Pípu, to je přece jasný
Klárčí taky moc děkuju
Se holky musím smát, jak jste ten měsíc "nedaly"
Marký Saturn byl vidět VELICE dobře, ale ohledně focení to bylo mnohem horší, ptž byl blízko měsíčku a ten ho prostě svítivostí zastínil, na fotce. Okem ne, okem krásně svítil aj Saturn
Takže jsem se s tím mršila celou noc, a nakonec se buď povedla fotka měsíce a ne Saturnu, nebo naopak, obvykle ale ani jedno
Je vidět nalevo nahoře od moonu Vidíš ho?
Tady jsem třás ostřila, i když ne na úplné přiblížení, spešl na Saturn a ne na měsíc Tady je vidět výborně ( byť na ifauně jsou ty fotky zkreslené tak jako tak a kvalita jde někam ).
Moc fotek zpracovaných nemám, není čas a dlouho jsem dne spala...
Jééé no jooo!!! Vidím!! To je krása, vážně. Možnost vidět tyhle tělesa i pouhým okem! Je tam takhle vidět pořád? dnes bych se totiž na chalupě mohla dívat dosyta, tam není takovýho "světelnýho smogu" Sice člověk takhle z tý tečky nepozná, jestli je to Saturn či Jupiter, nebo Venuše...
V létě je prý zase vidět dobře Jupiter...Objevila jsem nedávno skvělý stránky astrofotky.cz, jsou tam fotky amatérů, co fotí i s obyčejnýma zrcadlovkama a obyč. objektivama a to je teda taky něco fantastickýho! Pro mě je to fakt jako zázrak, že se dají tak vzdálený objekty vidět i pouhým okem nějakým dalekohledem! Já jsem to takhle nikdy neviděla a musím prostě zajít někam do hvězdárny, páč jinak prostě zvědavostí umřu
na těch fotkách jsou vidět i ty prstence a to je naprosto neuvěřitelný, když to není focený žádným profi vybavením!!! To mi připomnělo, že tam budou určitě tuny fotek toho včerejšího zatmění, tak se musím juknout
Marký vidět by měl být i dnes, tže si to na chalupě pořádně užij A je to fakt Saturn, dle mapky viz, níže. Akorát že dnes má být už hnusně a pršet, tak nevím no....
Včera byla úžo noc, bezvětří, rel. teplo a naprosto jasno
Ty stránky znám.... lidi jsou šikovní a čék se může kochat a inspirovat, jen v mém případě to je tak vše, ptž nemám nervy na nějaký sálodlouhý pokusy Nejsem tak šikovnej a trpělivej fotograf no....
A tyhle stránky znáš??? Najedeš na to myší a právě ti to ukáže, kde co je v jakém postavení, dle toho jsem ten Saturn taky identifikovala
http://astro.sci.muni.cz/zatmeni/
Tak holčičky, všem krásný víkend, ať nás ty kroupy a obří bouře minou a v pondělí se tu šťastně shledáme Já jdu dnes zas tanyny a s kámoškou "zapít" Pípu.... abyste se nedivily, my "zapíjíme" čajíčkama a ledovýma kávama, ptž nepijem
Máme čajové dýchánky, byť v noci a s tanyny
Ale jak mi včera říkala, je třeba na počest Pípy pořádně "začajovat"
Chybí mi holčička moje malá.... ach jo....
Krásnej víkend
Moon už bez zatmění, jen stínovej v 01:00 v noci
Jééé, tak to jsi mi něco ukázala... tak to je konec, teď u toho budu přilepená pořád
Moc krásná fotka, opravdu se Ti povedly, jsi šikula a ne že ne
I tohle muselo dát práci, já si na tohle netroufám vůbec a bez stativu mám smůlu
Ráda přenechám jiným, co na to mají buňky, čas a nervy
Tak uvidíme, jestli bude večer něco vidět rozhodně se ale podívám
Mati, pořádně Pípu začajujte, ona se na Vás bude dívat
Taky tak, krásný víkend a ať se to počasí nezkazí až tak moc, ať taky může člověk být hlavně venku, když je ten víkend Pa pa a v pondělí
Ahoj holčiny! tak jaký byl víkend? Co počasucho u vás?
My šli v sobotu na první výlet, pěchy z Prahy do Jílového (km jsme ušli) a asi zázrak, ale prošli jsme suchou nohou a na to, jakou hlásili hrůzu, začlo pršet až večer a pak hlavně v noci. A musím se pochlubit - cestou jsme asi 4krát narazili na srnky, v různých situacích, většinou běžely ve svahu pod námi naším směrem nebo tak, jednou, zatímco soustředěně sledoval srnku pod námi, asi pět metrů před Kenjem vyrazil z křoví srnec...ale silou vůle, koncentrace a slovních povelů (byl na volno) jsme ho udrželi na místě a poté, co srnky zmizely z dohledu, se nechal dokonce přivolat. A pak přímo v lese asi 20m před náma probíhalo stádečko, Kenj vyběhl, ale dal se ,,uřvat", aby zase zastavil a jen po nich roztouženě koukal. Mám z toho hroznou radost, že když si všimneme včas, tak ho upovelujem, aby zůstal na místě a jen koukal... :)) Jsem se musela podělit. A taky překvapivě jsme zatím na Kenjim nenašla žádnýho klíšťucha. Máme Scalibor, tak snad to tak i zůstane...
Ahojky
Tam je krásně, to musela být moc fajn procházka, je dobře, že jste měli super počasí a že jste si to užili Úplně Tě chápu s tím nadšením ohledně srnek a zvěře, už víte jak na něj a jste zase trošku dál
Ono je fakt nejlepší mít oči na šťopkách a všechno (pokud možno) vidět dřív než pes a pak je to mnohem jednodušší toho psa odvolat
Ne vždy se to povede a pes něco změrčí dřív než já, ale to už není tak často, už jsem v tomhle vycvičená
V sobotu jsme byli venku, šli jsme lesem a Tekouš zase něco sežral, debil jeden - omlouvám se za ten výraz, ale s tímhle mě fakt štve!!! V neděli se zesrajdil jak alík, tak nedostal večeři a v pondělí ráno už pevnej bobek naštěstí...ale zabila bych ho fakt za tohle...já zas na prášky, že se mu zase vrátilo to svinstvo...Takže mám útrum chlapec a bude chodit s náhubkem, má prostě smůlu!! Jednou takhle sežero něco otrávenýho a bude mít po srandě...Takže si vykoledoval náhubek, blbeček. Někdy mě ten pes vážně štve!
Jinak jsem nevěřila, že ty psi si fakt berou sami Pangamin a bez prostestů...tak jsem to o víkendu zkusila a i Tekouš žere Dala jsem mu to k nosu, tak udělal čmuch a pak chramst, rozkousal a sežral a čuměl, že chce další
Tak teď bude brát Pangamin spolu se mnou, když to do něj nemusím rvát násilím
Jupí, já to mám dneska naposled a od zítřka dovolenouBudeme na chaloupce až do neděle...Jéééé
A další týden to samé
Děvčátka pište něco, nejak tu upadáme...
Jinak Kláro, taky kupujeme Scalibor, nedám na něj dopustit, už ho kupujeme kolit let a nikdy se nestalo, že by přestal fungovat, jak někteří píšou...nasadíme na jaře a spolehlivě vydrží až do podzimu, sem tam na něm nějaký klíště na Tekoušovi najdu, ale to spíš ze začátku, než se mu ten prášek z obojku rozleze do kožichuJinak máme od klíšťoidů svatý klid
Holčičky, já ani nemám náladu psát, pořád se potýkám s W 8, prostě mi nesednou a já jim, mám spoustu nových fotek a nejsem schopná je sem vložit ani posílat mailem, jsem z toho tak otrávená, pořád zkouším, přemýšlím, vymýšlím.......teď navíc další problémy, prodávám byt a nemůžu si ani vytisknout různé papíry k tomu potřebné, neotvírají se mi přílohy.....se picnu Tak si užijte počasí a Tekouši ty si užij chalupu bez klíšťat
Hani ty máš ale krááááásnýýýý oblečení ve skříni
A jak se máš, pořád ti win 8 nesedí??? Gulíšek je už zdravej?
A co vy ostatní, jak jste si užívaly volných dnů navíc? Počasí celkem přálo....
Já zas šílím ze zahrady.... sháním teďka Cipřišovec Leylandův, ale ty ceny jsou šílený Jenže prostě z něj chci mít plot a chci.... taky Kavkazskej břečťan a v neposlední řadě borovici a jedle.... prostě letos bych ráda zas kousek zazelenila, ale jen jehličnanama.... teda až na ten Kavkaz Břečťan, jenže on je šíleně krásnej, a já ho chci
Jen přemýšlím, zda objednávat na netu, nebo si někam zajet
Ahojky
Mati, Ty umíš snad všechno i zahradničit Vůbec nemám představu, kolik takové stromky stojí, ale celý živý plot bude asi darda...
Tak najdi a nakup co nejlevněji! A hlavně ať Ti to nevylepší pejskové, víš jací jsou to zahradníci
Já teď nasázela rajčata do kýblů, vlastní výsadba, tak uvdiíme, zda z toho něco bude
Jestli to nebudou jen pěkné zelené kytičky na balkoně
Minulý rok jsem takhle dala vypěstované papriky z koupené kapie dědovi, měl je ve skleníku a byly mňam!! Ale děda to umí, ale já budu mít premiéru, tak jsem zvědavá
My vesele klíšťujeme s Tekoušem, tak jsem na zkoušku objednala o mnoho levnější Beaphar SOS obojek...no moc tomu nedávám, ale třeba se zadaří a bude fungovat, z téhle výplaty mě holt čeká ještě zubař, takže si nemůžu vyskakovat
Gulíšek nepotřebuje pelíšek, je skromný
Marký, jakýpak všechno! Právě že umím prd, ale snažím se, a to se doufám cení
Darda by to byla Marký, kdybych to dávala kol celých plotů, ptž jedna rostlinka kol 60 cm stojí asi 100 Kč
Menší nechci, nebo časem
Proto mám všude opadavej plot, tam jedna rostlinka vyšla na nějakých 20 Kč - 30 Kč, a hlavně většinu jsem si nařízkovala časem sama, tže jsem vše nekupovala a neplatila, ale taky ten plot tvořím už cca 4 roky
Zahradníčci samo zahradničit budou, ale tadyk je to na býválým Pípiným dvorku, tže zatím za plotem, což je výhoda. Sic je už steřelej, ale to ještě vydrží, než rostlinky dorostou, pak ho sundám ( pokud se nesundá už sám
). Teďka jsem obvolala zdejší zahradnictví a zítra mi budou volat, zda je sehnali, tže snad doufám, ptž sem koukala, že jsou ty Leylandy většinou všude vyprodaný
Říkám si, že 10-15 rostlinek do začátku postačí a zkusím si je zas sama nařízkovat. Když jde řízkovat Jilm a Ptačí zob, proč ne cypřiše
Aj tůje sem si řízkovala. Všecko jde, jen to pak holt trvá déle a něco pozdechá, ale tak umírat se ještě nechystám, tže času dost
Klíšťata ani nemluv, letos je to šílený..... už jsem všem dávala Duowiny, pomalu to bude končit, tže abych jim fikla další ( buď Advantix, nebo Bob Martin, nic jinýho nechci ). Peníze jsou to děsný, ale všecko lepší, než aby byli obsypaný těma hnusama nemocnýma V té šílené srsti těch velkých ty klíšťata prostě nenajdu, tže holt musíme pipetovat, byť tu chemii nemám ráda. Jenže výlety a tůry si kvůli tomu neodpustím, abysme seděli doma do zimy? To ne. Už jsem kdysi zkoušela i ty olejíčky a kde co, jak píšeš, ale nic nezabralo, je to spíš takový hezky voňavý psí deo
Něco z mobilu z proťápek
Mňam rajčátka!!!! Tak doufám, že se ti vydaří, já ty keříkový balkonový miluju! V Brně jsem si je pěstovala, aj papričky, a dařilo se jim
Tadyk nějak..... není čas a místo.... a chuť.... ale mám naštěstí dobrý kamarády a taky jejich rodiče, a sousedy ( za tuny trávy pro jejich slípky co tu mám mě zásobují ) a tak si vždycky k nějakýmu rajčeti, paprice a okurce a salátku a vajíčku přijdu a je to domácí
Kámoš mi teďka donesl svůj českej česnek, co pěstuje, abych si zasadila, něco je ještě ke spotřebě. Je mňamovej, ale kam bych ho tu asi fikla? Nikam... a tak mě napadlo, že nenáááápadně navštívím Mí´tovi rodiče, maj tam místa dva zadky a fiknu to tam s tím, že si samo můžou taky vzít Jen se tam dostat že.... ten čas a chuť a.....
Mati, ty windousy osmičky jsem zvládla za pomoci syna, jenom ještě neumím vytisknout fotky, na to jsem se zapomněla zeptat
Ty jsi fakt neuvěřitelná, do všeho se pustíš a když se nezadaří napíšeš o tom povídku
My jsme s Guliverem v pohodě, včera chudínek skočil do vody, aby za mnou mohl přeplavat a na chvilku se ponořil, vlítly jsme s kámoškou za ním obě i s mobilem, ale zbytečně, vynořila se rozchechtaná držtička a plavala, jenom s divila, co děláme obě ve vodě s ním
Ale doma to bylo peklíčko, pustil snad všechny uvolněné chlupy, takže jsem vyčesávala a luxovala a zase znovu, uf
Klíšťata nenávidím, sbírám je lezoucí, ale zakousnuté měl jen jedno a bylo silně unavené až k smrti, pipetka funguje. Jinak se chlapíček nepatrně zklidňuje a hlavně si mě začal hlídat, což vítám, protože mě to dost děsila ta jeho naprostá samostatnost. V noci při procházce dokonce zatarasil cestu nějakému individuu, udělal bojovný postoj a stál, chlapík nás krásně obešel, necítil se jistý co by ta koule svalů mohla udělat
Jinak je to pořád adept na zmuchlání a zahození, nemůžu si sednout na sedačku, lehnout do postele, aby se na mě doslova nenalepil, nejlépe celý a čumák na krk, to je potom blaženost sama.
jéžíšmarjáááá to muselo být něco v té vodě
To je ale filutka Gulíškovská!
Takhle vás proplavat
Hihi a úplně ho idím, kterak blokuje nějaký individuum na ulici, malej velkej buldozer Gulíšek
Je úžasnej, a jak píšeš, že si tě hlídá, to už ta puboška ustupuje a už bude jenom líp, i to, jak se tulí, ještě budeš na ty jeho skopičiny vzpomínat se slzou v oku
Ty skříňový fotky nemaj chybu, je to ale brouček kouzelnej Není náhodou převtělená kočka? Naše kočky tohle milovali, oba dva, Čika i Cherry, lezli do skříní s hadrama i s knížkama a prostě se tam upelešili
Když bylo málo místa, troška toho vyhrabali....
Jo jo ty pipety jsou fajn věc, když fakt fachaj jak maj.... ty máš u Gulíška dobrý to, že je nejen krátkosrstej, ale i světlej, jsou na něm mrchy klíštěcí dobře vidět. To u Marký a Tekouše je to mnohem horší a u černýho chundel Indyho nemluvím!
Hihi Hani, to víš, já si s tím zahradničením nedám pokoj a nedám, i když vím, že mě zas zahradníčci všech barev, chlupů a velikostí naštvou a všecko mi zničí
Hani a nechybí ti to, ta zahrádka? To vrtání se a sázení a tak?
Nepořídíš si nějakou?
Můj miláček Rys, kámoška byla u vytržení, že mě po zimě poznal Přišel za mnou a nespouštěl ze mne očička.... je úžasnej
A tady můj druhej brouček, taky mě poznal, aspoň myslím, Levhart Cejlonský Chvilku jsem tam stála a pak jsem pískla a ťukla na sklo a..... už mě nespustil z očí
Říkala jsem si, jestli ty zvířata nepřitahujou ty vlasy... anebo jestli nereagují na ně... nevím, ale jiný vysvětlení nemám
Ahoj!!!
Konečně zase ožíváme.. :)
Hani, Gulíšek je k sežrání! Jako skříňovej skřítek anprosto totálně neodolatelnej, a ještě je to mazel. :) Kenj taky s každým dnem jak stárne je umazlenější a utulenější, miluju to. :)
Mati, číčy jsou parádní! A tvoje verva k zahradničení též. Já moc doufám, že jednou, až budu starší a bohatá, budeme bydlet ,,na venkově" a butu tam mít svojí zahrádku... mé heslo je ,,nohama na zemi, rukama do hlíny". :)
Přikládám fotku, co ukořistila paní chovatelka, když jsem jí jednou dávala Kenjucha na hlídání. byla s ním na veletrhu For Pets a tohle tam vytvořili :) Na fotce Kenjuch s bráchou z vrhu.
Který je Kenji, jsou to dvojčátka k nerozeznání, pro mě, ale krásná
Mati, zahrádka mi nechybí, ta práec mi dost ničila záda a tady máme kolem i před barákem záhonky, kvetou tady jabloně, šeřík a já nevím jak se všechna ta krása jmenuje. Až budu cítit nutkání vyfotím okolí
Nevěřila bys, že tak zeleně se dá bydlet v Praze. Ty kočky na fotkách jsou ohromující, já mám takhle velké číči ráda, obdivuju je, jejich pohyb, vzhled prostě dokonalou eleganci, noblesu a nezávislost....Holky včera jsem venčila večer nějak po jedenácté a kupodivu se venčilo dost psů, mrňavky uštěkané. Guliver mi udělal strašnou radost, on je ignoruje, snad je to Hubert v něm. Potom si našel nějaký poražený strom a celý ho nesl domů, já jsem šla a smála jsem se nahlas. Kolem ti ostatní venčitelé ustupovali v údivu z cesty, protože ten stromek zabíral celý chodník, kolem něj skákali ti malí uječenci a on prostě procházel se svým stromem aniž by na ně hodil pohled
Byla jsem na něj tak hrdá, pořád jsem se musela smát. Ovšem horší bylo, že si svůj nález chtěl vzít domů a neprošel vchodovými dveřmi, chvilku se s tím potýkam, ale pak mě ho bylo líto, tak jsem ho přemluvila, aby si ho nechal venku, že tam na něj bude čekat
Jéééé, úplně Gulího vidím s kládou. :D Kenj je to samý, najít největší stromek v okolí a táhnout domů... :) A teda malý uštěkance taky nemám ráda, navíc Kenjis je cíťa a jak na něj někdo ňafne tak se zježí a vrčí a tve ho to a je docela těžký ho pak mít u nohy na volném vodítku nebo tak.
Kenj je ten nalevo..jeho brácha je krátkosrstej, to přece musíš vidět :))
Ahojky holčičky
Mám takových fotek v mobilu, které bych Vám chtěla ukázat, ale nějak se nedaří večer zasednout k počítači...Nechce se mi to ani zapínat, natož stahovat fotky...večery jsou teď tak nádherné, že mizím venku a vracím se krásně uklidněná, že už se mi nechce zahlcovat dušičku přístrojema a elektrem všeho druhu Ale dneska musím zaplatit pravidelné účty, takže mě to nemine a snad stáhnu i ty fotky
Kenjucha jsem taky nepoznala, kterej je kterej připadají mi oba stejní
Tak co Mati, už máš vzácné stromy doma? Já už šoupla rajčata na balkon, noc přežily v pohodě, ale odpoledne mě čekal šílený pohled, až mě z toho bodlo u srdce...už jsem myslela, že je po nich...Málo jsem je ráno zalila a odpoledne to bylo všecko povadlý a papriky vypadaly, že to mají fakt za sebou...Tak jsem je večer prolila, co to šlo, ráno už byly krásně zvedlý a svěží...Tak ráno dostaly zase řádnou dávku vodičky a doufám, že odpoledne už je najdu v lepším stavu...jinak budou muset být vevnitř a to bych fakt nerada
No jo, člověk se pořád učí a když dělá něco poprvé, tak se většinou něco nepovede
Tak vidídš Hani, už se Ti Guliver zklidňuje, ale určitě to bude napořád duší dítě, jako Tekouš Ten už se taky dost zklidnil, ale pořád je hravej jako "těňátko" a to už mu zůstane, je holt po paničce
Tu kládu vidím živě, mám doma to samý... až mu někdy vyhrožuju, že ho půjčím lesákům na stahování dřeva, když je do toho tak zapálenej...taky popadne tu největší kládu a běží s tím a podráží nám nohy
Výborný nápad, půjčíme naše kládotahače lesníkům, ať se pobaví a ještě si můžou vydělat
Tak jsem to s tím zklidňováním Gulivera asi přehnala, byla u mě na pokecu kamarádka a Gulís musel být zavřený v ložnici, nedal si říct a pořád jí otravoval, lezl po ní a prostě se radoval příliš vehementně, takže šel spát padouch
Já teď taky užívám počasí, jsem co to jde venku až už toho měl Guliver příliš, přece jenom to teplo ho deptá víc kvůli tomu "nenosu" co má na ksichtíku.
Holčičky noc nestíhám, navíc se zas pár věcí posr.... a co mě teda točí fest je ten zkur... vichr!!!! Už druhej den čekám, že mi odletí plotové clony ( taky málem jo, dvakrát jsem je už uvazovala znovu!!!! ), střecha, stromky, antény..... Fakt totok nesnáším kruci, se štěndy venku se být skoro nedá, ptž běžte na proťápku, když všude padaj stromy a větve
Jak já to počasí NESNÁŠÍM!!!!
Ahoooj Tak co holčiny, jakej byl víkend? Kolik klád kterej pesan dom donesl?
Marký co rajčátka, zvládla to? To "ťěňátko" mě dostalo, taky takhle občas Frííí říkám
Hani Gulíšek se holt chtěl moc moc mazličkat
To já bych ho dlachnila furt
Klárčí já Kenjýska poznala hned a páč má delší srst, líbí se mi víc, než bráška Ale jinak koukám, pokud to není zkreslením fotky, že bráška je taky pěknej mamutek, asi to byl takovej mamutí vrh, nebyl?
Já nic nestíhám, Cypřiše nejsou k sehnání a vůbec nějak mám poslední dny spuchlou náladu, aniž vím proč Začala jsem běhat s Frííí zase, ale nožičky to nějak ne a ne zvládat
Asi málo běhám na trenežéru, nebo moc žeru.... no spíš obojí
Prasklo mi taky oko na Frííí postroji, tže musím říct Mí, aby mi tam svařil nový. A též mi už jaksi únavou odešly botky na trek, v kterých i běhám, a nějak zatím na nový moc nemám many, tže asi budu běhat v pláťákách
Pokud teda budu běhat, su spíš jak neforemnej sud, chudák Frííí se semnou docela nadře - ale zas pak dá doma asi tak půlhodinku pokoj
Mati, spuchlá nálada přejde
Co kdybys zkusila běhat bosá po trávě, romantika a masáž nohou najednou, ovšem vyhýbat se střepům, trusům a jiným hnusům.....Guliver nelení a z každé procházky si přinese když ne kládu, tak aspoň klacík, bez toho to není zakončení procházky. Taky mě chlapec pořád pusinkuje až toho mám dost. Přilepí si čumáček k mému nosu a jemně mě lízne přes rty, ve dne v noci, kdykolik na mě dosahne
Je to hrozně roztomilé a milé, ale čeho je moc toho je příliš. Ta velká bouřka v noci ho dunutila na ní jednou štěknout, aby nedělala rámus a zase usnul, je to pohoda, když se pes ničeho nebojí, ale na druhou stranu bych byla ráda, kdyby měl jenom trošičku respektu z nepřátelských psů, jemu snad všechno jedno, psí obr na něj zavrčí a Guliver se ho slušně zeptá...:" a proš si nechceš hrát" a čeká, jestli si to pesan nerozmyslí. Musím padoucha vázat, jakmile vidím nějakého psa v dohledu
Taky mám celkem co dělat, vyřizovat změnu dokladů a samé nepříjemné záležitosti
Hani aj bych bosá běhala, ale kde? Na zahradě těžko, je malá.... a venku jsou klíšťata a jiná havěť, nemluvě o tom borčusu, cos psala....
Tže leda tak ve snu.... ale ono mě to zas přejde, je holt prostě období, kdy se pár věcí zas totálka veze do kopru a taky nej kámoška má ážné probléy, tže jsem s ní co to jde a snažím se jí aspoň nějak pomoci a dodat jí úsměv
Kikina se nejspíš už nikdy nezahojí, tže už nejspíš nikdy nebude normálně žít a v lesích je víc klíšťat, než jehličí
Prostě nějak to všecko stojí za hááá
Ale to snad zas přejde a bude líp.-.....
Vidím, že též řešíš "samé příjemné" věci, tak ti přeji hodně sil Určo tě to vyčerpává.... Gulíšek je broučínek, on je fakt šíleně "rotomilej"
A hrozně mu to sluší, kluk jako buk!!! S těma nehravýma psama je to nepříjemný, ale holt i takový nátury, co to nikdá nepochopí, jako je Gulíšek, jsou a od toho má tebe, abys ho včas "zachránila"
Dnešní dorůstající Moon ale neměla jsem stativ, jen sem se podepřela o zem
A Moon před 5 dny za slunečného odpoledne Opět bez stativu, holt kopr je kopr
Jeee, hani, fakt se musíme někdy sejít, Kenj by potřeboval nějakýho za každou cenu dobře a přátelsky naladěnýho socializátora. :) A Mati, Kenjuchův brácha ho asi o 6cm přerostl, i jeho ségra je mohutnější než on. Takže já nevím no, jestli jsem ho v mládí málo krmila a je podraženej, nebo je prostě geneticky danej prďola... :D
Mati, ty jsi nadaná fotografka. Gratuluju, já ať se snažím jak se snažím.....ale já se vlastně moc nesnažím, prostě vyfotím a doufám....
Halt některé období není přátelské k naší náladě a rozpoložení, musíme to ustát
Jj, Guliver je socializační objekt jak vyšitej, jenom uvažuje trochu jinak než nebuldoci
Nevím jestli by z něj byl Kenji nadšený
Klárčí, moc moc držíme palečky, ať to zvládneš a nezešílíš do té doby Výborný na to je trajdání se psem, já to tak dělala před zkouškama na VOŠ-ce, čapla feny a už sme mazaly s papírama
Na holky byl spoleh, to s Fríčkem bych to asi nedala
A Kenj mi zas tak malej nepřijde hele, ono je to taky o mohutnosti, ne jen o výšce
Občas se ale ozvi, jak se máte s Kenjuchem jo?
Hani moc děkuju za pochvalu Jestli nadaná, nevím, spíš mě to baví, ale musím ít na to náladu, jinak buď foťák ani nevytáhnu, anebo fotím jako ty, cvak a dějsevůleboží
Náhodou je vidět, že papá šlachu, aspoň sem si to teda myslela, dle délky a tenkosti, že jde nejspíš o šlachu Je kouzelnej!!!
Jemu to fakt sluší všude a pořád
Tak dneska už se mi běhalo líp, ten první týden byl kritickej, ale dneska už začínáme 9 den a to už bylo troška lepší, tak ono to běhání v kopcích je horší, no, než na rovinách, nebo mírných terénech. Jenže my tu máme jen obří kopce, tže se čék nadře nahoru a ještě víc dolů, to musí brzdit celým tělem a...ááááúúúúú, bolí pak všecko, ty nohy fest Ale ťukťukťuk, kotník dobrý, měla jsem z něj strach, ale zatím se vůbec neozval, tak snad to bude v poho
A Míťa už mi svařil a připevnil zpět to tažný oko, tže se dobře tahalo i Fríčku, teďka ještě našetřit na ty trekbotky, a bude to
Procházková podvečerní, není to vidět, ale cca 30 m od nás se pásly tři srnky a Bíšánek je sleduje, zatímco jsme seděli a kochali se, teda já, Bíšan se nekochal, nejspíš by je prohnal, ale dobře ví, že v přírodě se nic nehoní, nemá se hýbat a když zasednem, má držet hubu Což činí, pokud nás nikdo a nic neohrožuje
Je rotomilej, že?! Naduckaná hruštička
Roztomilá naducaná hruštička, ale potkat jí samotnou u lesa bych nechtěla, budí fakt respekt
Hlavně že ses rozběhala, ač se nezdá s Guliverem se dá klusat taky, jemu to víc vyhovuje a mě svědčí. Dokonce ťuk ťuk ťuk mě přestala tak moc zlobit záda, ale dneska si je asi zase poničím, protože mi dovezli granule a nechali je na poště, neboť jsem byla venku s Guliverem......budu tahat z pošty skoro čtrnáctikilový balík do auta, to snad ani nedám
Moje hruštička
To je ale úžová hruštička Hani
Neskutečná poloha á la žabka kuňkalka
Ty a proč si to znovu nenecháš dovézt domů Hani? Zavoláš na poštu na číslo, co máš na tom lístku o úschově a požádáš o znovudoručení obyč pochůzkou, nebo dojížďkou že A oni ti ho zas dovezou až dom
Anebo se holt spolehnout, že ti s tím nějakej ochotnej chlap do auta helfne I když obvykle nikde žádnej není, když to čék nejvíc potřebuje
Já 14 kg unesu, ale záleží v jakým terénu a jak daleko.... 18 kg pytel odnesu z ulice po schodech do baráku, ale víc ani ň, a je to pár metrů jen! Ale taky jsi ty oproti mně bzdinka hubená....
No viď že ten klus je příjemnější? Každýmu psovi víc vyhovuje lehkej klus, než chůze. Mně taky obvykle, ale s Fríčkem to jaksi LEHKEJ klus fakt není Bíšánek lehce kluše rád, pomalu, ale je to pro tělo psa přirozenější a lehčí a už si říikám, že nejspíš i pro tělo člověka
Procházková chvilka oddechu, aneb kutululu Dadý
Už bych na Fríí skočila a muchlala
Všichni jsou takoví ňufací mazlinky
Máš pravdu, nechám si to poslat znova, jenom zítra musím celý den být u mrňavek a nevím jestli vydržím s granulkama...v nejhorším obětuju platýze co mám v mrazáku a Guliver bude mít tím pádem svátek
Guliverův normální pohyb je pro mě mírný klus, takže jsem spokojená a říkám si :"Huberte, ty to vidíš a ty se chechtáš" ty bys mě protáhnul jinak, viď? Taky nám tady bydlí zajíc a Guliver ač si nevšímá koček, tak na zajíce velmi dobře slyší, musí ho přece prohnat, přece je šelma
Hani děkuju Jde o psího parťáka Agbíškova brášky Artýska.... Chikita v jeden den plnej sil oslavil 10-té narozky a druhý den brzy ráno ho panička našla mrtvého.... Artýsek ležel vedle a hlídal ho....
V šoku jsme s toho byli všichni, ale asi to bylo srdíčko.... naše Asta zemřela stejně a tam to byl infarkt jak vyšitej
S paničkou Artýska jsme ve velmi úzkém kontaktu, ona má Artýska jako já Agbíška, už jsem tu tuším psala, že ona chtěla původně Agbíška a já zas Artýska, ale osud byl chytřejší
Jejich panička je stejně "šílená pejskařka" jako my tady, Artýsek i Chikita s ní chrněli v peřinkách a jsou pro nii všecko.... sama ten život má děsně nefér a tak každá rána osudu je o to horší....
Tady Artýsek, Agbarův bráška, a vedle něj střapatej Chikita ( nebo taky Chipulda, Chip apod. ).....
Ale abysme jen nesmutnily..... čas bohužel nevrátíme....
Je u vás taky taková kosa? Strašný změny počasí totok.... Příští týden mi přijdou nejen tuny Cypřišovce Leylandii - hurááá, sehnala jsem!!! - ale když už jsem cosi objednávala, tak sem vzala i nějakej kousek Cypřišku blue smaragd, Yellow Thuja, a KAVKAZSKÉHO BŘEČŤANU!!! Jupíííí
Narozdíl od klasiky tenhle kavkazskej břečťan nekvete, hurá!, má obří listy, světlé, roste mnohem rychleji a je odolnej vůči mrazu i slunku
Ale hlavně je fakt krásnej.... asi proto, že je KAVKAZSKEJ
No slintám ještě nad zakrslou jedlí korejskou, zakrslým stříbrným smrkem a borovicí černou.... bohužel je to dost drahé a navíc tyhle zakrsliny rostou pomaleji ( no to jehličnany většinou všecky, právě krom těch Leyland Cypřišovců ).... zas ale nejsou úplně pidi, do těch cca 4 metrů vyrostou. Tak snad za rok zase, až se cosi našetří....
A jak vy válčíte? Klárka se šrotí, Markét ná někam zmizela?! , Sabča asi maká.... vidíš Hani, nevíš něco o Peti s Vojtíškem? Ty ten FB máš pod palcem
Ahojky
Nějako vůbec nestíhám To víte, dlouho světlo, tak špacírujeme venku, pak se člověk jde jen umejt a padne za vlast
a takhle je to každej den
Celej tejden je nějakej akční jako v pondělí sranda, měl přijít objednanej pytel žrádla, nepřišel, pes bez jídla už totálně, takže jsem sháněla jak magor, kde maj někde na krámě Calibru, naštěstí sehnala... no prostě pošta, no...chtěla jsem ušetřit a tak jsem objednala v jiným eshopu, ale akorát jsem ještě vysolila dvě stovky navíc za malej akutní pytel...Takže jsem aspoň poučena a nebudu vymýšlet příště, když pravidelný dodavatel mi to hází až před výtah, zavolá, domluví se...No jo prostě jsem zase jednou vymyslela kravinu, on když je člověk spokojenej, tak většinou vymýšlí nějaký bejkárny
Ve středu pokračovalo labůžo u zubaře, takže jsem pak byla už ve dvě doma, ale byla jsem uplně hotová...
No a včera jako vrchol všeho si Honzík koupil supr extra kolo, takže jsme celí natěšení vyrazili na první vyjížďku a samo jsme to hned na poprvé pěkně přepískli...takže Vám nemusím vyprávět, jak jsme ráno vypadali A dneska hurá pro pytel na poštu, když balík do ruky nebyl doručen do ruky a jako důvod byl uveden "zamčený dům" ...
no jasně a na co jim tam člověk dává číslo, že jo, jen tak aby nebyla nuda asi...
Fakt Česká pošta je vynález století...
Tak pěkně popořadě...Hani, Gulíšek je k sežrání, jak se tam vyvaluje na té posteli, Ty máš foťák pořád v ruce a nic jiného neděláš, viď, přiznej se
Mati, tomu, že je měsíc vidět i přes den se nějak říká, ne? Já to kdysi slyšela a už si to zas nepamatuju...Včera jak jsme jeli tak byl vidět už skoro celej na tom denním nebi a je to vážně zvláštní a takový strašidelný
To s pejskem mě mrzí ale možná lepší takhle najednou, a pamatovat si ho jako zdravýho a vitálního pejska, než se koukat, jak trpí...Musí to být hroznej šok, když večer pejsek je a ráno už ne...
Držím palce, i když paní vůbec neznám....
Mati, teda to je pořádná zásoba dřevin To máš co dělat nejen o víkendu
Tak nám to pak všechno vyfoť, ráda se poučím, jak vypadají tyhle méně známé druhy
Já mám teď rajčata a papriky nastálo vevnitř, páč je vyndám a hned zase zandavám, neb tuhle začne foukat vichr, že by je odnesl snad i s kýblem, pak zase zima...no nevim nevim, jsetli z toho něco bude
Ahoj holčičky, jak bojujete se životem
Guliver potkal velmi zblízka zajíce, čichal si a najednou před ním vyběhl zajíc, to překvapení posadilo Gulivera na zadek, ale brzy se v něm probudil Hubert......vystartoval za ním a když se mu zajoch ztratil v houští, šel normálně po stopě a před šípkovým keřem mi ho vystavil, to zase málem posadilo mě
Anglický buldok totiž nemá vůbec žádný lovecký pud, jak všude píšou, jenom Guliver o tom neví.......
jinak se mám skvěle ťuk ťuk, mám přítele a život je hned veselejší. Sice jsem si říkala, že žádného chlapa ani náhodou nechci a ejhle
Mati, Peťka je v pořádku, sleduju jí i Vojtíška na FB
Guliver si před odpočinkem musí upravit polštářky
Hani ahoj! Tož já po cca 6-ti letech poctivě marodím, jakože fakt fest horečky a bolavej každej sval a kost v těle, neudržela jsem ani hlavu na krku, dneska je to krapet lepší. Spojilo se to se střevní chřipkou, kterou jsem měla už pár dní předtím, no a na koncertě pod širákem jsem tomu holt dodala komplet Dneska už je to lepší, ale nejsem na totok zvyklá ( jen na nachlazení a rýmičku, teploty nemívám, natož horečky ) a tak mě to i sebralo
Navíc všecko, včetně léků, ze mě lítá vrchem spodem a nějak se s toho ne a ne dostat.... ono asi své udělalo i to, že jsem pár dní předtím zmokla 2xfest, když sem běhala s Frííí.... holt stárnu a hovno vydržím už
Páni ten Hubýsek á la ohař musel být kouzelnej!!! Měla by sis pořídit kameru, nebo foťák s videem, abys tyhle echt okamžiky měla Je skvělej! A v těch polštářích mu to děsně sekne!!!
A Hani, šíleně ti přeju, aby ti to s přítelem klaplo!!! Ono to bývá nejlepší, když nehledáš, obvykle najdeš a dobře
No jo, Peťa nás nejspíš nadobro opustila, tipuju.... holt si radši pokecá na maminkovských fórech, než tadyk.... i mě to mrzí, ale co naděláme.... hlavní je, že jsou s Vojtíškem oba v pořádku
Mně teďka nedávno kámoška taky porodila holčičku, Sofinku, tak jsem ráda, ptž měla to těhotenství dost těžký
Marký chápu, že radši užíváš přírody, než PC, ale je fajn, že občas písneš, že jste v poho I když teda tadyk u nás je to počasí na hááá, furt zima, leje, v noci 3°C
Fakt mě to už nebaví, ale vlastně nepřekvapuje, čekala jsem, že letos hezký léto a jaro nebude
O Poště mi ani nemluv, to je tak na
S tím kolem se musím smát, se čék nepoučí a nepoučí, jak je starej, viď? Míťa je na tom podobně, já už su opatrnější, ale taky se ne vždy zabrzdím včas
No chudáci rajčátka a papričky, v tomhle nečasí je budeš mít doma nejspíš do prosince
A už zase hřmí.... hergot fix!!!!
Ahojky, jsme nějaké zanedbané tady
Hani, to je dobře, že to Gulís neví, že není Ohař, aspoň není svazován nějakými předsudky a je svůj! Polštářky si pěkně upravil, jen co je pravda, asi musí být voňavé, jestli si je bere do tlamky
Tekouš si taky umí pěkně "štelovat" deku, je sranda ho pozorovat, jak to dělá tak dlouho, dokud neuzná, že je to ono
Jak to těma pacičkama posunuje na to správné místo a následně z toho udělá kouli a na tu si pak celej spokojenej lehne..nechápu, že se mu na tom srolovaným leží tak dobře
Si občas dám tu práci a srovnám mu to na úhledný obdélníček, ale nemá to cenu
Moc Ti přeju nového přítele, jak říká Maťa, je to léty ověřené, když člověk nehledá, tak se někdo vždycky objeví, i když o to člověk zrovna třeba nestojí Člověk někoho potřebuje, i když si stokrát říká, jak by mu bylo samotnýmu dobře
Užívejte si to!
Mati, to víš, to bylo před nějakou dobou, teď to počasí stojí za ......ale v úterý jsme zase stihli jediný pěkný den na kolo, tentokrát už něco přes dvacet...Už to nebylo tak hrozný, ale zadel ještě bolela
Viděla jsem poprvé v životě obrovský lány petržele a mrkve! Fakt jsem to nikdy neviděla a to mám zemědělku a na vesnici jsem vyrostla, ale holt jiný kraj...
Ono se prý zelenině daří tady u nás v Polabí, tak není divu
Nádherná příroda, byli jsme kousek od Lysé a já si představovala samo hned, jaký by to tam bylo na koni..a ejhle dva se nám objevili naproti
Noo, tak jsem zase nostalgicky zírala za nimi, dokud nezmizeli za obzorem...ááách jo
Mati, koukám, že z toho počasí je teď nemocnej kde kdo, ani není divu...a Ty sis to vyloženě vykoledovala, jak tak koukám! Kor když to máš dohromady ještě s jinýma obtížema, to je na ...to se blbě léčí, když v Tobě nic léčivýho nezůstane Tak snad Tě to brzy přejde a budeš zase fit! No jo člověk není "vševydržící" věčně, věk nám tuhle vlastnost dost znatelně ubírá. Já když si vzpomenu, co jsem kdysi byla schopná vykydat a unosit a teď se mi záda kroutí a bolí jen při úklidu, tak taky nevěřím
Jo a s rajčatama a paprikama jsem se už smířila s tím, že budou prostě vevnitř...občas je třeba vyhodím (když bude vhodné počasí), ale vhodné počasí se jaksi nechce dostavit, tak nevím, jestli to bude aspoň občas...Tak nějak začínám propadat beznaději, že ta práce byla zbytečná a že žádný rajčata, natož papriky mít nebudu
Jen mě štve, že když jdeme na to kolo, tak tam musím nechat Tekouška, je mi ho vždycky líto, jak kouká, že odcházíme bez něj ale asi se nedá nic dělat, páč i kdybych ho to naučila chovat se způsobně vedle kola, tak jsou tady pořád i silnice, a těm se člověk občas nevyhne ani u sebekrásnější a přírodní cyklostezky...a na silnici už mi topřipadá dost nebezpečný
Teda Mati, ty jsi chudinka, nesnáším choroby
Ale snad tvoje tělíčko zabojuje a brzy se zmátoří. Holčičky, vy něco povídejte o věku
Tak si představte, že jsem si nechala odstranit takovou jizvičku na čele a ono to bylo nějaké hodně hluboké, takže mě v sobotu čeká první opravdové rande, zatím jsme se viděli jenom ve společnosti známých a psali si sms, a ten zákrok mi udělal pořádnou modřinu na čele, která se posunula dolů k oku, takže mám monokl.....no řekněte, není to smůla
Tak nevím, nevím, asi to odpískám......Máte pravdu, vůbec s ničím jsem nepočítala a ani nechtěla .....
Hani, ber to tak, že buď za to stojí a bude Tě chtít i s dočasnou modřinou a monoklem a nebo ne a to je jen Tvoje plus, co s chlapem, který čumí jen na povrch, že?To není pro život, alébrž na nic prostě takový vstupní test pro něj
Držím palce Hani, já jsem při takových "akcích" vždycky strašně nervní a mám problém říct i pár slov
a to jaksi seznamování s cizími moc nesvědčí, že
Díky holčičko, máš pravdu, monokl snad není vada charakteru
Já s komunikací problémy nemám, ale taky jsem nervózní, kdo by nebyl, první rande po desítkách let
Stejně si vezmu tmavé brýle a uvidím, jestli je sundám
Dneska se Guliver zase rozprdlil a začal hrabat na sedačce, tak jsem ho shodila a sprdla a on se chlapec ohradil, dostal na budku a už je za vzorného, pacholej jeden
To víš Hani, musel to zkusit, co kdyby se panička nechala a on byl pánem gauče? Jsou všichni stejní, v určitém věku prostě musí zkusit převzít otěže
Copak pokud člověk ví, co a jak, ale když se to zkusí u člověka, co neví, tak to dost často i projde a pak je dost hrozný vidět ty následky...Kolik už jsem viděla rodin, kde byl pes pánem baráku a všichni se ho báli, i když to byl malej raťaf, to fakt nechápu Děti si to vychovat umí, ale pes je veden jako princátko
Tak Hani, to nebudeš mít problém, to zvládneš levou zadní a nebudou žádné zádrhely v komunikaci Přeju, ať to vyjde!
Ahoj holčiny!
Hlásím, že ještě žiju! Ale jde to ztuha :D seminárky, seminárky, bakalářka, bakalářka... mám zatím asi 14 000 znaků ze 72000 :-/ a to to ještě neviděl vedoucí, kterej mi to nejspíš proškrtá, takže mi toho chybí ještě mooooře. A tím pádem nemám moc čas na Kenjise, je odkázán převážbně na péči mé nejdražší polovičky, která si taky občas rýpne, že jsme si pořídíla psa a houby se starám. A to máme jít 16.6. na ZOPky, na trénink není čas, bude to šílená ostuda, ach jo. Navíc dneska pejsek odmítl snídat granule, lehnul si do postele a tvářil se, že umře. Pak jsem utekla na přednášku a do knihovny a do práce, tak doufám, že to s ním přítel nějak svede. Prostě samý malý trápení až je toho skoro až dost.
Mati, to je teda hrůza. :( Snad už tvoje tělo brzo zmourří a umožní ti nadopovat se něčím zdravým, co tě z toho dostane!
Hani, držím na rande palečky! :) Vždycky je to o nervy, o tom žádná, ale jak psala Markét - o monoklech to není a pokud jo, tak to za to nestojí. Hlavně abyste se dobře bavili a dali si něco dobrého ( :-D).
Holčičky, vy jste moji andílci
Musíme vydržet a třeba přijde léto a budou dovolené a bude po zkouškách ....Já krmím Gulivera Annameat Manitok, sice dražší, ale kvalitní a nemusí mít tak velké porce. Odpad suprový a ještě je to holistické krmení, takže max. spokojenost. Doufám, že jsi mi nechtěla Marký naznačit, že je Guliver tlustý
Opravdu není, to jsou jenom svaly
Ne Hani, snažila jsem se to napsat tak, aby to tak nevyznělo, ale jak vidím stejně málo, stejnak to tak vyznělo..Myslela jsem si hned, že by to mohlo vyznít špatně, ale ne, to jsem opravdu říct nechtěla Opravdu se mi líbí, že je tak akorát, jak si takového psa představuju
Tak takové krmení ani neznám
Jdu studovat a na cenu se ani radši dívat nebudu
Jé, tak to Ti nezávidím to učení a psaní...fuj ho...už nikdy škola! Ble! Mám k tomu odpor už od základky a nic s tím nezmůžu Ježiš tohle fakt nesnáším, když vidím už na první pohled, že pejskovi "zase" něco je...Jak já tohle nesnášm
Držím palce, ať to nic není, že to byla jen nějaká dočasná špatná nálada a nechuť k jídlu...Jak říkám já, "už mám z toho psa tiky" a vidím i věci, které nejsou, ale já už jsem tak zblblá, že mám tendenci plašit už ze škytnutí
Ahoooj zlatíčkovité holčičky, vy jste se báječně rozkecaly, tak to má být
Už je mi líp, vlastně skoro dobře... horečky pryč, slabost taky, žaludek též v klídku a střeva skoro taky, tže už mi zas caplujou nožičky Ale prej ještě nesmím, říkal Mí, aspoň týden klid a neběhat, a uvázal mě k posteli
Ale když já už bych táááák chtěla capkat a cupkat
Jooo ale v těch slejvácích, co tu furt jsou, by to stejně nešlo... ale doma na trenažeru jo! Jenže nesmím... búúúú to do neděle nevydržím!
Normálka nechápu, že mi otekla achilovka, jestli jak se prostě najednou přestala běhat ze dne na den a zatuhlo to? Nebo ta tvrdá obuv? Si ty trekovky musím koupit, vezmu asi nějaký podřadnější, co vydrží jednu sezonu max, ale aspoň to, než našetřím zas, ptž za zničený klouby to nestojí
Marký musím se smát Tekoušovi na shrabané kouli místo deky Ti psi maj asi jinej názor, Gríša totok taky dělá, aj Kikina, a když má možnost, i Bíšan! Jedinej Efram je normální a nejradši leží na rovným a ne moc nadýchaným
Tak hezky kolujte, a netrap se, že Tekouš nemůže, třás v létě někam vyjedete a vezmete ho, někam dojedete autím, a po lesních cestách se s váma proběhne Já bych se psem na kole, nebo i na běh, přes silnice nešla ani omylem, bojím se i sama, a vyhýbám se tomu, natož se psem v dnešní době dementů za volantem
No rajčátka i papriky se dají pěstovat i za oknem, anebo existuje bálkonovej mini skleníček, znáš to? Ten by se možná i vyplatil, ptž doba ledová je doba ledová
Hani ty fotky Gulíška jsou úchvatný, je fakt nádhernej, samej sval a ještě ta kostra! Kolikrát když vidím ty buldoky, jak se sotva nesou, ptž je to jen tuk a nic, brečela bych
Holt Gulíšek věděl, ke komu se vetřít
Jujky to je pech s tou modřinou! A tyhle putující na obličeji jsou vůbec síla! Nebožátko malé, ale jak holky psaly, přítele by to odradit nemělo, spíš by se tomu mohl zasmát Jakože je to jak na potvoru, aneb Murphyho zákon
Ale chápu, že tě to troška nerví, ptž to je jasný, že na prvním rande chce čék vypadat co nejlépe..... jejda už bych to asi taky neuměla, a mluvit, to už vůbec!
Snad abych začala trénovat bo co někde, radši, ne?!
Držím ti moc moc palečky, aby to klaplo a bylo to příjemný a krásný rande!!! Dáš pak vědět?!
Hani o věku povídat musím.... mám jednu kámošku, nedávno se stala hrdou babičkou, a je něco jako ty.... vysportovaná, štíhlá, usměvavá a krásná v obličeji, vypadá normoš jak milá holčička páté třídy, ustavičně lécá někde se psem, pěšky a na kole, chlapi po ní letí, a ona je takovej věčnej smíšek. Když ji potkám, a kecáme, nevím, zda ji mám závidět a brečet nad sebou, nebo se smát s ní a doufat, že jednou budu takhle fit a krásná v jejím věku taky Být já psychicky labilní, mám z ní prostě trauma
Jsem o půlku mladší a připadám si vedle ní, nejen na pohled, ale i fyzičku, o půlku starší než ona
Klárčí, ty nebožátko jedno, takhle se dřít! Hlavní je, aby to mělo smysl a až to budeš mít šťastně za sebou, o to víc si budeš užívat kde čeho A já věřím, že to zvládneš! Jsi hodná, žes písla aspoň pár řádků a když zas občas přilítneš, písneš a odlítneš, nebudem se vůůůbec zlobit a nenapíšem ti Áčko
Kenjís to vydrží a aspoň se přítel troška pocvičí v tom starání se o psa, oni mají totiž obvykle, chlapi myslím, jen tu tendenci dělat mazliče a taky "chytré nápovědy", ale praxe jim jaksi uniká
ZOPky dáte, a když ne, svět se nezboří! A jen doufám, že Kenjucha prostě neměl svůj den a bude zdravej, možná ho otravuje to počasí a tvoje zmenšená péče, ale to zvládne
Tadyk v ZOO maj bový malý tygřátko a za týden i žirafky tři, tak bych tam chtěla fotit, ale copak jako můžu v průtržích a 5°C ??? Fakt už mě to neba, ale aspoň to marodění si odbudu v humusce počasí a nemusím litovat, že nemůžu ven.... jooo ve šem hledej pozitiva
Tak jsem neodolala a po příchodu z práce vytáhla ze skříně peška, abych otestovala, zda Kenj fakt není nemocnej a apatickej. Neníé, skočil mi až na hlavu, prostě už mu nejedou grancle. Takže má hladovku dokud mi neorzmrzne maso. :D
Mati je super, že už jsi živější! Tak jen tak dál... a s běháním pomalu, ono ti nic neuteče ;)
Klárčí to je super zpráva s tím Kenjem!!!
Vidíš, prostě ho otrávilo počasí a to, že najednou na něj nemáš čas, to víš, on to nechápe, že máš smolit nějaký "řádky"
Bohužel maličkým dětem a psům totok nevysvětlíme
Hihi no jo, na běhání času dost, ale mezitím zas zakrním, už mi krní ta achilovka, aspoň myslím, že je to ona.... když sem hrávala závodně tenis, stávalo se mi to taky A teďka mě začalo bolet i vedle kolena, nějakej vaz či co, krnííííím!!!!
A to víš, su Kozoroh, a navíc silně odolnej, mě jen tak něco nezdolá ( buch buch buch ), až tahle kombinace nečasí, dvakrát zmoknutí v běhu, totálka vymrznutí na koncertě při minimu teplého oblečení ( jak su stará tak su blbá
) a zánětů střev a žaludku, mě dostala, ale ne na dlouho a heč, nezhubla jsem ani gram!
I když mé pesimistické já by nad tím spíš brečelo
Jo taky jsem na tom koncertě pod širákem potkala milion pět známých i neznámých a normoš mi další lidi říkali, že jsem "tichá pejskařka"..... Už mi to řeklo víc lidiček, pejskařů i nepejskařů, ale stejně mě to vždycky překvapí
Prej o psech nemluvím vůbec, ani o svých, a kdo mě nezná, ani neví, že nějaký mám a pejskařka tělem i duší jsem. Tak sem v těch horečkách přemýšlela a zjistila, že fakt nemluvím....nevím proč, no nějak nemám potřebu no
Ale taky jsem v těch horečkách vymyslela pár vychytávek a změn na zahradě zas.... a to už tak veselé není.... jako bourání tarasu a stavění kamenů a.....
No ještě že mám ty horečky jen jednou za x let
Jo a totok vám musím ukázat.... koupila mi to kámoška, když mi zemřela Pípa.... abych tak netruchlila.... Taštička....
A něco pro zasmání.... plechovku jsem musela doma normoš otevřít otvírákem, jak konzervu a uvnitř byl tenhle "toaleťák" plnej vtipů, tže sem rozbalovala a četla a četla.....
A nakonec mi ještě z cest poslala tuhle fotku, kde se vyfotila vedle Kittyfára, se slovy:
"Hi hi hi, sehnala jsem Ti nové ferrari až Ti fifronek doslouží Líbí?"
Tak mi dnes přišla první várka.... v popředí žluté zlaté tůje, vedle cypřišek modrý. Za Cypřiškem dva zlaté břečťany ( odrůda Gold ) a za žlutýma tůjea dva břečťany kavkazské!!! Už teďka je vidět ten rozdíl ve velikosti listů, kavkazák je holt obří
A venku na slunci listy pak zesvětlají a budou zeleno-zlaté, až bílé
Další várka, což jsou jen ty rychlerostoucí Cypřišovce na živej plot, mi á přijít v PO nebo ÚT
Akorát to počasí je na háááá Tak sou zatím doma, bobci
Krásnej víkend
jo Hani, taky si říkám, že rýže a bambus by asi byli víc od věci
Doufá, že u vás povodně nehrozí, jak to tak čtu a slyším, že Prágl plave Gulíšek je chytrej, ví že i deště jen odsud podsud
Tadyk je taky hnusně a normoš ve 4 ráno byla mlha jak blázen, mžilo a bylo úplně oranžovo!
Vzduch se nehnul, jak někde v pralese..... fakt si říkám, zda ještě jsme v ČR, a zda fakt má být léto a ne podzim
Tím spíš, když ve Finsku, Dánsku a dalších severních zemích maj třicítky
Asi se fakt odstěhuju, totok mě už vážně unavuje, to středoevropský podnebí
Marký, Klárčí, co vy? Doufám, že jste mimo záplavové oblasti!?
To je děs běs, moje milovaná Praha trpí a já musím odpoledne na Václavák....Takže nemůžu metrem, autem tam nezaparkuju, tak zkusím tram.......Mati, tuhle vodu by už nezmákla ani rýže, já to vidím na vodní rostlinky, lekníny, stulíky a jinou vodní květenu. U nás se rozvodnil jenom potok, ale jsme na kopci, takže snad v pohodě. Kamarádka je vytopená, děti poslali ze školy domů a nejvíc mě mrzí ZOO, ta dostává zahulit každou povodeň.....Holky včera při večerním venčení a se Guliver zastavil, udělal bojovný postoj a jámjsem nic neviděla, šla jsem na neosvětlenou louku v domnění, že tam v tom hnusu nikdy nebude. Mám od syna zakázáno tam večer chodit, ale on si myslí, že jsem křehká bytost a neubráním se. Najednou vyběhnul chlap v tmavé pláštěnce, staršně nadával, že každá ženská je ku.......a chytil mu za předloktí, fakt tam mám modřinu. A než jsem se stačila začít bát Guliver vydal takový děsivý zvuk, potom jsem v té tmě slyšela, jak "padouchovi" roztrhl kalhoty a možná ho vzal i zubem poněkud hlouběji. Chlapík zaječel a zmizel....nejhorší bylo, že Guliver nechtěl odejít, chtěla jsem rychle zmizet, ale bojovná nálada Gulíse nechtěla opustit a pořád čuměl do tmy a byl připravenej k boji....Nakone jsem ho přesvědčila, že je sice úžasný a hodný pejsem, ale že už nebudeme moknout a půjdeme radší domů. Teprve doma jsem se začala bát
saina
napsal(a):
Huh...Hani, to zní děsně! Já bych asi strachy nebyla ani schopná odejít.... Gulíšek je pašák úžasnej dokonalej, předej mu za mě metál! A Praze se zkus vyhnout, teď jsem dojela z přijímaček a je to fakt žůžo bájo... :-/
To víš, přece jenom to žárlivý buldok
Ty se máš, žes dojela, já tam musím na vyndání stehů, jinak bych nevytahla paty z tepla domova.....Už to prý přestalo jednit po Národní, já musím na Příkopy.
Ahoj holky,
je to šílený, ale pořád se to ráno dalo, spíš se děsím odpoledne...Já teda měla štěstí a jela tramvají, dá se číct bez problémů (o dlouhým čekání a popojíždění nemluvím, to člověk musí pochopit v týhle situaci) hlavní je, že to pořád nějak jde i bez toho metra Já kdybych neměla jednání tenhle týden, tak se na to dneska taky vykváknu...ale bohužel, dorazit jsem musela a musím i zítra... Fakt, kdo nemusí, ať neblbne a nejezdí sem...Děsí mě ty zaplavený stáje na Císařáku, to je fakt hrozný, skoro až po střechu, ještěže koníky přestěhovali včas i z té Chuchle...U nás je Labe sice obrovský, ale nikoho neohrožuje, až na zahrádky kolem, ale tam nikdo nebydlí... a zatím se drží v korytě, tak uvidíme...
Hani! teda! přísště syna poslechneš, viď? Taky to mohlo skončit jinak...Ale Gulíska chválím, je to obranář!!! pašák je to! i když to individuum mohlo být hovado a mohlo mu ublížit...No radši nedomýšlet, hlavně, že jste oba v pořádku a máš v něm jistotu, že Tě ochrání i když je vzrůstem malý!
Mati, krásná fotka té kapky!Teď ještě, aby bylo kdy ty stromečky zasadit...to počasí už fakt není normální
Ahoj holčičky, to su ráda, že jste všechny mimo záplavy Ale s tou dopravou to je sao dost šílený, nepříjemný.... ovšem prkotina oproti zatopenýmu domu, bytu
Ty stáje s koníkama, to je smutný, hlavní je, že se včas evakuovali! A s tou ZOO je to na hááá, taky se se divila, proč zrovna tam, kde se to zaplaví i při trošce deště, nejsou protipovodňovky, a na ČT to říďa vysvětlil tím, že město to tam má jako "rozlívací oblast", aby těch pár cm!!!! navíc nešlo do města
Moc to nepobírám, ale holt totok je politika dle mne a nic víc, když si vezmu, kolik peněz a úsilí stojí evakuace a následné škody v ustavičně zavodněné ZOO, asi bych těch "pár cm" mohli obětovat, ne?!
My jsme tu též na kopci, aj v Brně, tže su v klidu, taky na Moravě a Vysočině to není žádná hrůza, ale fakt je mi těch lidí, co plavou moc líto Kdyby aspoň teda BYLO léto, ale 3°C....
A myslím, že letos léto nebude, tak možná týden, víc ne.... díky nezimě se to čekala, ale ty lidi by teďka třicítky po dobu aspoň čtvrt roku určo přivítali
Hani to je šílený!!!! Copak nevíš, že na individua nenarazíš uprostřed lesů a luk, ale parků a měst??? A že počasí je to poslední, co je žere, ptž ví, že kde jsou lidi, tam jsou za každého počasí??? Syn má pravdu a nejspíš bys měla dostat na zadek! Gulíšek je šikulka, ale ani pes není všespásný, to přeci víš, natož Gulíš..... není to obr, co by někoho zabil i s košem.... Hani Hani, prosím už buď opatrná a nezlehčuj dnešní dobu
Raději být přehnaně opatrná, než pak..... však víš!
Marký za kapku díky, co taky fotit v tomhle humusu že
Ach jo.... chudáčci malincí.... já svoje na krmítku furt krmím a máte vidět, co jich tu je!!! Víc než v zimě snad!!!
http://www.novinky.cz/domaci/303847-zima-dest-a-nedostatek-potravy-zabijeji-ve-velkem-ptaky.html
Sluníčko??? Tadyk prší už snad 14 dní v kuse.... už se s toho prostě zblázním!!!
To je prostě děsný.... už potřebuju nachystat si na zahradě plácky na rostlinky a neůžu nic, tráva je jak někde v pralese..... a navíc je furt ZIMA!
A dle tel. rozhovoru s ou doktorkou mám zánět šlach a vazů na hleznech a v koleni Prostě jak říkám, boba rok 2013 vesele kráčí dál....
To bylo u nás, když u vás ještě občas vykouklo sluníčko, vydrž všechno bude i slunce Fuj, šlachy, o tom bych mohla povídat celé romány......Mati, říkala jsem ti, kup si lekníny a můžeš rovnou sázet
Je fakt, že tenhle rok zatím nevypadá moc dobře......holčičko, podívej se do zrcadla a krásně se na sebe usměj, hned bude veseleji
Ahoj Holčinyyy
Jak se daří? Taky Vám přijde to počasí neúnosný?
Hani, gratuluji k nové známosti a vždy to přijde když to nejméně čekáš. O to více je to kouzelné.
Mati, ty se jednoho dne zrušíš totálně!!! Co takhle opravdu poctivě vyléčit všechny neduhy? Smečka to jisto jistě pochopí!
Jinak chundelku bílou jsem teda poznala od brášky a líbí se mi podstatně více
U nás nic nového asi tak závratně není. Krom třetího pohřbu za 14 dní Tak doufám, že dotřetice všeho hnusného a už bude pokoj.
Zatim se všichni zdravotně držíme až kupodivu dobře. Chlap pořád v práci, já si tak šontám co potřebuji.
Jinak jsem se normálně zbláznila a upekla chlapovi k narozeninám dort. No prej byl výbornej, tak se pochlubím Je z hořké čokolády, smetany a pařížské šlehačky.
Jinak Gabua se těší dobrému zdraví
Tady jsem si zavzpomínala na jeho pubertální věk
Hani prosímtě...už i ty jsi to poznala když se muchlá svraštěná držtička
Jinak když jsem hledala náhubky pro Gaba, narazila jsem na tohle a říkala si, že ti to musim ukázat.
Buldočí terminátor
Ty jsi dobrá, najít náhubek na buldoka
Mě všichni tvrdili, že takový neexistuje a vida
Ovšem už vidím to Guliverovo nadšení, kdybych ho koupila a chtěla použít
Přesto budu hledat a asi koupím, jen tak pro jistotu. Fakt terminátor, vypadá děsně nebezpečně a přitom nemůže ulízat lidi k smrti
Holky, jakožto prvomajitel potřebuju radu, co s nastydlym psem. Je veselý, hravý, žravý, akční, akorát tak jakoby kejchá a prská a chrchlá, hlavně v noci. Je to na veta, nebo co s tim? Začal tak v úterý, čekala jsem, že to pomine samo jako u lidí, ale je to spíš horší, dneska me tím budil celou noc ... nevim, jak to popsat, proste se tak divne nadechne a vydechne a chrapti...prijde mi to fakt jak ryma a hleny v krku (podle zvuku). Zatim jsem nasadila klidový rezim a vodu redim horkym cajem a maso taky sparuju horkou vodou, at to ji teply...
Klárčí, kdysi měl Tekouš něco podobného (bylo to teda v zimě), chrchlal a bylo slyšet, že je zahleněný. Jinak byl veselý a žádné jiné příznaky neměl. Tak jsem nasadila klidový režim a pěkně v teple a do týdne to bylo pryč Tak snad to bude u Kenjíse podobné, ale pro klid duše klidně zajdi na veterinu
Já bych dělala následovné.
Hned ten večer co byl divnej změřila teplotu. Na noc šupla paralen. Každý den mu uvařila průduškovej čaj, nebo klasickej na nachlazení. Klidně dej jitrocelovej sirup, nebo nakapej echinaceu. Hlídej teplotu a koukej jestli jdou hleny ven. Když jo, je to dobře, když ně...můžeš padnout až na ATB.
Mě když pes k večeru začal soplit picla sem mu vždy půlku paralenu a druhej den byl naprosto v pořádku. Pokud se Ti ale nezdá, s veterinou nic nezkazíš.
Já se tady rozvášnila, že pes je zdravej a dneska jsme celou noc trávili venku. Máme průjem. Ještě že mám doma Attapectin, tak hned dva dostal. A teď konečně po úmorných hodinách usnul bobek.
ahoj děvčata
zdravíme všechny po dlouhé době, nějak není čásek psát, ale máme se všichni dobře, Vojtovi táhne na 5. měsíc a Indy má ve středu 6 let hodím vám pár foteček
Štve mě, že vás nedočtu, ale doufám, že všichni pesani i vy jste v pořádku, svěží a zdraví
Indy po ostříhání, nevěřily byste, jak to bylo náročné po 3 měsících
Vojta už je ve věku, chci chce vše ošmatrávat a Indyho samozřejmě taky strašně se změniL, už to není miminko, ale malý přemýšlivý človíček a jako kozoroh už se začíná projevovat, má svou hlavu a je už trošku vzpurnej
no však Vám holky Mati a Hani nemusím vysvětlovat, žeeee
a poslední, at vás nezahltím.
Jinak jak koukám na fotky, jsem Mati ráda, jak ti můj Nikonek dobře slouží je vidět, že měl být u tebe
ty fotky kapek nemaj chybu, to je s tím 70-200? nebo máš jiný objektiv? já pořád váhám, zda si nekoupit taky tele, 70-200 mi hrozně chybí, mám jen do 105
ale ted stejně na focení není tolik času, ale to přijde zas
Ahojky holky
Tak jak se máte po prosluněném víkendu (alespoň u nás na chaloupce)? Sluníčko už chybělo a tak jsme si ho všichni užili, tak jak to má být, pěkně venku Mám zase nové fotky z mobilu (už jsem pokročila, jsou už přetažené v domácím pc
), tak jen se dokopat k tomu, dát je sem...
Né, tak není o co stát, ale takové momentky, no
Já mohla mít tenhle týden dovolenou a nemám...no a jak to vypadá venku??? Jasné, je krásně a bude teplo...ach jo, rvu si vlasy už od pondělí, že jsem si ji nevydupala No co, už nenadělám nic, ale sedět tady při tom nádherným počasí mě dohání k šílenství, měla jsem dneska ráno co dělat, abych udržela směr nádraží do Prahy...hrozný zaječí úmysly se mnou cloumaly...
Jinak my si včera s Tekouškem odbyli konečně očkování, naštěstí už bez šílené reakce. Paní doktorka v Čelákovicích byla moc fajn, Tekouš byl upiškotován a pochválen a konečně i cena byla velice příjemná oproti Praze
Levný obojek nám nefunguje (jaké překvapení) takže stejně musím koupit Scalibor, chtě, nechtě
No naštěstí přišly v práci nějaké odměny, takže to můžu všechno sfouknout a mít klid na duši
Peti co říct, prostě nádherná rodinka, mám radost
Tekouš se má, očkování za sebou....Nás čeká příští týden, Guliver s tím nemá problém, on to necítí, ale já mám nějak těch vetů už dost, nechce se mi tam.....Já tomu sluníčku už nevěřím, pořád čekám, kdy zmizí za bouřkovými mraky a začne opět klasika dešťoidní......no, možná schovám holiny
Hani rozumím Ti...Taky to nemám ráda a nedělá mi to dobře...Pokaždý mám hrozný nervy Tekouš je naprosto v pohodě, o injekci ani neví a většinou se do ordinace cpe a vety vítá. Včera se mu to ale nějak nelíbilo, to jsem ho viděla poprvé, že se bál a chtěl pryč...asi na tom měl podíl ten pejsek, co tam ležel po narkoze, Tekouš na něj pořád zíral a asi ho to děsilo...Na vetku se telil a vítal jí, ale bylo vidět, že ten pejsek ho znepokojil.
Máš pravdu, s věkem už to Tekoušovo nadšení odpadá a nastupuje spíš ta pochopitelná zdrženlivost. Když si představím, co prováděl, když byl štěňátko a porovnám to teď, tak je to velký rozdíl. Asi to přijde u každého časem, bez ohledu na prožité zkušenosti na veterině...Ale taky si myslím, že to způsobuju já, tou svojí nervozitou, ale nervozní jsem pořád stejně, to se u mě nemění
Ahoj!
Už mi to učení leze i ušima a pořád nic neumím, tak si aspoň odskočím k vám.... Veteriny se řeší, jo? Kenj je nemusí odmalička, na doktory vrčí a bojí se, přestože nemá nějakou špatnou zkušenost řekla bych. Ale to bude povahou, prostě cizí lidi na něj nemají co šahat a mluvit (podle něj).
A slyšela jsem, že o víkendu má být až 30° - 15°v sobotu a 15°v neděli! :D