Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.5.2013 13:30
pavča

XXX.XXX.112.6

Chci se jen s Váma podělit o svou novou zkušenost... Doposud jsem se sousedy vycházela, ale ve vedlejším vchodě bydlí nějaká divná starší paní... Vždy když jsem kolem ní procházela, brlala ať táhneme pryč, nadávala pejskovi. Neřešila jsem ji. Ale včera se můj pes pouze vyčůrala před jejich panelákem, začala mi nadávat, hodila něco po psovi.... Samozřejmě jsem si to nenechala líbit a měli jsme ostřejší výměnu názorů. Bohužel jsem se moc neovládla. smajlík a nejvíc mě dostalo když důchodce co seděl před barakem na lavce prohlásil, že naháže něco otráveného před barák, aby to snědla...smajlík

1.5.2013 15:55
elaphka

XXX.XXX.165.89

Zdravím,
holt někteří lidé jsou takoví, navíc, když vidí psa údajně "bojové" rasy.
Mám s tímto podobné zkušenosti.smajlík

Vím, že jste se chtěla jen podělit o zkušenost, každopádně doporučovala bych v tom případě naučit fenku na košík a kolem paneláků ji vodit výhradně jen u nohy na vodítku. Opravdu aby nedošlo k tomu, že Vám fena něco sežere smajlík.
Navíc, může pak alespoň argumentovat, že jste nijak neporušujete zákon: máte fenku na vodítku a s košíkem, nikoho neotravuje.

Někteří lidé jsou hrozní smajlík

1.5.2013 16:23
pavča

XXX.XXX.112.6

elaphka napsal(a):
Zdravím,
holt někteří lidé jsou takoví, navíc, když vidí psa údajně "bojové" rasy.
Mám s tímto podobné zkušenosti.smajlík

Vím, že jste se chtěla jen podělit o zkušenost, každopádně doporučovala bych v tom případě naučit fenku na košík a kolem paneláků ji vodit výhradně jen u nohy na vodítku. Opravdu aby nedošlo k tomu, že Vám fena něco sežere smajlík.
Navíc, může pak alespoň argumentovat, že jste nijak neporušujete zákon: máte fenku na vodítku a s košíkem, nikoho neotravuje.

Někteří lidé jsou hrozní smajlík

Jsou. Na košík jsem ji učila již předtím, takže už to celkem zvládá. Takže bohužel mezi panelákama proletíme s košíkem. Jen mě pěkně štve, že tam chodí všichni a dovoluje si namě protože jsem mladá holka smajlík

1.5.2013 19:04
kačís

XXX.XXX.117.12

Víš co? Vyprdni se na ně,ignoruj je nebo bud slušná a zeptej se jich,jestli to říkají i ostatním majitelům,hlavně na sobě nenech poznat,že z nich máš ,,vítr" smajlík Mě takhle za rotvici nikdo nikdy neseřval ani nenadával,protože já jsem v klidu,rotvice taky a když už něco,tak ona jim vytře zrak smajlík Ale hodně štěstí a takovejma blbečkama....

1.5.2013 21:29
pavča

XXX.XXX.112.6

kačís napsal(a):
Víš co? Vyprdni se na ně,ignoruj je nebo bud slušná a zeptej se jich,jestli to říkají i ostatním majitelům,hlavně na sobě nenech poznat,že z nich máš ,,vítr" smajlík Mě takhle za rotvici nikdo nikdy neseřval ani nenadával,protože já jsem v klidu,rotvice taky a když už něco,tak ona jim vytře zrak smajlík Ale hodně štěstí a takovejma blbečkama....

tak díky smajlík

2.5.2013 12:32
plisak

XXX.XXX.236.4

asi vás zklamu, ale podle mne je chyba na straně pejskařky

2.5.2013 12:38
hankaapes

XXX.XXX.252.194

plisak napsal(a):

Já to vidím stejně.

2.5.2013 13:29
saina

XXX.XXX.62.77

Já vidím chybu na obou stranách. Stran zadavatelky by asi bylo lepší, kdyby psa nenechávala očůrávát místo hned před domem a šla s ním někam dál a kdyby se nenechala vyprovokovat a byla nad věcí. Zas na druhou stranu - dle popisované situace považují sousedé za chybu už to, že někdo má psa a dovoluje si s ním chodit po venku - předpokládám, že když míjíte lidi, tak je u nohy nebo na vodítku - a s tím zase souhlasit nemohu. Mít psa je luxus a zodpovědnost, ale ne chyba přece...

2.5.2013 13:49
hankaapes

XXX.XXX.252.194

V zájmu našich psů je rozumnější "neprovokovat" lidi co je nemusí. Kolem našeho domu jsou záhonky, které si sousedi opečovávají a tak vím, že tam pes nemůže čůrat, nedovolím mu to a mám klid a čisté svědomí. Myslím, že spousta lidí trpí už tím, jak často se musí vyhýbat psím exkrementům a psy nemají rádi. Potom stačí málo a začne se objevovat otrávená návnada a to je noční můra nejen moje, ale i ostatních pejskařů, tak proč se radši sporům nevyhýbat a být se sousedy v přátelském, nebo aspoň neutrálním vztahu. Jsem ráda, že když vyjdu se psem ven, prohodí se mnou pár slov i lidi, kterým pes nic neříká, ale respektují moji lásku, protože je ničím neotravuje.

2.5.2013 14:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.157.160

hankaapes napsal(a):
V zájmu našich psů je rozumnější "neprovokovat" lidi co je nemusí. Kolem našeho domu jsou záhonky, které si sousedi opečovávají a tak vím, že tam pes nemůže čůrat, nedovolím mu to a mám klid a čisté svědomí. Myslím, že spousta lidí trpí už tím, jak často se musí vyhýbat psím exkrementům a psy nemají rádi. Potom stačí málo a začne se objevovat otrávená návnada a to je noční můra nejen moje, ale i ostatních pejskařů, tak proč se radši sporům nevyhýbat a být se sousedy v přátelském, nebo aspoň neutrálním vztahu. Jsem ráda, že když vyjdu se psem ven, prohodí se mnou pár slov i lidi, kterým pes nic neříká, ale respektují moji lásku, protože je ničím neotravuje.

svatá pravda!smajlík

4.5.2013 15:13
bobulka

XXX.XXX.116.1

tak já si nemyslím že je normální nechat se omezovat jen proto že mám psa já bych na ní vyrukovala s tím jen prosím poslužte si otravte mi psa stál mně dvacet tisíc pokud se mu něco stane pujdu na policii a udám Vás takže pokud máte velký důchod prosím .. a nevím jak by reagovali kdyby se tím otrávilo nějaké dítě milá zlatá paní on je to trestný čin.. i když otázka je jak moc senilní ti důchodci jsou taky mám problém se sousedkou a dlouho jsme držela zobák a čím víc jsem mlčela tím to bylo horší když jsme se ozvala nakonec se mi omluvila jen to chce ty správné argumenty mně vyhrožovala že mi otráví kočky bydlím na vesnici a kočky tu má kde kdo tak proč by zrovna mně měla trávit kočky její děti si je tam naučily chodit ..

7.5.2013 15:05
pavča

XXX.XXX.112.6

plisak napsal(a):

důvod?

7.5.2013 15:08
pavča

XXX.XXX.112.6

saina napsal(a):
Já vidím chybu na obou stranách. Stran zadavatelky by asi bylo lepší, kdyby psa nenechávala očůrávát místo hned před domem a šla s ním někam dál a kdyby se nenechala vyprovokovat a byla nad věcí. Zas na druhou stranu - dle popisované situace považují sousedé za chybu už to, že někdo má psa a dovoluje si s ním chodit po venku - předpokládám, že když míjíte lidi, tak je u nohy nebo na vodítku - a s tím zase souhlasit nemohu. Mít psa je luxus a zodpovědnost, ale ne chyba přece...

no bydlím na sídlišti, takže očůráváním jidne je trošku problém... nevydrží mi 15 minut šlapat od sídliště a nečůrat. Navíc to opravdu nebylo přímo pod okny, ale až u chodníku. Nikdy ji nepouštím k oknům. A ano, když někoho míjím, tak si ji samozřejmě podržím a šlape u nohy.

7.5.2013 15:13
pavča

XXX.XXX.112.6

bobulka napsal(a):
tak já si nemyslím že je normální nechat se omezovat jen proto že mám psa já bych na ní vyrukovala s tím jen prosím poslužte si otravte mi psa stál mně dvacet tisíc pokud se mu něco stane pujdu na policii a udám Vás takže pokud máte velký důchod prosím .. a nevím jak by reagovali kdyby se tím otrávilo nějaké dítě milá zlatá paní on je to trestný čin.. i když otázka je jak moc senilní ti důchodci jsou taky mám problém se sousedkou a dlouho jsme držela zobák a čím víc jsem mlčela tím to bylo horší když jsme se ozvala nakonec se mi omluvila jen to chce ty správné argumenty mně vyhrožovala že mi otráví kočky bydlím na vesnici a kočky tu má kde kdo tak proč by zrovna mně měla trávit kočky její děti si je tam naučily chodit ..

Bohužel to vidím stejně... Když je člověk zticha a opravdu se snaží s něma vyjít. Tak si vždycky něco najdou... - "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde"

7.5.2013 17:49
plisak

XXX.XXX.236.4

pavča napsal(a):
Bohužel to vidím stejně... Když je člověk zticha a opravdu se snaží s něma vyjít. Tak si vždycky něco najdou... - "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde"

snaží se vyjít tím, že člověku, který nemá psy rád jde očůrat okolí? to tedy není nejlepší cesta k vycházení s ním. Jiným by něco podobného možná nevadilo, ale když to paní vadí, je nutno to respektovat.

7.5.2013 18:16
pavča

XXX.XXX.112.6

plisak napsal(a):
snaží se vyjít tím, že člověku, který nemá psy rád jde očůrat okolí? to tedy není nejlepší cesta k vycházení s ním. Jiným by něco podobného možná nevadilo, ale když to paní vadí, je nutno to respektovat.

tak po tom jejim představení už psa na travu nepoustim a vzdy jen projdeme

7.5.2013 21:01
bobulka

XXX.XXX.116.1

plisak napsal(a):

a proč jí to jako vadí chodí tam pást ovce nebo jak nějaký důvod je to o tom že nemá do čeho píchnout nemá si na kom vylít vztek víte kolik ožralu chodí po městě kde mužou se vychčijou a pozvracejí a pochybuju že by na něj vyjela zadavatelka je žena asi mladá a proto si na ní dovolila takové případy znám už vidím jak by si troufla na vymakaneho motorkáře s obřím psem by prošla a psa ještě pochválila jak je krásný trochu tolerance z jejich strany by neškodilo :( pes pokud neštěká tak nemá ani duvod jí to vadit zadavatelka sbíra určitě hovínka tak jak je nařízeno a podle zákona snad nezakazují psům ve městech čurat nebo jo?

7.5.2013 21:15
plisak

XXX.XXX.236.4

já myslím, že tolerance je na místě u obou. Kromě toho snad to té paní vadit smí, prostě jí to vadí a zdůvodňovat to nemusí. Však i zadavatelka by se chovala jinak, kdyby ji za psa seřval motorkář.

8.5.2013 17:08
pavča

XXX.XXX.112.6

bobulka napsal(a):
a proč jí to jako vadí chodí tam pást ovce nebo jak nějaký důvod je to o tom že nemá do čeho píchnout nemá si na kom vylít vztek víte kolik ožralu chodí po městě kde mužou se vychčijou a pozvracejí a pochybuju že by na něj vyjela zadavatelka je žena asi mladá a proto si na ní dovolila takové případy znám už vidím jak by si troufla na vymakaneho motorkáře s obřím psem by prošla a psa ještě pochválila jak je krásný trochu tolerance z jejich strany by neškodilo :( pes pokud neštěká tak nemá ani duvod jí to vadit zadavatelka sbíra určitě hovínka tak jak je nařízeno a podle zákona snad nezakazují psům ve městech čurat nebo jo?

jj je mi 23, takže si dovolí. Partnerovi nikdy nic neřekli. Samozřejmě oba si hovňousi uklízíme.

8.5.2013 20:58
bobulka

XXX.XXX.116.1

plisak napsal(a):
já myslím, že tolerance je na místě u obou. Kromě toho snad to té paní vadit smí, prostě jí to vadí a zdůvodňovat to nemusí. Však i zadavatelka by se chovala jinak, kdyby ji za psa seřval motorkář.

každý máme nějaká práva a povinnosti a pokud jsou dodrženy nemá si paní na co stěžovat pes se vyčural to je normální představte si pes čůrat musí, nečůral na chodbě ale venku na veřejném místě tam jí to opravdu nemá co vadit je to veřejný prostor a stejně to déšt za chvíli smyje není co řešit

9.5.2013 00:36
nikitika

XXX.XXX.218.7

Hmmm urýpaní důchodci, to známe smajlík Já bych se je snažila ignorovat, někteří se nejspíš hodně nudí a tak rýpou do ostatních. Kamarádku zas nedávno seřval jeden důchodce, když po svým psovi zrovna uklízela hromádku, že tam nějaký pes (občas se tam toulá podobný tomu jejímu) chodí očurávat jeho roh baráku. A nadával jí, ikdyž věděl, že ten toulavý pes k ní nepatří. Prostě neměl rád psy, tak si zlost musel vybít zrovna na ní smajlík
Ale vyhrožovat otravou, tak to už je docela síla smajlík

karolína007

14.5.2013 17:15
karolína007

XXX.XXX.48.211

Inspektor Pišišvor napsal(a):
svatá pravda!smajlík

smajlík

27.6.2013 12:10
spirit

XXX.XXX.99.5

je to nepříjemné ale ještě to není tak hrozné. Předpokládám, že na návnady nejsou dost odvážní, odneslo by to samozřejně x psů a zrovna ten Váš jako na "potvoru" ne :) My máem jiný level problémů... sousedka o dvě patra výše nemůže rozdýchat, že mám v paneláku psi tři a už jsme tady měli anonymní dopisy polepené po dveřích, osobní návštěvy, výhrůžky dřužstem, několik návštěv policie a aktuálně přestupková komise na úřadě... Bohužel občas se najde mezi lidmi magor a nenaděláte nic. Stále se ale vyplatí slušné a diplomatické jednání a nenechat se strhnout jejich stylem komunikace...
Jinak asi není slušné nechat psa močit na dětských hřištích, nebo u pískovišť, u záhonků nebo restaurací atd... Ale nevím proč by pes nemohl čůrat u paneláku na trávě, myslím, že právě kvůli tohoto platíme městu nemalé poplatky za psy. A proč by se pes za těch v mém případě 120 Kč měsíčně nemohl na veřejném prostranství vyčůrat.... hovínka předpokládám sbírá každý...

27.6.2013 16:00
iva.s

XXX.XXX.96.13

Před panelákem je veřejné prostranství pro každého, tedy i pro tebe a tvého psa. Srážka s blbcem je hrozná, ale se znuděným důchodcem dvojjitá. Nasaď Mp3 a pecky do uší, aby si je nemusela poslouchat smajlík Když ti budou zase vyhrožovat, že tam něco pohodí, tak klidným hlasem odpověz něco ve smyslu, že je udáš na Polici ČR, že ohrožují veřejném prostranství otravou, kde se pohybují DĚTI!!! Na to slyší i policajti smajlík třeba si to rozmyslí a zaleknou se.

27.6.2013 16:51
plisak

XXX.XXX.236.4

ano, je to místo pro všechny a proto není možné nechat tam vytrvale močit psa.. Myslím, že na sídlištích není tolik travnatých prostor, aby bylo možno každou nechat počurat psům - nebo i lidem. Já bych taky nadávala a možná i volala tu policii, kdyby mi pod moje přízemní okna chodili dnes a denně močit psi. snad není nutné, aby psi čůrali lidem přímo pod okny.

27.6.2013 16:53
garmia

XXX.XXX.34.242

Máme taky problém s důchodcema v baráku, vymýšlí si, že se pes vychcal na chodbě, přestože jsem s ním ještě nebyl venku apod. Pokud si jste jistá, že neděláte nic špatně za žádných okolností neuhýbat z cesty, akorát jim naroste hřebínek. Poslat dopr.ele a vyhrožovat soudem, jediná cesta, protože po dobrým to nejde, věřte mi. Kdo s tím má zkušenost, ví o čem mluvím.

27.6.2013 22:54
werrys

XXX.XXX.144.175

Já mám velice podobnou zkušenost..
Máme v domě v prvním patře nízkého paneláku zatrpklou důchodkyni, která má přes 70 let. Ji obtěžuje všechno, jak psi, tak lidé a hlavně děti na dětském hřišti před domem. Má snad nejsprostější slovník, který jsem kdy slyšela a to beze srandy smajlík
Svého psa zásadně mezi domy vodím na vodítku, vykonává potřebu vždy u řeky, kde se chodí venčit psi.
Když byl ještě tak 3 měsíční štěně, tak po cestě domů si lehl do trávy před domem. Sousedka okamžitě vyletěla z okna, začala nadávat na to malé štěně, ať si jde sr*t někam jinam (pouze ležel v trávě), já že jsem vyžraná pi*a a nezapomněla dodat, že mi psa nakopne a polije vroucí vodou..smajlík
Pohádaly jsme se, protože já jsem člověk, který si nenechá nic líbit.
Chvíli byl klid, až do té doby, když pes vyrostl. To dělá scény, že ji sežere nebo se vyse*e na rohožku apod.
Já ji ignoruju, nezdravím a pomáhá to.

28.6.2013 16:35
spirit

XXX.XXX.213.171

plisak napsal(a):
ano, je to místo pro všechny a proto není možné nechat tam vytrvale močit psa.. Myslím, že na sídlištích není tolik travnatých prostor, aby bylo možno každou nechat počurat psům - nebo i lidem. Já bych taky nadávala a možná i volala tu policii, kdyby mi pod moje přízemní okna chodili dnes a denně močit psi. snad není nutné, aby psi čůrali lidem přímo pod okny.

to by z Vás měla policie "radost" :-D Voláte je kvůli toho, že pes čůrá na trávník. Možná kdyby tam čůral v noci, měl močové kameny a řval bolestí o 106 tak by s tím něco udělat mohli smajlík

28.6.2013 16:58
plisak

XXX.XXX.236.4

když se pes venčí mimo místo k tomu určené, dají pokutu,a pod cizími okny asi nebude místo k tomu určené. Radost by asi neměli, ale stejnou by měli, kdyby je tam někdo zval pro nějaké hádky.

2.7.2013 20:53
pavča

XXX.XXX.112.6

nikitika napsal(a):
Hmmm urýpaní důchodci, to známe smajlík Já bych se je snažila ignorovat, někteří se nejspíš hodně nudí a tak rýpou do ostatních. Kamarádku zas nedávno seřval jeden důchodce, když po svým psovi zrovna uklízela hromádku, že tam nějaký pes (občas se tam toulá podobný tomu jejímu) chodí očurávat jeho roh baráku. A nadával jí, ikdyž věděl, že ten toulavý pes k ní nepatří. Prostě neměl rád psy, tak si zlost musel vybít zrovna na ní smajlík
Ale vyhrožovat otravou, tak to už je docela síla smajlík

od té doby máme klid, prostě je neřeším, ale občas fakt žasnu

2.7.2013 20:55
pavča

XXX.XXX.112.6

spirit napsal(a):
je to nepříjemné ale ještě to není tak hrozné. Předpokládám, že na návnady nejsou dost odvážní, odneslo by to samozřejně x psů a zrovna ten Váš jako na "potvoru" ne :) My máem jiný level problémů... sousedka o dvě patra výše nemůže rozdýchat, že mám v paneláku psi tři a už jsme tady měli anonymní dopisy polepené po dveřích, osobní návštěvy, výhrůžky dřužstem, několik návštěv policie a aktuálně přestupková komise na úřadě... Bohužel občas se najde mezi lidmi magor a nenaděláte nic. Stále se ale vyplatí slušné a diplomatické jednání a nenechat se strhnout jejich stylem komunikace...
Jinak asi není slušné nechat psa močit na dětských hřištích, nebo u pískovišť, u záhonků nebo restaurací atd... Ale nevím proč by pes nemohl čůrat u paneláku na trávě, myslím, že právě kvůli tohoto platíme městu nemalé poplatky za psy. A proč by se pes za těch v mém případě 120 Kč měsíčně nemohl na veřejném prostranství vyčůrat.... hovínka předpokládám sbírá každý...

přesně moje řeč smajlík a Vám držím pěsti a přeju pevné nervy smajlík

2.7.2013 20:57
pavča

XXX.XXX.112.6

plisak napsal(a):

jj máte pravdu: NA SÍDLIŠTÍCH NENÍ TOLIK TRAVNATÝCH PROSTOR, proto ten pes čůrá na jedinou trávu co tam je...

2.7.2013 20:59
pavča

XXX.XXX.112.6

plisak napsal(a):
když se pes venčí mimo místo k tomu určené, dají pokutu,a pod cizími okny asi nebude místo k tomu určené. Radost by asi neměli, ale stejnou by měli, kdyby je tam někdo zval pro nějaké hádky.

Aha no jenže pes se může venčit na jakékoli trávě, kromě hřišť....asi tak

2.7.2013 21:52
plisak

XXX.XXX.236.4

je mi líto, ale právě travnaté plochy jsou zpravidla , pokud nejsou vyhrazené nebo pokud vaše město nemá nějakou výjimku, vyloučeny jak z venčení a pobíhání psů. tak i lidí. Že to je více či méně tolerováno je jedna věc, ale dovoleno to rozhodně není. tak asi tak.

a vůbec se mi nelíbí ty hrubé výpady proti důchodcům, já nejsem ani výrostek a ani důchodce, jsem něco mezi a i když se sousedy, přestarostlivými matkami, některými důchodci a některými mladými je někdy opravdu těžko žít se psem nebo se psy, i já jsem čelila podpisovým akcím psi ven anonymům na dveřích a podobně, takže si nemyslete že je to tak neobvyklé, ale přesto trvám na základní slušnosti směrem od mladších ke starším, mne tak aspoň vychovali, i já tak vychovávám. a nemyslím, že právě důchodci a jejich "výmysly" jsou hlavním problémem majitelů psů ve městě.

3.7.2013 10:06
garmia

XXX.XXX.34.242

plisak napsal(a):
je mi líto, ale právě travnaté plochy jsou zpravidla , pokud nejsou vyhrazené nebo pokud vaše město nemá nějakou výjimku, vyloučeny jak z venčení a pobíhání psů. tak i lidí. Že to je více či méně tolerováno je jedna věc, ale dovoleno to rozhodně není. tak asi tak.

a vůbec se mi nelíbí ty hrubé výpady proti důchodcům, já nejsem ani výrostek a ani důchodce, jsem něco mezi a i když se sousedy, přestarostlivými matkami, některými důchodci a některými mladými je někdy opravdu těžko žít se psem nebo se psy, i já jsem čelila podpisovým akcím psi ven anonymům na dveřích a podobně, takže si nemyslete že je to tak neobvyklé, ale přesto trvám na základní slušnosti směrem od mladších ke starším, mne tak aspoň vychovali, i já tak vychovávám. a nemyslím, že právě důchodci a jejich "výmysly" jsou hlavním problémem majitelů psů ve městě.

V našem případě je problém právě v důchodci. Pokud člověk lže, záměrně škodí, pak se nezlobte, ale úcta k takovému člověku se vymyká zdravému rozumu. To, že je člověk v důchodovém věku neznamená, že se může chovat jako prase. A pokud jím je, pak je jedno jestli mu je 15 nebo 90, věk na tom nic nemění. Snad jen to, že si to s ním nevyříkáte ručně.

3.7.2013 16:10
plisak

XXX.XXX.236.4

garmia napsal(a):
V našem případě je problém právě v důchodci. Pokud člověk lže, záměrně škodí, pak se nezlobte, ale úcta k takovému člověku se vymyká zdravému rozumu. To, že je člověk v důchodovém věku neznamená, že se může chovat jako prase. A pokud jím je, pak je jedno jestli mu je 15 nebo 90, věk na tom nic nemění. Snad jen to, že si to s ním nevyříkáte ručně.

jasně že to neznamená, že se může chovat špatně, ale rozhodně to neznamená, že je to jeho věkové skupině vlastní. a tak, to se nezlobte, vyzněly příspěvky shora. Moje osobní zkušenost je zatím taková, že z protivných nesnesitelných dětí vyrostli protivní nesnesitelní výrostci a pak i protivní nesnesitelní dospělí a uvidíme, co bude dál.

Kromě toho, jistá míra tolerance od mladších ke starším je podle mne žádoucí - uvidíme samy, co si o nás ti po nás budou myslet a psát.

pokud jsem měla vážnější konflikt, tak to byla spíše přehnaně pečující mamina ( a že jsem taky mamina) než nějaký stařík. a rozhodně nemůžu napsat, že je potíž s mamina. Je potíž s nějakým konkrétním člověkem a k posouzení bychom museli vědět, jak se na to dívá on a jak hodnotí vás. Třeba bychom vám dali za pravdu a třeba ani ne. to já nevím. s mými konflikty by to taky tak bylo - kdoví, jak to vidí oni. Prostě si myslím, že označit někoho jménem celé skupiny a pak napsat jak jsou špatní není správné. a hlavně mne mimořádně štve směrování celé populace proti důchodcům . "musíme je živit, už na ně nemáme" a tak, protože oni nás živili ze svých daní, když to bylo potřeba. a I já mám v rodině důchodce a miluju je.

Jinak, jistě bych nehrozila otravou, ale kdyby mi psi močili či kadili pod oknem, servítky bych si taky nebrala, byť psy mám.

5.7.2013 04:07
llucinkaa2

XXX.XXX.4.89

Zadavetelko Pavčo, lidi jsou plní předsudků vůči psům typu bull, bohužel. Já sama mám pitbullku a bull křížence a když jsme bydleli na sídlišti, také jsem se setkávala s podobnými reakcemi, byť např. před námi šel pes jiného plemene, označil roh domu a sousedka se na něj s úsměvem zubila, že pes neumí zvednou nohu, šli jsme my, moji psi psa přeznačkovali a byl oheň na střeše...Ono plno lidí na nás háže kyselé ksichty i když jen s pitbullkou jdu po chodníku, proč jako nejdu po silnici, když prochází zrovna oni (já se psem u nohy, na vodítku, většinou s náhubkem). Jako jediné řešení vidím ignoraci a nadále vzorné uklízení hovňousů. Asi psychicky labilní vyhrožující soused ať si vyhrožuje, vy si psa prostě venku hlídejte ať nic nežere no (to je stejně podle mne nutnost-takových lidí s potřebou dělat zlo je více..). Přeji pevné nervy, na naše psy se lidé prostě dívají skrz prsty i když se chovají jako ostatní psi..smajlík

8.7.2013 13:46
pavča

XXX.XXX.112.6

llucinkaa2 napsal(a):
Zadavetelko Pavčo, lidi jsou plní předsudků vůči psům typu bull, bohužel. Já sama mám pitbullku a bull křížence a když jsme bydleli na sídlišti, také jsem se setkávala s podobnými reakcemi, byť např. před námi šel pes jiného plemene, označil roh domu a sousedka se na něj s úsměvem zubila, že pes neumí zvednou nohu, šli jsme my, moji psi psa přeznačkovali a byl oheň na střeše...Ono plno lidí na nás háže kyselé ksichty i když jen s pitbullkou jdu po chodníku, proč jako nejdu po silnici, když prochází zrovna oni (já se psem u nohy, na vodítku, většinou s náhubkem). Jako jediné řešení vidím ignoraci a nadále vzorné uklízení hovňousů. Asi psychicky labilní vyhrožující soused ať si vyhrožuje, vy si psa prostě venku hlídejte ať nic nežere no (to je stejně podle mne nutnost-takových lidí s potřebou dělat zlo je více..). Přeji pevné nervy, na naše psy se lidé prostě dívají skrz prsty i když se chovají jako ostatní psi..smajlík

Jo to je pravda a přitom bullové jsou takový zlatíčka. Ignoruji je a další konflikt zatím nebyl. Dědek na lavce jen hledí když procházíme a babka z okna po nás zatím nic nehodila a ani nevyřvávala. Raději ji vůbec nepouštím aby se prošla po trávníku...

8.7.2013 13:51
pavča

XXX.XXX.112.6

plisak napsal(a):
jasně že to neznamená, že se může chovat špatně, ale rozhodně to neznamená, že je to jeho věkové skupině vlastní. a tak, to se nezlobte, vyzněly příspěvky shora. Moje osobní zkušenost je zatím taková, že z protivných nesnesitelných dětí vyrostli protivní nesnesitelní výrostci a pak i protivní nesnesitelní dospělí a uvidíme, co bude dál.

Kromě toho, jistá míra tolerance od mladších ke starším je podle mne žádoucí - uvidíme samy, co si o nás ti po nás budou myslet a psát.

pokud jsem měla vážnější konflikt, tak to byla spíše přehnaně pečující mamina ( a že jsem taky mamina) než nějaký stařík. a rozhodně nemůžu napsat, že je potíž s mamina. Je potíž s nějakým konkrétním člověkem a k posouzení bychom museli vědět, jak se na to dívá on a jak hodnotí vás. Třeba bychom vám dali za pravdu a třeba ani ne. to já nevím. s mými konflikty by to taky tak bylo - kdoví, jak to vidí oni. Prostě si myslím, že označit někoho jménem celé skupiny a pak napsat jak jsou špatní není správné. a hlavně mne mimořádně štve směrování celé populace proti důchodcům . "musíme je živit, už na ně nemáme" a tak, protože oni nás živili ze svých daní, když to bylo potřeba. a I já mám v rodině důchodce a miluju je.

Jinak, jistě bych nehrozila otravou, ale kdyby mi psi močili či kadili pod oknem, servítky bych si taky nebrala, byť psy mám.

Ono je úplně jednoduché soudit cizího člověka... smajlík fenečku jsem si pořídila v listopadu. Od té doby nás propichovali nepřející pohledy, když jsme prošly tak vždy jsem slyšela nějaký komentář. Slušně jsem zdravila a usmívala se. bohužel po půl roce tyranizování jsem to hold nezvládla. A když mi někdo sprostě nadá do p**e, tak jsem mu pouze ukazala jak se takova p**a chová. smajlík nervy mám pouze jedny a nejsem jejich děcko aby si na mě věčně otvírali hubu.

8.7.2013 14:52
plisak

XXX.XXX.236.4

pavča napsal(a):
Ono je úplně jednoduché soudit cizího člověka... smajlík fenečku jsem si pořídila v listopadu. Od té doby nás propichovali nepřející pohledy, když jsme prošly tak vždy jsem slyšela nějaký komentář. Slušně jsem zdravila a usmívala se. bohužel po půl roce tyranizování jsem to hold nezvládla. A když mi někdo sprostě nadá do p**e, tak jsem mu pouze ukazala jak se takova p**a chová. smajlík nervy mám pouze jedny a nejsem jejich děcko aby si na mě věčně otvírali hubu.

vy jste soudila, oni soudili, vám ruply nervy, jim ruply nervy - i já to znám, ale stejně si nemyslím, že je to správně. I já ke svému vlastnímu zděšení pozoruju, jak agresivně (slovně) reaguju, pokud se cítím napadena a nezvažuju, zda má dotyčný aspoň kousek pravdy, jo, chovám se tak i já, ale dobře to není.

8.7.2013 23:08
mata

XXX.XXX.80.144

plisak napsal(a):
vy jste soudila, oni soudili, vám ruply nervy, jim ruply nervy - i já to znám, ale stejně si nemyslím, že je to správně. I já ke svému vlastnímu zděšení pozoruju, jak agresivně (slovně) reaguju, pokud se cítím napadena a nezvažuju, zda má dotyčný aspoň kousek pravdy, jo, chovám se tak i já, ale dobře to není.

Bývala jsem cholerik, díky psům jsem se v krizovkách stala až flegmatikem. Lidi mě prostě nenaštvou... tak dlouho jsem se učila, že nechci být jako oni, nervit a být sprostá, ptž takový člověk se dokonale zahazuje sám, až jsem se jednou přestala někým takovým úplně zabývat smajlík Hodně taky udělalo, když jsem jezdila na taxálu, tam si člověk též vyslechne kde co, někdo si myslí, že jste šlapka, někdo že vám ukáže, jak se má řídit ( inu chlapi jsou strašní i střízliví, natož namol ) a blablabla.... kdybych se s nima pokaždé hádala, nebo byla nervní, nejspíš bych měla stopadesátej infoš, a oni by byli v poho... tákže nějaký žvásty lidí na moje psy ( pokud teda nemají pravdu a to obvykle nemají, ptž se považuji za slušného a ohleduplného pejskaře ) mě neberou. Obvykle mlčím ( a teda nejen ohledně střetů u psů ), a pokud jsou hodně a dlouho i sprostí, obvykle zabere věta: "Tak starej/stará, a tak sprostej/sprostá, pak má ten svět vypadat". Máte vidět, jak 99% zaklapne hubu smajlík A to to říkám takovým klidným a spíš jako udiveným hlasem. Semo tamo použiju opět klidným a spíš starostlivým hlasem: "Pozor, ať Vám nepraskne žilka", ale to už ojediněle, ptž většinou mi za to nikdo nestojí.
Holt jsem se naučila ( hodně času trávím za volantem a tam se těch nerváků a sprosťáků najde taky fest, tuplem, když vidí ženskou, naši drazí "nadřidiči" smajlík ), že mě vlastně unavuje nějak reagovat na kohokoliv, když vím, že pravdu mám já a ten druhej nerví jak kdyby měl být konec světa. Ty lidi mi za to nestojí. Já si nikým kazit den a cuchat nervy nenechám a když je čék vidí, jak se sami zahazují,obvykle se i pousměju a jen lehce zavrtím hlavou a jdu/jedu dál.
Ale přišlo to až věkem a tím, že jsem tomu vystavená fakt deno-denně, to je jasný, že všecko začíná ve vaší hlavě, a až je to tam, pak teprve to jde dál ( a to platí naprosto na vše v životě a o životě ) smajlík
No a je jasný, že nikdo není dokonalej a zcela imunní a každýmu občas ( i tomu nej nej flegmoušovi na světě ) ty nervy prostě rupnou občas. Ovšem je fakt rozdíl, když rupnou třás mimo skrumáž lidí a "vyřádíte" se např. ukopnutím vlastního palce o kámen smajlík, a nebo když začnete uprostřed supermarketu řvát na svoje dvě děti, který jsou celou dobu relativně v pohodě, a pak se jen zeptají, jestli jim koupíte Bobíka.... začít ječet jak na nádru něco ve smyslu: Doprdele sem ti říkala, že už ti nic nekoupím!!! je fakt síla smajlík

Takže tak za mě smajlík

9.7.2013 04:28
plisak

XXX.XXX.236.4

když už mluvíme o těch neudržených nervech a chlapech, jednou se mi stalo, že jsem byla v předvánočním shonu v nějakém supermarketu lidí jako mraků a já jsem v té tlačenici vjela vozíkem nějakému chlapovi na nohu, řekla "pardon", ale on začal nejen ječet, což bych se nedivila, je to bolestivé, ale popadl svůj vozík a začal na mne opakovaně najíždět, taky to bolelo. Já jsem se zastavila, a řekla jsem jeho paní zvučně (sama jsem žasla, co ze mne leze)- vidím, že ten váš to nemá v hlavě v pořádku, je to násilník a já se vsadím, že vás bije. Chlap zmlkl a ta paní - asi jsem se strefila, protože se na mne jen dívala a neřekla ani slovo jen tam stála a hleděla ještě v době, kdy já jsem odjížděla. Někdy o sobě člověk nechtě prozradí to, co by nechtěl.

9.7.2013 16:24
pavča

XXX.XXX.112.6

plisak napsal(a):

To máte pravdu. Taky jsem toho doma pěkně litovala, že jsem se nechala vytočit. A potom jsem se šíleně bála, že splní výhružky :/

27.9.2013 18:22
interhaf

XXX.XXX.128.126

Milá Pavčo,chápu Vaše pocity.Každý,kdo má psa či více psů si něčím takovým prošel a procházet bude...

Já mám na to recept možná pro Vás neakceptovatelný, ale téměř stoprocentní.Chcete ho znát?Vyžaduje ale pokoru, sebezapření, ale určitě zjistíte, že tím získáte mnoho...nejen pro klid, ale i pro osobní růst...

Boj zplodí boj,nevraživost, strach a agresi...to asi nechcete,že?

Ať je to jakkoli nepříjemné, staří lidé zasluhují přese vše úctu.....proto bych si našla důvod,za co se jim omluvím.Tím bych neskončila, dala bych si za cíl se s nimi spřátelit(t.j. nebudu se s nimi přít , ale budu naslouchat,naslouchat, naslouchat....,poté se občas zeptám, jak se jim daří, jsou-li osamělí, jestli něco nepotřebují v obchodě,kam jdu...postupně je skamarádím s mým rošťákem(krmit ho ale nenechám.v tuto chvíli jste totiž už vy pánem situace).Stanu se pro ně takovým "sluníčkem"Věřte tomu, že každým pozitivním krokem,vytrvalostí, laskavotí získáte úplně jinou situaci, možná zjistíte,že okolo Vás žijí zajímaví lidé.Sousedé jsou kus našeho života, stojí za to,usilovat s nimi o vztahy nejvalitnější a neprosluněnější,jedna chvilka pokory na začátku Vám přinese do života mnoho cenného....

Přeji mnoho úspěchů nejen s pejsky, ale i s ochočováním lidí.

28.9.2013 16:48
plisak

XXX.XXX.236.4

no, je to hezká myšlenka, ale staří lidé tak, jak jsem je poznala já, nestojí o žádná sluníčka a jen tak si je neochočíte, ale slušné chování a určitou úctu a velkorysost ze strany nás, mladších , rozhodně zaslouží

29.9.2013 13:15
pavča

XXX.XXX.112.6

interhaf napsal(a):
Milá Pavčo,chápu Vaše pocity.Každý,kdo má psa či více psů si něčím takovým prošel a procházet bude...

Já mám na to recept možná pro Vás neakceptovatelný, ale téměř stoprocentní.Chcete ho znát?Vyžaduje ale pokoru, sebezapření, ale určitě zjistíte, že tím získáte mnoho...nejen pro klid, ale i pro osobní růst...

Ať je to jakkoli nepříjemné, staří lidé zasluhují přese vše úctu.....proto bych si našla důvod,za co se jim omluvím.Tím bych neskončila, dala bych si za cíl se s nimi spřátelit(t.j. nebudu se s nimi přít , ale budu naslouchat,naslouchat, naslouchat....,poté se občas zeptám, jak se jim daří, jsou-li osamělí, jestli něco nepotřebují v obchodě,kam jdu...postupně je skamarádím s mým rošťákem(krmit ho ale nenechám.v tuto chvíli jste totiž už vy pánem situace).Stanu se pro ně takovým "sluníčkem"Věřte tomu, že každým pozitivním krokem,vytrvalostí, laskavotí získáte úplně jinou situaci, možná zjistíte,že okolo Vás žijí zajímaví lidé.Sousedé jsou kus našeho života, stojí za to,usilovat s nimi o vztahy nejvalitnější a neprosluněnější,jedna chvilka pokory na začátku Vám přinese do života mnoho cenného....

Jéé děkuji za radu, ale asi máme každá jinou povahu. Staříků si nevšímám a od té doby mám klid.

2.10.2013 12:38
ginka

XXX.XXX.34.50

Ohledně toho očůrávání v blízkosti hřišť a pískovišť...... ty děti jako čůrají kde? Viděli jste někdy u nějakého hřiště nebo pískoviště záchody, kam by ty děti si mohly dojít? Já teda v našem městě ani u jednoho. Takže děti to tam "ochcávat" můžou a psi ne? A to jako proč?smajlík

2.10.2013 21:05
plisak

XXX.XXX.236.4

zpravidla do plíneksmajlík

3.10.2013 08:23
ilisek

XXX.XXX.196.16

plisak napsal(a):

Dvouletí a tříletí caparti vesměs do plínek už nečůrají, ale maminy je čapnou do rukou a nechají čůrat poblíž místa dění.....smajlík Ilona

3.10.2013 08:58
plisak

XXX.XXX.236.4

tak to tedy těm maminkám gratuluju, náš kluk čůral do více než tří do plínek a kadil do čtyř, bál se záchodu, museli jsem koupit prkýnko se smajlíkem, nočníky odmítl rovnou

3.10.2013 12:05
ginka

XXX.XXX.34.50

plisak napsal(a):

Do plínek čtyřleté, pětileté, šestileté děti?????? To možná tak v Americe. A pokud už na sebe dokáží hulákat sprostá slova, tak předpokládám, že už plíny nemají. Nevím jak u vás, ale u nás na hřišti potkávám právě tuhle věkovou skupinu a ne jednoleté děti, které ještě tu plínu mají. A bohužel už jsem byla nespočtukrát svědkem toho, že ty maminy děcka čapnou a nechají je vyčůrat hned vedle hřiště....

3.10.2013 12:21
ilisek

XXX.XXX.196.16

plisak napsal(a):
tak to tedy těm maminkám gratuluju, náš kluk čůral do více než tří do plínek a kadil do čtyř, bál se záchodu, museli jsem koupit prkýnko se smajlíkem, nočníky odmítl rovnou

No tak to je snad vyjímka.....já teda měla dvě dcery (kluci jsou prý trochu pozdější) a obě dvě byly na 1,5 roce zcela bez plínek. Dokud nechodili dříve děcka na nočník, nevzali je do jeslí nebo do školky. Je pravda, že dnešní děti, kteří jsou díky chemickým plínkách stále v suchu, budou chodit za chvíli do školy s taškou na zádech a plínama mezi nohama.....Ale moje kolegyně mají už vnoučátka a do dvou let jsou všichni bez plínek.....Ilona

3.10.2013 12:35
plisak

XXX.XXX.236.4

ginka napsal(a):
Do plínek čtyřleté, pětileté, šestileté děti?????? To možná tak v Americe. A pokud už na sebe dokáží hulákat sprostá slova, tak předpokládám, že už plíny nemají. Nevím jak u vás, ale u nás na hřišti potkávám právě tuhle věkovou skupinu a ne jednoleté děti, které ještě tu plínu mají. A bohužel už jsem byla nespočtukrát svědkem toho, že ty maminy děcka čapnou a nechají je vyčůrat hned vedle hřiště....

no já nejsem v Americe, ale nácvik na nočník je už léta zavržen a nekoná se, čeká se na to, až samo dítě zatouží, to bývá kolem toho čtvrtého roku, do pěti či šesti to netrvá asi nikomu, doba, kdy se osmiměsíční děti jen začaly sedět dávaly na nočník a tak, ta je za námi a nyní sledujeme přirozený vývoj. takže pokud by by tam bylo bývalo hrálo mé dítě, do těch čtyř byste víceméně mohla být v klidu. to víte, časy se mění.

3.10.2013 12:40
plisak

XXX.XXX.236.4

ilisek napsal(a):
No tak to je snad vyjímka.....já teda měla dvě dcery (kluci jsou prý trochu pozdější) a obě dvě byly na 1,5 roce zcela bez plínek. Dokud nechodili dříve děcka na nočník, nevzali je do jeslí nebo do školky. Je pravda, že dnešní děti, kteří jsou díky chemickým plínkách stále v suchu, budou chodit za chvíli do školy s taškou na zádech a plínama mezi nohama.....Ale moje kolegyně mají už vnoučátka a do dvou let jsou všichni bez plínek.....Ilona

tak vidíte a já měla plínkovýho fandu a nočníky jsem měli dva a oba nepoužité, kluk na nich v žádném případě nebude sedět a přinesl si i plínku, abych pochopila, o co jde. Pak jsem měli řemeslníka a někde ho asi viděl čůrat v zahradě a od té doby trval na čůrání mimo plínu ale, pozor, pouze a jen ve stoje, v sedě se nečůrá. to bylo po třetím roce a do čtyř a asi dvou měsíců kadil výhradně do plíny a když nebyla k dispozici, protože běžně už ji nenosil, dostával ji jen na požádání, dostával záchvaty pláče, jak se snažil dožít se v čistotě přiložení plíny, na nočník nepůjde a na záchodě řval, že se k nám lidi bli vstoupit, co se děje. až to vyřešilo velké prkýnko se smajlíkem a malá vesele červené a od té doby nejsou problémy. Konzultovala jsem to s pediatričkou a ta to schválila - nácvik na nočník, dříve tak doporučovaný dnes není považován za správný

3.10.2013 13:00
kobliha21

XXX.XXX.70.58

plisak napsal(a):
no já nejsem v Americe, ale nácvik na nočník je už léta zavržen a nekoná se, čeká se na to, až samo dítě zatouží, to bývá kolem toho čtvrtého roku, do pěti či šesti to netrvá asi nikomu, doba, kdy se osmiměsíční děti jen začaly sedět dávaly na nočník a tak, ta je za námi a nyní sledujeme přirozený vývoj. takže pokud by by tam bylo bývalo hrálo mé dítě, do těch čtyř byste víceméně mohla být v klidu. to víte, časy se mění.

Já teda nevím, ale naší malé je rok a půl, a teď si sama začla nosit nočník a že plínu nechce, tak holt jí pomalu nechávám, sice s plínou ještě chodí a přes zimu chodit minimálně venku bude, nedokážu si představit, jak bych z ní honem někde rvala kombinézu, ale to je spíš moje lenost, ona by bez těch plen nejspíš už v zimě byla. A mám kolem sebe hodně malých dětí, a žádne nemělo pleny déle než do 2,5 let, spíš méně - a řekly si samy, ne že by je někdo nutil, prostě jim pleny vesměs začaly vadit.

3.10.2013 13:02
hankaapes

XXX.XXX.252.195

interhaf napsal(a):

Naprostý souhlas, dosáhla jsem tímto způsobem toho, že se i ti co se dřív mého psa báli, ho vítají a pohladí s úsměvem. Takže se skupince "babiček a dědečků" co bydlí kolem nemusím vyhýbat, naopak.

3.10.2013 13:13
ilisek

XXX.XXX.196.16

kobliha21 napsal(a):
Já teda nevím, ale naší malé je rok a půl, a teď si sama začla nosit nočník a že plínu nechce, tak holt jí pomalu nechávám, sice s plínou ještě chodí a přes zimu chodit minimálně venku bude, nedokážu si představit, jak bych z ní honem někde rvala kombinézu, ale to je spíš moje lenost, ona by bez těch plen nejspíš už v zimě byla. A mám kolem sebe hodně malých dětí, a žádne nemělo pleny déle než do 2,5 let, spíš méně - a řekly si samy, ne že by je někdo nutil, prostě jim pleny vesměs začaly vadit.

Zaplať pánubohu máte naštěstí zcela normální dítě!smajlík, doufám, že moje vnoučata budou taky takoví! Ilona

3.10.2013 13:22
kobliha21

XXX.XXX.70.58

ilisek napsal(a):
Zaplať pánubohu máte naštěstí zcela normální dítě!smajlík, doufám, že moje vnoučata budou taky takoví! Ilona

no vidíte, a my na klasických plínách byly bez plen v roce a žádnou újmu jsme posazováním na nočník určitě neutrpěly, jak se v dnešní době traduje :-D taky se nestačím divit, jak dlouho teď děti pleny mají. Jak říkám, u nás to bude do cca dvou let, ale kvůli mé lenostismajlík

4.10.2013 04:58
plisak

XXX.XXX.236.4

ilisek napsal(a):

i já mám normální dítě, jen zastává rezolutně své vlastní názory. já jsem neměla s dětmi do jeho narození žádné zkušenosti, tedy ani s přechodem na nočník a proto jsem se ptala pediatričky a ona zdůraznila - nechat to na něm a on postupoval, jak jsem napsala a pak dodávala - trpělivost. My jsme si z něj dělali srandu, že až bude maturovat, přispěchám tam s plínkou a budu se ptát školníka - nevíte, kde se maturuje, kluk potřebuje přebalit. a pak jeden den plína a druhý den jen a jen záchod se smajlíkem. do té doby se, nevím proč, záchodu jako předmětu bál. četla jsem na diksuzích pro maminky, že někteří dětští neurologové říkají, že by dítě bylo zralé na opouštění plíny kolem pátého roku věku. Já jsem nenacvičovala nočník neposazovala ho na něj, čekala jsem, až se ozve sám a ozval se takhle. přes noc ale už se (do plen) nepočůral a ani nepokadil zhruba od dva a půl roku.

veronikabulls

6.10.2013 13:47
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

Ahoj, taky musím reagovat vlastním taktéž jak říkajíc někteří lidé Bojové plemeno, ikdyž můj mazel tomu nějak neodpovídá, když opomeneme některé nezbytné situace.
Ale také jsem se s tímto setkala, že sousedé všelijakými poznámkami se mě snažili zahnat do kouta, proto abych nevenčila¨, nebo nijak neupřednostňovala mého mazlíka ve společnosti.
Musela jsem začít nosit také košík a můj malej živel musel chodit jen u mé nohy. Sice mi ho bylo líto, ale v těchto situacích se nedá nic jiného dělat než jen střežit vy psíka, než psík svého páníčka, sice trochu zvrácené, ale pro jedince neohleduplnosti je to takřka samozřejmá věc.
určitě se tím vyhnete potížím, nebo různými poznatky a nadávek od těchto neodbytných sousedů.
A vůbec nemluvím o těch kteří nadávají na mého psa a sami chodí se svým jezevčíkem na volno a neustále jen provokuje ostatní kolemjdoucí páníčky se psem, kteří ho poslušne vedou na vodítku smajlík

6.10.2013 20:13
plisak

XXX.XXX.236.4

jo, košík je pádná odpověď a významné bezpečnostní opatření, každý pes, pokud není zcela blbý, pochopí, že s košem si nezařádí a nechá toho. i když na některé rasy je těžko koš sehnat jakýkoliv.

7.10.2013 13:34
balisek

XXX.XXX.165.178

"Musela jsem začít nosit také košík a můj malej živel musel chodit jen u mé nohy."

A co pak je na tom špatného?! Vodítko, chůzi u nohy a u větších plemen i náhubek považuji na veřejných prostranstvích s běžným "lidským provozem" za naprostý standard. Respektuji, že ne každý je nadšený pejskař - existují lidé, kteří se psů bojí nebo je jen jednoduše "nemusí".

veronikabulls

9.10.2013 10:09
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

balisek napsal(a):
"Musela jsem začít nosit také košík a můj malej živel musel chodit jen u mé nohy."

A co pak je na tom špatného?! Vodítko, chůzi u nohy a u větších plemen i náhubek považuji na veřejných prostranstvích s běžným "lidským provozem" za naprostý standard. Respektuji, že ne každý je nadšený pejskař - existují lidé, kteří se psů bojí nebo je jen jednoduše "nemusí".

Zdravím,

Samozřejmě Vás odpovědný komentář chápu.
Ale proč jezevčík si může chodit bez vodítka, bez košíku a sám si běhat a provokovat psa, který je poslušný a ještě více nervozní z toho, že se nemůže bránit. ( nechápu lidé, kteří udávají jako jezevčíka ,, on by nic neudělal,, .......to jen muj bulteriér musí bějt strašně zlý že.. ?
Bydlím na vesnici a pokud jsem si pořídila takového psa, chci mu umožnit pohyb a né jen cupitání vedle mé nohy. Košík beru samozřejmě tam kam je nezbytně nutné, ale v blízkosti domova, nevidm důvod proč bych ho měla, takto omezovat. Pokud vidím někoho, kdo psa nemusí, nebo se ho výrazně bojí, určitě se zachovám tak jak je nutné. Samozřejmě musíme vědět, že danný pes, je určen k takovému zacházení. A už nemluvím o tom, že i někteří pejsci dokážou poslechnout na slovo, takže si myslim, že u některých a v nějakých případech toto není nutné, pokud si to s vašim plemenem a výchovou můžete dovolit.
Ale chození některých plemen vedle nohy není dostatečné venčení pardon !

9.10.2013 11:46
betula

XXX.XXX.41.2

veronikabulls napsal(a):
Zdravím,

Samozřejmě Vás odpovědný komentář chápu.
Ale proč jezevčík si může chodit bez vodítka, bez košíku a sám si běhat a provokovat psa, který je poslušný a ještě více nervozní z toho, že se nemůže bránit. ( nechápu lidé, kteří udávají jako jezevčíka ,, on by nic neudělal,, .......to jen muj bulteriér musí bějt strašně zlý že.. ?
Bydlím na vesnici a pokud jsem si pořídila takového psa, chci mu umožnit pohyb a né jen cupitání vedle mé nohy. Košík beru samozřejmě tam kam je nezbytně nutné, ale v blízkosti domova, nevidm důvod proč bych ho měla, takto omezovat. Pokud vidím někoho, kdo psa nemusí, nebo se ho výrazně bojí, určitě se zachovám tak jak je nutné. Samozřejmě musíme vědět, že danný pes, je určen k takovému zacházení. A už nemluvím o tom, že i někteří pejsci dokážou poslechnout na slovo, takže si myslim, že u některých a v nějakých případech toto není nutné, pokud si to s vašim plemenem a výchovou můžete dovolit.
Ale chození některých plemen vedle nohy není dostatečné venčení pardon !

A když bydlíte na vesnici, tak v polích, loukách, případně lesích, Vás taky sousedé sledují, jestli venčíte svého bulteriéra na vodítku a u nohy? :) Jestliže je optimálně uposlušněn, tak vodítko a košík tam není tak potřeba, ne? :)

veronikabulls

9.10.2013 12:11
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

betula napsal(a):
A když bydlíte na vesnici, tak v polích, loukách, případně lesích, Vás taky sousedé sledují, jestli venčíte svého bulteriéra na vodítku a u nohy? :) Jestliže je optimálně uposlušněn, tak vodítko a košík tam není tak potřeba, ne? :)

smajlík ano pod pojmem vesnice si každý představí louky, lesy atd. Bohužel naše vesnice má cyklostezku před barákem a za barákem skály smajlík takže procházet se mužem u baráku, nebo na cyklostezce, ale tam jsou vášnivý jezdci na kolech smajlík To už je pak jiná debata smajlík

9.10.2013 13:13
betula

XXX.XXX.41.2

veronikabulls napsal(a):
smajlík ano pod pojmem vesnice si každý představí louky, lesy atd. Bohužel naše vesnice má cyklostezku před barákem a za barákem skály smajlík takže procházet se mužem u baráku, nebo na cyklostezce, ale tam jsou vášnivý jezdci na kolech smajlík To už je pak jiná debata smajlík

Takže jste si v podstatě pořídila psa do prostředí, kde se absolutně nedá venčit či provozovat sportovně založené plemeno? To je velmi ošklivé a sobecké, nebo plácáte blbosti. smajlík

veronikabulls

9.10.2013 13:40
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

betula napsal(a):
Takže jste si v podstatě pořídila psa do prostředí, kde se absolutně nedá venčit či provozovat sportovně založené plemeno? To je velmi ošklivé a sobecké, nebo plácáte blbosti. smajlík

Koukám, že tady se najde hodně chytrých lidí smajlík
První věc, mám rodinný dům se zahradou, takže na zahradě si může běhat jak chce, ale
bavili jsme se tady o tom, jak sousedé reagují na pejsky ve svém okolí. A to že považují za nezbytné košík a vodítko....
Popř. když si vezmu mýho mazlíka s sebou ven ?
Nebo snad někdo dělá to, že se psem nikam nechodí, pokud má zahradu ??
Zvrácené

9.10.2013 13:47
betula

XXX.XXX.41.2

veronikabulls napsal(a):
Koukám, že tady se najde hodně chytrých lidí smajlík
První věc, mám rodinný dům se zahradou, takže na zahradě si může běhat jak chce, ale
bavili jsme se tady o tom, jak sousedé reagují na pejsky ve svém okolí. A to že považují za nezbytné košík a vodítko....
Popř. když si vezmu mýho mazlíka s sebou ven ?
Nebo snad někdo dělá to, že se psem nikam nechodí, pokud má zahradu ??
Zvrácené

Já jsem napsala, že můžete se psem chodit i ven mimo vesnici vypádit psa na volno (pokud jste ho naučila poslušnosti a ovladatelnosti) - a tudíž Vám nemusí vadit košík a vodítko na vsi. Vy jste mi na to odpověděla, že nikam ven nemůžete, protože tam krom cyklostezky plné lidí a skal, nic nemáte. Proto jsem se pozastavila nad tím, proč jste si vybírala sportovní plemeno, co potřebuje "rozběh"...

Takže kde jste vzala, že jsem napsala, že se se psem nikam nechodí, pokud má člověk zahradu??? smajlík

veronikabulls

9.10.2013 14:57
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

Dobrá, pro ty pomalejší smajlík
Poslední fráze, byla nadhozena pouze obrazně, pokud se snažíte debatovat na veřejným serveru, naučte se číst mezi řádkysmajlík to byla věc první!
Když se tedy znovu vrátíme k tématu,
Z mé strany to bylo myšleno, tak, že mi přijde nesmysl Mít psa na vodíku a nasazovat mu košík, pokud se sním procházím po vesnici ať běhá nebo ne.
Pokud je pes veden tak, že je naučen poslušnosti a nemá jakýkoli problém s ostatními pejsky, nemyslím si, že je nutné mu nasazovat vše zmíněné opatření.
Dále jste mnou osočovala, že by mi to nemělo dělat problém ho vodit na vodítku, po loukám atak dále.
Já jsem Vás jen opravila, že já na vesnici nemám takové možnosti, že je tam pouze cykl. a skály.
Toť Vás mělo nadhodit a docílit k výsledku, že já i můj pes jsme v kontaktu s ostatními sousedy neustále. A i přesto, že mi nevadí že můj pes nemá vše to co by podle Vás mělo mít !
když mohou ostatní, nevím proč by nemohl i můj mazel. To je můj koment, který vy jste zcela NEPOCHOPILA !
Takže nevím, co chcete docílít vaší ironií, kterou nadhazujete v každém vašem komentáři.
Chápeme ? smajlík

9.10.2013 15:11
betula

XXX.XXX.41.2

veronikabulls napsal(a):
Poslední fráze, byla nadhozena pouze obrazně, pokud se snažíte debatovat na veřejným serveru, naučte se číst mezi řádkysmajlík to byla věc první!
Z mé strany to bylo myšleno, tak, že mi přijde nesmysl Mít psa na vodíku a nasazovat mu košík, pokud se sním procházím po vesnici ať běhá nebo ne.
Pokud je pes veden tak, že je naučen poslušnosti a nemá jakýkoli problém s ostatními pejsky, nemyslím si, že je nutné mu nasazovat vše zmíněné opatření.
Dále jste mnou osočovala, že by mi to nemělo dělat problém ho vodit na vodítku, po loukám atak dále.
Já jsem Vás jen opravila, že já na vesnici nemám takové možnosti, že je tam pouze cykl. a skály.
Toť Vás mělo nadhodit a docílit k výsledku, že já i můj pes jsme v kontaktu s ostatními sousedy neustále. A i přesto, že mi nevadí že můj pes nemá vše to co by podle Vás mělo mít !
když mohou ostatní, nevím proč by nemohl i můj mazel. To je můj koment, který vy jste zcela NEPOCHOPILA !
Takže nevím, co chcete docílít vaší ironií, kterou nadhazujete v každém vašem komentáři.
Chápeme ? smajlík

Já nechápu ani jednu Vaši větu :)))

veronikabulls

9.10.2013 15:34
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

betula napsal(a):
Já nechápu ani jednu Vaši větu :)))

Oh, tak to je velice smutné. smajlík
Přeji hezký den V.

9.10.2013 17:40
balisek

XXX.XXX.165.178

"Z mé strany to bylo myšleno, tak, že mi přijde nesmysl mít psa na vodíku a nasazovat mu košík, pokud se sním procházím po vesnici ať běhá nebo ne. Pokud je pes veden tak, že je naučen poslušnosti a nemá jakýkoli problém s ostatními pejsky, nemyslím si, že je nutné mu nasazovat vše zmíněné opatření."

Promiňte, ale tomto případě je naprosto jedno, co si Vy myslíte nebo nemyslíte. Také jsem bydlela na vesnici a v té době vlastnila velkého psa - vlkodava. Jak jistě víte, vlkodav je zcela nekonfliktní plemeno - a to jak vůči lidem, tak vůči ostatním. psům. Přesto po ulici ZÁSADNĚ chodil s košíkem a na vodítku. Byla jsem si vědomá toho, že můj pes může nahánět hrůzu už jen svou velikostí a nikdo není povinen znát jeho povahu a už vůbec ne míru poslušnosti. Taktéž mám pochopení pro majitele malých pejsků, že z velkého halamu bez vodítka - byť jakkoliv poslušného, mají strach. Navíc jsem tím tak trochu chránila i sama sebe, protože kdyby se náhodou něco semlelo s nějakým dorážejícím smetákem, nemusela bych dokazovat, kdo a co vyprovokoval - jednoduše můj pes byl uvázán a ten druhý ne!

Když jsem chtěla psa nechat vylítat na volno, udělala jsem si procházku kus za vesnici do polí nebo naložila psa do auta a vyvezla jej někam ven. A pokud takové možnosti opravdu nemáte, je skutečně na pováženou, zda je vhodné pořizovat si psa s vysokými nároky na pohyb.

"Když mohou ostatní, nevím proč by nemohl i můj mazel."

Když mohou ostatní jezdit přes vesnici osmdesátkou a policajti tu stejně nikdy neměří, proč bych nemohla taky?! No například proto, že se ke svému okolí chovám ohleduplně...

9.10.2013 18:18
plisak

XXX.XXX.236.4

veronikabulls napsal(a):
Chápeme ? smajlík

souhlasím, že vodítko v tomto případě je navíc, ale koš je pro jistotu

veronikabulls

9.10.2013 18:44
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

balisek napsal(a):
"Z mé strany to bylo myšleno, tak, že mi přijde nesmysl mít psa na vodíku a nasazovat mu košík, pokud se sním procházím po vesnici ať běhá nebo ne. Pokud je pes veden tak, že je naučen poslušnosti a nemá jakýkoli problém s ostatními pejsky, nemyslím si, že je nutné mu nasazovat vše zmíněné opatření."

Promiňte, ale tomto případě je naprosto jedno, co si Vy myslíte nebo nemyslíte. Také jsem bydlela na vesnici a v té době vlastnila velkého psa - vlkodava. Jak jistě víte, vlkodav je zcela nekonfliktní plemeno - a to jak vůči lidem, tak vůči ostatním. psům. Přesto po ulici ZÁSADNĚ chodil s košíkem a na vodítku. Byla jsem si vědomá toho, že můj pes může nahánět hrůzu už jen svou velikostí a nikdo není povinen znát jeho povahu a už vůbec ne míru poslušnosti. Taktéž mám pochopení pro majitele malých pejsků, že z velkého halamu bez vodítka - byť jakkoliv poslušného, mají strach. Navíc jsem tím tak trochu chránila i sama sebe, protože kdyby se náhodou něco semlelo s nějakým dorážejícím smetákem, nemusela bych dokazovat, kdo a co vyprovokoval - jednoduše můj pes byl uvázán a ten druhý ne!

Když jsem chtěla psa nechat vylítat na volno, udělala jsem si procházku kus za vesnici do polí nebo naložila psa do auta a vyvezla jej někam ven. A pokud takové možnosti opravdu nemáte, je skutečně na pováženou, zda je vhodné pořizovat si psa s vysokými nároky na pohyb.

"Když mohou ostatní, nevím proč by nemohl i můj mazel."

Když mohou ostatní jezdit přes vesnici osmdesátkou a policajti tu stejně nikdy neměří, proč bych nemohla taky?! No například proto, že se ke svému okolí chovám ohleduplně...

Mladá paní, nebo slečno...

Myslím si, že posuzovat jestli mám Bulíka v dobrém, nebo nedobrém ( nevyhovujícím ) prostředí je zcela na mě, jelikož neznáte a ani nevíte,žádné okolnosti, tak Vás prosím nepoučujte mne je-li to možné.
Každý má na to svůj názor, od toho jsou tu tyto Diskuze.
Zdá se mi, že si pletete trochu některé pojmy, nevadí...
Přirovnávat mé již výše uvedené fráze s naprosto nepochopitelnými příklady ( jízda 80 ) mi přijde trochu mimo mísu.
Já se vás tedy zeptám, přjde Vám fér, že sousedi, nebo kdokoliv, kteří nadávají na vašeho psa, že ho nemáte na vodítku, nebo nemá náhubek, mohou mít svého malýho či velkýho hafana na volno ?
Řeknu Vám to asi takhle, když jsem se procházela přes vesnici a přiběhl k nám jakýsi podvraťák.
Začal útočit na mého psa. Několikrát jsem upozornila majitele ať si svého drzého ratlíka připne na vodítko, oponoval mi větou: ( On nic neudělá ) a nechá ho poletovat dál. Proto tady oroduju za svůj názor, že toto bych já neudělala, aby otravoval jiné pejsky, čí kohokoliv jiného.
A kdybych měla nevychovaného psa a udělala to jistý, bylo by to špatně.)
Proto se zastávám toho, zda máte slušně vychovaného a poslouchajícího psa, není to tolik nutné. ( náhubky, vodítko )
A ještě jednou tedy, pokud vidím někoho kdo má obavy, zachovám se tak, jak je nutné !
Pokud máte ještě něco na srdci, můžete psát, ale myslim si, že naše konverzace nevede k cíli.
Tak se mějte krásně
A nezapomeňte Náhubek smajlík Ať je vše dle vašich představ !
S pozdravem V.

9.10.2013 21:32
plisak

XXX.XXX.236.4

nechápu, proč je vám právě koš proti mysli tak výrazně? stojí málo pokud je dobře udělaný, nevadí a bezpečnost zvyšuje mnohokrát. Ono se mlže stát. že někdo upadne před vašeho psa nebo přes něj - a můžete zaručit, že, pokud se lekne nezaútočí? Možná můžete na 99 procent, ale to jedno procento, to je tady vždy i člověk někdy chybně vyhodnotí určitou situaci a pak má malér - proč by totéž nemohl udělat pes. Já bych mu košík rozhodně dala, možná mu bude i slušet.

veronikabulls

10.10.2013 08:09
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

plisak napsal(a):
nechápu, proč je vám právě koš proti mysli tak výrazně? stojí málo pokud je dobře udělaný, nevadí a bezpečnost zvyšuje mnohokrát. Ono se mlže stát. že někdo upadne před vašeho psa nebo přes něj - a můžete zaručit, že, pokud se lekne nezaútočí? Možná můžete na 99 procent, ale to jedno procento, to je tady vždy i člověk někdy chybně vyhodnotí určitou situaci a pak má malér - proč by totéž nemohl udělat pes. Já bych mu košík rozhodně dala, možná mu bude i slušet.

Milý, milá plisak

Náhubek mému pejskovi sice sluší, ale nemění to nic na tom, že si myslím, že mu ho nemusím dávat při každé procházce po vesnici, ve městě ve vlaku či v autobuse ano, nebo ve společnosti kde se vyskytuje více psů, nebo lidí, kteří se psů výrazně bojí. . Ale nepovažuji to za nezbytně nutné v každodenní procházce, myslím si, že nejsem jediná, která nedává svému mazlovi neustále košík ! pokud by jsme se bavili o tom, míti ho při ruce při každé příležitosti, s tím však nemám problém smajlík
Hezký den... V

10.10.2013 16:23
pavča

XXX.XXX.112.6

veronikabulls napsal(a):
Milý, milá plisak

Náhubek mému pejskovi sice sluší, ale nemění to nic na tom, že si myslím, že mu ho nemusím dávat při každé procházce po vesnici, ve městě ve vlaku či v autobuse ano, nebo ve společnosti kde se vyskytuje více psů, nebo lidí, kteří se psů výrazně bojí. . Ale nepovažuji to za nezbytně nutné v každodenní procházce, myslím si, že nejsem jediná, která nedává svému mazlovi neustále košík ! pokud by jsme se bavili o tom, míti ho při ruce při každé příležitosti, s tím však nemám problém smajlík
Hezký den... V

Já s Váma teda souhlasím. Svému psovi taky na běžné procházce košík nedávám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík