Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Uvažuji již dlouho o pořízení pejska. Bohužel se nemohu rozhodnout jaké plemeno. Jelikož se mi jich líbí víc Tak bych potřebovala pár rad nebo spíš ráda slyšela i názory jiných. Potřebovala bych akčnějšího menšího pejska - aby se mnou mohl jezdit k příteli a s dětmi na závody ( dělám požárnický sport), a také bych s ním chtěla dělat agility,dogdancing nebo něco podobného. Ale samozřejmě bych potřebovala aby pejskem byl i samostatný a pokud by občas musel zůstat doma tak neblbnul. I když je fakt, že bude doma minimálně jelikož pokud budu v práci bude moct být u babičky - která však nemůže moc chodit, ale hrozně moc by též pejska chtěla a toto nám přišlo jako jedno z lepších řešení - budu se o něj starat já a ona mi ho bude hlídat když budu v práci - zkusili jsme a je fakt že babička se zdravotně zlepšíla, ale sousedka se odstěhovala a babička po pejskovi též teskní. Už jsem pár plemen vybrala ale asi jsem uvízla na mrtvém bodě, proto prosím o radu
Uvažuji o Papillonkovi, Ruském toy, Lhasa apso a šeltie
lucielhotáková
napsal(a):
Dobrý den,
potřebovala bych poradit. Uvažuji již dlouho o pořízení pejska. Bohužel se nemohu rozhodnout jaké plemeno. Jelikož se mi jich líbí víc Tak bych potřebovala pár rad nebo spíš ráda slyšela i názory jiných. Potřebovala bych akčnějšího menšího pejska - aby se mnou mohl jezdit k příteli a s dětmi na závody ( dělám požárnický sport), a také bych s ním chtěla dělat agility,dogdancing nebo něco podobného. Ale samozřejmě bych potřebovala aby pejskem byl i samostatný a pokud by občas musel zůstat doma tak neblbnul. I když je fakt, že bude doma minimálně jelikož pokud budu v práci bude moct být u babičky - která však nemůže moc chodit, ale hrozně moc by též pejska chtěla a toto nám přišlo jako jedno z lepších řešení - budu se o něj starat já a ona mi ho bude hlídat když budu v práci - zkusili jsme a je fakt že babička se zdravotně zlepšíla, ale sousedka se odstěhovala a babička po pejskovi též teskní. Už jsem pár plemen vybrala ale asi jsem uvízla na mrtvém bodě, proto prosím o radu
Vím, že ve výběru není, ale já bych doporučila bišon frisé. Popis vašich požadavků sedí na mou fenku bišonka. U nich je trochu problém s česáním, ale já nečešu - stříhám a funguje to. Je velice aktivní, ale milá, hodná, malá, kamarádí se všemi v rodině......
lucielhotáková
napsal(a):
Dobrý den,
Lhasa apso vám agilitit nebo tančit moc nebude, tihle orientálci na to moc nejsou, šeltie ano, ale zase je to hodně akční pes, takže záleží jak moc se psovi chcete věnovat, navíc jsou to docela závisláci, tak nevím, jak by snášela tu střídavou péči. Ruského toye neznám. Papilon je určitě dobrý výběr. Přidala bych ještě malého špice.
Podle toho co popisujete bych možná šla do papilonka, nebo ještě lépe do trpasličího pudlíka. Splňuje naprosto přesně to co popisujete - je strašně přizpůsobivý - s nemohoucí babičkou kliďásek s vámi pak "raplík" při dogdancingu nebo agility. Na tyhlety sporty je trpaslík naprosto ideální - šašek, co udělá co vám na očích vidí :) Někteří mají trochu sklony k hysterii, to jde ale naprosto normální výchovou odbourat. Jen určitě vzít pejska s PP a pohlídat si vyšetření luxace patelly, většina psů už je ale v této době 0/0. Pokud by jste ale z nějakého důvodu pudlíka nechtěla, šla bych do toho papilonka. :)
také znám uštěkané šeltie
Špiclíka mám také (malého) a musím říct, že je akční (plánujeme Agility + zkoušky), lehce se učí a je pro každou špatnost našich dětí. To štekání je třeba důsledně zakazovat od začátku. Alarm je dobrý
.
pudlenka
napsal(a):
Podle toho co popisujete bych možná šla do papilonka, nebo ještě lépe do trpasličího pudlíka. Splňuje naprosto přesně to co popisujete - je strašně přizpůsobivý - s nemohoucí babičkou kliďásek s vámi pak "raplík" při dogdancingu nebo agility. Na tyhlety sporty je trpaslík naprosto ideální - šašek, co udělá co vám na očích vidí :) Někteří mají trochu sklony k hysterii, to jde ale naprosto normální výchovou odbourat. Jen určitě vzít pejska s PP a pohlídat si vyšetření luxace patelly, většina psů už je ale v této době 0/0. Pokud by jste ale z nějakého důvodu pudlíka nechtěla, šla bych do toho papilonka. :)
Přiznám se, že pudlík mě ani nenapadl Ani sama nevím proč
Nejsou ale náročnější na údržbu srsti? A jinak se ještě zeptám doporučil by mi někdo kdyžtak nějakou chovnou stanici papillonků? Myslím se, že je lepší se informovat od více lidí dopředu než pak jít do toho všeho po hlavě
Na tohle jsem asi hrozná. Pejska si chci pořídit až nějak na podzim - kvůli volnu a dovolené abych měla co nejdelší a hlavně abych se mu mohla pořádně věnovat - přeci jenom mám víc času než teď, ale chci mít dopředu vše zjištěné a zajištěné. Už teď koukám po kvalitních granulích, pelíškách a různých věcech
Možná nejsem normální ale prostě jsem na zvířata hrozný ras. Jen tři roky mi trvalo než jsem se rozhodla pro kočičáky. Myslíte že bude problém seznámit kočky s pejskem? Naši kočičáci na pejsky teda zvyklý jsou ale když štěně povedu od malička k tomu že nesmí nic kočkám udělat tak by to mělo být ok,ne?
lucielhotáková
napsal(a):
Nejsou ale náročnější na údržbu srsti? A jinak se ještě zeptám doporučil by mi někdo kdyžtak nějakou chovnou stanici papillonků? Myslím se, že je lepší se informovat od více lidí dopředu než pak jít do toho všeho po hlavě
Na tohle jsem asi hrozná. Pejska si chci pořídit až nějak na podzim - kvůli volnu a dovolené abych měla co nejdelší a hlavně abych se mu mohla pořádně věnovat - přeci jenom mám víc času než teď, ale chci mít dopředu vše zjištěné a zajištěné. Už teď koukám po kvalitních granulích, pelíškách a různých věcech
Možná nejsem normální ale prostě jsem na zvířata hrozný ras. Jen tři roky mi trvalo než jsem se rozhodla pro kočičáky. Myslíte že bude problém seznámit kočky s pejskem? Naši kočičáci na pejsky teda zvyklý jsou ale když štěně povedu od malička k tomu že nesmí nic kočkám udělat tak by to mělo být ok,ne?
Koukněte se : http://www.mksk.cz/ ,je zde papillon klub a tam bych řekla,že mají dost info o štěňatech apod. Jinak,proč ne špice? Jsou bezvadní.
conty
napsal(a):
Koukněte se : http://www.mksk.cz/ ,je zde papillon klub a tam bych řekla,že mají dost info o štěňatech apod. Jinak,proč ne špice? Jsou bezvadní.
Děkuji za odkaz. No špice nevím zatím jsem brouzdala na netu a koukala a četla. Musím si nejdříve zjistit víc info. O tě papilloncích už máma alespon trochu něco načteno, ale o špicovi jsem ani neuvažovala tak mi pár dní zabere než si to rozmyslím a přečtu co nejvíc info
lucielhotáková
napsal(a):
Pudlík a údržba srsti: Pokud nehodláte při sportování i vystavovat, tak je ta úsržba srsti naprosto jednoduchá :) (Samozřejmě se dá i vystavovat a sportovat, tam je to pak trošičku náročnější. Ale ne moc) :) Pokud má pudl kratší střih (moderní, skandinávský) stačí jednou týdně pročesat (což se musí i ten papilonek) a výhoda PUDL NELÍNÁ :)) Pak se cca jednou ca 3-4 týdny koupe, ale jak říkám, nic, co by začátečník nezvládl :)
Tady. http://pudlinfo.sweb.cz/ se dočtete spustu zajímavých informací (rubrika: Portrét plemene)
A oproti šipclíkovi, pudlík lépe spolupracuje s majitelem :) Udělá, co vám na očích vidí :)
Určitě mrknu. A ještě budu mít jeden dotaz Mohl by jste mi někdo doporučit nějakou pěknou a dobrou literaturu ke šťěndu? O výchově a tak? Na trhu toho je nepřeberné množství a orientace není rozhodně jednoduchá a nevím co je dobré a co ne. Sice jsem pejska už měla ale to jsem byla ještě puberťačka takže chci být co nejlíp informovaná.
no nevím jak spolupracuje Pudlík, ale se Špicem já osobně nemám žádný problém. Naše spolupracovala v 5ti měsících s dítětem v soutěžích na výstavách a akcích na cvičáku úplně v pohodě.
lucielhotáková
napsal(a):
Nejsou ale náročnější na údržbu srsti?
-----------------------------------------------------
Jsou !
Budete-li ho dávat stříhat , jsou to pravidelné výdaje
a řekla bych , že ta "údržba je i trochu týrání . . . .
Pes musí vydržet fenování , rozčesávání , vytrhávání chlupů z uší (má tam toho jak na těle)
a fakt si v tom - ani v jednom nelibuje.
Je bezvadnej , krásnej - občas ho hlídám , ale kvůli tomu trápení bych ho nechtěla .
Když vezmu do ruky hřeben, kartáč - přikrčí se - je mi ho líto .
rapotacka11
napsal(a):
Jsou !
Pes musí vydržet fenování , rozčesávání , vytrhávání chlupů z uší (má tam toho jak na těle)
Je bezvadnej , krásnej - občas ho hlídám , ale kvůli tomu trápení bych ho nechtěla .
Pardon ale nevím, co je to za týrání :DD
Náš pes u všech těhle procedur spí, vytrhávání chlupů z uší má moc rád - vůbec mu to není nepříjemné (a to má výstavní "bejbinu" a každý den chodí do lesa).
Trápení je to, pokud se na toho psa nehrábne měsíc (dva, tři) kartáčem a pak chcete toho krásného elegána z obrázku. Protože rozčesávání zfilcovatělé srsti bolí. Fénování krátkého střihu trvá cca 45 minut, koupání 20. Potom cca hodinka stříhání (to vše u střeďáka, u trpaslíka je to mnohem méně). Jednou za dva měsíce...Pokud je na to štěně od malinka zvyklé, jsou mu všechny tyhle procedury úplně fuk...
Ano, pudl není hladkosrstý pes, nestačí mu 2x do roka proletět rybníkem. Ale rozhodně se nedá říct, že by údržba srst byla náročná. Odměnou vám bude pes který nelíná, postrádá klasický "zápach" psa, s úžasnou srstí jako plyšák...
lucielhotáková
napsal(a):
A nemají problémy s dýcháním když mají ty nosánky?
To bylo k brabantíkům-grifonkům? No pokud je velké vedro, tak se rychleji zadýchají.. jinak úplně v pohodě, nechrochtají... nic, není to jako mops nebo fr. buldocek. :)
Grifonci se musí trimovat, brabantíci jsou bezúdržboví.
http://grifonek-brabantsky-brabantik.hafici.cz/
rapotacka11
napsal(a):
Jsou !
to snad ne ? Česání psa je týrání ? Ano, pokud ho necháte zplstnatět a pak mu ty dredy rvete silou, tak ano. Trhání chlupů z oušek nebolí, to ten Váš má asi děsný zkušenosti, když se bojí hřebene !!!!!!
burunduk
napsal(a):
To bylo k brabantíkům-grifonkům? No pokud je velké vedro, tak se rychleji zadýchají.. jinak úplně v pohodě, nechrochtají... nic, není to jako mops nebo fr. buldocek. :)
Grifonci se musí trimovat, brabantíci jsou bezúdržboví.
http://grifonek-brabantsky-brabantik.hafici.cz/
Aha ja prave myslela ze vsichni takovy pejsci k tomu tihnou. Brabantici jsou tak osklivy az jsou hezky:DMusim to probrat s babickou. A jakou maji povahu? Nebo spice co mi jeste reknete k charakteru?
co Vás o Špiclíkovi zajímá? Vybírala jsem plemeno k malým dětem a uvažovala jsem i nad tím Papilonkem ale myslím, že alespoň u nás byl Špiclík dobrá volba. Čubinka je fakt blázen. Lítá s dětmi po zahradě, hraje s nimi fotbal, pomáhá mi u zvířat, je naprosto nekonfliktní a pohodový pes a je pořád veselá
. Není úplně mrňavá (má 4 kg) abych se musela bát že jí naše děti ublíží. Po týdnu co byla u nás (cca.3,5 měsíce) jsem jí během snad 14ti dní naučila lehni, sedni, štěkej, ke mě a v 5ti měsících jsme byli na cvičáku kde závodila s naším prckem, a jednou jsme jí ukázali jak přes překážky a ona si to tam sama opakovala asi 5 minut v kuse sama
. Údržba srsti není alespoň u nás nijak namáhavá. Přiznám se, že nejsem česací tip a tak češeme jednou za čas (za opravdu dlouhý čas
) i když čubina má hustou srst. Jako štěně se to ani pořádně česat nedá, protože ta srst je krátká a není na to snad žádný kartáč
.
Jinak mě ještě napadl Bostonek. Toho jsem viděla na coursingu a dokonce i při obranách a tedy super. Nepřijde mi že by měl s kratším čenichem nějaký problém
Copak česání nebude problém. Mám dvě Něvské maškary a ty češu každý druhý den nebo spíš pročesávám...pokud tak neudělám tak si kocour přijde sám...přiznám se, že teď tedy uvažuji o třech plemenech - papillon, brabantík či špiclík. Budu muset stáhnout fotky a ukázat babče a kontaktovat pár chovných stanic...mám ráda vše pod kontrolou
lucielhotáková
napsal(a):
Copak česání nebude problém. Mám dvě Něvské maškary a ty češu každý druhý den nebo spíš pročesávám...pokud tak neudělám tak si kocour přijde sám...přiznám se, že teď tedy uvažuji o třech plemenech - papillon, brabantík či špiclík. Budu muset stáhnout fotky a ukázat babče a kontaktovat pár chovných stanic...mám ráda vše pod kontrolou
Myslím, že tenhle výběr je dobrej a neuděláte chybu ani z jedním z těch plemen a můžete si klidně vybrat podle vzhledu. Papilon a špic jsou si celkem podobní, ale jejich srst se liší, brabantík je vzhledově úplně jiný.
conty
napsal(a):
Neskutečně krásné zvířátko na fotce Můžu se zeptat o jaké konkrétní plemeno jde ? Myslím přímo toho jedince, o jakého špice jde ?
A já budu orodovat za Papiška
Kdysi jsem řešila stejný problém, malé plemeno bez napoleonského komplexu, které je jak akční, tak klidné. Které se nemusí moc udržovat co se srsti týče. Které zvládne žít ezi obry, aniž bych se bála, že bude příliš křehké ( mám velká plemena ). Plemeno, které se neupravuje stříháním, trimováním, které mi v zimě nezmrzne a v létě se neuvaří ( chodíme na tůry a několika denní i týdenní trampovačky do přírody ). Které nebude mít v srsti věčně zamotené chuchvalce "přírodního borčusu" a bude pokud možno co nejvíce zdravé. Prostě mini pohodář, čili hledala jsem pidi psa se srdcem obra A našla. Papillon nejen splnil všechny mé požadavky, on je ještě hodně předčil! Vzhledově jsou prostě nádherní, ladní, krásní, cupitálci
Povahově jsou ještě nádhernější!!! Naprosto bezproblémovej pes!!! Empatičtí, ale ne vlezlí. Klidní, ale přitom se dokáží rozparádit při hrách s majitelem i oblábeným psím kámošem. Nejsou nervní, nemají napoleonský komplex, nejsou bojácní, nejsou uřvaní, nevím jak líp je popsat, než fakt tím, že je to moloss v pidi těle
Z kvalitní chovky jsou zdravá a dlouhověká zvířátka, která milují tůry, ale pár dní na gauči jim taky neublíží. Tuplem když majitel i s horečkou může psíkovi z postele házet nějaký míček, pesan se prolítá a zabaví, díky své velikosti a majitel se neusí hnout ( ale svaly na rukou mu díkytomu neochabnou ).
Jejich srst nemá podsadu, tže se v létě nevaři a v zimě, pokud nefučí severák a blizzard k tomu a mohou se stále pohybovat, si procházky užívají naplno ( díky své lehkosti se v hluboké sněhu nepropadají ). Samozřejmě je třeba je pročesávat, ptž na uších, pod packama a krkem, kde je více srsti a tření, se ohou tvořit cucky, ale pročísnutí srsti bez podsady je pohoda Jejich srst je samočistící, nejsou tedy špinaví a bláto z nich opadá. Já Papiška koupu jednou ročně a to nám bohatě stačí. Když zmokne, je za chvíli suchý. Samo, že pokud prší trvale a fouká, a jsem na tůře, dávám ho do batohu pod pláštěnku, ale to i kvůli věku už
Když vím, že půjdeme dalších kolik hodin, nechci, aby promokl a podchladl.
Je třeba si ale uvědomit, že každý pidi pes je nízko u země, kde se vzduch tolik nehýbe a je více prachu a borčusu, a na procházkách ( či lépe tůrách ) to sledovat a v horkých dnech obzvlášť. Já beru broučka občas do náruče ( na tůře ), pokud je někdě hodně vysoká tráva, či prašná cesta a pod. Nemusí to dýchat.
Zdravotně je můj papišek za těch 11 let zcela bez problémů ( nepočítám zmutovanej psincák, ale on odolával nejdéle a navíc toto bylo opravdu něco echt, co ani veti nepobírali ) a doufám, že i nadále bude ( ťuk ťuk ťuk )!!!! Rozhodně se nechová na svých 11 let, je pořád stejnej
Jinak i ostatní plemena, co tu jsou uváděna, mají samo své. Jen u špice je ta srst troška horší, tak to prostě u toho plemene je ( šíleně hustá a to česání holt je jinde, než u Papiše ), u pudlíka ta hysteričnost a pravidelná úprava srsti, u bišonka úprava srsti a myslím i zdraví ( ale to tuším u pudlíků taky, epilepsie a srdíčka?! ).
Každopádka přeji šťastnou ruku při výběru a aby vám i babičce dělal pejsek radost x roků
Jo a ještě dodám, že na výchovu jsou Papišové opravdu v pohodě. Poslechnou i malé dítě, starého člověka. Vychovávat je je až radost Nemají potřebu se s majitelem nějak "přít", nebo se snažit být "něco víc", navíc na ně ani snad není třeba zvyšovat hlas!!! reagují opravdu i jen na upřenej pohled nebo syknutí, je to až neskutečný, ale je to tak ( a nemluvím jen o svém papišovi, znám jich samozřejmě více a všichni jsou stejní )
Nejsem příliš na malá plemena, ale Papišové mě dolsova dostali a to naprosto ve všem ( a ten můj samo tuplem, pozlatit ho by bylo málo ).
laponka
napsal(a):
Neskutečně krásné zvířátko na fotce Můžu se zeptat o jaké konkrétní plemeno jde ? Myslím přímo toho jedince, o jakého špice jde ?
Děkuji.Ještě nevím,jak velký bude,jelikož by měl být strakoš a chovatelé jej uvádějí jako malý až střední.Teď má tři měsíce a zdá se mi dost velikej i když jsme si jej vybírali,tak byl nejmenší,ale zřejmě to dohnal.
Tak dnes proběhla válečná porada s babičkou. Nejdříve to vypadala na malého špiclika ale potom co jsem ji ukázala fotky Papillonku bylo jasno ( je v časopise psí sporty, který mi mimochodem babička okamžitě zabavila). Takže moc děkuju za rady. Ale chtěla jsem ještě poprosit zda by bylo možné doporučit pár věcí
1) Nějaké dobré žrádlo - na trhu toho je hafec, ale osobní zkušenosti jsou osobní zkušenosti
2) Nějakou dobrou knihu o výchově štěňěte - nebo stránku - abych nic nezanedbala
3) Nějakou dobrou chovnou stanici
A hlavně bych vám moc chtěla poděkovat za skvělý rady a názory. Moc si toho vážím. Děkuju
lucielhotáková
napsal(a):
Tak dnes proběhla válečná porada s babičkou. Nejdříve to vypadala na malého špiclika ale potom co jsem ji ukázala fotky Papillonku bylo jasno ( je v časopise psí sporty, který mi mimochodem babička okamžitě zabavila). Takže moc děkuju za rady. Ale chtěla jsem ještě poprosit zda by bylo možné doporučit pár věcí
1) Nějaké dobré žrádlo - na trhu toho je hafec, ale osobní zkušenosti jsou osobní zkušenosti
2) Nějakou dobrou knihu o výchově štěňěte - nebo stránku - abych nic nezanedbala
3) Nějakou dobrou chovnou stanici
A hlavně bych vám moc chtěla poděkovat za skvělý rady a názory. Moc si toho vážím. Děkuju
Jejda, další Papiloňáci
K jídlu jsem Papišovi odmala dávala co velkým, čili granule anebo vařené maso s vločkama, či rýží. Granulky odmala do dnes papá Acana Small breed. Maso jemně mleté kuřecí, hovězí, vepřové. Ale je to granuláček, masíčko si dá jen občas Množství si určuje sám, misku dostává 2xdenně na 10-15 minut, pak odebírám. Celej život si drží dospěláckou váhu 3,5 kg sám
Jinak samo laskominky a sušené přírodní kůže, ty miluje. Je dobré Papiškům čistit zoubky, vyplatí se to ( každému pidi plemeni ), ideálka denně, má-li dost "okusů" jiných, i ob den.
Knih o výchově štěnda je na trhu hafo, stejně tak info na netu, stačí si vybrat, pročíst. Ve finále si ze všeho udělat v hlavě "výpisek" a spojit to se selským rozumem Hodně také pomůže chovatelka.
S dobrou chovkou neporadím, nejsem "přímo v centru dění", ale jistě se tu ozvou jiní - co poradí i s ostatním Dám zde ale odkaz na Klub Papišů, kde vám jistě rádi ve všem poradí a pomohou a nabídnou CHS, které si pak objedete a "prolustrujete". Ideální je chovka, kde je max. 5 chovných jedinců, plus nějací staříci a štěnda. Tam, kde je více psů ( alespoň v mých očích ), už to není ono.
Klub Papišků:
http://www.mksk.cz/
A Papišové se chovají i pod Klubem málopočetných plemen:
http://www.kchmpp.cz/plemena/maly_kontinentalni_spanel.html
Kde se budete informovat, je jen na vás Co vám bude sympatičtější. Taky je dobré si objet nějaké výstavy, klubovky, kde poznáte majitele, chovatele papišů přímo a také uvidíte jejich psy a "povahy" obou
Tam se taky můžete dát do řeči a vyzvídat, co hrdlo ráčí, správný chovatel rád vše zodpoví
Držím palečky a přeji, aby vám i babičce dal papišek to, co se nedá slovy tady popsat, ale co právě papiškové umějí dokonale - závislost
Já jsem k papillonkovi také dospěla po dlouhém rozhodování. I když se spolu teprve sžíváme (je mu teprve 5 měsíců), už teď mohu říci, že je opravdu okouzlujícím společníkem. Je hodně hravý, aktivní, ale přitom dobře ovladatelný. Rychle se učí, ten můj je ve svém věku již 100% čistotný, umí základní povely a zvládá veškerou manipulaci s ním. Je to pejsek sebevědomý ( v dobrém slova smyslu), takže má na všechno svůj názor . Vyžaduje velmi jemný a citlivý přístup, ovšem s patřičnou dávkou důslednosti. Aktivně se účastní veškerého dění v rodině, baví ho pozorovat naprosto všechno, co děláte.
Je nejedlík, takže my krmíme vařenou stravou a kvalitními granulkami (TOTW, Artemis, FM). Porce, které sní jsou opravdu mini, takže krmit papillonka co nejkvalitněji, není až tak finančně náročné.
Více Vám řeknou chovatelé, jsou velmi vstřícní a ochotní, pouze se vyvarujte koupě psa bez PP.
Hodně štěstí s papillonkem .
cinkalu
napsal(a):
to snad ne ? Česání psa je týrání ? Ano, pokud ho necháte zplstnatět a pak mu ty dredy rvete silou, tak ano. Trhání chlupů z oušek nebolí, to ten Váš má asi děsný zkušenosti, když se bojí hřebene !!!!!!
Není můj .
Nemá dredy - to fakt ne .
Je pravidelně stříhaný a udržovaný . . .a není mu to příjemné .
Mí psi - NO a labrador se na česání a kartáč těšili .
floyd
napsal(a):
Já jsem k papillonkovi také dospěla po dlouhém rozhodování. I když se spolu teprve sžíváme (je mu teprve 5 měsíců), už teď mohu říci, že je opravdu okouzlujícím společníkem. Je hodně hravý, aktivní, ale přitom dobře ovladatelný. Rychle se učí, ten můj je ve svém věku již 100% čistotný, umí základní povely a zvládá veškerou manipulaci s ním. Je to pejsek sebevědomý ( v dobrém slova smyslu), takže má na všechno svůj názor . Vyžaduje velmi jemný a citlivý přístup, ovšem s patřičnou dávkou důslednosti. Aktivně se účastní veškerého dění v rodině, baví ho pozorovat naprosto všechno, co děláte.
Je nejedlík, takže my krmíme vařenou stravou a kvalitními granulkami (TOTW, Artemis, FM). Porce, které sní jsou opravdu mini, takže krmit papillonka co nejkvalitněji, není až tak finančně náročné.
Více Vám řeknou chovatelé, jsou velmi vstřícní a ochotní, pouze se vyvarujte koupě psa bez PP.
Hodně štěstí s papillonkem .
Tak rozhodně chci pejska s PP - myslím si, že je to dobrá investice. Kočičky mám taky s PP. Mám asi panickou hrůzu že by štěndo mohlo být třeba z nějaké množírny. Tak když to tak vezmu co jsem zjistila kolem a kolem tak se výdaje ztratí - jelikož jsem takový blázen do zvířatek, tak na kočičkách vážně nešetřím a nehodlám to měnit ani u pejska Už teď přemýšlím jaký pelíšek, vodítko atd
Pro Papillonka budou asi lepší kšírky než obojek ne?
A máte někdo zkušenosti s fontánkou? Chci ji pořídit kočičkám a přemýšlím zda to zvládne i pesan
lucielhotáková
napsal(a):
Slyšela jsem, že špicové jsou hodně uštěkaní a přiznám se, že to mě odradilo od možného výběru
já měla špicku..... bohužel náhle odešla v 9 letech měli jsme ji od jejích 4 let cca po roce přišlo stěhování do bytu,hodně rychle pochopila že štěkat v bytě teda až na zvoneknebude v domě místo štěkání tiše kníkala..no a v parku si to vynahradila nejraděj štěkala na 4 kolky a sekačky z úpravy zeleně
lucielhotáková
napsal(a):
Tak rozhodně chci pejska s PP - myslím si, že je to dobrá investice. Kočičky mám taky s PP. Mám asi panickou hrůzu že by štěndo mohlo být třeba z nějaké množírny. Tak když to tak vezmu co jsem zjistila kolem a kolem tak se výdaje ztratí - jelikož jsem takový blázen do zvířatek, tak na kočičkách vážně nešetřím a nehodlám to měnit ani u pejska Už teď přemýšlím jaký pelíšek, vodítko atd
Pro Papillonka budou asi lepší kšírky než obojek ne?
A máte někdo zkušenosti s fontánkou? Chci ji pořídit kočičkám a přemýšlím zda to zvládne i pesan
Papillonkům kšírky nedávám, nosí jen obojky a nemají s tím žádný problém. Kupuji látkové, lehčí. Kšírky bych dávala jen, pokud by měli problémy s průdušnicí. S fontánkou neporadím, nikdy jsem ji neměla, takže žádné zkušenosti. Pelíšek........koupila jsem už několik pelíšků za dobu, co mám papillony, ale každý papillon si vždycky našel v bytě to svoje místečko, kde spí. A pelíšek to většinou není. Mají je však stále k dispozici.
Na fotce je starší bratříček pětiměsíčního papillonka od majitelky floyd uvedený o pár příspěvků výše..
danaster
napsal(a):
Papillonkům kšírky nedávám, nosí jen obojky a nemají s tím žádný problém. Kupuji látkové, lehčí. Kšírky bych dávala jen, pokud by měli problémy s průdušnicí. S fontánkou neporadím, nikdy jsem ji neměla, takže žádné zkušenosti. Pelíšek........koupila jsem už několik pelíšků za dobu, co mám papillony, ale každý papillon si vždycky našel v bytě to svoje místečko, kde spí. A pelíšek to většinou není. Mají je však stále k dispozici.
Na fotce je starší bratříček pětiměsíčního papillonka od majitelky floyd uvedený o pár příspěvků výše..
No já jsem už viděla takových fotek a teď prolejzám hodně stránky chovatelských stanic. Chystáme se na výstavu do MB tam budou určitě Nejradši bych se rozjela pro nějaký štěndo hned ale neměla bych na něj tolik času kolik budu mít na podzim. Ted je vše moc hektické. Přijde mi lehčí plánování když člověk už ví jaké plemeno chce
S babičkou nemluvím v poslední době o ničem jiném. Těším se jak malá holka. Jakmile přijedu z dovolený tak to začneme pořádně řešit nebo spíš zjišťovat kdo bude mít vrh
Jinak se moc těším na výstavu a ještě jednou chci poděkovat za rady.
Jinak kšírky budeme používat asi jen do auta
danaster
napsal(a):
Jééé, zdravíme do rodného domova .
J.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tedy nejsem příznivcem malých psů, ale papillon mě nadchnul.
lucielhotáková
napsal(a):
No já jsem už viděla takových fotek a teď prolejzám hodně stránky chovatelských stanic. Chystáme se na výstavu do MB tam budou určitě Nejradši bych se rozjela pro nějaký štěndo hned ale neměla bych na něj tolik času kolik budu mít na podzim. Ted je vše moc hektické. Přijde mi lehčí plánování když člověk už ví jaké plemeno chce
S babičkou nemluvím v poslední době o ničem jiném. Těším se jak malá holka. Jakmile přijedu z dovolený tak to začneme pořádně řešit nebo spíš zjišťovat kdo bude mít vrh
Jinak se moc těším na výstavu a ještě jednou chci poděkovat za rady.
Jinak kšírky budeme používat asi jen do auta
Jo, tenhle pocit znám.. Ale já budu mít chlupatí mimi až se přestěhuju do většího, takže tak za rok. Ale taky už vím plemeno, sháním info a na výstavu do MB se taky chystám, ale kouknout se a svoje vybraně plemeno.
Ale podle mě je dobře si takhle počkat, chci si počkat na TU správnou..

kkokkinkka
napsal(a):
Jo, tenhle pocit znám.. Ale já budu mít chlupatí mimi až se přestěhuju do většího, takže tak za rok. Ale taky už vím plemeno, sháním info a na výstavu do MB se taky chystám, ale kouknout se a svoje vybraně plemeno.
Ale podle mě je dobře si takhle počkat, chci si počkat na TU správnou..
Tedy nic ve zlém. Před lety jsem našeho prvního psa vybírala podobně. Žil tím celý kancl, až se mě jedna kolegyně přišla zeptat, jestli jsem takhle přemýšlela, než jsem si pořídila děti
floyd
napsal(a):
Jééé, zdravíme do rodného domova .
J.
Děkujeme! A taky zdravíme malého synka Beamonka a jeho paničku! On je pořád stejný torpédo jako u nás. Má krásné závěsy na uších
, jeho máma Carry je měla v pěti měsících podobné. Viz fotka.
D.
lucielhotáková
napsal(a):
U dětí si ale člověk moc vybírat nemůže A je lepší být přípravana. No jako taky chci počkat na tu pravou nebo pravýho
Zatím jsme u zjišťování a plánování. Až se to dostane do fáze chystání tak snad nebudu asi ani spát
Určitě je dobře si vybírat pejska dopředu a plánovat. Já jsem si taky na fenečku papillona počkala téměř rok, než se narodila. Věděla jsem, ze které chov. stanice ji chci a od kterého páru papillonů. A nikdy jsem nelitovala, je báječná. Než jsem si vybrala rodiče mé fenečky, absolvovala jsem spoustu výstav a srovnávala hodnocení rozhodčích a moje. Ne všichni vítězové se mi líbili. Takže plánujte, připravujte, je to krásné období těšení se na pejska.
napsal(a):
Tedy nic ve zlém. Před lety jsem našeho prvního psa vybírala podobně. Žil tím celý kancl, až se mě jedna kolegyně přišla zeptat, jestli jsem takhle přemýšlela, než jsem si pořídila děti
Upřímně, myslím si že na dítě se taky budu chystat dopředu... I když všechno neovlivním.
danaster
napsal(a):
Určitě je dobře si vybírat pejska dopředu a plánovat. Já jsem si taky na fenečku papillona počkala téměř rok, než se narodila. Věděla jsem, ze které chov. stanice ji chci a od kterého páru papillonů. A nikdy jsem nelitovala, je báječná. Než jsem si vybrala rodiče mé fenečky, absolvovala jsem spoustu výstav a srovnávala hodnocení rozhodčích a moje. Ne všichni vítězové se mi líbili. Takže plánujte, připravujte, je to krásné období těšení se na pejska.
Děkuju...
danaster
napsal(a):
A ze které chov. stanice je? Potřebovala bych nějaké doporučení Mám už sice pár svých favoritá ale dobrá rada nad zlato ne?
To je právě že teď nemám tolik času...vrcholí nám sezona s dětma takže jsem ráda když stíhám svý procházky a běhání a víkendy mám zabité závody, takže na výstavy nějak nezbívá čas...někdy bych potřebovala aby den měla alespoň o pět hodin dýl. Je hrozný když si člověk zvykne být pořád venku a najednou se to musí zkrátit. Právě kvůli tomu chcu pesana. Chodit venku sama občas není ono a s ním by to mohla být sranda. Kamarádky na to nejsou
lucielhotáková
napsal(a):
A ze které chov. stanice je? Potřebovala bych nějaké doporučení Mám už sice pár svých favoritá ale dobrá rada nad zlato ne?
To je právě že teď nemám tolik času...vrcholí nám sezona s dětma takže jsem ráda když stíhám svý procházky a běhání a víkendy mám zabité závody, takže na výstavy nějak nezbívá čas...někdy bych potřebovala aby den měla alespoň o pět hodin dýl. Je hrozný když si člověk zvykne být pořád venku a najednou se to musí zkrátit. Právě kvůli tomu chcu pesana. Chodit venku sama občas není ono a s ním by to mohla být sranda. Kamarádky na to nejsou
Mám ji z chovatelské stanice Flying Joy. Ale chovatelka teď asi momentálně nechová, pokud tedy nemá novou fenečku. Ty, na kterých donedávna chovala, už jsou ve psím důchodu. Můžete ji zkusit kontaktovat. Kontakt by měla mít na svých stránkách www.flyingjoy.cz. Já mám od ní fenku Corru Flying Joy.
Jejda,u nás je taky jedna chovka:
http://papiloninamest.webnode.cz/