Roztok, proti klíšťatům!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2013 19:50
bjeli

XXX.XXX.148.34

Dobrý den,
máte někdo zkušenost s roztokem, proti klíšťatům Frontline? Aplikovala jsem to svému psovi a vyskytla se kožní vyrážka tzv.kožní senzitivita (zvýšená lokální svědivosti, škrábání, otírání, ztráta srsti a zčervenání v místě aplikace). Stalo se Vám něco podobného? Budu ráda za jakoukoli odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.5.2013 19:56

bjeli napsal(a):
Dobrý den,
máte někdo zkušenost s roztokem, proti klíšťatům Frontline? Aplikovala jsem to svému psovi a vyskytla se kožní vyrážka tzv.kožní senzitivita (zvýšená lokální svědivosti, škrábání, otírání, ztráta srsti a zčervenání v místě aplikace). Stalo se Vám něco podobného? Budu ráda za jakoukoli odpověď.

Alergie může být na cokoliv.

Co se mé zkušenosti s frontlinem týče, je taková, že to nefunguje.

4.5.2013 19:58
bjeli

XXX.XXX.148.34

Děkuji, začala jsem to léčit heřmánkem tak uvidím.

4.5.2013 20:23

bjeli napsal(a):
Děkuji, začala jsem to léčit heřmánkem tak uvidím.

Lepší nejprve psa vykoupat v šamponu, abyste z něj dostala ten spot-on.

5.5.2013 11:37
lucielhotáková

XXX.XXX.224.53

Frontline používáme na kočičky a bez problémů. Vím že kamarádka s ním měla jednou problém ale bylo to kvůli tomu že špatně nadávkovala. Souhlasím s tím že pejska by jste měla vykoupat. Učinnost spotu se tím snižuje.

5.5.2013 23:03
bjeli

XXX.XXX.148.34

Bohužel pejsek si na to nechce ani šáhnout a utíká přede mnou takže koupání nepřichází v úvahu smajlík Naštěstí jsem mu to dnes vydezinfikovala a vypadá to slibně. Zkusíme anti-parazitní obojek místo roztoku. Ten se dá kdykoli sundat. Děkuji za rady

karolína007

14.5.2013 17:30
karolína007

XXX.XXX.48.211

bjeli napsal(a):
Bohužel pejsek si na to nechce ani šáhnout a utíká přede mnou takže koupání nepřichází v úvahu smajlík Naštěstí jsem mu to dnes vydezinfikovala a vypadá to slibně. Zkusíme anti-parazitní obojek místo roztoku. Ten se dá kdykoli sundat. Děkuji za rady

smajlík

15.5.2013 18:03
davidka

XXX.XXX.107.205

Hlavně dejte obojek s jinou účinnou látkou.
Viděla jsem psa, který měl po obojku úplně "vyžrané" kolečko kolem krku. Chce to první dny často kontrolovat, jestli nevzniká alergická reakce.

20.5.2013 22:23
wrutovo

XXX.XXX.150.38

My použili předloni Frontline Combo (hlavně kvůli blechám), pes super, žádné negativní reakce, feně se ale přihodilo to co Vašemu psovi. U obou byla funkce 100% na blechy i na klíšťata.
Letos jsme zkusili spot-on s účinnou látkou delthametrinum (jiná látka než u Frontline, výrobce Pfizer, stejná účinná látka jako u obojku Scalibor), vyzkoušeno prvně jen na psovi - druhý den lokální svědění, večer už se nedrbal. Druhý den nežral (ani ráno, ani večer) a v průběhu dne doknoce 1x zvracel žaludeční šťávy. Potom už byl OK, ale na klíšťata to evidentně nefunguje, pochodují si po něm, jak se jim zlíbí (umřelo druhý den po aplikaci jen jedno jediné, ještě malé, asi hned po napití, jinak dosud - necelý týden po aplikaci - z něj padají jen nasáté kuličky). Nechápu, když účinkuje obojek (nevím, nezkoušeli jsme, jen jsme slyšeli), proč nefunguje spot-on (tzn přímo na kůži, tzn vyšší dávka). Pes nezmokl, nebyl koupán. Pravda, spot-on je určený pro hospodářská zvířata, u nich funguje (zatím na mouchy a kloše, klíšťata jsme zatím neobjevili, tak možná i na ně), ale nechápu nefungování na psovi, když se tato látka užívá i v obojku.smajlík

21.5.2013 17:22
bjeli

XXX.XXX.148.34

Pejsek se mi vyléčil. Veterinář nám doporučil šampon Biodexin, který dezinfikuje, odstraňuje zápach atd. a ten opravdu zabral. Po vymytí se na druhý den objevili strupy. A taky jsem to zakapávala kapkami Otibiovin. Pár dnů se to potřebovalo léčit a teď už je to v pořádku smajlík O anti-parazitním obojku stále uvažuji a byl mi doporučen Scalibor možná někdo z Vás má s tímhle obojkem zkušenost.

22.5.2013 07:48
kobroor

XXX.XXX.41.2

Mám dva psy a první rok, co jsme zkoušeli Scalibor, tak dobrý, druhý rok měli oba psi vyrážku. To samé s obojkem Kiltix. První rok dobrý, druhý rok jeden ze psů alergie. Teď dávám druhým rokem pipetu Advantix a zatím jsme spokojení (ťuk ťuksmajlík) Navíc musím říct, že pipeta nám víc účinkuje na klíšťata než obojek - mám chlupatější psi - NO a SAO..

22.5.2013 13:47
bjeli

XXX.XXX.148.34

Taky mám chlupatého NO smajlík počkám do konce měsíce a vyzkoušíme ten anti-parazitní obojek. Pokud s tím bude zase problém tak mu nedám nic a uvidím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík