Zdravím,
rozhodla jsem se svou jorkšíří slečnu krmit barfem a po prostudování nabídky jsem zjistila, že i nejmenší balení bysme jedli skoro měsíc a mrazák, kde bych uchovávala 12 různých kilových balení, aby měla žrádlo trochu pestré, nevlastním.
Proto hledám v Brně nebo v okolí pejskaře, kteří taktéž objednávají barf a byli by ochotní se s námi o balení podělit. Při naší krmné dávce 50g (masa a kostí) na den to s kilovými baleními prostě nezvládnem. Ideální by asi byl větší pes, kterému budem "uždibovat" :)
Příp. pokud jste někdo řešili to samé a našli jste způsob/dodavatele, který je únosný pro mrazák, dejte vědět, budu ráda za každý nápad.
Díky moc za komentáře, rady i nabídky.
Hanka
(pro osobní domluvu stačí sms na tel 776.88 05 88, zavolám)
hanitchka.m
napsal(a):
Zdravím,
rozhodla jsem se svou jorkšíří slečnu krmit barfem a po prostudování nabídky jsem zjistila, že i nejmenší balení bysme jedli skoro měsíc a mrazák, kde bych uchovávala 12 různých kilových balení, aby měla žrádlo trochu pestré, nevlastním.
Proto hledám v Brně nebo v okolí pejskaře, kteří taktéž objednávají barf a byli by ochotní se s námi o balení podělit. Při naší krmné dávce 50g (masa a kostí) na den to s kilovými baleními prostě nezvládnem. Ideální by asi byl větší pes, kterému budem "uždibovat" :)
Příp. pokud jste někdo řešili to samé a našli jste způsob/dodavatele, který je únosný pro mrazák, dejte vědět, budu ráda za každý nápad.
Díky moc za komentáře, rady i nabídky.
Hanka
(pro osobní domluvu stačí sms na tel 776.88 05 88, zavolám)
Dobrý den Hanko, já mám taky yorkšírku a krmím ráno granule a večer syrové. Taky jsem nejdřív nevěděla jak to udělat s mrazákem, protože je věčně plný. Pak jsem tady našla tip a tak jsem to zkusila a jsem 100% spokojená.
Maso kupuju na www.zvire.cz. Kupuju vždycky 2 kila(vystačí to na cca 2 měsíce) - kilo nějaké mletiny s kostmi a pak hovězí hrubomleté nebo v celku + k tomu koupím třeba nějaké vnitřnosti u řezníka. Mají rozvoz syrového po Brně za 50Kč nebo si to můžete vyzvednout na prodejně. Domluva je tam naprosto perfektní.
Tak a dál nakupím nějakou zeleninu (rajčata, okurky, zelí, papriky atd.) nakrájím a smíchám s masem. Pak to rozdělím do pytlíků (dělám po 60g) a nastrkám do mrazáku. Ono když je to v takto malých balíčcích, tak se to dá nacpat fakt všude.
Ještě k tomu jednou týdně přidávám Roboran. Takto ušetřím i nějakou tu korunu oproti granulím(2,5kg pytel máme tak na půl roku) a ty 2 hodiny práce jednou za 2 měsíce jsou sranda. Dřív jsem dávala hodně konzervy a to se nedá srovnat, hlavně nemusím furt lítat do zveráku nebo hlídat zásoby. A nemusím dodávat, že se zatím nestalo, že by nebyla vyleštěná miska
teerka
napsal(a):
Dobrý den Hanko, já mám taky yorkšírku a krmím ráno granule a večer syrové. Taky jsem nejdřív nevěděla jak to udělat s mrazákem, protože je věčně plný. Pak jsem tady našla tip a tak jsem to zkusila a jsem 100% spokojená.
Maso kupuju na www.zvire.cz. Kupuju vždycky 2 kila(vystačí to na cca 2 měsíce) - kilo nějaké mletiny s kostmi a pak hovězí hrubomleté nebo v celku + k tomu koupím třeba nějaké vnitřnosti u řezníka. Mají rozvoz syrového po Brně za 50Kč nebo si to můžete vyzvednout na prodejně. Domluva je tam naprosto perfektní.
Tak a dál nakupím nějakou zeleninu (rajčata, okurky, zelí, papriky atd.) nakrájím a smíchám s masem. Pak to rozdělím do pytlíků (dělám po 60g) a nastrkám do mrazáku. Ono když je to v takto malých balíčcích, tak se to dá nacpat fakt všude.
Ještě k tomu jednou týdně přidávám Roboran. Takto ušetřím i nějakou tu korunu oproti granulím(2,5kg pytel máme tak na půl roku) a ty 2 hodiny práce jednou za 2 měsíce jsou sranda. Dřív jsem dávala hodně konzervy a to se nedá srovnat, hlavně nemusím furt lítat do zveráku nebo hlídat zásoby. A nemusím dodávat, že se zatím nestalo, že by nebyla vyleštěná miska
Děkuju za reakci. V souvislosti s příspěvkem mě napadlo - co ta zelenina, když se zamrazí a pak povolí? Některou si představit dokážu (mrkev a spol.), ale třeba co udělá paprika, když přejde mrazem? Není z ní kaše?
hanitchka.m
napsal(a):
Děkuju za reakci. V souvislosti s příspěvkem mě napadlo - co ta zelenina, když se zamrazí a pak povolí? Některou si představit dokážu (mrkev a spol.), ale třeba co udělá paprika, když přejde mrazem? Není z ní kaše?
Tak rajče třeba už nejde poznat ani při zamíchání ale paprika, okurka a třeba zelí je furt stejné. Ani mě nenapadlo to nějak zkoumat, normálně v prodávaných mražených směsích bývá všechna zelenina. Jinak dávám třeba i kedlubnu, celer, petržel a to strouhám na jemno stejně jako mrkev, takže se to v tom mase úplně ztratí.
hanitchka.m
napsal(a):
Díky. Zatím má maso jako přilepšení, když jdu kolem masny, ale koukala jsem na ten e-shop a něco do zásoby určitě vybereme. Díky a ať jste zdraví.
Díky za přání. Doufám, že jsem Vám alespoň trošku poradila. Já jsem dávala taky nejdřív maso jako přilepšení a když jsem viděla, že jí to tak chutná, tak jsem si řekla, že to zkusím. Akorát ta moje potvora nechce kuřecí křídlo nebo krk v celku, tak kupuju tu mletinu, jinak bych do ní syrovou kost nedostala.
V Brně to ale zas není tak těžké. Mražené maso se běžně prodává v každém druhém zverimexu.
Mívají i hotové namíchané směsky (např. krůtí včetně kostí a zeleniny). Dá se po kilovkách střídat různé druhy, psovi nevadí, když žere týden - 14 dnů to samé. Když navíc střídáte zeleninu, ovoce, přílohy, jednotvárné to mít nebude.
Také mám 2,5kg jorkšírku kterou krmím barfem třetím rokem, teď přibil ještě klučina. Kupujeme tak 2-3kg, nemám mražák takže proto tak málo, nabalíčkuju po 50g, zeleninu si namaxiju a zamrazím v tvořítkách na led a pak vemu maso, lupnu zeleninu a jednou za týden dám krůtí, kuřecí krk či křídlo nebo jiné kosti co mám zrovna po ruce. Nebo kupuji maso od masoksezrani kde je to primo namichane kosti i zeleninka to je uplnej veget V Brně je hodně obchodů s masem becres.cz, masopropsy.com, prochovatele.cz a mnoho jiných. Pokud budete mít zájem budeme dělat objendávku masoksezrani.cz klidně se můžete přidat, mají tam ty komplety
pokud Vás něco zajímá, nebo chcete s něčím poradit klidně se ptejte kdyžtak meil vvikki5@seznam.cz