Prosím poraďte! Co je to Intramed hřeb??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2013 18:14
smajla

XXX.XXX.244.12

Dobrý den, moc prosím o radu někoho, kdo se s tím setkal, nebo nejlépe veterináře. Moje fenka jde zítra na magnetickou rezonanci a já si teď uvědomila, že když jí byl rok, tak měla zlomený prst a vet jí ho musel dávat dohromady. Do zprávy napsal stabilizace INTRAMED hřebem. Nevíte někdo, co to je za materiál a jestli s tím může na MRI? Moc děkuju za odpověď,

5.6.2013 18:28
pidla

XXX.XXX.106.11

Je to intramedulární hřeb - hřeb zasunutý do dřeňové dutiny kosti.
Obávám se, že s ním na MRI pravděpodobně nemůžete... ale nejlepší by bylo zeptat se přímo na té klinice, kde budou vyšetření provádět.

5.6.2013 19:31
smajla

XXX.XXX.244.12

to jsem ale blbá, vůbec mě to nenapadlo, až den před plánovaným MRI.. No snad to nebude vadit, šroubek má v zadní tlapce a oskenovat potřebujeme krk..smajlík

5.6.2013 22:04
albona

XXX.XXX.19.22

Záleží z jakého je materiálu, třeba titan je MRI kompatibilní. V lidské medicíně se takové materiály používají, jak na tom je veterinární nemám ponětí. Na tom, kde je umístěný nezáleží, v magnetickém poli se bude nacházet celé tělo. Určitě se na to zeptejte veta, hrozí zmagnetizování a vytržení čepu a taky poškození MRI přístroje. Další možností je zahřívání kovu (př. měď), to se musí pohlídat. Hodilo by se vzít si nějakou dokumentaci k tomu čepu, popř. si ji obstarat od veta, který ho tam vkládal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík