Uživatel s deaktivovaným účtem

Ten tvarem těla stejný (nebo podobný...) Bílému Švýcarskému Ovčákovi. Je ještě nějaká chovatelská stanice těchto NO v Česku?
Možná v nějakých CHS zaměřených na pracovní linii NO, spíše u bezpečnostních složek atd.
V USA bylo nedávno uznáno plemeno Shiloh ovčák (Shiloh Shepherd), které po několik desetiletí se snažila vyšlechtit původně německá chovatelka žijící v USA, která si z dětství pamatovala "původní typ" NO a její chovatelská snaha šla tímto směrem.
V Německu se chová Staroněmecký ovčák, který je ale s delší srstí. Na netu najdete dost odkazů. Poměrně dost odkazů, kde lze vidět NO původního typu je např. v odkazech Adolf Hitler a jeho Blodie, např:
b1rd-b0x.blog.cz/0906/hitleruv-pes-musim-ho-zas-nejak-ocernit
Já jsem také velký příznivce NO, ale nelíbí se mi , kam to dneska dopracovala výstavní linie exteriérově. Měli jsme psa s naprosto rovným hřbetem z pracovní linie a povahově byl naprosto dokonalý. Vyrovnaný, milionový k dětem, poslušný, zkoušky psa městské policie ( totožné se zkouškou OPT3), perfektní dokonalé obrany. Loni zemřel ve věku 12 let. Letos na jaře jsme si opět udělali radost a koupili se tentokrát fenku z pracovní linie. Nyní jsou jí 4,5 měsíce a na rozdíl od jejího předchůdce, který byl opravdu takový vyrovnaný rozumbrada je ona absolutní nekontrolovatelné divoké torpédo, neuvěřitelně temperamentní, totál blázen. I s ní bych chtěla cvičit, tak doufám, že bude šikovná, dokonce má s předchozím psem některé společné předky. Vyfotit ji v postoji z boku je téměř nemožné, protože není schopná stát 5 sekund v klidu, aby se pořídila fotka

Nejhorší je, že ti exteriéroví NO jsou tak hrozně přešlechtění, že trpí nemocemi a i přes to, že toto plemeno žije přes 12 let, mnozí odcházejí mnohem dříve - a to není žádná výjimka. Dočetla jsem se i to, že prý měl být chov těch výstavních NO nadobro zrušen, jelikož hraničí s týráním... Z toho důvodu chci jedině nějakého původního, jinak si pořídím Bílého švýcarského ovčáka, kterému se to vyhnulo.
Jinak, ten pejsek na obrázku má přesně to zbarvení, které bych chtěla :3 Je boží :)
Díky moc, je to 4,5 měsíční fenka. Zkusím někde pohledat fotku postavy, ale ona nikde nestojí, aby byl vidět normální hřbet. Myslím si, že pokud se poohlédneš po pracovních spojeních, "normální" NO se sehnat dá. Jen se prostě musíme smířit s tím, že žádnou díru do světa na výstavách neuděláme...

Je to roztomilá krasavice :) Zkusím se někde mrknout po těch pracovních NO, jestli najdu.
Nikdy jsem nedovedla pochopit, že je pro NO jeden platný standard, ale "vítězové " mu neopovídají. Snad možná někteří v pracovních třídách.
Každé plemeno, které se začalo chovat hlavně na exteriér nebo které postihla vlna módního zájmu je poškozeno. Dříve typické charakteristické znaky pro dané plemeno jsou předimenzovány do téměř karikatury, mnohdy dochází ke změnám povah
(bohužel k horšímu)
a tato plemena bývají závažně zatížena po zdravotní stránce.
Takto si tedy výsledky moderní zodpovědné chovatelské činnosti nepředstavuji!

My právě máme bez PP, akorát × Labrador. Ale vypadá víc jak ovčák. Až na ty záda teda, ty má normální.
To vypadá, že půjdu do Bílého Švýcarského. Ti nejsou tak šíleně přešlechtění... Je škoda kam to s NOčkem došlo, jsou to krásní psi - teda, ty kresby na nich.

* na konec minulého příspěvku. - teda ty kresby na nich a povaha.