iris
napsal(a):
Ahoj, kolik tak stoji šťendo krátkosrsté kólie, a jak snadno se dá sehnat?
Ahojky, štěně stojí 15 tisíc. Sehnat se dá, je si ho většinou třeba zamluvit předem. Nejlepší obecné info o KK a taky přehled, kde lze sehnat štěňata najdeš tady:
http://www.smooth-collie.cz/
haninka
napsal(a):
Ahoj Gayo, mohla bys, prosím, porovnat povahy šeltičky a krátkosrsté kolie? Šeltii mám a o kraťandě časem uvažuji. Díky, H.
Ahoj, kolie je o něco nezávislejší, nepronásleduje mne po bytě jako šeltie. Šeltie je uštěkanější a mazanější. Tím nemyslím inteligentnější - učí se stejně rychle. K cizím lidem je naše kolie daleko přátelštější než šeltie. Kolie je taky víc hlídací. Dohromady je to skvělá dvojka.
Už mne nic nenapadá, klidně se ptej, co tě zajímá.
gaya
napsal(a):
Jak si štěňátka vlezla do cizího pelíšku.
No ty jsou .
Ještě se zeptám, myslela jsem, že šeltie a dlouhosrstá kolie mají stejný druh srsti, ale co mám šeltii, tak se mi zdá, že kolií je taková víc "vlněná", spíš jako u choďáka, prý hodně nasákne vodu a dlouho schne. Ten můj šeltiák je úplně nepropustitelný, i když vleze do vody, okape a hned je suchý. Je to tak? Díky, já jsem z nich totiž úplně vedle . H.
haninka
napsal(a):
No ty jsou .
Ještě se zeptám, myslela jsem, že šeltie a dlouhosrstá kolie mají stejný druh srsti, ale co mám šeltii, tak se mi zdá, že kolií je taková víc "vlněná", spíš jako u choďáka, prý hodně nasákne vodu a dlouho schne. Ten můj šeltiák je úplně nepropustitelný, i když vleze do vody, okape a hned je suchý. Je to tak? Díky, já jsem z nich totiž úplně vedle . H.
Ahoj krásní chlupáči.
Naši šeltii se voda na kůži ještě nikdy nedostala. Vodu nesnáší a dobrovolně do ní nevleze. Občas to brouček ale neubrzdí a zahučí do ní neplánovaně. Když mu pak rozhrnu srst zjistím, že podsada je suchá a kůže taky. Vrchní srst mu ale schne poměrně dlouho. S dlouhosrstými koliemi bohužel zkušenosti nemám. Pokud jde o krátkosrsté kolie, to je trošku problém. Délka, hustota a struktura srsti se u jednotlivých psů dost liší. Náš koliák je XXX krátkosrstý. Voda jde hned na kůži a srst dlouho schne. Některé KK si nesou v genové výbavě vlohu pro dlouhou srst. Tito psi mají pak srst podstatně delší a hustší.
haninka
napsal(a):
No ty jsou .
Choďák a nasákne vodu? To teda určitě ne, toho psa je problém namočit i se šamponem . Vleze do vody, otřepe se a je skoro suchý.
evaa
napsal(a):
Jak to myslíš - že má stejně krásnou hlavičku jako maminka?
Fotku Bídi ve stejném věku, jako je Amča jsem nenašla (mám ve fotkách pěkný bordel). Tak vkládám jinou. Bíďa má delší srst a trošku jinou linii krku. Tak se pokochej.
gaya
napsal(a):
Fotku Bídi ve stejném věku, jako je Amča jsem nenašla (mám ve fotkách pěkný bordel). Tak vkládám jinou. Bíďa má delší srst a trošku jinou linii krku. Tak se pokochej.
Díky za fotku. Jsem zvědavá, jaká Aminka bude, až bude velká holka A když se povede celá po mamince, budu hrozně ráda, Bayla je moje favoritka
gaya
napsal(a):
Šeltie a kolie (dlouhosrsté, krátkosrsté, bearded a border). Povídání, zkušenosti, odkazy na zajímavé stránky a samozřejmě fotky.
Akim a Kendy
gaya
napsal(a):
Šeltie a kolie (dlouhosrsté, krátkosrsté, bearded a border). Povídání, zkušenosti, odkazy na zajímavé stránky a samozřejmě fotky.
Beruška, Kendyk a sourozenci
gaya
napsal(a):
Bea a Blackie
gaya
napsal(a):
...a další krásná holka
gaya
napsal(a):
Co dodat? Jednoduše nemá chybu! Jmenuje se Dakota.
gaya
napsal(a):
Tak třeba tihle dva pesani a jedno lidské štěně. Kolie je už vlastně stařík, něco přes deset, borderka je mladej plašan.
gaya
napsal(a):
nebo tohle
gaya
napsal(a):
Ga Norsy Gold Zlaty Lotos - vůdce smečky a mladý Faironus Taien - bílá šílená obluda
gaya
napsal(a):
I letos jsme lyžovali...no, spíše jsme se snažili zničit dráhu pro běžkaře
gaya
napsal(a):
I letos jsme lyžovali...no, spíše jsme se snažili zničit dráhu pro běžkaře
Nějak jsme zapadli
evaa
napsal(a):
Nějak jsme zapadli
Mighty´s Spring Meadow Beatrix Lady
gaya
napsal(a):
Panda
gaya
napsal(a):
Tak tohle vám tu ještě chybí..
gaya
napsal(a):
Máš pravdu, chybí Gratuluji ke stému příspěvku
Do nové stovky a aby tady 2 beardedky nebyly samy, přidávám sestry..
emiel
napsal(a):
Do nové stovky a aby tady 2 beardedky nebyly samy, přidávám sestry..
Přátelé, tak já přidávám jeden černobílý obrázek svého hodně bývalého koliího pejska Blacka. Byl to můj miláček:-) Jak se líbí odborníkům?
gaya
napsal(a):
A chybí tady borderky !
Tohle je náš odchvov. Connie Blue Svěží vítr
alma
napsal(a):
A chybí tady borderky !
Tohle je náš odchvov. Connie Blue Svěží vítr
A naše Almička při agility závodech
gaya
napsal(a):
Almička na závodech
gaya
napsal(a):
Borderák Berrýsek je excelentní obranář.
gaya
napsal(a):
Tak taky posíláme náš nový přírustek.
lida
napsal(a):
Přátelé, tak já přidávám jeden černobílý obrázek svého hodně bývalého koliího pejska Blacka. Byl to můj miláček:-) Jak se líbí odborníkům?
Nevím, co na to dnešní odborníci, nejspíš by řekli, že není dost v srsti a že sladký výraz taky nic moc, ale já slintám blahem... Mimochodem, hodně bývalí výstavní šampioni by dnes na výstavě těžce pohořeli
ale takový je život.
gaya
napsal(a):
Nevím, co na to dnešní odborníci, nejspíš by řekli, že není dost v srsti a že sladký výraz taky nic moc, ale já slintám blahem... Mimochodem, hodně bývalí výstavní šampioni by dnes na výstavě těžce pohořeli
ale takový je život.
Děkuju Black je ročník 1971 a na fotce je mu cca 7 - 8 měsíců.
gaya
napsal(a):
pes, sheltie, 3-4 roky, hodný, poslušný, vhodný k dětem, snadno ovladatelný
http://www.volny.cz/marsovice.utulek
evaa
napsal(a):
Je krásnej, snad najde brzy pořádný domov.....
Zapadli jsme až na šestou stranu
gaya
napsal(a):
Tady je náš borderáček Bak.
gaya
napsal(a):
A takhle vypadá....
Máte-li zájem o šeltii nebo kolii z útulku, najdete je tady:
http://www.sos-kolie-a-seltie.ic.cz/
atyska
napsal(a):
Tady je náš borderáček Bak.
Chtěla bych říct všem přátelům kolií a šeltií, že na podporu šeltií a kolií v nouzi vznikly stránky www.sos-kolie-a-seltie.ic.cz. Pokud byste chtěli tento projekt podpořit, stačí umístit odkaz nebo ikonku (tu najdete na hlavní stránce dole) na vaše weby. Když mi pak pošlete e-mail (rendik@centrum.cz), přidám na náš web odkaz na vaše stránky...
gaya
napsal(a):
ještě jedna zimní...dravci a aport
gaya
napsal(a):
jak to bude ve dvojici se zónou?
gaya
napsal(a):
...tentokrát jarní
kajmanka
napsal(a):
A naposled s kámoškou:)
A hele naše krásná dceruška
No tak musím přidat fotečku rodičů za mlada:)))
nelson
napsal(a):
A hele naše krásná dceruška
No tak musím přidat fotečku rodičů za mlada:)))
A ještě jedna:))To chlupatý je Charmy Krásná Louka:))
gaya
napsal(a):
...tentokrát jarní
A jedna z výstavy - toto je Trenčín, SK, 28.1.06
nelson
napsal(a):
A jedna z výstavy - toto je Trenčín, SK, 28.1.06
to je můj hafík
gaya
napsal(a):
aaa Šarmince Nelda chutná
No tak jsem dneska dostala čerstvé fotečky Becky Takže tady k vidění naše druhá dcerunka. Má i stránečky: www.smooth-collie.cz/becky
nelson
napsal(a):
No tak jsem dneska dostala čerstvé fotečky Becky Takže tady k vidění naše druhá dcerunka. Má i stránečky: www.smooth-collie.cz/becky
Další fotečky následují
nelson
napsal(a):
:))
gaya
napsal(a):
Neotáčím se k Vám zády...
Vyhlížím
(bearded kolie)
kavka
napsal(a):
Neotáčím se k Vám zády...
Vyhlížím
(bearded kolie)
nemůžou se rozhodnou kdo přinese klacík tak ho nesou oba
gaya
napsal(a):
Kolie dlouhosrstá bílá se zlatou hlavou a kolie krátkosrstá zlatá s bílým faktorem