Koukněte, co jsem dne objevila...
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/25464221/Daruji-borderkolii.php
Doufám, že pejsek co nejdřív od pána vypadne a najde si někoho mnohem lepšího !!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

danis
napsal(a):
No jo, prázdniny, děcka nemají co dělat. Proč raději nejdeš ven se svým psem.
Odjakživa se psi prodávají, rozdávají, půjčují do jiných CHS... tak to prostě chodí a Ty na tom nic nezměníš. Proč Tě zaujal zrovna tenhle inzerát z těch tisíců jiných?
Nebo je to Tvůj pes?!
Nevím jestli úvodní příspěvek psalo děcko, ale přesně vím, co tu dotyčnou zaujalo. Pán psa do dvou let perfektně vycvičil, jen vztah s ním nenavázal. Nebo lépe řečeno navázal, ale veskrze negativní. Co je mu platné, že je pes perfektně vycvičený, když mu nemůže věřit a bojí se ho.
Ano, pro psa je nejlepší, že ho pošle dál, aby mu někdo rozumný vrátil důvěru v lidi. Jen pán by se měl zamyslet, jestli na jeho výcvikových metodách není něco špatně. Nebo zkazí dalšího psa a zas ho může posílat dál, ať ho někdo napravuje. Když vycvičený pes vrčí na vlastního pána, není to tím, že by si nesedli.

shivatečka
napsal(a):
Taky bych nebyla tak prudká v soudech...Plus pro páne je,že vidí tyto nedostatky a psovi se snaží najít lepší pány,ktří s ním budou na jedné vlny..Vyprdněte se na tu manii,že jakmiůle někdo daruje psa je to lotr
Mě nevadí, že daruje psa, mě vadí, že pes vrčí na vlastního pána. Samo je lepší, že ho daruje, než aby s ním dál bojoval. Ale když pes vrčí na vlastního pána ( navíc je to borderkolie ), tak by mohl být neskutečně rozmazlený. Ale to zřejmě není, když je cvičákově úspěšný. Pak už se nabízí jen špatná výcviková metoda.
napsal(a):
Mě nevadí, že daruje psa, mě vadí, že pes vrčí na vlastního pána. Samo je lepší, že ho daruje, než aby s ním dál bojoval. Ale když pes vrčí na vlastního pána ( navíc je to borderkolie ), tak by mohl být neskutečně rozmazlený. Ale to zřejmě není, když je cvičákově úspěšný. Pak už se nabízí jen špatná výcviková metoda.
Nemusí to být ani výcvikovou metodou, může to být povahou, může to mít v genech, může být těch příčin hafo a podle jednoho zkopírovaného inzerátu tady tomu vážně asi na kloub nepřijdeme.... Ilona.

ilisek
napsal(a):
Nemusí to být ani výcvikovou metodou, může to být povahou, může to mít v genech, může být těch příčin hafo a podle jednoho zkopírovaného inzerátu tady tomu vážně asi na kloub nepřijdeme.... Ilona.
Pak jsem ráda, že žádný z mých psů to v genech neměl. Nikdy na mě žádný nevrčel, natož aby škaredil nos a ohrnoval pysky. Jo, že si na mě zaštěká, když se jí zdá, že mám něco dobrého a měla bych se rozdělit, tak to znám
ilisek
napsal(a):
možná, že chyba není u psa, ale u člověka, třeba to právě on má v genech....a pes ví, proč vrčí
ilisek
napsal(a):
Většina mých psů má jasnou fyzickou převahu nade mnou. Kdyby si to náhodou uvědomili, tak nemám šanci...a to někteří získali u mne (a ve smečce) azyl i v šesti letech svého věku a často
s velmi zajímavou historií. Nevím u nich všechno a ani raději nechci vědět.
Nepraktikuji fyzické tresty, ale také neznám co to je zavrčení na mou osobu, natož jiné projevy dominance.Mám určitou autoritu, empatii, dar nebo talent, nevím jak tomu chceme říkat, ale pravdou je, že mám mimo jiné mnoho let sbírání zkušeností za sebou. A nikdy nebudu tvrdit
že jsem "vyučena", stále se učím a stále mě něco překvapuje a někdy i teď zaskočí.
Jen je nutné správně číst z psích gest, mimiky atd. protože žádný pes nezavrčí nebo nezaútočí bez varovných signálů. Je vždycky lepší nenechat dojít situaci tak daleko aby došlo
ke konfrontaci. Od toho jsem vůdce s jinou (předvídavou) inteligencí abych si včas poradila.
Předpokládám, že tento pes, o kterém je řeč, bude pod vedením jiného majitele při změně prostředí, bez problému.
Určitým způsobem mám k tomu majiteli úctu- psa neláme a vzdává se ho. Silná vzájemná citová vazba tam asi nebude.
nikdy jsem nezískala dospělého psa, vždy jsem je měla od štěněte nebo přímo od narození, nevím, zda bych si s cizím dospělcem poradila, přece jen ty, které má člověk odmala, poznal výborně a možná podobné žoviální chování k tomu, kterého bych získala jako dospělce by se nemuselo vyplatit. je to vážně k zamyšlení.

shivatečka
napsal(a):
Pán by taky mohl darovat psa a tyto fakta neuvést...Podle mého jedná fér..
Přesně tak. Mohl jako důvod uvést cokoliv jiného, nebo psa i utratit.