Doplňky stravy pro kojící fenu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2013 19:38
luciasek1109

XXX.XXX.178.238

Jaké doplňky stravy jsou vhodné pro kojící fenku? Fenka je 5 dní po porodu sedmi štěňat a odmítá jíst granule. Jí pouze vývar z kuřecího nebo hovězího masa se zeleninou, částečně jogurt a tvaroh, ale granule do ní nedostanu. Chci aby měla všechny potřebné vitamíny a minerály.
Předem díky za rady.

9.8.2013 23:16
bohemica

XXX.XXX.168.11

Pokud jsou štěňata v klidu, nejeví známky hladu, tak nechte fenu být a nic jí nenuťte.
Někdy se stává, že fena při kojení dá "všechno do mléka" a vypadá po ukončení kojení jako reklama na hlad, ale jestli jsou štěňata v pořádku, zatím nic nepodnikejte.

10.8.2013 09:38
luciasek1109

XXX.XXX.178.238

Štěňátka vypadají spokojeně. Nají se a spí jak zabití. Všechno vypadá naprosto v pořádku.

10.8.2013 09:53
pidla

XXX.XXX.106.11

Pokud nežere granule, tak ji prostě krmte masem.

11.8.2013 21:13
conie

XXX.XXX.136.227

Z vlastní zkušenosti - mám nyní fenu středního plemene s 9 štěňaty (4 týdny). Zvládli jsme kojení až do 3 týdnů, pak teprve přikrmování. Ale rozhodně nemůžete fenu nechat bez žrádla! Ta moje nechtěla opustit mimina, takže jsem ji týden krmila a napájela na pelechu a venčit tahala na vodítku. Dostávala 4x - 6x denně menší porce, granule jsem máčela vývarem, přidávala konzervu nebo vařené maso, dále dostávala mléko a kaši pro štěňata (plno vitamínů a minerálů), jogurt s medem, tvaroh se žloutkem a VÁPNÍK - dávám Biocal plus - 1 tabletu na štěně + 1 tabletu na 4 kg hmotnosti feny od porodu, postupně zvyšuji až na dvojnásobek, s odstavováním zase snižuji. Je to prevence odvápnění, zvláště nutná u početnějších vrhů. Zpočátku, kdy fena jako prvnička nechtěla opustit štěnda a neměla o jídlo zájem, jsem ji krmila i z ruky, hlavně abych do ní potřebnou dávku dostala. Vyplatilo se. Fena je ve výborné kondici na to, že má tolik výborně prospívajících štěňat.

12.8.2013 10:48
luciasek1109

XXX.XXX.178.238

Bez žrádla samozřejmě fenka není. Dostává maso, vývar, sem tam do ní dostanu nějakou tu namočenou granuly, konzervu. Dále dostává tvaroh a jogurty a sní u trochu zeleniny.
Dostává kpití mlíčko pro štěňátka. Zatím vše vypadá v pohodě.
Samozřejmě bych byla raději kdyby žrala granule, ve kterých má naprosto všechny vitamíny a potřebné minerály.

12.8.2013 17:36
pidla

XXX.XXX.106.11

luciasek1109 napsal(a):
Bez žrádla samozřejmě fenka není. Dostává maso, vývar, sem tam do ní dostanu nějakou tu namočenou granuly, konzervu. Dále dostává tvaroh a jogurty a sní u trochu zeleniny.
Dostává kpití mlíčko pro štěňátka. Zatím vše vypadá v pohodě.
Samozřejmě bych byla raději kdyby žrala granule, ve kterých má naprosto všechny vitamíny a potřebné minerály.

Jo, chudáci vlci, kojoti, lišky a medvědi, jak ti vůbec dokázali celá tisíciletí přežít bez potřebných vitamínů a minerálů. A divím se, že si vůbec někdo ještě dneska dovolí krmit malý děcka zeleninou, ovocem, jogurtama, masem a přílohama, když jedině v granulích dostanou všechny vědecky vyvážené minerály pro zdravý růst smajlík

Omlouvám se za tu ironii, ale nedalo mi to. Fenka vám žere, podle popisu žere kvalitně a pestře, takže dost pochybuju, že by jí něco chybělo. Chemie jí nechybí určitě.

12.8.2013 17:58
luciasek1109

XXX.XXX.178.238

V pořádku. Já s Vámi naprosto souhlasím. V přírodě zvířata také granule nemají a žijí. A rozhodně nejsem zastánce toho, že v granulích je to nejlepší. Granule sice krmím, ale nyní pomalu a jistě přecházíme na maso /u všech hafanů co mám doma/.
Já jsem se pouze optala na názor, zda něco přidávat nebo ne. Samozřejmě jsem raději, když zvířata nemusím dopovat chemií. Maso jí chutná - nejvíce hovězí. Jak jsem psala dostává vývar, jogurty, tvaroh, zeleninu a to vše baští. Jak fenka tak štěňata vypadají spokojeně.

Pouze jsem chtěla znát i jiný názor a pro případ, že by přestala žrát i to co žere, tak co mám přidávat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík