Jaké doplňky stravy jsou vhodné pro kojící fenku? Fenka je 5 dní po porodu sedmi štěňat a odmítá jíst granule. Jí pouze vývar z kuřecího nebo hovězího masa se zeleninou, částečně jogurt a tvaroh, ale granule do ní nedostanu. Chci aby měla všechny potřebné vitamíny a minerály.
Předem díky za rady.
Z vlastní zkušenosti - mám nyní fenu středního plemene s 9 štěňaty (4 týdny). Zvládli jsme kojení až do 3 týdnů, pak teprve přikrmování. Ale rozhodně nemůžete fenu nechat bez žrádla! Ta moje nechtěla opustit mimina, takže jsem ji týden krmila a napájela na pelechu a venčit tahala na vodítku. Dostávala 4x - 6x denně menší porce, granule jsem máčela vývarem, přidávala konzervu nebo vařené maso, dále dostávala mléko a kaši pro štěňata (plno vitamínů a minerálů), jogurt s medem, tvaroh se žloutkem a VÁPNÍK - dávám Biocal plus - 1 tabletu na štěně + 1 tabletu na 4 kg hmotnosti feny od porodu, postupně zvyšuji až na dvojnásobek, s odstavováním zase snižuji. Je to prevence odvápnění, zvláště nutná u početnějších vrhů. Zpočátku, kdy fena jako prvnička nechtěla opustit štěnda a neměla o jídlo zájem, jsem ji krmila i z ruky, hlavně abych do ní potřebnou dávku dostala. Vyplatilo se. Fena je ve výborné kondici na to, že má tolik výborně prospívajících štěňat.
Bez žrádla samozřejmě fenka není. Dostává maso, vývar, sem tam do ní dostanu nějakou tu namočenou granuly, konzervu. Dále dostává tvaroh a jogurty a sní u trochu zeleniny.
Dostává kpití mlíčko pro štěňátka. Zatím vše vypadá v pohodě.
Samozřejmě bych byla raději kdyby žrala granule, ve kterých má naprosto všechny vitamíny a potřebné minerály.
luciasek1109
napsal(a):
Bez žrádla samozřejmě fenka není. Dostává maso, vývar, sem tam do ní dostanu nějakou tu namočenou granuly, konzervu. Dále dostává tvaroh a jogurty a sní u trochu zeleniny.
Dostává kpití mlíčko pro štěňátka. Zatím vše vypadá v pohodě.
Samozřejmě bych byla raději kdyby žrala granule, ve kterých má naprosto všechny vitamíny a potřebné minerály.
Jo, chudáci vlci, kojoti, lišky a medvědi, jak ti vůbec dokázali celá tisíciletí přežít bez potřebných vitamínů a minerálů. A divím se, že si vůbec někdo ještě dneska dovolí krmit malý děcka zeleninou, ovocem, jogurtama, masem a přílohama, když jedině v granulích dostanou všechny vědecky vyvážené minerály pro zdravý růst
Omlouvám se za tu ironii, ale nedalo mi to. Fenka vám žere, podle popisu žere kvalitně a pestře, takže dost pochybuju, že by jí něco chybělo. Chemie jí nechybí určitě.
V pořádku. Já s Vámi naprosto souhlasím. V přírodě zvířata také granule nemají a žijí. A rozhodně nejsem zastánce toho, že v granulích je to nejlepší. Granule sice krmím, ale nyní pomalu a jistě přecházíme na maso /u všech hafanů co mám doma/.
Já jsem se pouze optala na názor, zda něco přidávat nebo ne. Samozřejmě jsem raději, když zvířata nemusím dopovat chemií. Maso jí chutná - nejvíce hovězí. Jak jsem psala dostává vývar, jogurty, tvaroh, zeleninu a to vše baští. Jak fenka tak štěňata vypadají spokojeně.
Pouze jsem chtěla znát i jiný názor a pro případ, že by přestala žrát i to co žere, tak co mám přidávat.