Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2013 10:01
anget

XXX.XXX.161.54

ahoj všem příznicvům hlavně Boxíků...úplně jsem se do tohoto plemene zamilovala a po třech letech úvah a plánů se nacházíme v cílové rovince při výberu. Já osobní zkušenost s BX nemám, naši mají dva NO, ale přítelova rodině BX měla. Chci se však zeptat osobně nezaujatých lidí - jak je to s tím slitáním? Máme domek se zahradou, ale je mi jasné, že s příchodem zimy bude nocovat v domě. Jak to děláte s úklidem?:)
A ještě jeden dotaz - je lepší pořídít štěně na podzim nebo lépe na jaro?
Díky za každou radusmajlík

14.8.2013 12:13
atika

XXX.XXX.213.155

Měla jsem boxerů několik a slintali jen když žebrali u stolu - prostě když viděli jídlo a měli nadějismajlík jinak ne, no vlastně taky trochu po napití. Ale taky u nás pár dní nocoval boxer, kterého jsmě našli a nechali doma než se ozvali páníčci a ten slintal téměř pořád, ale to nebyly takové ty pravé slinty (ty co visí od tlamy), ale spíš pořád ukapávaly kapičky. Je fakt, že občas to oklepou a zavěsí na nábytek a je potřeba to trochu otřít, ale žádná hrůza to není. To jsou mnohem horší plemena (na slinty). Nebojte se toho, boxeři jsou úžasní, s těma se člověk nenudísmajlík

14.8.2013 15:05
bohemica

XXX.XXX.168.11

Hodně let chovám mnohem uslintanější plemena než je boxer. Jeden čas dokonce i v městském bytě. Naši psi tak jak tak chodí do domu. No, zvyknete si...smajlík
Mám podezření, že uslintanost jaksi souvisí v přímé úměře s povahou a emocemi....
Čím uslintanější plemeno, tím větší srdíčka a projevy radosti a lásky.
Samozřejmě neslintají stále!
Slintají když jsou rozrušeni, po krmení, pití, když mají radost, při vítání, po delším štěkání,
při cestě v autě....no stále ne, ale častosmajlík
Když leze z auta zájemce o štěně v obleku a kravatě, už mám neblahé podezření. Když leze z auta div ne
v teplákách, je to většinou "náš" človík.
Je třeba trochu "přizpůsobit" obydlí (nejlépe omyvatelné stěny do výše dvou metrů) ale stejně vám nějaký keňar přistane až na stropě. Je třeba naučit se chodit s hadrem v kapse. Je třeba naučit se tolerovat reakce cizích protivných lidí, které váš pes poctí svou "mokrou" přízní. Naučíte se vztyčit hrdě hlavu a vypnout prsa po každém vzdáleném "FUUUUJ!!!!", které vysloví kdejaký kolemjdoucí s jiným názorem na krásu. Také se naučíte oblékat se za dveřmi bytu nebo ve výtahu když potřebujete dorazit na důležitou pracovní schůzku bez schnoucích známek rozluky se svým psem. Moje dříve nejoblíbenější barva oděvů- černá, už není TOP, protože nic nevypadá trapněji, než zasychající slina na černé nohavici ve výši stehen...Zdokonalíte se v odstraňování (téměř) slintů
z kapoty a skel vašeho vozu.
Vaše děti budou mít v boxerovi toho nejlepšího kamaráda! Budete mít šťastné a veselé děti, co
na tom, že trochu poslintané!
Jestli jste ten typ, co má doma laboratoř hygieny, nebudete šťastní ani vy ani váš pes.Ale takoví lidé by si neměli pořizovat žádného psa (ani děti).

14.8.2013 15:30
atika

XXX.XXX.213.155

bohemica napsal(a):
Hodně let chovám mnohem uslintanější plemena než je boxer. Jeden čas dokonce i v městském bytě. Naši psi tak jak tak chodí do domu. No, zvyknete si...smajlík
Mám podezření, že uslintanost jaksi souvisí v přímé úměře s povahou a emocemi....
Čím uslintanější plemeno, tím větší srdíčka a projevy radosti a lásky.
Samozřejmě neslintají stále!
Slintají když jsou rozrušeni, po krmení, pití, když mají radost, při vítání, po delším štěkání,
při cestě v autě....no stále ne, ale častosmajlík
Když leze z auta zájemce o štěně v obleku a kravatě, už mám neblahé podezření. Když leze z auta div ne
v teplákách, je to většinou "náš" človík.
Je třeba trochu "přizpůsobit" obydlí (nejlépe omyvatelné stěny do výše dvou metrů) ale stejně vám nějaký keňar přistane až na stropě. Je třeba naučit se chodit s hadrem v kapse. Je třeba naučit se tolerovat reakce cizích protivných lidí, které váš pes poctí svou "mokrou" přízní. Naučíte se vztyčit hrdě hlavu a vypnout prsa po každém vzdáleném "FUUUUJ!!!!", které vysloví kdejaký kolemjdoucí s jiným názorem na krásu. Také se naučíte oblékat se za dveřmi bytu nebo ve výtahu když potřebujete dorazit na důležitou pracovní schůzku bez schnoucích známek rozluky se svým psem. Moje dříve nejoblíbenější barva oděvů- černá, už není TOP, protože nic nevypadá trapněji, než zasychající slina na černé nohavici ve výši stehen...Zdokonalíte se v odstraňování (téměř) slintů
z kapoty a skel vašeho vozu.
Vaše děti budou mít v boxerovi toho nejlepšího kamaráda! Budete mít šťastné a veselé děti, co
na tom, že trochu poslintané!
Jestli jste ten typ, co má doma laboratoř hygieny, nebudete šťastní ani vy ani váš pes.Ale takoví lidé by si neměli pořizovat žádného psa (ani děti).

Vždyť zájemce o boxíka vyděsítesmajlíksmajlík, co máte bordiny nebo mastiny?

14.8.2013 18:00
anget

XXX.XXX.161.54

Od boxíka mě určitě nikdo neodradísmajlík..a nejsu žádný extra čistotný maniak...spíš mě zajímaly Vaše zkušenosti. Všichni mě tím straší, že budu furt utírat gryndy, ale myslím, že pořad přece slinit nemůže:D
Už abych měla nějakého domasmajlík

15.8.2013 08:39
inusanka

XXX.XXX.175.12

Máme slintací plemeno, je s námi i v bytě. Zvykli jsme si na slinty kdekoli, občas i na stropě. Jednou se jednomu našemu miláčkovi podařilo hodit slint kamarádovi do kafe. Stále mám v oblibě černou a občas mám problém se stříbrnou stopou po svém pejskovi. Ano, když se vracíme z procházky má zaslintaný límec. Občas mu visí gumy z huby. No a co. Nevyměnila bych

15.8.2013 09:22
atika

XXX.XXX.213.155

inusanka napsal(a):
Máme slintací plemeno, je s námi i v bytě. Zvykli jsme si na slinty kdekoli, občas i na stropě. Jednou se jednomu našemu miláčkovi podařilo hodit slint kamarádovi do kafe. Stále mám v oblibě černou a občas mám problém se stříbrnou stopou po svém pejskovi. Ano, když se vracíme z procházky má zaslintaný límec. Občas mu visí gumy z huby. No a co. Nevyměnila bych

Já mám taky oblíbenou černou, dnes už to jde i když Bedřich má ty bílý fleky, ale převaha na obou je černá. S boxery to nešlo (měla jsem zlaťáky) a ne kvůli slintům. Ty zlatý štětinky nejdou z ničeho dolů a na černé jsou mega vidět. Když jsem chtěla na sebe něco černého, uložila jsem psiska těsně před odchodem do pelechu a oblíkala se těsně před domovníma dveřma (a i tak se rychle přichytly zatoulané štětiny ze země)smajlík Ale i tak je boxer prostě srdcovka a stojí to za ty drobný problémky i když dnes už zmenšuju a hlavně beru psiska z útulků. Jen si dejte pozor na zdraví a vybírejte po vyšetřených rodičích.

15.8.2013 19:26
kkokkinkka

XXX.XXX.32.131

Nemáme boxera, ale vlkodava a myslím že slinty docela ujdou. Ovšem když už upustí slint, tak pořádně. Řešíme to buď velmi společensky a slušně mu ho utřu kapesníčkem a nebo ji nechám až se natáhne až na zem, tak se přichytí a odpadne. Občas je něco uvnitř domu trošku mokré, ale to přece uschne, ne? smajlík

16.8.2013 08:08
inusanka

XXX.XXX.175.12

No ovšem pysky vlkodava a boxera, to je někde jinde, ten boxer přece jenom slintá víc

16.8.2013 10:14
anget

XXX.XXX.161.54

díky za včechny reakce...mě šlo o to, jak s tím bojujete při běžném denním zápřahu, abych pak nevytírala 2xdenně podlahu...i když, jak tak projíždím fotky boxíků, tak bych kvůli nim vytírala i třikrátsmajlík jsou fakt úžasní

16.8.2013 10:55
kkokkinkka

XXX.XXX.32.173

anget napsal(a):
díky za včechny reakce...mě šlo o to, jak s tím bojujete při běžném denním zápřahu, abych pak nevytírala 2xdenně podlahu...i když, jak tak projíždím fotky boxíků, tak bych kvůli nim vytírala i třikrátsmajlík jsou fakt úžasní

Vím, že vlkodav asi slinty nemá takový, ale na stropě jsme pár keňarů taky měli a nikdy nezalitovali. Protože nějak ten slint za to stojí..smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2013 13:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

boxer byl vlastně první pes který byl jen můj ,na něm sem v devíti letech začala páchat svoje kynologické pokusy , bylo to úžasný pes ,učenlivý ,trpělivý a poslušný. takže povahově ho můžu jen doporučit .jinak jak píšete máte zkušenosti z německými ovčáky, taky sem jich pár měla, bordel s ovčouna se s bordelem s boxera nedá srovnat ,chlupy boxera jsou krátké sice se občas někam zapíchají ale rozhodně se jich nevznáší chomáče po podlaze jako to máme nyní . to slintání ,no venku při námaze nebo když vidí žrádlo slintá , ale když je doma v klidu má čumu normálně suchou jako každý jiný pes ,ted mám taky labradořího křížence a ve srovnání s boxerem slintá stejně ,možná i víc. na to všechno si zvyknete, není to žádné drama.

18.8.2013 15:16
easter

XXX.XXX.179.169

Ahojky všem .
Já mám doma dvě boxeří slečny mají 15 měsíců.Jak tady píšete jsou to užasní společníci a co se týče slintání .Nějak to neřešíme ,protože slintájí opravdu vyjímečně .Jak tady někdo napsal ty naše mají papulku skoro pořád suchou .Když vidí dobrůtku a já jim dám potom začínají slintat .Ale to mám připravený hadřík papulku utřu a je to zase v pohodě :-D
Takže klidně do toho není to nic strašného smajlík.A jsou to opravdu zlatíčka .smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík