Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2013 23:36
cajin

XXX.XXX.165.52

Dobrý večer,
Chtěla bych si pořídit pejska do bytu, který by mně přes den a po večerech dělal společnost, když je přítel v práci. Byla mně doporučena fenka tohoto plemene, že snadno snášejí bytové prostory. Ovšem občas by musel můj mazlíček zůstat doma sám. Proto se obracím na vás s radou zda vydrží takový pejsek přes den doma sám ? Jsem úplný laik, proto se obracím na profíky. Mám sice nastudovanou nějakou literaturu, ale vás názor je pro mě cennější.
Předem děkuji
S přátelským pozdravem Beáta

28.8.2013 23:39
skoty13

XXX.XXX.218.178

Jistě že vydrží sám doma, stejně jako jiní psi. Jen je potřeba ho naučit být sám, aby neobtěžoval štěkotem sousedy nebo neničil domácnost. Je to malý pes, ale pořád pes, žádná panenka.

29.8.2013 00:35
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Vy , když nemáte přítele potřebujete , společnost a mladý pes může být sám ?
Ale jo , bude se mu to líbit . . .nebude se nudit , nebude se bát , nebude se cítit opuštěný . . . .

29.8.2013 07:45
domča14

XXX.XXX.69.142

cajin napsal(a):
Dobrý večer,
Chtěla bych si pořídit pejska do bytu, který by mně přes den a po večerech dělal společnost, když je přítel v práci. Byla mně doporučena fenka tohoto plemene, že snadno snášejí bytové prostory. Ovšem občas by musel můj mazlíček zůstat doma sám. Proto se obracím na vás s radou zda vydrží takový pejsek přes den doma sám ? Jsem úplný laik, proto se obracím na profíky. Mám sice nastudovanou nějakou literaturu, ale vás názor je pro mě cennější.
Předem děkuji
S přátelským pozdravem Beáta

Dobrý den,
když ho naučíte být sám, tak bezproblému vydrží.
Jen, prosím vás, je to teriér, ten vám na posteli nebo na gauči pořád sedět/ležet nebude. Jste si vědoma toho, že bude potřabovat i dosti pohybu? Že bude pptřebovat zaměstnávat hlavu?
Máme takového jednoho doma a neumím si představit, co by dělala, kdyby si musela vystačit s těma procházkama okolo paneláku, jako většina takových psů.
Jestli chcete vyloženě postelového psíka, vybrala bych si jiné plemeno...

29.8.2013 08:01
ilisek

XXX.XXX.196.15

rapotacka11 napsal(a):
Ale jo , bude se mu to líbit . . .nebude se nudit , nebude se bát , nebude se cítit opuštěný . . . .

Proboha proč by se měl nudit??? Zadavateka píše, že bude občas sám doma....To je teď nějaká móda, že nutně musí být majitel se svým psem 24 hodin denně doma??? Ilona

29.8.2013 12:18
teerka

XXX.XXX.205.181

domča14 napsal(a):
Dobrý den,
když ho naučíte být sám, tak bezproblému vydrží.
Jen, prosím vás, je to teriér, ten vám na posteli nebo na gauči pořád sedět/ležet nebude. Jste si vědoma toho, že bude potřabovat i dosti pohybu? Že bude pptřebovat zaměstnávat hlavu?
Máme takového jednoho doma a neumím si představit, co by dělala, kdyby si musela vystačit s těma procházkama okolo paneláku, jako většina takových psů.
Jestli chcete vyloženě postelového psíka, vybrala bych si jiné plemeno...

My máme doma teda pravý opak co Vy. Ta na procházky chodit nechce, kolikrát si připadám jak blbec, když ji skoro "přemlouvám" aby se mnou někam šla smajlík

29.8.2013 12:31
domča14

XXX.XXX.69.142

teerka napsal(a):
My máme doma teda pravý opak co Vy. Ta na procházky chodit nechce, kolikrát si připadám jak blbec, když ji skoro "přemlouvám" aby se mnou někam šla smajlík

Samozřejmně jsou vyjímky, ale přece paní nemůže na vyjímku čekat. Musí počítat s teriéří povahou. Pokud bude takový jak má být, s prácházkami okolo paneláků si opravdu nevystačí.

29.8.2013 12:45
skoty13

XXX.XXX.199.163

rapotacka11 napsal(a):

Nezlobte se, ale mraky lidí, co mají psa, chodí do práce, mají děti atd... Nevím co je špatného na tom že je pes doma sám, pokud je naučený být o samotě, beztak spí. Opravdu nevidím smysl cítit se špatně proto, že nechávám psa doma samotného, já být s někým pořád 24 hodin denně, za chvíli mi hrábne...

29.8.2013 12:49
teerka

XXX.XXX.205.181

domča14 napsal(a):
Samozřejmně jsou vyjímky, ale přece paní nemůže na vyjímku čekat. Musí počítat s teriéří povahou. Pokud bude takový jak má být, s prácházkami okolo paneláků si opravdu nevystačí.

Já to nemyslela špatně, jen jsem napsala co máme doma my. Byla to reakce na Vás, ne na zadavatelku. Samozřejmě, že jsou yorci akční, ta naše je akční hlavně doma, venku ji to prostě asi nebaví nebo co. Já bych byla ráda, kdyby to bylo obráceně.

30.8.2013 09:37
cajin

XXX.XXX.130.20

Děkuji Vám všem za rozumné odpovědi. Na procházení se s pejskem těším a je mně jasné, že procházení okolo paneláku mu stačit nebude, mimo jiné nestačí to ani mně smajlík Šlo pouze o to, zda když já i přítel jednou za čas budeme v práci, tak aby doma moc neštěkal a neobtěžoval sousedy.
Ještě jednou děkuji smajlík

30.8.2013 09:47
ilisek

XXX.XXX.196.15

cajin napsal(a):
Děkuji Vám všem za rozumné odpovědi. Na procházení se s pejskem těším a je mně jasné, že procházení okolo paneláku mu stačit nebude, mimo jiné nestačí to ani mně smajlík Šlo pouze o to, zda když já i přítel jednou za čas budeme v práci, tak aby doma moc neštěkal a neobtěžoval sousedy.

Upřimně vám závidím! Já chci do práce taky jen jednou za čassmajlík Ilona

30.8.2013 09:50
kkokkinkka

XXX.XXX.32.87

Jorka mám, mluvím z vlastní zkušenosti.
Je doma 8,5 hodiny sám, samostatnosti jsme ho museli naučit, nejdřív byl moc smutný. smajlík Je třeba ho hodně socializovat k hysterii má lehké sklony. smajlík Hodně aktivní, štěkání se dá též dost lehce korigovat, hodně učenlivý a vyčůraný. Ideální pes do bytu smajlík

30.8.2013 09:55
teerka

XXX.XXX.205.181

cajin napsal(a):

Naše yorkšírka vydrží doma cca těch 8 hodin v pohodě. Celý den prospí, i když třeba přítel dělá některý den z domova, tak ona stejně leží v pelechu a nevšímá si ho. Občas ho přijde zkontrolovat a pak jde zas spát. Ale je potřeba učit už od štěněte. My jsme najeli natvrdo hned 3 dny po tom, co jsme si ji dovezli. Byla doma hned 5 hodin sama a zvládla to. Teď nemáme nejmenší problém. Naši měli pudlíka a s tím jsme byli měsíc doma a trénovali po kouskách (jakože nejdřív pár minut, pak hodinka a tak postupně) ale ten si prostě nikdy nezvykl být sám a řval. Takže proto jsem to teď s mým psem udělala hned takto. Je to taky pes od psa, některý je prostě víc závislý na majiteli a nezvykne si.

Přidejte reakci

Přidat smajlík