Uživatel s deaktivovaným účtem

plisak
napsal(a):
můj pes má zahraniční čip, lze ho přihlásit do naší evidence a kterou byste doporučovali, nebo snad musím přečipovat zdejším čipem? aby ho totiž braly čtečky.
národní registr. Pokud to není nějaký noname čip z tramtárie, nemůže být se čtečkami problém. Nejlepší by bylo zajít si prostě za vetem ten čip přečíst, abyste měl jistotu.
plisak
napsal(a):
můj pes má zahraniční čip, lze ho přihlásit do naší evidence a kterou byste doporučovali, nebo snad musím přečipovat zdejším čipem? aby ho totiž braly čtečky.
Když jsi tak rozumný v jiné diskuzi, tak nevíš, že je to úplně jedno ? Že ho nemusíš ničím přečipovávat a normálně ho přihlásit do jakéhokoliv registru nebo třeba i do několika registrů. Všechny evropské čipy by měly splňovat platné ISO normy a měli by být normálně k přečtění všema čtečkama u nás i v zahraničí. V jedné diskuzi se děláš strašně chytrý a nevíš základní věci. Fakt jsi jen omezený teoretik, co o psech a chovu jen málo ví.
bilusik
napsal(a):
Když jsi tak rozumný v jiné diskuzi, tak nevíš, že je to úplně jedno ? Že ho nemusíš ničím přečipovávat a normálně ho přihlásit do jakéhokoliv registru nebo třeba i do několika registrů. Všechny evropské čipy by měly splňovat platné ISO normy a měli by být normálně k přečtění všema čtečkama u nás i v zahraničí. V jedné diskuzi se děláš strašně chytrý a nevíš základní věci. Fakt jsi jen omezený teoretik, co o psech a chovu jen málo ví.
citát:
"kdo mlčí, nemusí vždy souhlasit. Možná jen nemá chuť diskutovat s idioty"
Mám čtečku, která přečte bez problémů všechny normované čipy.
Přečtu s ní koně a psy, kteří mají čipy z různých zemí, není s tím problém. Čtečka je zakoupena
před mnoha (cca 10) lety u nás, v ČR.
Na zadání do registru nemá původ čipu vliv. Pokud pes pochází z Polska, neměl by být problém.
bohemica
napsal(a):
Přečtu s ní koně a psy, kteří mají čipy z různých zemí, není s tím problém. Čtečka je zakoupena
Na zadání do registru nemá původ čipu vliv. Pokud pes pochází z Polska, neměl by být problém.
díky
bohemica
napsal(a):
Souhlasím, mám taky obyčejnou malou čtečku starou asi 8 let a zatím nebyl problém ( stála tenkrát asi 2800,- ), přečetla všechny naše čipy ( obyčejné co prodávají i datamarsy ) i zahraniční z okolních států - nikdy se nestalo, že by nějaký nenačetla. A do našich registrů si může kdokoliv zaregistrovat jakýkov náš nebo zahraniční čip - může ho zaregistrovat klidně do více registrů - některé jsou zdarma, některé za poplatek. To se divím, že to to jelito neví, když je v jiných diskuzích chytrá jak rádio a píše tam nesmysly a tváří se, že všemu rozumí, a že vše zná - ale jak vidno opak je pravdou - neví základní věci ani tady ani v jiných diskuzích.