Můj pes má zahraniční čip,

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.9.2013 12:07
plisak

XXX.XXX.236.4

můj pes má zahraniční čip, lze ho přihlásit do naší evidence a kterou byste doporučovali, nebo snad musím přečipovat zdejším čipem? aby ho totiž braly čtečky.

13.9.2013 12:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

plisak napsal(a):
můj pes má zahraniční čip, lze ho přihlásit do naší evidence a kterou byste doporučovali, nebo snad musím přečipovat zdejším čipem? aby ho totiž braly čtečky.

a v které zemi ho čipovali? Čipy co je dávají po evropě a odpovídají ISO normám berou všechny čtečky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2013 12:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

plisak napsal(a):

národní registr. Pokud to není nějaký noname čip z tramtárie, nemůže být se čtečkami problém. Nejlepší by bylo zajít si prostě za vetem ten čip přečíst, abyste měl jistotu.

13.9.2013 13:04
plisak

XXX.XXX.236.4

Inspektor Pišišvor napsal(a):
a v které zemi ho čipovali? Čipy co je dávají po evropě a odpovídají ISO normám berou všechny čtečky.

čipovali ho v Polsku, takže snad dobrý

13.9.2013 13:04
plisak

XXX.XXX.236.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
národní registr. Pokud to není nějaký noname čip z tramtárie, nemůže být se čtečkami problém. Nejlepší by bylo zajít si prostě za vetem ten čip přečíst, abyste měl jistotu.

dobrý nápad.

13.9.2013 13:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

tak toho bych se nebála - Polsko je země EU, a takže mají povinnost mít ISO čipy, aby mohl pes vůbec přes hranicesmajlík

14.9.2013 20:17
bilusik

XXX.XXX.168.4

plisak napsal(a):

Když jsi tak rozumný v jiné diskuzi, tak nevíš, že je to úplně jedno ? Že ho nemusíš ničím přečipovávat a normálně ho přihlásit do jakéhokoliv registru nebo třeba i do několika registrů. Všechny evropské čipy by měly splňovat platné ISO normy a měli by být normálně k přečtění všema čtečkama u nás i v zahraničí. V jedné diskuzi se děláš strašně chytrý a nevíš základní věci.smajlíksmajlík Fakt jsi jen omezený teoretik, co o psech a chovu jen málo ví. smajlík

14.9.2013 20:45
plisak

XXX.XXX.236.4

bilusik napsal(a):
Když jsi tak rozumný v jiné diskuzi, tak nevíš, že je to úplně jedno ? Že ho nemusíš ničím přečipovávat a normálně ho přihlásit do jakéhokoliv registru nebo třeba i do několika registrů. Všechny evropské čipy by měly splňovat platné ISO normy a měli by být normálně k přečtění všema čtečkama u nás i v zahraničí. V jedné diskuzi se děláš strašně chytrý a nevíš základní věci.smajlíksmajlík Fakt jsi jen omezený teoretik, co o psech a chovu jen málo ví. smajlík

citát:

"kdo mlčí, nemusí vždy souhlasit. Možná jen nemá chuť diskutovat s idioty"

15.9.2013 00:23
bilusik

XXX.XXX.168.4

plisak napsal(a):
citát:

"kdo mlčí, nemusí vždy souhlasit. Možná jen nemá chuť diskutovat s idioty"

A že ty jsi mlčel ???smajlík Mlel jsi tam, nesmysly pořád dokola. Takže o těch idiotech mluvíš asi sám o sobě ...smajlíksmajlíksmajlík

16.9.2013 22:01
bohemica

XXX.XXX.168.11

Mám čtečku, která přečte bez problémů všechny normované čipy.
Přečtu s ní koně a psy, kteří mají čipy z různých zemí, není s tím problém. Čtečka je zakoupena
před mnoha (cca 10) lety u nás, v ČR.
Na zadání do registru nemá původ čipu vliv. Pokud pes pochází z Polska, neměl by být problém.

17.9.2013 06:06
plisak

XXX.XXX.236.4

bohemica napsal(a):
Přečtu s ní koně a psy, kteří mají čipy z různých zemí, není s tím problém. Čtečka je zakoupena
Na zadání do registru nemá původ čipu vliv. Pokud pes pochází z Polska, neměl by být problém.

díky

17.9.2013 11:33
bohemica

XXX.XXX.168.11

smajlík

17.9.2013 18:27
bilusik

XXX.XXX.168.4

bohemica napsal(a):

Souhlasím, mám taky obyčejnou malou čtečku starou asi 8 let a zatím nebyl problém ( stála tenkrát asi 2800,- ), přečetla všechny naše čipy ( obyčejné co prodávají i datamarsy ) i zahraniční z okolních států - nikdy se nestalo, že by nějaký nenačetla. A do našich registrů si může kdokoliv zaregistrovat jakýkov náš nebo zahraniční čip - může ho zaregistrovat klidně do více registrů - některé jsou zdarma, některé za poplatek. To se divím, že to to jelito neví, když je v jiných diskuzích chytrá jak rádio a píše tam nesmysly a tváří se, že všemu rozumí, a že vše zná - ale jak vidno opak je pravdou - neví základní věci ani tady ani v jiných diskuzích. smajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík