Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2013 01:11
talutah

XXX.XXX.107.232

Dobrý večer všem smajlík
měla bych dotaz jaké plemeno by nejvíce vyhovovalo těmhle požadavkům? Střední až velké plemeno, nelovecké nebo s minimem loveckého instinktu, dobře ovladatelné, dlouhý čumák (ne pes se zkrácenou čenichovou partií), vhodné na běh, kolo, turistiku, agility, nejlépe aportující, jakákoli délka srsti, aktivní ale né hyperaktivní, do bytu. Děkuji za názorysmajlík

17.9.2013 07:15
pidla

XXX.XXX.184.14

Flat coated retriever.

17.9.2013 16:13
pudlenka

XXX.XXX.83.185

Pudl - střední, nebo královský - ten z toho vyplývá hnedka :), nebo australský ovčák, flat coated by taky šel, ale všichni jedinci které znám, jsou těžce hyperaktivní :) Plemen podle vašeho popisu je víc, je to potom o osobní preferenci, chce to taky vidět několik jedinců "na živo" (doporučuji nejen výstavy , ale i třeba agility závody, na výstavě můžete získat dosti zkreslenou představu ;) )

17.9.2013 16:25
domča14

XXX.XXX.156.26

talutah napsal(a):
Dobrý večer všem smajlík
měla bych dotaz jaké plemeno by nejvíce vyhovovalo těmhle požadavkům? Střední až velké plemeno, nelovecké nebo s minimem loveckého instinktu, dobře ovladatelné, dlouhý čumák (ne pes se zkrácenou čenichovou partií), vhodné na běh, kolo, turistiku, agility, nejlépe aportující, jakákoli délka srsti, aktivní ale né hyperaktivní, do bytu. Děkuji za názorysmajlík

Pudl (střední, královský)
Labradorský retrívr z pracovní linie
Zlatý retrívr
Flat coated retrívr
a další retrívři :D
Parson russel teriér
Australský ovčák
Border kolie z výstavní linie
Belgičtí ovčáci..
Já běhám s křížencem BŠO, tak můžete zkusit BŠO, ale potřebuje o hodně jemnější přístup než ostatní plemena

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2013 14:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

talutah napsal(a):
Dobrý večer všem smajlík

Černý ruský teriér.

27.9.2013 14:28
inusanka

XXX.XXX.175.12

Evropský saňový pes pokud chcete opravdu hodně běhat. No a český strakáč se tu nabízí též

27.9.2013 14:42
sententiavitae

XXX.XXX.175.149

Souhlasím se všemi, já bych nabídku ještě doplnila o českého strakatého psa. Je to tedy středně velký pes, ale myslím, že povahově téže splňuje Vámi zadané podmínky. smajlík

27.9.2013 15:13
zuzvik

XXX.XXX.252.46

Labradorský retrívr se hodně hodí k dětem klidné plemeno
nebo Pudl Střední smajlík

28.9.2013 17:28
debri

XXX.XXX.8.131

sententiavitae napsal(a):
Souhlasím se všemi, já bych nabídku ještě doplnila o českého strakatého psa. Je to tedy středně velký pes, ale myslím, že povahově téže splňuje Vámi zadané podmínky. smajlík

Chodský pes
Belgičáky ev spíš výstavní linie ale jako prvního psa nevím smajlík

28.9.2013 18:23
bejzi

XXX.XXX.238.5

KK

29.9.2013 15:17
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

sententiavitae napsal(a):

Ten voříšek nemá lovecký pud ?

29.9.2013 20:11
eliska24

XXX.XXX.217.11

Za mě labradorský retrívrsmajlík. Ideální pes do bytu, po aktivní procházce si stejně rád zdřímne. Multifunkční pro sport, klidná a milá povaha. Správným výcvikem aportu jsme potlačili lovecký pud. Méně náchylné plemeno je ale prý flatík.

30.9.2013 07:53
ilisek

XXX.XXX.196.16

eliska24 napsal(a):
Za mě labradorský retrívrsmajlík. Ideální pes do bytu, po aktivní procházce si stejně rád zdřímne. Multifunkční pro sport, klidná a milá povaha. Správným výcvikem aportu jsme potlačili lovecký pud. Méně náchylné plemeno je ale prý flatík.

Asi bych úplně nevolila labíka pro běh u kola, přeci jen je to těžší plemeno a ze všech retrívru je k doprovázení u kola nejméně vhodný, Ilona.

30.9.2013 08:27
pidla

XXX.XXX.106.11

ilisek napsal(a):
Asi bych úplně nevolila labíka pro běh u kola, přeci jen je to těžší plemeno a ze všech retrívru je k doprovázení u kola nejméně vhodný, Ilona.

Přesně tak, labrador z výstavní linie není pro běh u kola a agility vhodný. Něco jiného by byl labrador z pracovní (field trial) linie, ale těch je u nás zatím jen pár.

2.10.2013 05:16
eliska24

XXX.XXX.217.11

ilisek napsal(a):

Nevím sice, kde jsem psala, že se svým psem běhám u kola, ale tak nevadísmajlík Můj pes má vozíček za kolo!!!!!
Ale myslím, že co se týče rekreačních účelů, když máte dlouhou chvíli, tak je to pes, který se hodí na různé psí sporty (aporty, plavání, dogdancing, zkoušíme od 2 let i obrany) Ono je pak pěkné sledovat mého osvaleného miláčka v porovnání s těmi tlustými přežranými labíny, co mají problém jít na procházku do parku. Ano, neříkám naložit psovi zátěž, ale trochu pohybu cca 3x týdně mu jen prospěje.

2.10.2013 06:18
pidla

XXX.XXX.184.14

eliska24 napsal(a):
Nevím sice, kde jsem psala, že se svým psem běhám u kola, ale tak nevadísmajlík Můj pes má vozíček za kolo!!!!!
Ale myslím, že co se týče rekreačních účelů, když máte dlouhou chvíli, tak je to pes, který se hodí na různé psí sporty (aporty, plavání, dogdancing, zkoušíme od 2 let i obrany) Ono je pak pěkné sledovat mého osvaleného miláčka v porovnání s těmi tlustými přežranými labíny, co mají problém jít na procházku do parku. Ano, neříkám naložit psovi zátěž, ale trochu pohybu cca 3x týdně mu jen prospěje.

Běh u kola a agility byly požadavky zadavatele...

2.10.2013 07:18
ilisek

XXX.XXX.196.15

eliska24 napsal(a):

Vy jste nepsala, že běhá váš pes u kola, ale zadavatel to má v požadavku a vy mu doporučíte labradora.....Ilona

2.10.2013 10:55
louvre

XXX.XXX.41.2

Určitě chodský pes, podle požadavku splňuje všechny zadané nároky, velmi dobře cvičitelný, poslušný, může mít za páníčka i starší dítě, smajlíkmilující pohyb, když se to od něj vyžaduje a dokáže být i naprosto v klidu a čekat na gauči,podle toho , co se od něj očekává.

3.10.2013 00:09
jafar

XXX.XXX.5.225

Retriever je pes, který musí zvládnout slídit dlouho v poli a běhat s aportem na velké vzdálenosti. Proč by nemohl běhat vedle kola? Znám labíka, co pán jezdí na kole každý den, je fakt, že pes je samý sval a šlacha a nevalí se jako výstavní labrador v kluhu, někdy je to děs. Rozhodčí by se měli přeorientovat a dávat vítězné ty lehčí psy, jinak jde plemeno do kytek, jelikož chovatelé chovají tak, aby psi vyhrávali na výstavě, tedy těžkotonážní psy.

3.10.2013 09:15
talutah

XXX.XXX.107.232

Díky všem za návrhy smajlík je tu někdo kdo má Chodského psa v bytě? Zdá se mi totiž že tu srst mají opravdu velice hustou a v létě musí v bytě umírat horkem!? Jinak k tomu labradorovi vím že je to skvělý pes ale taky se mi nezdá že by byl moc vhodný k mým požadavkům..přeci jen chci agility dělat na trochu lepší úrovni a né jen vyjímečně rekreačněsmajlík Uvažuji tedy nad Choďákem, Pudlem a trošičku o Borderce.

3.10.2013 13:26
louvre

XXX.XXX.41.2

máme choďáka venku i doma. Doma, protože pes prodělal boreliozu, bohužel s následkama, takže potřebuje být v zimě v teple. A nevidím v tom žádný problém. Spousta choďáků žije v bytech. Vypadá jim podsada, zbyde jen vrchní srst, nejsou už tak huňatý, ale zvládají to dobře. Výčitky mít nemusíte. Choďák je právě dost přizpůsobivý prostředí , kde žije a je menší než retrívři či labradoři, které vidíte na sídlišti. Po zdravotní stránce je na tom choďák také velice dobře, je to docela mladé plemeno a naše - národní !!! Můžete s ním dělat cokoliv chcete - agility, sportovku, freesbee, dogtreking nebo jen ležet na gauči. Pokud budete mít ještě nějaké dotazy ohledně choďáků, ráda Vám je zodpovím, napiště mi na email.

3.10.2013 14:45
ilisek

XXX.XXX.196.16

jafar napsal(a):
Retriever je pes, který musí zvládnout slídit dlouho v poli a běhat s aportem na velké vzdálenosti. Proč by nemohl běhat vedle kola? Znám labíka, co pán jezdí na kole každý den, je fakt, že pes je samý sval a šlacha a nevalí se jako výstavní labrador v kluhu, někdy je to děs. Rozhodčí by se měli přeorientovat a dávat vítězné ty lehčí psy, jinak jde plemeno do kytek, jelikož chovatelé chovají tak, aby psi vyhrávali na výstavě, tedy těžkotonážní psy.

Nikdo tu netvrdil, že retriever nemůže běhat vedle kola.....bylo to řečeno pouze o labradorovi, tedy o tom co do kostry nejsilnějším a nejtěžším z retrívrů.....a slídění v poli a běh vedle kola je opravdu velký rozdíl, to mně věřte. Proč si tedy raději nevybrat ke kolu plemeno vhodnější, než je labrador a jemu pro změnu nechat to slídění v lese.....smajlík Ilona.

3.10.2013 17:08
emiel

XXX.XXX.31.114

talutah napsal(a):
Díky všem za návrhy smajlík je tu někdo kdo má Chodského psa v bytě? Zdá se mi totiž že tu srst mají opravdu velice hustou a v létě musí v bytě umírat horkem!? Jinak k tomu labradorovi vím že je to skvělý pes ale taky se mi nezdá že by byl moc vhodný k mým požadavkům..přeci jen chci agility dělat na trochu lepší úrovni a né jen vyjímečně rekreačněsmajlík Uvažuji tedy nad Choďákem, Pudlem a trošičku o Borderce.

Když tam máte borderku, zkuste zapřemýšlet i nad beardedkou, na všechny vypsané aktivity se hodí :)

3.10.2013 18:25
pidla

XXX.XXX.106.11

ilisek napsal(a):
Nikdo tu netvrdil, že retriever nemůže běhat vedle kola.....bylo to řečeno pouze o labradorovi, tedy o tom co do kostry nejsilnějším a nejtěžším z retrívrů.....a slídění v poli a běh vedle kola je opravdu velký rozdíl, to mně věřte. Proč si tedy raději nevybrat ke kolu plemeno vhodnější, než je labrador a jemu pro změnu nechat to slídění v lese.....smajlík Ilona.

Nejsilnější a nejtěžší z retrívrů? Mno... není labrador, jako labrador smajlík
http://3.bp.blogspot.com/_2wvWnhJoyRI/TPvWtiHrp_I/AAAAAAAAAGM/u_U3YeMM6qo/s400/workinglab.JPG

4.10.2013 05:37
eliska24

XXX.XXX.217.11

pidla napsal(a):
http://3.bp.blogspot.com/_2wvWnhJoyRI/TPvWtiHrp_I/AAAAAAAAAGM/u_U3YeMM6qo/s400/workinglab.JPG

Tak to už je trial, ne? Neříkám nemít přežraného a líného výstaváka, ale tohle jaksi není moje definice labradora.
Jinak ale mi taky když už přijde lepší borderka než choďák.

4.10.2013 08:11
domča14

XXX.XXX.37.99

pidla napsal(a):

Přesně takhle nějak by měli vypadat :3
Ostatně, např. takový NO je taky na silnější kostře a lidé s ním s kole běhají normálně. Pokud je na to labrador postupně zvykán od toho cca roku a půl, neviděla bych v tom problém. Známá má zlaťáka a pro udržování kondice s ním na kole taky jezdí. Zlaťák vypadá pěkně, je vidět, že je opravdu mohutný, ale nedělá mu to nejmenší problém.

4.10.2013 08:38
pidla

XXX.XXX.106.11

eliska24 napsal(a):
Tak to už je trial, ne? Neříkám nemít přežraného a líného výstaváka, ale tohle jaksi není moje definice labradora.

Jojo, je to tralalák.
Moje definice labradora zase není ten výstavák ve Vaší profilovce. Neberte to prosím jako urážku, nemyslím to ve zlém - věřím, že rozhodně není přežranej a línej, ale prostě mé představě labradora víc odpovídají trajláci, drtivá většina výstaváků je prostě moc mohutná a neohrabaná, i když jsou v perfektní kondici. I když ta trialová fenka, co jsem ji sem dávala, je už zase trošku moc lehkej typ, to uznávám ;-) Ale to je věčná a nikdy nekončící debata. Já jsem ji sem dala jen jako příklad, že existují i labradoři vhodní na agility a podobné sporty ;-)

veronikabulls

6.10.2013 13:28
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

Anglický Bulteriér smajlík Vlastním jednoho a v mém blízkém okolí jich vlastní několik mých přátel.
Je to jak úžasný mazel, vhodný k dětem hlídání a samossebou i hráč první třídy. ( Takový živý tenisák ) Názorů je mnoho smajlík

7.10.2013 14:24
betula

XXX.XXX.41.2

eliska24 napsal(a):

Promiňte ale, přesně takhle by měl vypadat normální labrador! Bohužel jsem toho názoru, že pes na Vaší profilovce vypadá jak vypasené prase téměř před porážkou. A to Vás opravdu nechci urazit, je to bohužel tak.

7.10.2013 14:30
ilisek

XXX.XXX.196.16

pidla napsal(a):

Bych dala ruku do ohně, že to není "čistý" labrador, podle té mordy....má dost úzkou a protáhlou hlavu, ale možná klame fotka, jinak je krásný.

7.10.2013 22:16
pidla

XXX.XXX.106.11

ilisek napsal(a):
Bych dala ruku do ohně, že to není "čistý" labrador, podle té mordy....má dost úzkou a protáhlou hlavu, ale možná klame fotka, jinak je krásný.

Je to čistý labrador. Je z pracovní (field trial) linie, ty užší hlavy jsou pro ně dost typické. U nás jich je jen pár - je pravda, že když v ČR na ulici podobného psa potkáte, je to v drtivé většině případů křižovatka smajlík

8.10.2013 05:21
eliska24

XXX.XXX.217.11

betula napsal(a):
Promiňte ale, přesně takhle by měl vypadat normální labrador! Bohužel jsem toho názoru, že pes na Vaší profilovce vypadá jak vypasené prase téměř před porážkou. A to Vás opravdu nechci urazit, je to bohužel tak.

Opravdu?? Já si vždycky myslela, že "vypasené prase" vypadá nějak takto:
http://www.examiner.com/article/is-your-dog-fat

Tak díky za poučenísmajlík Komické je, že jsem si jako profilovou dala zrovna tu fotku, kde jsem si říkala, že nevypadá jako žížalasmajlík Ještě, že jste mě poučilasmajlík

8.10.2013 09:20
betula

XXX.XXX.41.2

eliska24 napsal(a):
Opravdu?? Já si vždycky myslela, že "vypasené prase" vypadá nějak takto:
http://www.examiner.com/article/is-your-dog-fat

Tak díky za poučenísmajlík Komické je, že jsem si jako profilovou dala zrovna tu fotku, kde jsem si říkala, že nevypadá jako žížalasmajlík Ještě, že jste mě poučilasmajlík

No, je fakt, že tahle druhá fotka je o něco lepší, ale ještě to není úplně ono. Na profilovce vypadá daleko mohutnější.

8.10.2013 12:40
eliska24

XXX.XXX.63.157

betula napsal(a):
No, je fakt, že tahle druhá fotka je o něco lepší, ale ještě to není úplně ono. Na profilovce vypadá daleko mohutnější.

Taky jsem si nevybrala triala. Takže "klasického" labradora nenechám trpět hladem kvůli vašemu dobrému spaní. Jestli někdo upřednostňuje pracovní linii labíků tak prosím, nikomu to neberu. Stejně tak, pokud se vám nelíbí pohled na mého psa, nikdo vás nenutí se na to "vyžrané prase" dívatsmajlík

8.10.2013 14:42
lejemyti

XXX.XXX.14.166

tak já se s dovolením také přidám smajlík

Ještě tu nikdo nezmínil (nebo jsem možná přehlédla) krátkosrstou kolii. Je to pes, který s Vámi bude cvičit jakýkoliv sport, velmi rychle se učí, je inteligentní, ale také klidný a deštivý týden s Vámi klidně proleží na gauči. smajlík Osobně vlastním 2 psi této rasy a nikdy bych neměnila ;-) Splňují všechna Vaše kriteria do puntíku.

Mrkněte na www.smooth-collie.net, to je databáze kraťand, tam naleznete chovatelské stanice v ČR a weby, kde Vám jistě rádi zodpoví jakékoliv otázky o tomto plemenu. Ev. pokud budete chtít, napište mi na mail LeJeMy@email.cz a popíši Vám všechny mé zkušenosti s kraťandami.

Šťastnou ruku při výběru jak plemene, tak i konkrétního jedince ;-)

8.10.2013 17:07
betula

XXX.XXX.41.2

eliska24 napsal(a):
Taky jsem si nevybrala triala. Takže "klasického" labradora nenechám trpět hladem kvůli vašemu dobrému spaní. Jestli někdo upřednostňuje pracovní linii labíků tak prosím, nikomu to neberu. Stejně tak, pokud se vám nelíbí pohled na mého psa, nikdo vás nenutí se na to "vyžrané prase" dívatsmajlík

No právě právě, tak zas vy necpěte vaši definici labradora coby vypaseného prasete někomu jinému smajlík

8.10.2013 17:33
pidla

XXX.XXX.106.11

eliska24 napsal(a):

Mno... "klasický" labrador (pokud teda pojmem "klasický" budeme chápat ve smyslu, jak vypadali labradoři v době, kdy byl napsán standard plemene) se mnohem víc podobal trialákovi než současnému show typu... ale to jen na okraj.

Každopádně váš pes tlustý není. Je mohutný, to je rozdíl. I kdyby trpěl hladem, trialáka z něj neuděláte - pořád bude mohutný, se širokou lebkou a hrudníkem. Pisatel předchozího příspěvku poněkud nechápe rozdíl mezi kondicí a konstitucí ;-)

8.10.2013 21:01
talutah

XXX.XXX.107.232

Jejdamane lidi nechcete si jít řešit tlusté a štíhlé Labradory jinam?smajlík

8.10.2013 21:02
talutah

XXX.XXX.107.232

lejemyti napsal(a):
tak já se s dovolením také přidám smajlík

Ještě tu nikdo nezmínil (nebo jsem možná přehlédla) krátkosrstou kolii. Je to pes, který s Vámi bude cvičit jakýkoliv sport, velmi rychle se učí, je inteligentní, ale také klidný a deštivý týden s Vámi klidně proleží na gauči. smajlík Osobně vlastním 2 psi této rasy a nikdy bych neměnila ;-) Splňují všechna Vaše kriteria do puntíku.

Mrkněte na www.smooth-collie.net, to je databáze kraťand, tam naleznete chovatelské stanice v ČR a weby, kde Vám jistě rádi zodpoví jakékoliv otázky o tomto plemenu. Ev. pokud budete chtít, napište mi na mail LeJeMy@email.cz a popíši Vám všechny mé zkušenosti s kraťandami.

Šťastnou ruku při výběru jak plemene, tak i konkrétního jedince ;-)

Děkuji za nabídku napíšu mailsmajlík

9.10.2013 07:25
lejemyti

XXX.XXX.14.166

talutah napsal(a):
Jejdamane lidi nechcete si jít řešit tlusté a štíhlé Labradory jinam?smajlík

smajlík

16.12.2013 20:00
radanova

XXX.XXX.155.31

rapotacka11 napsal(a):

Ne ani ne, tady asi jak který, můj se rád rozeběhne, ale na zavolání se vrací. Bejvaj tak do dvou let dost aktivní, poletuchy, když dospějou jsou jak je páníci chtěj, můj si rád pohoví, kámoščin s ní rád chodí a blbne celej den. Obecně se dobře snesou s jinými psisky. Výjimka potvrzuje pravidlo. Ále jak mám krátkosrstýho tříbarevnýho psa hádejte jaký chlupy u mě doma najdete. Všechny. Dá se to zdolat luxingem a objevila jsem že na prádlo je skvělej pomocník sušička, jen by měla mít parní pohon.

radanova

XXX.XXX.155.31

rapotacka11 napsal(a):

Ne ani ne, tady asi jak který, můj se rád rozeběhne, ale na zavolání se vrací. Bejvaj tak do dvou let dost aktivní, poletuchy, když dospějou jsou jak je páníci chtěj, můj si rád pohoví, kámoščin s ní rád chodí a blbne celej den. Obecně se dobře snesou s jinými psisky. Výjimka potvrzuje pravidlo. Ále jak mám krátkosrstýho tříbarevnýho psa hádejte jaký chlupy u mě doma najdete. Všechny. Dá se to zdolat luxingem a objevila jsem že na prádlo je skvělej pomocník sušička, jen by měla mít parní pohon.

radanova

XXX.XXX.155.31

rapotacka11 napsal(a):

radanova

XXX.XXX.155.31

rapotacka11 napsal(a):

16.12.2013 20:02
radanova

XXX.XXX.155.31

A sakra. Světoborná reakce 4x. Omlouvám se nevím čím to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík