Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.10.2013 19:34
noja

XXX.XXX.112.6

Dobrý den. Moje dosud klidná, přátelská fenka na dnešní procházce bezdůvodně napadla psa. Nejprve, uvázaná na vodítku, zavrčela na procházejícího psa - už to bylo zvláštní. Nic méně jsme došli na psí loučku, kde jsem ji pustil. Během chvilky jsme potkali pejska - odrostlé štěně jack russel teriera - rozběhla se, nereagovala na volání a podle toho co jsem viděl ho "nafala" něšlo o kousání, vytrhávala chlupy a válela ho. Okamžitě jsem ji odchytil a uvázal. Pánovi se omluvil, zeptal se na stav psíka - díkybohu v pořádku. Byl jsem v šoku. Nikdy jsme neměli se psy sebemenší problém. Nerozumím tomu.
Je jí 14 měsíců, křížený pitbull a je vykastrovaná.
Teď se ji neodvážím pustit. Takže vodítko, náhubek. Ale nechci to v ní zase podpořit. Máme pár psích kamarádů. Nevím jestli s něma by mohla přijít do styku, aby se stále socializovala.
¨Je to pubertou? Zůstane už toto chování nebo by se po pubertě mohlo vše vrátit do normálu.
Také bych chtěl začít navštěvovat cvičák. Psa se v žádném případě nechci vzdát, jako to dělá spousta lidí.
Budu rád za každý Váš názor. Děkuji Aleš

9.10.2013 06:12
domcaast

XXX.XXX.177.207

Můžu mít dotaz? Co jste čekal, když jste si pořizoval křížence pitbulla?
Jinak jsem ráda za Vaše rozhodnutí chovat se již zodpovědně. Ale dejte pozor i při kontaktu s jejími dosavadními "kamarády". Může se Vám stát, že se ani nenadějete a bude je držet pod krkem. Většinou stačí miniaturní podnět.

9.10.2013 06:59
plisak

XXX.XXX.236.4

ono se to po pubertě stane nejen pitbulům a jejich křížencům, že začnou mít ramena a zaútočí i na bývalé kamarády, ale na štěňata by běžně socializovaný pes zaútočit neměl a na fenu, nejde -li s jinou fenou taky ne, U fen to neplatí

9.10.2013 07:26
ilisek

XXX.XXX.196.16

A je to tady.... proto jsem fakt alergická na zdejší temata typu, co psal ten pán na vozíku o tom, jak jsou pitbullové úžasní, jak stačí jim dát lásku a oni ji 100x vrátí..... fakt bych brečelasmajlík. Prve by mě zajímalo, proč jste si pořizovali křížence pitbulla a co jste od tohoto "spojení" odčekával? Nemyslím to zle, ale je to podstatné. Máte ho od štěněte? A teprve nyní ve 14 měsících chcete jít na cvičák? Víte pokud váš psík má v sobě aspoň trochu pitbulla, pak nemusí jeho socializace a to ještě po jeho roce věku vůbec nic vyřešit. Máme doma tři takovéto psy, ale my narozdíl od vás věděli jací jsou, co od nich můžeme a nemůžeme očekávat a proč jsme si je pořizovali.....Začněte chodit na cvičák okamžitě, ale chtělo by to někam, kde mají s těmito plemeny zkušenosti, jinak tam naděláte více škody jak užitku. A pak se troufnu ještě zeptat, co máte v plánu s vašim psem dělat, dokážete mu dát hoooodně mooooc práce a zaměstnat mu dostatečně tělo a hlavně hlavu, aby se vám z něho nestala za rok za dva odjištěná zbraň v nezkušené ruce? Odkud jste? Mohla bych poradit na koho se obrátit. Ilona

9.10.2013 20:51
impact

XXX.XXX.195.92

plisak napsal(a):
ono se to po pubertě stane nejen pitbulům a jejich křížencům, že začnou mít ramena a zaútočí i na bývalé kamarády, ale na štěňata by běžně socializovaný pes zaútočit neměl a na fenu, nejde -li s jinou fenou taky ne, U fen to neplatí

Tohle jsou obecné bláboly, které neplatí na pitbully. Bohužel jim laická veřejnost věří a pak nestačí koukat. Stejně jako zadavatel.

9.10.2013 21:27
plisak

XXX.XXX.236.4

impact napsal(a):
Tohle jsou obecné bláboly, které neplatí na pitbully. Bohužel jim laická veřejnost věří a pak nestačí koukat. Stejně jako zadavatel.

neřekla bych bláboly, to je popis chování běžného duševně normálního psa, pokud jsou někteří šlechtěni tak, aby své zdravé instinkty ztratili, pak je chyba ve šlechtiteli, ne ve psu. Pokud podle vašeho názoru jsou pitové taková násilná sebranka, pak asi je třeba se s nimi vyhýbat jiné společnosti, já však tomu nevěřím a i když chápu, že jejich zdravé instinkty jsou téměř vymizelé, košík pevně umístěný na hubě dělá zázraky i s agresorem. A jestli si myslíte, že puberta a raná dospělost u jiných plemen probíhá bezkonfliktně, pak se probuďte, protože tomu tak není a mnohý chovatel běžného v podstatě neagresivního plemene by mohl povídat, jak se pokusil jeho mazlík po pubertě zatočit s bývalým kamarádem. Je třeba to očekávat - když to nepřijde, tím lépe.

10.10.2013 07:34
ilisek

XXX.XXX.196.15

impact napsal(a):

Jojo, máš naprostou pravdu.....Ilona

10.10.2013 09:07
impact

XXX.XXX.195.92

plisak napsal(a):
neřekla bych bláboly, to je popis chování běžného duševně normálního psa, pokud jsou někteří šlechtěni tak, aby své zdravé instinkty ztratili, pak je chyba ve šlechtiteli, ne ve psu. Pokud podle vašeho názoru jsou pitové taková násilná sebranka, pak asi je třeba se s nimi vyhýbat jiné společnosti, já však tomu nevěřím a i když chápu, že jejich zdravé instinkty jsou téměř vymizelé, košík pevně umístěný na hubě dělá zázraky i s agresorem. A jestli si myslíte, že puberta a raná dospělost u jiných plemen probíhá bezkonfliktně, pak se probuďte, protože tomu tak není a mnohý chovatel běžného v podstatě neagresivního plemene by mohl povídat, jak se pokusil jeho mazlík po pubertě zatočit s bývalým kamarádem. Je třeba to očekávat - když to nepřijde, tím lépe.

Nevím, jak ty, ale já diskutuji o 14ti měsíční pitbullce, která napadla štěně jack russella.

Zbytek je nesmyslná omáčka.

10.10.2013 14:15
plisak

XXX.XXX.236.4

jo a na tom se podepsala netolerance fen k cizím štěňatům docela značnou měrou a je to vlastnost u psů obvyklá, jestli je ještě podtržena více agresivním chováním pitbulů, je to možné

10.10.2013 14:44
viva

XXX.XXX.153.1

Zdravím, pouze jen reakce...

Nesouhlasím s tvrzením, že pitbulové mají v sobě agresivní sklony.
Možná je to náročnější plemeno, než jezevčík, ale sklony k agresivitě, atakům, nebo jakýmkoli jiným útokům, které se mohou projevit v kterémkoli věku stáří pejska, není předurčeno jak říkající mnozí lidé bojovým plemenům.
Zaútočit, nebo-li vystartovat jakkoliv na druhého pejska, nebo člověka může každý pes.!!!!!!
A ať se jedná o trpasličího pudlíka, staforda, či pitbula.

Tyto fámy se s námi nesou na generace a utvrzují je pouze ti, kteří chtějí aby tací jejich mazlové byly. Na tyto sklony, nebo překvapivé ataky se musíme připravovat u každého pejska, ne jen u pitbula !!! Pokud se nebudeme bavit o vrozených poruchách, či utrpení traumatu, které vyvolávají, nesnášenlivost vůči ostatním ( pejskům, lidem )
Proč neustále toto tvrzení mě dokáže zvednout ze židle ?
smajlík

10.10.2013 14:59
ilisek

XXX.XXX.196.16

viva napsal(a):

Možná je to náročnější plemeno, než jezevčík, ale sklony k agresivitě, atakům, nebo jakýmkoli jiným útokům, které se mohou projevit v kterémkoli věku stáří pejska, není předurčeno jak říkající mnozí lidé bojovým plemenům.
Zaútočit, nebo-li vystartovat jakkoliv na druhého pejska, nebo člověka může každý pes.!!!!!!

Tyto fámy se s námi nesou na generace a utvrzují je pouze ti, kteří chtějí aby tací jejich mazlové byly. Na tyto sklony, nebo překvapivé ataky se musíme připravovat u každého pejska, ne jen u pitbula !!! Pokud se nebudeme bavit o vrozených poruchách, či utrpení traumatu, které vyvolávají, nesnášenlivost vůči ostatním ( pejskům, lidem )
smajlík

Achjo.....jste vedle jak ta jedle.....smajlík Ilona

10.10.2013 15:10
viva

XXX.XXX.153.1

ilisek napsal(a):

Zkuste mne přesvědčit smajlík

10.10.2013 15:14
pidla

XXX.XXX.184.14

viva napsal(a):

Byla jsem na retrívřím táboře. Šedesát psů obou pohlaví a nejrůznějšího věku, navolno bez náhubků. Opravdu si umíte představit tábor pitbulů v podobném duchu?
Rozdíly v agresivitě mezi plemeny jsou prostě fakt. Některá plemena byla cíleně šlechtěná pro zabíjení psů, jiná pro zabíjení potkanů a jiná (jako ti retrívři) jsou cíleně šlechtěná k tomu, že jich můžete deset strčit pohromadě do jednoho kufru auta, když jedete třeba na hon. Ano, i třeba mezi těmi retrívry jsou jedinci, kteří se rvou. Ale za prvé je to spíš výjimka a za druhé retrívr i když se porve, tak to málokdy vede k vážným zraněním.

10.10.2013 15:16
ilisek

XXX.XXX.196.16

viva napsal(a):

Nemám ani důvod ani potřebu vás o něčem přesvědčovat. Pletete si dojmy s pojmy....o agresi tu nikdo nepsal. Ilona

10.10.2013 15:29
viva

XXX.XXX.153.1

ilisek napsal(a):
Nemám ani důvod ani potřebu vás o něčem přesvědčovat. Pletete si dojmy s pojmy....o agresi tu nikdo nepsal. Ilona

To ani nemusíte, já jen, že ve Vašem příspěvku zmiňujete jak víte co od pitbulů očekávat.
Tak by mě tedy opravdu zajímaly Vaše argumenty.smajlík
Hezký den

10.10.2013 15:37
viva

XXX.XXX.153.1

pidla napsal(a):
Byla jsem na retrívřím táboře. Šedesát psů obou pohlaví a nejrůznějšího věku, navolno bez náhubků. Opravdu si umíte představit tábor pitbulů v podobném duchu?
Rozdíly v agresivitě mezi plemeny jsou prostě fakt. Některá plemena byla cíleně šlechtěná pro zabíjení psů, jiná pro zabíjení potkanů a jiná (jako ti retrívři) jsou cíleně šlechtěná k tomu, že jich můžete deset strčit pohromadě do jednoho kufru auta, když jedete třeba na hon. Ano, i třeba mezi těmi retrívry jsou jedinci, kteří se rvou. Ale za prvé je to spíš výjimka a za druhé retrívr i když se porve, tak to málokdy vede k vážným zraněním.

Proto jsem zmiňovala, že se ze psů stávají tací tak jak je vychovávají majitele, či množitelé !!!
Nemyslíte si, že pitbul, či jakýkoliv jiný pes, vychovávaný od štěněte normálním lidským způsobem by nemohl být ve větší skupince jiných psů ?
A ještě se zeptám zda posuzujete z knih, nebo ze zkušenostech ??

10.10.2013 15:42
pidla

XXX.XXX.184.14

viva napsal(a):
Proto jsem zmiňovala, že se ze psů stávají tací tak jak je vychovávají majitele, či množitelé !!!
Nemyslíte si, že pitbul, či jakýkoliv jiný pes, vychovávaný od štěněte normálním lidským způsobem by nemohl být ve větší skupince jiných psů ?

Znám pitbulů dost, osobně. A ne, nemyslím si, že pitbul může být ve větší skupince psů stejného pohlaví. A to bez ohledu na sebelepší výchovu a socializaci. Jsou jistě i výjimky, ale prostě typický pitbul chce jiného jedince stejného pohlaví zabít nebo zmrzačit. To není špatnou výchovou, to je prostě v nich, stejně jako retrívr miluje vodu a chrt miluje běh dopředu, dopředu, dopředu.

10.10.2013 15:44
ilisek

XXX.XXX.196.16

viva napsal(a):

Posuzuji to naprosto ze zkušeností, ne z knih! 15 let chovná stanice labradorů, nyní asi 8 let majitelé pitbullů a stafordů. Psům se věnuji více jak 25 let a věřte mně, že když vemete 10 pitbullů, budete je vychovávat dle vás normálním lidským způsobem, tak fakt 8 z nich zcela určitě nebude moci být v skupince jiných psů. Nechci a ani nebudu vám vysvětlovat proč! Kdo vlastní pitbulla, ví o čem mluvím a pokud opravdu vlastní pitbulla, tak ví proč si ho pořídil a takovýhle blbiny tady prostě neřeší. Kdo si pořídí jejich křížovku, tak pak bohužel ady zakládá tato témata jako zadavatel. A ještě bohužel dostává tak debilní odpovědi jako že jak si ho vychová, takovýho ho má a že zcela jistě socializací z něj udělá ňuňánka. Amen. Ilona

10.10.2013 15:59
mata

XXX.XXX.80.144

ilisek napsal(a):
Posuzuji to naprosto ze zkušeností, ne z knih! 15 let chovná stanice labradorů, nyní asi 8 let majitelé pitbullů a stafordů. Psům se věnuji více jak 25 let a věřte mně, že když vemete 10 pitbullů, budete je vychovávat dle vás normálním lidským způsobem, tak fakt 8 z nich zcela určitě nebude moci být v skupince jiných psů. Nechci a ani nebudu vám vysvětlovat proč! Kdo vlastní pitbulla, ví o čem mluvím a pokud opravdu vlastní pitbulla, tak ví proč si ho pořídil a takovýhle blbiny tady prostě neřeší. Kdo si pořídí jejich křížovku, tak pak bohužel ady zakládá tato témata jako zadavatel. A ještě bohužel dostává tak debilní odpovědi jako že jak si ho vychová, takovýho ho má a že zcela jistě socializací z něj udělá ňuňánka. Amen. Ilona

smajlík Jojky děvče, cos to za "kynologa", když neumíš z pitů udělat labíse??? smajlík Jak vidíš, jiní to dokáží.... aspoň písemně.... kaj se kaj a honem se převychovat smajlík Abys nebyla out, chápeš! smajlík

10.10.2013 16:03
viva

XXX.XXX.153.1

ilisek napsal(a):

Vlastním 6 let pitbula, dva bulíky a dva stafordy.
Ani jeden nemá sebemenší problém. jak je vidět né vždy je vše co se říká pravda smajlík

10.10.2013 16:17
pidla

XXX.XXX.184.14

viva napsal(a):
Vlastním 6 let pitbula, dva bulíky a dva stafordy.
Ani jeden nemá sebemenší problém. jak je vidět né vždy je vše co se říká pravda smajlík

Bulík a staford není totéž, co pitbul, víte?
Takže máte jednoho pitbula, co se snese se psy. A dál? Až jich budete mít osm stejného pohlaví, přijďte mi je ukázat.

10.10.2013 16:31
noja

XXX.XXX.112.6

Ano, ano. Hádejte se jak caparti na hřišti a přesvědčujte ostatní o své pravdě, to pak člověka baví číst... No na vycházkách potkáváme psiska a další projev agrese nebyl. Buď měla prostě "blbej den" nebo nesnese štěňata či menší plemeno. To ukáže čas.

10.10.2013 16:40
noja

XXX.XXX.112.6

ilisek napsal(a):
A je to tady.... proto jsem fakt alergická na zdejší temata typu, co psal ten pán na vozíku o tom, jak jsou pitbullové úžasní, jak stačí jim dát lásku a oni ji 100x vrátí..... fakt bych brečelasmajlík. Prve by mě zajímalo, proč jste si pořizovali křížence pitbulla a co jste od tohoto "spojení" odčekával? Nemyslím to zle, ale je to podstatné. Máte ho od štěněte? A teprve nyní ve 14 měsících chcete jít na cvičák? Víte pokud váš psík má v sobě aspoň trochu pitbulla, pak nemusí jeho socializace a to ještě po jeho roce věku vůbec nic vyřešit. Máme doma tři takovéto psy, ale my narozdíl od vás věděli jací jsou, co od nich můžeme a nemůžeme očekávat a proč jsme si je pořizovali.....Začněte chodit na cvičák okamžitě, ale chtělo by to někam, kde mají s těmito plemeny zkušenosti, jinak tam naděláte více škody jak užitku. A pak se troufnu ještě zeptat, co máte v plánu s vašim psem dělat, dokážete mu dát hoooodně mooooc práce a zaměstnat mu dostatečně tělo a hlavně hlavu, aby se vám z něho nestala za rok za dva odjištěná zbraň v nezkušené ruce? Odkud jste? Mohla bych poradit na koho se obrátit. Ilona

Pitbull je úžasný a lásku vrací. Bohužel se pes nekupoval z chovné stanice, což nyl podstatný problém a tuto chybu už nikdy nebudu opakovat :( ale stalo se. To, že je to kříženec mi paní chovatelka oznámila asi 3 měsíce po koupi, když jsem se začal vyptávat. A to už štěně vrátit nešlo - člověk si ho zamiloval. Uznávám, toto byla bohužel moje blbost, ale stalo se. ano, teprve nyní chci jít na cvičák, protože doposud jsem měl vlastního výcvikáře. se psy se socializoval od mala, takže v tom taky není problém - na psy je zvyklá. a z čeho usuzujete že nevím jaký je pitbull? Jinak jsem z olomouckého kraje. A pána na na radu, už mám snad zajištěného.

veronikabulls

10.10.2013 17:13
veronikabulls

XXX.XXX.153.1

noja napsal(a):
Pitbull je úžasný a lásku vrací. Bohužel se pes nekupoval z chovné stanice, což nyl podstatný problém a tuto chybu už nikdy nebudu opakovat :( ale stalo se. To, že je to kříženec mi paní chovatelka oznámila asi 3 měsíce po koupi, když jsem se začal vyptávat. A to už štěně vrátit nešlo - člověk si ho zamiloval. Uznávám, toto byla bohužel moje blbost, ale stalo se. ano, teprve nyní chci jít na cvičák, protože doposud jsem měl vlastního výcvikáře. se psy se socializoval od mala, takže v tom taky není problém - na psy je zvyklá. a z čeho usuzujete že nevím jaký je pitbull? Jinak jsem z olomouckého kraje. A pána na na radu, už mám snad zajištěného.

smajlík

10.10.2013 17:57
marthos

XXX.XXX.150.250

A já si naivně myslel, že většina lidí v tom má jasno ........ Souhlasím s tím co napsala Ilona.
Když to dovedu do extrému, pokud tu zůstane pitbullteriér jako jediné plemeno a bude moci žít volně v přírodě, je naprosto jisté, že se navzájem vyvraždí.
Měl jsem prvního psa s PP a ten, i když jsem v jeho výchově nasekal hromadu chyb, byl úplně v pohodě a neměl potřebu po psech vyjíždět, až když došlo do tuhého, probudila se v něm povaha a šel po hlavě do toho a bavilo ho to. Měl takovou klidnou povahu, dokonce i namotivovat ho do něčeho byl problém.
U psa kterého mám teď je všechno jinak, to je typickej pit i povahou a i když se ho snažím vychovávat stejně jako předchozího (samozřejmě bez těch chyb), je to úplně jiné zvíře.

Zadavateli doporučuju náhubek a víc si psa hlídat, číst řeč jeho těla. Můj vyfasoval náhubek v 5 a půl měsíci a nevidím na tom nic špatného. Jestli někdo pouští tahle (dle mě, by měl mít koš každej pes na volno) zvířata jen tak na volno bez náhubku, je nezodpovědné hovado, které riskuje zranění svého miláčka a případně i něco víc.
Zrovna včera na procházce lesem jsem v nepřehledné zatáčce narazil na dobrmana bez náhubku uprostřed cesty, majitel nikde. Naštěstí měl dost rozumu, že se po chvíli otočil a zmizel. Na majitele jsem narazil až po dvou stech metrech ....... smajlík smajlík

10.10.2013 19:11
plisak

XXX.XXX.236.4

ilisek napsal(a):

a jaký je tedy rozdíl mezi pity s PP a bez PP? když ani jeden se nemůže běžně setkávat se psy? nějak jsem z toho zmatená

10.10.2013 19:37
marthos

XXX.XXX.150.250

plisak napsal(a):
a jaký je tedy rozdíl mezi pity s PP a bez PP? když ani jeden se nemůže běžně setkávat se psy? nějak jsem z toho zmatená

U psů s PP máte jistotu, že nepůjde do lidí. Na psech s agrasivitou vůči lidem se nechovalo a nechová. I když výjimka potvrzuje pravidlo. U psa bez PP (registrace) tuhle jistotu nemáte nikdy.

10.10.2013 19:38
marthos

XXX.XXX.150.250

..... s agresivitou ...

10.10.2013 22:58
impact

XXX.XXX.195.92

noja napsal(a):

To, že je to kříženec mi paní chovatelka oznámila asi 3 měsíce po koupi, když jsem se začal vyptávat.
Aha. A do té doby jsi byla přesvědčena, že sis koupila Amerického pitbull teriéra, viď? Koupila sis ho s registrací, tže jsi přesně věděla, že je to pitbull?

10.10.2013 23:00
impact

XXX.XXX.195.92

plisak napsal(a):

Ty jsi zmatená od začátku. A jaký je rozdíl? Hmm, asi v tom, že pitbullové "bezPP" jsou normální vořeši a pitbullové "sPP" jsou Američtí pit bull teriéři. To je objev, viď?

10.10.2013 23:01
impact

XXX.XXX.195.92

ilisek napsal(a):

smajlík Že se rozčiluješ. smajlík

Amatéry prostě nepřesvědčíš..

10.10.2013 23:03
impact

XXX.XXX.195.92

noja napsal(a):
Ano, ano. Hádejte se jak caparti na hřišti a přesvědčujte ostatní o své pravdě, to pak člověka baví číst... No na vycházkách potkáváme psiska a další projev agrese nebyl. Buď měla prostě "blbej den" nebo nesnese štěňata či menší plemeno. To ukáže čas.

Pravda je ta, že tvůj "pitbull" zvalchoval štěně. Proč asi?smajlík

11.10.2013 05:39
plisak

XXX.XXX.236.4

impact napsal(a):
Ty jsi zmatená od začátku. A jaký je rozdíl? Hmm, asi v tom, že pitbullové "bezPP" jsou normální vořeši a pitbullové "sPP" jsou Američtí pit bull teriéři. To je objev, viď?

taky vám řeknu objev, tedy dva: pitbulové u nás, v zemi FCI, jsou vořeši všichni, tolik za prvé a za druhé mne zajímalo, zda a jaké jsou podle vás rozdíly v chování obou variant vořechů zvaných pit., protože toto je vlákno o chování a zdá se, že jejich chování je totožné tedy zpravidla agresivní . to zní ne ode mne ale od jejich milovníků

11.10.2013 05:41
plisak

XXX.XXX.236.4

impact napsal(a):

asi nějaký problém v komunikaci, tak zase - protože fena dospěla a netoleruje cizí štěňata, protože není dostatečně socializovaná a protože není dostatečně zvládnutá a protože bylo nevhodně voleno plemeno (myslím tím nutnost pohybovat se mezi lidmi i psy mu nesedí)

11.10.2013 05:43
plisak

XXX.XXX.236.4

marthos napsal(a):
U psů s PP máte jistotu, že nepůjde do lidí. Na psech s agrasivitou vůči lidem se nechovalo a nechová. I když výjimka potvrzuje pravidlo. U psa bez PP (registrace) tuhle jistotu nemáte nikdy.

ale ke psům mají shodný vztah?

11.10.2013 07:21
ilisek

XXX.XXX.196.15

impact napsal(a):
smajlík Že se rozčiluješ. smajlík

Amatéry prostě nepřesvědčíš..

To máš bohužel pavdusmajlík Ilona

11.10.2013 07:22
ilisek

XXX.XXX.196.15

mata napsal(a):
smajlík Jojky děvče, cos to za "kynologa", když neumíš z pitů udělat labíse??? smajlík Jak vidíš, jiní to dokáží.... aspoň písemně.... kaj se kaj a honem se převychovat smajlík Abys nebyla out, chápeš! smajlík

Máš pravdu Mati, hned jak dneska dorazím dom, tak to těm našim "bullím parchantům" vysvětlím, jak se mají chovatsmajlík, to by bylo, aby to konečně nepochopilismajlík, Ilona.

11.10.2013 11:59
plisak

XXX.XXX.236.4

ilisek napsal(a):
Máš pravdu Mati, hned jak dneska dorazím dom, tak to těm našim "bullím parchantům" vysvětlím, jak se mají chovatsmajlík, to by bylo, aby to konečně nepochopilismajlík, Ilona.

možná to v budoucnu lépe cíleným chovem přesně pochopísmajlík

11.10.2013 12:12
ilisek

XXX.XXX.196.16

plisak napsal(a):
možná to v budoucnu lépe cíleným chovem přesně pochopísmajlík

smajlík, osobně se přiznám, že právě kvůli snášenlivosti k ostatním psům bych už pitbulla nechtěla a proto máme a do budoucna zřejmě budeme mít už "jen" stafíky, Ilona.

11.10.2013 13:36
mata

XXX.XXX.80.144

ilisek napsal(a):

smajlík výborně! A nezapomeň: Hlavně "kynologicky"!!! smajlík Žádný PM a AM atd., jo? smajlík

11.10.2013 13:41
noja

XXX.XXX.112.6

impact napsal(a):
To, že je to kříženec mi paní chovatelka oznámila asi 3 měsíce po koupi, když jsem se začal vyptávat.
Aha. A do té doby jsi byla přesvědčena, že sis koupila Amerického pitbull teriéra, viď? Koupila sis ho s registrací, tže jsi přesně věděla, že je to pitbull?

Nejsem si vědom že jsme si potykali. Potom nechápu z jakého důvodu mě oslovujete v ženském rodě. A abych se dostal k věci. Jak jsme již psal, byla hloupost nejít do chovatelské stanice. A bohužel jsem věřil paní "chovatelce".

11.10.2013 13:43
noja

XXX.XXX.112.6

impact napsal(a):

Ne můj kříženec zvalchoval štěně. Proč? No já se ptal, ale zatím mi to neřekla.

11.10.2013 13:46
noja

XXX.XXX.112.6

plisak napsal(a):
asi nějaký problém v komunikaci, tak zase - protože fena dospěla a netoleruje cizí štěňata, protože není dostatečně socializovaná a protože není dostatečně zvládnutá a protože bylo nevhodně voleno plemeno (myslím tím nutnost pohybovat se mezi lidmi i psy mu nesedí)

Souhlasím s tím že fena dospěla a netoleruje štěňata. To že je nedostatečně socializovaná, je hloupost. Denně chodí na pár hodin ven se psy, za psy. Není zvládnutá? Toto objektivně neposoudím. A poslední výtce nerozumím

11.10.2013 14:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

noja napsal(a):
Souhlasím s tím že fena dospěla a netoleruje štěňata. To že je nedostatečně socializovaná, je hloupost. Denně chodí na pár hodin ven se psy, za psy. Není zvládnutá? Toto objektivně neposoudím. A poslední výtce nerozumím

Co chcete objektivně posuzovat ... ? Prostě máte křížence pitbulla kterej dospěl, a ti se jak známo s jinými psy nesnesou, a to zvalchovaný štěně byl jen začátek - věřte, že jestli se nezačnete chovat zodpovědně s ohledem na to, co jste si pořídil za "plemeno", tak to u toho russela určitě neskončí, a třeba se dostanete i do novin nebo do televizesmajlík

11.10.2013 15:20
betula

XXX.XXX.41.2

noja napsal(a):

A co Vás na tom vlastně překvapuje? Vždyť jste psal, že jste chtěl "čistého" pita, ne? Divíte se tedy teď jeho chuti prát se? Nerozumím...

11.10.2013 15:22
betula

XXX.XXX.41.2

noja napsal(a):

Mimochodem, teď je na Vás, abyste si svého křížence pita zabezpečil tak, aby nemohl ublížit jiným psům. Chcete snad poradit způsob, jak toho nejlépe docílit...?

11.10.2013 22:03
noja

XXX.XXX.112.6

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Co chcete objektivně posuzovat ... ? Prostě máte křížence pitbulla kterej dospěl, a ti se jak známo s jinými psy nesnesou, a to zvalchovaný štěně byl jen začátek - věřte, že jestli se nezačnete chovat zodpovědně s ohledem na to, co jste si pořídil za "plemeno", tak to u toho russela určitě neskončí, a třeba se dostanete i do novin nebo do televizesmajlík

V čem přesně se chovám nezodpovědně?

11.10.2013 22:05
noja

XXX.XXX.112.6

betula napsal(a):
Mimochodem, teď je na Vás, abyste si svého křížence pita zabezpečil tak, aby nemohl ublížit jiným psům. Chcete snad poradit způsob, jak toho nejlépe docílit...?

Stále chodí mezi psy a žádný problém. Dnes jsme potkali jedno známé štěně amstafa a spokojenost na obou stranách

11.10.2013 23:46
marthos

XXX.XXX.150.250

plisak napsal(a):
ale ke psům mají shodný vztah?

Vztah ??? smajlík
Lze předpokládat, že když má jednoho rodiče pita, tato vlastnost se přenese i na štěně.
A nebavme se o agresivitě i když u kříženců je velká pravděpodobnost, že budou psychicky labilní. O Kličkovi taky neřeknete, že je agresivní bezmozek jen proto, že se mlátí v ringu hlava nehlava. To je vrcholový sportovec. smajlík Jen těm psům zkrátka nevysvětlíte, že ti okolo nejsou soupeři.

V podstatě se tady řeší kraviny. Zadavatel si pořídil štěně křížence s pitbullem a diví se, že napadá ostatní psy a je nesnášenlivá. Pokud chtěl chodit se psem do parku, aby si mohl hrát s ostatními psy, měl sáhnout někam jinam .....

Jak tu psal někdo přede mnou, je to adept na televizi, jestli s tím něco neudělá a nezačne se chovat zodpovědně.

Oba dva mé psy, napadli jako štěňata dospělí psi. Jednou RTW a podruhé NO, když jednomu bylo půl roku a druhému pouhé čtyři měsíce !!!! Je tohle normální chování u psů služebních plemen ?

12.10.2013 02:35
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Mýho psa na 4 měs. taky "rafnul" do nohy - vořech .
Nemyslím , že je to normální , ale jak vidno , zas taková vzácnost to taky není .

12.10.2013 07:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

noja napsal(a):
Stále chodí mezi psy a žádný problém. Dnes jsme potkali jedno známé štěně amstafa a spokojenost na obou stranách

taky jsem měla v kurzu poslušnosti jednoho dospívajícího asipitbula - majitelka říkala, jak je hodňoučká, hraje si s pejskama a odmítala jí dát do skupiny košík, tak jsem ji vyhodila. Paní se nakýblovala do jiné cvičební skupiny, kde byli benevolentnější, a odnesl to malý knírač s rozdrcenou nohou! Je jenom otázka času, kdy na vaši fenu jinej pes při hře zavrčí (třeba kvůli klacku, pamlsku, čemukoliv) nebo udělá něco co se jí zrovna nebude líbit, a fena ho orve.

12.10.2013 08:53
plisak

XXX.XXX.236.4

marthos napsal(a):
Vztah ??? smajlík
Lze předpokládat, že když má jednoho rodiče pita, tato vlastnost se přenese i na štěně.
A nebavme se o agresivitě i když u kříženců je velká pravděpodobnost, že budou psychicky labilní. O Kličkovi taky neřeknete, že je agresivní bezmozek jen proto, že se mlátí v ringu hlava nehlava. To je vrcholový sportovec. smajlík Jen těm psům zkrátka nevysvětlíte, že ti okolo nejsou soupeři.

V podstatě se tady řeší kraviny. Zadavatel si pořídil štěně křížence s pitbullem a diví se, že napadá ostatní psy a je nesnášenlivá. Pokud chtěl chodit se psem do parku, aby si mohl hrát s ostatními psy, měl sáhnout někam jinam .....

Jak tu psal někdo přede mnou, je to adept na televizi, jestli s tím něco neudělá a nezačne se chovat zodpovědně.

Oba dva mé psy, napadli jako štěňata dospělí psi. Jednou RTW a podruhé NO, když jednomu bylo půl roku a druhému pouhé čtyři měsíce !!!! Je tohle normální chování u psů služebních plemen ?

u fen anosmajlík

12.10.2013 10:05
samain

XXX.XXX.140.8

plisak napsal(a):
u fen anosmajlík

Zvláštní. Za téměř 40 let jsem měla jedinou fenu, která napadala štěňata. A že mám po celou dobu psy i feny.

12.10.2013 10:14
samain

XXX.XXX.140.8

viva napsal(a):

smajlík

Pardon, ale tohle mi vysvětlete. V čem je tedy pitbull náročnější než jezevčík? Zrovna o něm je známo, že je to dost paličák. A že běžně nenapadá ostatní psy? Jestli ono to není tím, že byl šlechtěn na lov lišek a jezevců a nikoli pro boj s kolegy. Totéž chrti - mám smečku barzojů, kteří tu přežívají v klidu a míru, maximálně se poškorpí ale nic dramatického. Stejně tak se slušně chovají k cizím psů,. které míjíme na cestách. Ale jak uvidí na poli srnčí, nešbo zajíce, tak jsou v rauši. Oni totiž byli šlechtění ke štvaní zvěře.
A teď mi osvěžte paměť - k čemu že to byl šlechtěn pitbull? Nebylo to náhodou k zápasu se svými kolegy? Tudíž, nevybírali se k chovu ti "nejlepší", tedy vítězové oněch zápasů?-Tvrzení že pes je takový, jak si ho člověk vychová je poněkud zcestné. Minimálně 50% povahy vám dělají geny a s tím nehnete. A pokud je pes dlouhodobě šlechtěn pro nějakou vlastnost, tak většinu zástupců plemene té vlastnosti nezbavíte jakoukoli výchovou.

12.10.2013 10:31
plisak

XXX.XXX.236.4

fena cizí štěňata napadnout může a taky napadá, je to její přirozenost, pes to nedělá. takže ano,buď se vaše feny se štěňaty nepotkávaly, nebo neměly příležitost nebo byly povahově výjimečné nebo a to je taky možné se jednalo feny typicky smečkových psů, třeba bígl

13.10.2013 00:08
marthos

XXX.XXX.150.250

plisak napsal(a):
u fen anosmajlík

V mém případě byli ti dospělí psi a ne feny, vaše teorie má značné trhliny. Nechci se tady hádat, to jsem neměl od prvopočátku v úmyslu.

Já zkrátka nechápu zadavatele. To je, jako bych si koupil sporťák a pak ho chtěl přestavět na dodávku. Protože jsem na začátku nevěděl, že v tom sporťáku nemůžu stěhovat nábytek. smajlík

13.10.2013 07:13
plisak

XXX.XXX.236.4

marthos napsal(a):
V mém případě byli ti dospělí psi a ne feny, vaše teorie má značné trhliny. Nechci se tady hádat, to jsem neměl od prvopočátku v úmyslu.

Já zkrátka nechápu zadavatele. To je, jako bych si koupil sporťák a pak ho chtěl přestavět na dodávku. Protože jsem na začátku nevěděl, že v tom sporťáku nemůžu stěhovat nábytek. smajlík

trhliny? pokud u fen je to chování obvyklé, u psů neobvyklé jaké trhliny do nejen mé teorie o chování fen k cizím štěňatům nadělala vaše zkušenost, že vás štěňata pokousali psi? nechápu. Duševně způsobilý pes, tedy samec štěně prostě nenapadne jako nenapadne fenu. Pokud sám jde s fenou, pak jedná podle jejích instrukcí a tohle všechno způsobit může- Pak taky se může jednat o psa , který nesnáší štěňata jako jsou lidí, kteří nesnášejí děti, ale zkrátka dobře pes, který sám pokouše fenu nebo jiného psa to takříkajíc nemá v hlavě v pořádku, pokud fenu, nebo štěně pokouše jiná fena, má to v hlavě zcela v cajku. Jen poukazuji na ten rozdíl v přístupu psů a fen k ostatním, nic víc.

13.10.2013 08:21
samain

XXX.XXX.163.165

plisak napsal(a):
fena cizí štěňata napadnout může a taky napadá, je to její přirozenost, pes to nedělá. takže ano,buď se vaše feny se štěňaty nepotkávaly, nebo neměly příležitost nebo byly povahově výjimečné nebo a to je taky možné se jednalo feny typicky smečkových psů, třeba bígl

No dík za vysvětlení smajlík. Jak píšu o příspěvek níže, mám smečku barzojů.
A tu poznámku jsem napsala proto, že z vašeho příspěvku to vypadá, že všechny feny všech plemen etc. etc...
Takže - příště specifikujte.

13.10.2013 19:46
plisak

XXX.XXX.236.4

asi to bude třeba, jinak pes není plastový výlisek a proto jsem myslela, že je jasné, že jsou mezi nimi rozdíly.

14.10.2013 07:35
ilisek

XXX.XXX.196.16

samain napsal(a):
Pardon, ale tohle mi vysvětlete. V čem je tedy pitbull náročnější než jezevčík? Zrovna o něm je známo, že je to dost paličák. A že běžně nenapadá ostatní psy? Jestli ono to není tím, že byl šlechtěn na lov lišek a jezevců a nikoli pro boj s kolegy. Totéž chrti - mám smečku barzojů, kteří tu přežívají v klidu a míru, maximálně se poškorpí ale nic dramatického. Stejně tak se slušně chovají k cizím psů,. které míjíme na cestách. Ale jak uvidí na poli srnčí, nešbo zajíce, tak jsou v rauši. Oni totiž byli šlechtění ke štvaní zvěře.
A teď mi osvěžte paměť - k čemu že to byl šlechtěn pitbull? Nebylo to náhodou k zápasu se svými kolegy? Tudíž, nevybírali se k chovu ti "nejlepší", tedy vítězové oněch zápasů?-Tvrzení že pes je takový, jak si ho člověk vychová je poněkud zcestné. Minimálně 50% povahy vám dělají geny a s tím nehnete. A pokud je pes dlouhodobě šlechtěn pro nějakou vlastnost, tak většinu zástupců plemene té vlastnosti nezbavíte jakoukoli výchovou.

smajlík konečně jeden pravdivý a smysluplný příspěvek, naprosto výstižný. Jen je škoda, že spousta lidí si nejdříve pořídí nějaké plemeno a teprve až když se projeví jeho po staletí šlechtěná povaha (bull, pastevec, lovecká plemena apod.), tak se zde na diskuzi dozví proč tomu tak je. Než jsme si u nás doma pořídili jakékoli plemeno, vždy jsem měsíce scháněli informace, chodili mezi majitele a pak se rozhodli..... To je tak těžké v dnešní době internetu se nejprve popídit co je zač to co si chci koupit, nebo jsou lidi fakt tak blbý, že vyhodí pár tisícovek za něco, o čem nemají ani "ánunk" a teprve potom schánějí informace jak toho svého psa zvládnout?? Ilona

14.10.2013 08:58
vava69

XXX.XXX.136.28

To je tak těžké v dnešní době internetu se nejprve popídit co je zač to co si chci koupit, nebo jsou lidi fakt tak blbý, že vyhodí pár tisícovek za něco, o čem nemají ani "ánunk" a teprve potom schánějí informace jak toho svého psa zvládnout?? Ilona

Ano, paní Ilono, bohužel jsou tak blbí. Já nemám se psy typu bull žádný problém. Několik jich znám a jsou naprosto v pohodě, ale dnes si můj syn přivezl domů pittbula bez PP a marná byla několikaletá snaha o vysvětlování co a jak s tímhle psem. My máme doma dva psy, on s přítelkyní taky psa a teď štěně. Pejsek je nádherný, což o to, ale bohužel podle mě z něj vyroste zrovna takový adept na zprávy na Nově. A zároveň tím ukončil styky a společné dovolené a víkendy, protože takového psa ke svým psům prostě nepustím. Samozřejmě teď ano, na socializaci atd., ale dospělého bohužel nebudou naši psi tolerovat a on nebude vycházet s nimi. Ráda bych se mýlila, ale zřejmě jsem vychovala dalšího blbce do stáda majitelů bull plemen bez PP.

14.10.2013 09:31
ilisek

XXX.XXX.196.16

vava69 napsal(a):
To je tak těžké v dnešní době internetu se nejprve popídit co je zač to co si chci koupit, nebo jsou lidi fakt tak blbý, že vyhodí pár tisícovek za něco, o čem nemají ani "ánunk" a teprve potom schánějí informace jak toho svého psa zvládnout?? Ilona

Ano, paní Ilono, bohužel jsou tak blbí. Já nemám se psy typu bull žádný problém. Několik jich znám a jsou naprosto v pohodě, ale dnes si můj syn přivezl domů pittbula bez PP a marná byla několikaletá snaha o vysvětlování co a jak s tímhle psem. My máme doma dva psy, on s přítelkyní taky psa a teď štěně. Pejsek je nádherný, což o to, ale bohužel podle mě z něj vyroste zrovna takový adept na zprávy na Nově. A zároveň tím ukončil styky a společné dovolené a víkendy, protože takového psa ke svým psům prostě nepustím. Samozřejmě teď ano, na socializaci atd., ale dospělého bohužel nebudou naši psi tolerovat a on nebude vycházet s nimi. Ráda bych se mýlila, ale zřejmě jsem vychovala dalšího blbce do stáda majitelů bull plemen bez PP.

No to je hold život....smajlík. Taky denně bojuju s dcerama, hlavně s tou jednou, že už máme doma plný stav a prostě dalšího bulla doma nechci a ani nemůžu v rámci bezpečnosti těch co tam už máme....doufám, že budu se svým zákazem a přesvědčováním úspěšná.....smajlík Ilona

14.10.2013 09:41
vava69

XXX.XXX.136.28

smajlík On teď bydlí s přítelkyní, takže pes není u nás doma, ale na rovinu jsem mu řekla, že pokud se rozejdou, k nám domů se se psem stěhovat nebude smajlík Máme psího důchodce a dvouletého corgiho, kterému plánuju po odchodu jezevčíka dalšího corgi parťáka a nehodlám je nechat sežrat pitbullem. Uvidíme, co život přinese. Chlapec si teď zavařil na všechny strany, bohužel.

14.10.2013 10:57
impact

XXX.XXX.195.92

vava69 napsal(a):

Neděste se dopředu.. Mám xAPBT (matka APBTxBO, otec APBT) a je to to nejúžasnější stvoření, co jsem kdy měla.. smajlík Začali jsme spolu žít před cca devíti lety, postupem času jsem si vybudovala psí hotel a soukromý útulek a pes nejen, že doma s naprostým klidem snese všechno, co mu dotáhnu. Dokonce ho můžu "používat" na pře/výchovu psů, kteří jsou agresívní k ostatním psům a svým velice osobitným stylem od přesvědčuje lidi, že pitbullové jsou fakt vemena.

Je to sázka do loterie a nikdy člověk neví dopředu, co z toho bude, ale občas se prostě podaří, no.. smajlík

Jo a koupila jsem si ho stylem jeeee, pitbull a za tisícovku, toho chci. smajlíksmajlíksmajlík

14.10.2013 11:07
vava69

XXX.XXX.136.28

Tak jste měli štěstí smajlík Uvidíme. Jen mám obavu o tu výchovu. Sám syn je ještě takové jelito, takže vychovávat dítě nebo psa si u něj neumím představit. Já bych se toho nebála, ale vím, co s takovým psem můžu a nemůžu a co asi tak můžu očekávat. U těch mládežníků se obávám, že prostě "jé pitbull, toho chci" smajlík a že ho chtěl už několik let - ale nastudováno nemá a praxi taky ne, a ještě bez PP - bůhví, co to bude. Ale teď je slaďoučkej smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2013 11:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

tak nevím ,nějaký roky už psy mám ,a nevidím zas nic až tak podivného na tom že fena napadla cizí štěně , ona ho podle toho co píše zadavatel jen zvalchovala ,ani ho nepokousala ani ho nezabila, prostě už je dospělá a dala najevo že se jí něco nelíbilo. prostě pes je pes a nikdo mu nevidí do hlavy a nikdo nemůže stoprocentně říct jak se kdy zachová o tom mě moji psi prostě za těch 40 let přesvědčili ,proto když se mě někdo zeptá jestli se nebudou prát případně nepokoušou odpovídám po pravdě nevím .prostě s některými psi se snesou s jinými se nesnesou , někteří lidé je mohou hladit jiní prostě ne.prostě mám psa a musím předvídat, hlídat ho a být opatrná ,totéž doporučuji i zadavateli .

14.10.2013 14:24
betula

XXX.XXX.41.2

impact napsal(a):
Neděste se dopředu.. Mám xAPBT (matka APBTxBO, otec APBT) a je to to nejúžasnější stvoření, co jsem kdy měla.. smajlík Začali jsme spolu žít před cca devíti lety, postupem času jsem si vybudovala psí hotel a soukromý útulek a pes nejen, že doma s naprostým klidem snese všechno, co mu dotáhnu. Dokonce ho můžu "používat" na pře/výchovu psů, kteří jsou agresívní k ostatním psům a svým velice osobitným stylem od přesvědčuje lidi, že pitbullové jsou fakt vemena.

Je to sázka do loterie a nikdy člověk neví dopředu, co z toho bude, ale občas se prostě podaří, no.. smajlík

Jo a koupila jsem si ho stylem jeeee, pitbull a za tisícovku, toho chci. smajlíksmajlíksmajlík

Impact, asi bych souhlasila s tím, že není potřeba se DĚSIT dopředu, i když si budu pořizovat pita (křížence pita), protože tam musím počítat s jistými specifiky plemene, že. Ale určitě bys obecně doporučovala takto si vybírat pita (řížence pita)? smajlík Doufám, že ne už s ohledem na tvoje vysoké všeobecné znalosti, co se týče výchovy a převýchovy psů...

14.10.2013 22:45
impact

XXX.XXX.195.92

betula napsal(a):
Impact, asi bych souhlasila s tím, že není potřeba se DĚSIT dopředu, i když si budu pořizovat pita (křížence pita), protože tam musím počítat s jistými specifiky plemene, že. Ale určitě bys obecně doporučovala takto si vybírat pita (řížence pita)? smajlík Doufám, že ne už s ohledem na tvoje vysoké všeobecné znalosti, co se týče výchovy a převýchovy psů...

Samozřejmě, že bych to nedoporučila.

Reaguji na konkrétní příspěvek o tom, že už byl xpit pořízen.. A pokud už je doma, šla bych do toho sice s respektem ke kolemjdoucím a kolemžijícím, ale snažila bych se a priori nepředpokládat (nepodsouvat), že to bude blbě. Protože tím to tomu synovi i psovi podsunu.

14.10.2013 22:56
impact

XXX.XXX.195.92

betula napsal(a):

Jinak... Pokud to má tady zaznít. Tak NIKDY už pro mě nebude ŽÁDNEJ pes, jako je Máfo.. Pořízení si ho, jako šestitýdenního!!! prcka byla moje nevědomost a moje obrovská klika. I co se týče načasování jeho pořízení.. První tři roky jsme spolu strávili nonstop, ať už to bylo v práci nebo při cestování po republice. Měla jsem jen ho a ona byl v té etapě života můj středobod. Díky tomu všemu je to můj parťák, moje druhé já. A až se spolu jednou rozloučíme, už do té loterie nikdy nepůjdu..

15.10.2013 06:46
vava69

XXX.XXX.136.28

impact napsal(a):
Samozřejmě, že bych to nedoporučila.

Reaguji na konkrétní příspěvek o tom, že už byl xpit pořízen.. A pokud už je doma, šla bych do toho sice s respektem ke kolemjdoucím a kolemžijícím, ale snažila bych se a priori nepředpokládat (nepodsouvat), že to bude blbě. Protože tím to tomu synovi i psovi podsunu.

Tak já nic synovi podsouvat nebudu. Nebydlí s námi, bude ho vychovávat sám, ale já prostě nemám pocit, že to dobře zvládne. Budou chodit na návštěvu a víc nic, takže jeho boj. Ale na druhou stranu by mi bylo líto třeba za dva roky pejska dávat pryč, protože ho nezvládnou.smajlík

18.10.2013 12:14
interhaf

XXX.XXX.128.123

Milá "nojo",

nečetla jsem všechny názory, nejspíš najdete podobný.

Začnu trochu technicky...jako motorista.Máte-li řidičák,víte, že jinou sílu motoru má jednolitrt,jednašestka, dvoulitr atd...i akcelerace auta se odvíjí od jistých parametrů.Je rozdíl mezi akcí škodovky a mazdy.

Vy máte v ruce aktivní dynamit.Od vynálezu dynamitu ale existuje i udílení Nobelových cen....prostě,záleží na tom,jak s ním umíme pracovat....

Asi by mne první taková reakce také vyděsila, ale není čeho se děsit...jen ten svůj psí dynamit budete muset lepe zajistit před bouchnutím,než třeba výlevy cholerického jezevčíka.Po něm zbydou dírky v lýtku, po Vašem pejskovi nejspíš časem mrtvolky...

Neděste se, ale...vina až tak nemusela být u feny....možná má před háráním a je více podrážděná...to tak je (nejen u psů).Pes na vodítku se na ní mohl vyzývavě podívat(ani to nepostřehnete), ne jako její asi submisivnější kamarádi..tak na něj vrkla...no a štěně jacka...dovedu si představit, že se přidzle řítilo s terierským sebevědomím, tak ho dle svého založení podřídila....opravdu chlupy lítaly, nebo jen se ježily vlasy hrůzou pánečkům?Je fakt,že kdyby mrně vzdorovalo,ublížit by mu mohla...Vaše fena dozrála a jako dominantní jedinec bude vyžadovat absolutní submisivitu u druhých psů.Ke štěňatům ještě nemá vytvořený vztah neb je neměla.Pravděpodobně přestane potřebovat hry se psy(i to je přirozené) a je na čase zpevnit vaši pozici vůdce smečky a feně naplnit hlavu jinými zajímavými aktivitami, kde se poslušnost prolíná s rozvojem osobnosti a současně s pravidelným a hojným vybíjením energie.

Váš úkol je energicky(to neznamená brutálně,ale promyšleně,cílevědomě a neústupně)zaujmout pozici vůdce.Feně dát jasně najevo, že Vy rozhodujete o tom,kdy se jde do boje(asi se chudinka nedočká, ale co se dá dělat...žije v civilisaci).Šikovný cvičák by Vám pomohl s inspirací, čím psa zaměstnat.Převádějte to do denního života....a protože pak na Vás čubinka bude asi ještě víc viset, je třeba hlídat případnou přemrštěnou touhu mít Vás jenom pro sebe, popř.hlídat si vás "zuby nechty".

Nemám zkušenost s pitbulama,mám terieří smečku....vím, že mám dynamítek slabší ráže, ale princip přístupu je stejný....na erdela(našeho),když se někdo podívá křivě, už by rád víc než bublal,na druhou stranu sám si myslí,že je pán tvorstva.Bez pomyšlení na útok se přímočaře přiřítí k ovčákovi a bylo by zle...má prostě vyzývavou řeč těla..Ke štěňatům se chová dominantně, ale nikdy štěně nebylo pocuchané.Aby nebyly pocuchané nervy pánečků, předcházím těmto situacím, vidím psa, holky zavolám, a přečkáme to na vodítku.V dospělosti je už beztak hra s druhými nebaví....

Vydržte,vezmete-i to za správný konec, budete mít skvělou kamarádku.Jestli to vzdáte,poškodíte cenou vazbu, která mezi Vámi dosud zrála a prochází přirozeným vývojem.A nezapomeňte...máte DYNAMIT NEJVYŠŠí RÁŽE...je třeba ho řádně jistit(ale ne ostnáčem, řetězem a ranami).

Přeji odhodlání, sílu a vytrvalost.

S pozdravem smečka Interhafí

Přidejte reakci

Přidat smajlík