Zdravím mám otázku. Mám psa akita inu a ten má strach z vody, snad jen krom té v misce. Do deště mi nevleze a pokud ano tak na 2 metry před vchod tam udělá veškerou potřebu a žene se zpátky do baráku. Když jsme jely autem a po cestě začalo pršet tak když jsem se ho snažila dostat z auta tak na mě vrčel a dokonce se i ohnal když jsem mu chtěla připnout vodítko.
Když přijdeme z procházky a je od bahna a špinavej tak mu musím dát venku náhubek pořádně utáhnout obojek a teprve potom ho dostanu do vany kde je trocha vody a opláchnu mu packy a jde ven. Přítel se mu při téhle činosti snažil dávat pamlsky ale pes jen vrčel a měl stažené uši dozadu. Je vidět že s vodou nemá dobré zkušenosti. Mám ho jen asi 2 měsíce. Jsou mu necelé 2 roky.
Jak mu mám ukázat že se vody nemusí bát a že vana a koupelna obecně ja bezpečná?
Niektoré psy proste nemajú radi vodu, hlavne ak neviete aké s ňou mal predtým skúsenosti tak už v takomto veku je to ťažké. Skúšali ste ho zobrať aj niekde k jazeru? Najlepšie kde je pri brehu malá voda a hrať sa tam s ním, hodiť mu do vody na kraj hračku, prípadne tam vojsť spolu s ním.. Náš pes napríklad tiež vaňu neznáša a poznám veľa psov ktoré tiež (boja sa tam, šmýka sa im to, nevidia von..) ale v jazere sa kúpu radi. A máte ho len krátko ešte vám možno dosť nedôveruje, ja by som zatiaľ to kúpanie obmedzila na minimum, nohy sa dajú utreť aj mokrou handrou a postupne ho učila na to jazero, alebo vojsť do mláky po daždi..
mám NO fenku 1rok. vodu miluje, ale ze začátku byla opatrná, tak jsme si vlezli do rybníka s přítelkyní a kravinkama a hraním spolu jsme ji provokovali k tomu aby chtěla k nám... bohužel tam byl břeh asi 50cm vysoký a skočit se bála. pak se ji nohy smekly a zajela za náma do mělčiny... od té doby je problém ji z vody vytáhnout.a dnes ten břeh bere jako skokanský můstek. s rozběhem tam skočí hlava nehlava. stačí hloupá hlubší kaluž. vanu taky nemá ráda kvůli klouzání. do té ji prostě nedostanu. poprvé jsem ji tam pomalu přendal, ale okamžitě panika. od té doby to nechávám pouze na ni jestli tam bude chtít. hlavně psa nenuťte. jak psáno dříve - mělčina a společně si hrajte... vyprovokujte ji k tomu aby za vámi chtěla... ale asi to nebude hned napoprvé... ať se daří a spoustu radostných veselek ve vodě
eluschi
napsal(a):
Zdravím mám otázku. Mám psa akita inu a ten má strach z vody, snad jen krom té v misce. Do deště mi nevleze a pokud ano tak na 2 metry před vchod tam udělá veškerou potřebu a žene se zpátky do baráku. Když jsme jely autem a po cestě začalo pršet tak když jsem se ho snažila dostat z auta tak na mě vrčel a dokonce se i ohnal když jsem mu chtěla připnout vodítko.
Když přijdeme z procházky a je od bahna a špinavej tak mu musím dát venku náhubek pořádně utáhnout obojek a teprve potom ho dostanu do vany kde je trocha vody a opláchnu mu packy a jde ven. Přítel se mu při téhle činosti snažil dávat pamlsky ale pes jen vrčel a měl stažené uši dozadu. Je vidět že s vodou nemá dobré zkušenosti. Mám ho jen asi 2 měsíce. Jsou mu necelé 2 roky.
Jak mu mám ukázat že se vody nemusí bát a že vana a koupelna obecně ja bezpečná?
Co se týče té vany, tak bych se na nějakou dobu vybodla na oplachování psa, maximálně ho otřela hadrem a mezitím na vanu postupně navykala. Jo a hlavně kupte do vany protiskluzovou podložku, to hodně pomůže! Takže nějak takhle: nejdřív spousta pamlsků v blízkosti vany, to opakovat pár dní několikrát denně. Potom totéž, ale s puštěnou vodou ve vaně, aby si pes zvykl na zvuk tekoucí vody, pak můžete i pustit sprchu a pohybovat s ní ve vaně, pes zůstává pořád před vanou. Potom spousta pamlsků ve vaně, ale bez vody - zase opakovat několikrát denně. Potom totéž s puštěnou vodou, ale bez namočení psa. Potom lehce namočit jednu tlapku... atd.
S tím deštěm by možná bylo řešení nazout holiny, obléct pláštěnku a jít s ním prostě ven v dešti na celý den, hrát s ním v dešti nějaké jeho oblíbené hry... ale to opravdu neporadím konkrétněji, nemám osobní zkušenost se psem, který by takhle moc neměl rád déšť...
eluschi
napsal(a):
Hmm,já mám opačnej problém se svým osmiměsíčním špicem.Tahám jej skoro z každé kalužiny
conty
napsal(a):
Hmm,já mám opačnej problém se svým osmiměsíčním špicem.Tahám jej skoro z každé kalužiny
nápodobně! Všichni moji NO vodu zbožňovali od prvních krůčků ( mám čtvrtého ) a ten nynější hned první den vrazil hlavu pod hladinu vody v misce na pití ( mám obří, ptž mám kavkaze ) a "potápěl" se a vyhazoval vodu hlavou nad sebe a chytal ji a posléze se snažil narvat do té misky celej!.... fakt bomba, doma jsme furt plavali a pes furt mokrej!
Do rybníku i bazénu vlítl, jakoby se tam narodil a déšť miluje ve všech podobách
Ostatní psi ( různá plemena ) jsou vlažnější, buď se jen cákají a ráchají na břehu, nebo vodu nemusí vůbec. Nechávám je, každému ukážu, co to je a jak na to, nenásilně, a pak je nechám, ať si to užívají jak jim vyhovuje, nebo nevyhovuje