Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.10.2013 11:50
lída1

XXX.XXX.118.6

Ahoj, mám pár otázek kolem malých psů.
Platí se za ně v MHD, pokud jsou v tašce? A ve vlaku?
Musí mít třeba čivavka náhubek?
Může se s nimi, v tašce, do obchodu? (samozřejmě nemyslím potraviny).
Děkuju za rady!

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2013 11:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

lída1 napsal(a):
Ahoj, mám pár otázek kolem malých psů.
Platí se za ně v MHD, pokud jsou v tašce? A ve vlaku?
Musí mít třeba čivavka náhubek?
Může se s nimi, v tašce, do obchodu? (samozřejmě nemyslím potraviny).
Děkuju za rady!

Je-li pes ve zcela uzavřené schráně, v autobuse či ve vlaku se z něj stává zavazadlo a cena se odvíjí od tarifu pro zavazadla. Ovšem zcela uzavřená schrána je třeba přepravka, ne taková ta taška, ze které kouká hlava ven.

Čivava má zuby stejně jako každý jiný pes, takže ano, není-li ve zcela uzavřené schráně, musí mít během přepravy náhubek.

Čivava je pes, tzn. je-li na dveřích kamkoliv symbol přeškrtnuté siluety psa, čivava tam nesmí.

11.10.2013 12:15
danaster

XXX.XXX.40.42

ČD: Přeprava malého psa v uzavřené schráně je zdarma (stejně jako přeprava ručních zavazadel), tato schrána však nesmí zabírat místo k sezení.

11.10.2013 13:13
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Taky máme malého psa i když krapet většího než čivava. V MHD v uzavřený přepravce se přepravuje zadarmo, pokud není v přepravce tak musí mít i malý pes náhubek a vodítko a platí se za něj. V Praze to dělá 16 Kč na tuším 5 hodin. A jak někdo psal už nade mnou i malej pes má zuby.Taky nesmíte nastoupit na plošinu, kde se už přepravuje další pes nebo třeba dětský kočárek. Dveře pro vstup psa bývají označené ikonkou.

11.10.2013 13:22
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

K tomu obchodu... Já nevím, proč maj všichni potřebu tahat psy na nákupy. Do chovatelských potřeb, když jdu koupit obojek, postroj nebo třeba pláštěnku, tam možnost vzít psa s sebou uvítám, ale brát psa kamkoliv jinam mi přijde jako neohleduplnost k ostatním zákazníkům i tomu psovi. On z toho nadšený nebude. Stejně jako v jakémkoliv cizím prostředí. V lese nebo doma je mu rozhodně líp.

11.10.2013 16:41
lída1

XXX.XXX.64.74

Jen jsem se ptala, nikam nikoho netahám.

12.10.2013 13:58
bohemica

XXX.XXX.168.11

Přeprava psa je vždy upravena přepravními předpisy dopravních společností, které se mohou lišit.
To samé je při vstupu se psem do veřejných prostor, obchodů ap.
Bez ohledu na to, že pro psa to není bůhvíco, tak i ostatní lidé nemusí být zrovna nadšeni přítomností psa. Řídím se piktogramem na vstupních dveřích, tam kde je přeškrtnuta silueta psa, tam se psem nelezu i kdyby byl dvoukilový, v tašce a s náhubkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík