Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2013 15:03
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

dobrý den mám problém se svou roční fenkou knírače.Když je sama doma kouše co se dá,myslím že se ji často věnujeme, chodíme s ní často ven.Když něco udělá tak jí vynadáme ona sklopí ocas a zaleze pod stůl,ale stejně se to následující den opakuje co s tím?smajlík

16.10.2013 16:49
pidla

XXX.XXX.106.11

honzaaandulky napsal(a):
dobrý den mám problém se svou roční fenkou knírače.Když je sama doma kouše co se dá,myslím že se ji často věnujeme, chodíme s ní často ven.Když něco udělá tak jí vynadáme ona sklopí ocas a zaleze pod stůl,ale stejně se to následující den opakuje co s tím?smajlík

Tresty (nadávání, zvýšený hlas apod.) mají nějaký smysl jen tehdy, pokud přijdou cca do dvou vteřin po začátku činu. Dost pochybuju, že to stihnete, když fenka ničí ve vaší nepřítomnosti. Takže první rada zní: přestaňte jí nadávat a jakkoliv ji trestat! Jen ji tím stresujete a ona má pak o to větší potřebu se ve vaší nepřítomnosti uklidňovat kousáním.

Ničení může mít víc příčin. Pokud je to jen z nudy, stačí fenku víc zaměstnat. Co znamená "chodíme s ní často ven"? Jak často, na jak dlouho, co s ní venku děláte? Knírači jsou velice aktivní pracovní psi a procházky na vodítku je rozhodně neuspokojí!
Další možnou příčinou ničení může být separační úzkost. Tam to bude s řešením trošku na dlouhou trať a budete na tom muset pořádně zapracovat... Doporučuju přečíst tenhle článek, je v něm spousta dobrých rad: https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/6251/boji-se-samoty/

16.10.2013 16:59
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

V týdnu chodíme s ní ven 4 krát denně na 10minut. O víkendech třeba na 2 hodiny. Bohuže musí být na vodítku protože nám utíká.

16.10.2013 17:12
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Cvičák ! (když to sami neumíte )
Tam se vyžije a nebude utíkat.
Roční fenka už měla mít poslušnost.

16.10.2013 17:14
pidla

XXX.XXX.106.11

honzaaandulky napsal(a):
V týdnu chodíme s ní ven 4 krát denně na 10minut. O víkendech třeba na 2 hodiny. Bohuže musí být na vodítku protože nám utíká.

Pracovní pes a vy s ní chodíte 4x denně na deset minut??? Deset minut není procházka, deset minut je nouzové čůrací venčení, když mám čtyřicítky horečky smajlík

V tom případě za její ničení potrestejte jen sebe. A pořádně, novinama po palici smajlík Když ji nezaměstnáte, tak se nedivte, že si hledá zaměstnání sama. Mám mnohem míň akční plemeno a v týdnu chodím se psama ven na dvě hodiny, o víkendu jsou to tak čtyři i víc. A to psi nejen chodí, ale i lítají pro míčky, plavou, cvičí poslušnost, hledají schované předměty apod. Pořídili jste si pracáka, tak holt musíte chodit ven! A nejen chodit, ale i něco dělat, zaměstnat jí tělo i hlavu. Stopy, agility, obedience... možností je spousta. Jestli utíká, pořiďte stopovačku a začněte ji učit přivolání. Přihlašte se na dobrý cvičák, kde vás naučí, jak ji cvičit a motivovat.

16.10.2013 17:30
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

honzaaandulky napsal(a):

cvičáky sou trapnýsmajlík

16.10.2013 18:12
pidla

XXX.XXX.106.11

honzaaandulky napsal(a):
cvičáky sou trapnýsmajlík

Trapný jsou akorát tak lidi, co si poříděj temperamentního pracovního psa a pak s ním ani nechoděj ven, natož aby mu dali to, co potřebuje - práci smajlík

16.10.2013 18:34
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

pidla napsal(a):
Trapný jsou akorát tak lidi, co si poříděj temperamentního pracovního psa a pak s ním ani nechoděj ven, natož aby mu dali to, co potřebuje - práci smajlík

dobře polepším se ale zajímalo by mě co máte na mysli tou prací

16.10.2013 19:53
pidla

XXX.XXX.184.14

honzaaandulky napsal(a):
dobře polepším se ale zajímalo by mě co máte na mysli tou prací

Vždyť jsem to psala. Třeba stopy, agility, dogdancing, obedience... prostě cokoliv, co psu zaměstná i hlavu. Plus k tomu pořádně vylítat, pochopitelně. Utahanej pes je spokojenej pes, nezlobí a i líp poslouchá. Holt pracovní plemena byla vyšlechtěná k tomu, aby pracovala, aby práci potřebovala a vyžadovala - a když jim práci nedáte vy, najdou si ji sami...
Roční pes je puberťák v plné síle, v tomhle věku potřebuje úplně nejvíc aktivity a výcviku. Když jí dáte to, co potřebuje, tak se vám s ní bude žít mnohem líp.

16.10.2013 20:05
pidla

XXX.XXX.184.14

16.10.2013 20:56
davidka

XXX.XXX.107.205

Zkuste si to na sobě. Celý den v klidu, bez pořádnáho pohybu, bez televize, bez počítače, bez knížky, bez kamarádů a jen párkrát denně na záchod. Kolik dnů byste to vydržel?

To zabavení klidně stačí s balónkem, nějakou hračkou. Najděte si na netu hry se psem.
A venku ji můžete pouště na dlouhém vodítku, aby se proběhla. Pes pohyb potřebuje, je to jeho důležitá životní potřeba.
Já být vaším psem, sežrala bych vás nudou a vztekem.

Docela by mě zajímalo, proč jste si pořizovali psa. Většinou lidi lákají právě procházky, hry, zábava, společně trávené chvíle. U vás ale nic z toho asi není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.10.2013 21:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Knírač je skvělý pes. Knírače jsem měla dva. Milovali dlouhé procházky, lítání s jinými psy, výlety do neznámého prostředí. Hry na stopovanu ( schovávali se jim lidi, předměty ), chození po kládách, po různém terému, lezení po skalkách, přeskakování potoků, prolézání propustků-tunýlků), ochotni k jakékoliv hře a blbostem. Venku jsme bývali i hodinu před odchodem do práce a odpoledne co to šlo. I 3-4 hodiny. Víkendy celé dny. Kdybych s ročním psem šla 4x denně na 10 minut, nedovedu si dost dobře představit, co by dělal. Chodil po uších, lezl po zdech ? Ještě poznámka - doma jsme mu nechávali na kousání čerstvé větve- nejlépe lipové, měkké dřevo. Při tomhle režimu psi neničili, neobtěžovali, zpravidla lehli a jen se za mnou přesunovali z místnsti do místnosti. Bydleli jsme s nimi v paneláku.

17.10.2013 08:08
ilisek

XXX.XXX.196.15

honzaaandulky napsal(a):

pořiďte si rybičky!!! Ilona

17.10.2013 08:12
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Rybičky ?
NÉÉÉÉÉÉÉ .
NIC !

17.10.2013 08:25
eliska24

XXX.XXX.63.157

Se psem vám mávají hormony, je v pubertě, takže je třeba s tím něco dělat. Zmíněná obedience, agility...Každý pes potřebuje činnost, jinak se přemíra energie projeví jinak. A když mu neumožníte se ani proběhnout, tak se nedivte. Pořiďte si stopovačku, trénujte přivolání a se psem choďte ven častěji. Na samotu doma mu pořiďte hračky pro zábavu-plnící kong, wobbler. A pozor na to, aby se jednou nevyřádil na věcech, které mu mohou ublížit!!! Bohužel, pořídil jste si společníka, který má taky svoje nároky. A to, že přijdete unavený z práce a nic se vám nechce, to ho zajímat nebude.

19.10.2013 20:52
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

díky za vaše rady, s nelinkou ted chodíme asi třikrát denně na hodinku na procházku, víc si sní hrajeme a když jse ji nechali doma tak téměř nic nekousalasmajlík

19.10.2013 20:53
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

ilisek napsal(a):
pořiďte si rybičky!!! Ilona

dobrý den rybičky si chovejte sami já mam radši psi a papouškysmajlík

19.10.2013 21:17
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

jo a ještě jsem vám neřekl že nelinka je kříženec knírače a bišonka

19.10.2013 21:34
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

honzaaandulky napsal(a):
jo a ještě jsem vám neřekl že nelinka je kříženec knírače a bišonka

Je spíš na knírače , tzn. makat musí - ty 3 hod . . . . jo . . .to by mohlo stačit . . .smajlík
(jo ještě : psy a papoušky )

20.10.2013 09:53
Dája6

XXX.XXX.40.42

Ta fotka Bisonka není vaše, že jo? Proč sem dávate cizí fotky? Pejska na fotce znám a vím i s jaké je chovne stanice a vy píšete, že mate křížence.
Dája a BB.

20.10.2013 14:07
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

Dája6 napsal(a):
Ta fotka Bisonka není vaše, že jo? Proč sem dávate cizí fotky? Pejska na fotce znám a vím i s jaké je chovne stanice a vy píšete, že mate křížence.
Dája a BB.

tady je fotky Neliny:

20.10.2013 14:10
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

honzaaandulky napsal(a):
tady je fotky Neliny:

tady jsou fotky

20.10.2013 14:29
viva

XXX.XXX.153.1

honzaaandulky napsal(a):
tady jsou fotky

No pokud necháváte psa chodit po jídelním stole a jiným nábytku, tak se opravdu nedivím, že je neposlušný !!!
A teď se snažíte aby všední věci, které mu byly doposud dovoleny se odnaučil, tak opravdu přeji pevné nervy.
A pejskovi MÁLO FYZICKÝCH TRESTŮ !!!!!!!!!!smajlík

20.10.2013 14:47
Dája6

XXX.XXX.40.42

Pejska pán nemusí nechávat chodit po nábytku, ale skrz lepší fotky se dá na stůl a vyfoti na tom není nic špatneho.

Nelinka má v sobě rasu knirace a to jsou hodně temperamentní stvorenicka. Pokud by tam byl čisty Bisonek je to o něčem jiném jsou klidnější tak, že aby Nelinka nic neničíla je ji třeba hodně zaměstnat hlavu a hlavně vic a delší procházky. Skuste i u vás v okolí nějáký cvičák. Nelinka potřebuje zaměstnat a hlavně vy buďte v klidu.
Dája a BB.

20.10.2013 15:27
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

viva napsal(a):
No pokud necháváte psa chodit po jídelním stole a jiným nábytku, tak se opravdu nedivím, že je neposlušný !!!
A teď se snažíte aby všední věci, které mu byly doposud dovoleny se odnaučil, tak opravdu přeji pevné nervy.
A pejskovi MÁLO FYZICKÝCH TRESTŮ !!!!!!!!!!smajlík

víte my jí na stůl dali sami aby se dala vyfotit protože jí vyfotit je někdy težkésmajlík

20.10.2013 15:31
viva

XXX.XXX.153.1

honzaaandulky napsal(a):
víte my jí na stůl dali sami aby se dala vyfotit protože jí vyfotit je někdy težkésmajlík

Tak v tomto případě se omlouvám smajlík
Promiňte smajlík
Krásný den V.

20.10.2013 15:35
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

viva napsal(a):
Tak v tomto případě se omlouvám smajlík
Promiňte smajlík
Krásný den V.

vám takysmajlík

20.10.2013 15:37
viva

XXX.XXX.153.1

honzaaandulky napsal(a):
vám takysmajlík

Díky, byť pracovní ;-)

21.10.2013 14:33
atika

XXX.XXX.213.155

Je nádherná, rošťárna jí kouká z očísmajlík Prostě jí musíte vymyslit činnost, která ji bude bavit a unaví ji a pak bude život s ní i pro vás mnohem příjemnější a ona bude spokojená.

21.10.2013 17:36
plisak

XXX.XXX.236.4

honzaaandulky napsal(a):

to si děláte srandu? desetiminutové vycházky? to je vyčurat a spát, co. pak se nedivte, že kouše, co by asi tak podle vás měla dělat?: číst knížku? kromě toho vytýkat psovi to, co už je pryč, co už se stalo je nesmysl, ona se schování ne že by měla výčitky nebo si to brala k srdci, ale proto,. že chápe, že se zlobíte, ale proč, to neví. nerozumíte si.

22.10.2013 18:39
honzaaandulky

XXX.XXX.243.96

plisak napsal(a):
to si děláte srandu? desetiminutové vycházky? to je vyčurat a spát, co. pak se nedivte, že kouše, co by asi tak podle vás měla dělat?: číst knížku? kromě toho vytýkat psovi to, co už je pryč, co už se stalo je nesmysl, ona se schování ne že by měla výčitky nebo si to brala k srdci, ale proto,. že chápe, že se zlobíte, ale proč, to neví. nerozumíte si.

už asi týden sní chodím ven asi na hodinu 3krát deně

22.10.2013 18:48
pidla

XXX.XXX.106.11

honzaaandulky napsal(a):

To je super smajlík
Fenečka je správná rošťanda. Když vymyslíte nějakou společnou aktivitu, která bude bavit vás i ji, tak vám spolu bude hrozně fajn ;-)

25.10.2013 04:36
Dája6

XXX.XXX.40.42

honzaaandulky napsal(a):

Obávám se, že Nelince i tohle bude málo, podle mě by to chtělo ji najít nějakého parťáka co by si sním mohla zařádit pořádně venku a pořádně se vyběhat. Je vidět, že se snažíte, ale Nelince musíte přidávat toho více a víc ji unavit.
Dája a BB.

25.10.2013 09:16
pidla

XXX.XXX.184.14

Dája6 napsal(a):
Obávám se, že Nelince i tohle bude málo, podle mě by to chtělo ji najít nějakého parťáka co by si sním mohla zařádit pořádně venku a pořádně se vyběhat. Je vidět, že se snažíte, ale Nelince musíte přidávat toho více a víc ji unavit.
Dája a BB.

Každopádně je to ze strany majitelů dobrý začátek ;-)

Parťák na vyběhání je fajn věc, ale tím psa učíte hlavně to, že zábava je všude jinde, než u pánečka. Mnohem lepší z hlediska vztahu a poslušnosti je věnovat se se psem nějaké společné aktivitě, jak jsem psala výš. Chce to ale samozřejmě víc úsilí a přemýšlení, než jen ruce v kapsách a koukat na to, jak si pes hraje se psama... Čímž samozřejmě neříkám nenechat psa lítat s kámošema vůbec, to rozhodně ne, ale chce to najít nějakou zlatou střední cestu.

28.10.2013 11:06
kykyna

XXX.XXX.148.183

pidla napsal(a):
Pracovní pes a vy s ní chodíte 4x denně na deset minut??? Deset minut není procházka, deset minut je nouzové čůrací venčení, když mám čtyřicítky horečky smajlík

V tom případě za její ničení potrestejte jen sebe. A pořádně, novinama po palici smajlík Když ji nezaměstnáte, tak se nedivte, že si hledá zaměstnání sama. Mám mnohem míň akční plemeno a v týdnu chodím se psama ven na dvě hodiny, o víkendu jsou to tak čtyři i víc. A to psi nejen chodí, ale i lítají pro míčky, plavou, cvičí poslušnost, hledají schované předměty apod. Pořídili jste si pracáka, tak holt musíte chodit ven! A nejen chodit, ale i něco dělat, zaměstnat jí tělo i hlavu. Stopy, agility, obedience... možností je spousta. Jestli utíká, pořiďte stopovačku a začněte ji učit přivolání. Přihlašte se na dobrý cvičák, kde vás naučí, jak ji cvičit a motivovat.

SOUHLAS!!! To je neuvěřitelné, že si člověk může myslet, že to psovi stačí!

A k té neposlušnosti - jedna příčina (podle mě pravděpodobná) bude absence výcviku. Knírač se dá dobře vychovat, jen se snažit a pochopit!
Druhá možná příčina může být ta, že v 1 roce si ještě může procházet pubertou a to můžou být psi na zabití a neumět vše, co dříve uměli. Ale to pouze v případě, že jako mladší vás poslouchala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík