territ55
napsal(a):
Chtěla bych se zeptat jak je to s kynologickýma školama. Jsou tři (myslím).......chodil tam někdo?? Jaké to tam je?? Konkrétně se ptám na SZeŠ Čáslav - psa tam musíme mít vlastního nebo ho tam vůbec nemůžeme mít??? Stojí to vůbec za to?? :)
Předem děkuji za odpovedi. ;)
Ja bych se spíš zeptala co od tohoto oboru čekaš a očekaváš protože kynologie je super krasnej koníček ale uplatnění na trhu prace je opravdu minimalní
Můj spolužák ze ZŠ studoval kynologii a chovatelství v Rychnově n. Kněžnou, psa tam dostali NO, pak si ho už vycvičeného za velmi slušné peníze ( nevím kolik to bylo ale myslím že asi osm tisíc) koupili od školy, fungovalo to tak že škola měla kotce a cvičák, kde se se psy speciálně pracovalo, každý psovod (student) si tam vychoval vlastního psa - ted dělá u policajtů psovoda a je spokojen, pejska má pořád původního - je mu asi sedm ale už cvičí dalšího Zdeněk
ssuchos
napsal(a):
Můj spolužák ze ZŠ studoval kynologii a chovatelství v Rychnově n. Kněžnou, psa tam dostali NO, pak si ho už vycvičeného za velmi slušné peníze ( nevím kolik to bylo ale myslím že asi osm tisíc) koupili od školy, fungovalo to tak že škola měla kotce a cvičák, kde se se psy speciálně pracovalo, každý psovod (student) si tam vychoval vlastního psa - ted dělá u policajtů psovoda a je spokojen, pejska má pořád původního - je mu asi sedm ale už cvičí dalšího Zdeněk
Ano to je ta třetí škola :) ted tam prý jsou tři až čtyři studenti na jednoho psa (NO) a pak se může odkoupit......... psovoda bych taky chtěla dělat no :) každopádně děkuji za tuto odpověd :)
territ55
napsal(a):
Ano to je ta třetí škola :) ted tam prý jsou tři až čtyři studenti na jednoho psa (NO) a pak se může odkoupit......... psovoda bych taky chtěla dělat no :) každopádně děkuji za tuto odpověd :)
co se na těchto školách dělá se psy, které si studenti neodkoupí, nebo se v průběhu zjistí, že pes není povahově či zdravotně vyhovující ... ? Jestli se na jednom psovi seberealizují 3-4 studenti, tak to musí vypadat
Další škola je v Humpolci a upřímně: na žádnou takovou školu bych nešel(pokud tedy nemáte čtyřky). Já chtěl kdysi na koňskou školu a když jsem viděl podmínky těchto škol, nechal jsem se přemluvit k veterině a po více než roce nelituju. Psy můžeme mít taky-v kotcích u školy a u školy jsou i činnosti se psy. Kynologii máme jako předmět. A upřímně: mám mnohem větší šanci se potom někde uchytit
Přehled škol je uvedený na těhle stránkách http://www.sportovni-kynologie.cz/. Akorát nevim jestli tam nějaká nechybí.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
co se na těchto školách dělá se psy, které si studenti neodkoupí, nebo se v průběhu zjistí, že pes není povahově či zdravotně vyhovující ... ? Jestli se na jednom psovi seberealizují 3-4 studenti, tak to musí vypadat
Můžou si tam vzít i vlastního psa, podmínka je pouze ta že se musí jednat o služební plemeno, ti psi se vždycky dostanou dál, ptal jsem se a ti kteří se neprojevili jako kvalitní v povaze se inzercí dostali do rodin, povahu přece poznáte už v mládí takže s udáním nebyl problém Zdeněk
Znám teda jen SZeŠ v Kostelci nad orlicí kde ve 3tí a 4tém ročníku je obor kynologie.. Já bych na to nešla, psa maj od 2měsíčního štěněte, ale na jednu fenku je vážně skupinka po 3-4 lidech.. Samozřejmě se musí jezdit před školou za pejskem, a po škole zase nějaká procházka.. Na víkendy a na prázdniny si žáci berou pejska domů a střídají se.. Jeden z té skupinky si pejska většinou vždy koupí a cena je myslím cca těch 8 000 Kč.. Ale já bych na to vážně nešla.. Myslím si že ti psi musí být zmatení..
ssuchos
napsal(a):
Můžou si tam vzít i vlastního psa, podmínka je pouze ta že se musí jednat o služební plemeno, ti psi se vždycky dostanou dál, ptal jsem se a ti kteří se neprojevili jako kvalitní v povaze se inzercí dostali do rodin, povahu přece poznáte už v mládí takže s udáním nebyl problém Zdeněk
ano povahově špatný pes se dá někam na dvorek, ale co se dělá se psy u kterých ze objeví zdravotní problém - třeba DKK, DLK, potravní alergie kterých je čím dál víc apod.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
ano povahově špatný pes se dá někam na dvorek, ale co se dělá se psy u kterých ze objeví zdravotní problém - třeba DKK, DLK, potravní alergie kterých je čím dál víc apod.
Pokud má pes malou DKK tak se nechává ve výcviku pokud vážnou, tak stejně jako první možnost, tito psi se dále nepoužívají do chovu Zdeněk