Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.11.2013 20:24
jajsembobik

XXX.XXX.8.9

Zdravim. Koupili jsme si pejska. Byl popsán jako tříměsíční americký pitbull teriér. Ať se kouknem, kam se koukneme, příjde nám jako Staford, nebo možná i křížený.. A Asi starší, než tři měsíce, zuby už má skoro všechny vypadané(mléčné) Vyzná se tu v tom někdo a dokáže podle fotky určit jestli je to opravdu skoro čtyřměsíční americký pitbull teriér?smajlík Díkysmajlík

9.11.2013 20:43
marthos

XXX.XXX.150.250

Pokud nemá PP je to voříšek, nemá smysl nad tím spekulovat ;-) Až bude mít i špičáky, jeho věk bude cca půl roku, řezáky jsme měli ve čtyřech měsících.

9.11.2013 20:59
koňadra

XXX.XXX.128.24

Pokud pes nemá PP, je to jen spekulace, co to vůbec je, rozdíl mezi AST a pitbulem se často vůbec nepozná. Ten Váš pejsek nevypadá ani jako čistokrevný AST a ještě to vypadá, že má předkus - tedy podle té fotky, ale netvrdím, že to tak musí být, akorát to tak na té fotce vypadá.

9.11.2013 22:20
bohemica

XXX.XXX.168.11

Každý pes bez PP (rodokmenu- průkazu původu) je velká neznámá pro majitele.
Až si budete vybírat příštího psa, jednejte podle toho.

plisak1

10.11.2013 06:34
plisak1

XXX.XXX.236.4

z hlediska FCI je to voříšek, pokud je to pitbul i kdyby měl šest PP a byl red liniesmajlík, u stafordů to neplatí-.

10.11.2013 09:42
lemac

XXX.XXX.195.139

plisak1 napsal(a):
z hlediska FCI je to voříšek, pokud je to pitbul i kdyby měl šest PP a byl red liniesmajlík, u stafordů to neplatí-.

Takže voříšek je i Pražský krysařík, Český horský pes, Český strakatý pes a mnoho další že?..... Pitbull je čistý pokud má v sobě jen pitbula .....

10.11.2013 09:52
ilisek

XXX.XXX.46.213

plisak1 napsal(a):

Pokud má APBT registraci např. u ADBA, tak to opravdu není voříšek. FCI není jediná na světě a chovatelé pibullů ani nechtějí chovat pod křídly FCI. A pro zadavatele....bohužel nemá asi ani ánuk o APBT nebo AST a možná ani vůbec o chovu jakéhokoli psa. Jinak by se neptal kromě plemene ještě i na věk, Copak není aspoň základem při převzetí štěněte si zkontrolovat očkovací průkaz, kde by měli být základní náležitosti? Ale škoda mluvit, vždyť se to tu omílá furt dokola a stjně to je k prdu.....Ilona

10.11.2013 15:15
impact

XXX.XXX.211.173

plisak1 napsal(a):

Můžu poprosit o objasnění, co to je "red linie"?

plisak1

10.11.2013 16:52
plisak1

XXX.XXX.236.4

lemac napsal(a):
Takže voříšek je i Pražský krysařík, Český horský pes, Český strakatý pes a mnoho další že?..... Pitbull je čistý pokud má v sobě jen pitbula .....

ne, to jsou neuznaná plemena, která jsou ale akceptována a proto jsou vystavována i na akcích FCI, zpravidla na své uznání čekají, jejich plemenné knihy jsou FCI uznávány. kdežto pitbul je kříženec na výkon něco jako alaskan, není to stabilizované plemeno ani co do povahy a ani co do vzhledu, proto není uznán a jak to tak vypadá ani nikdy nebude. podle vaší teorie voříšek je čistý, pokud má v sobě jen voříška.

plisak1

10.11.2013 16:53
plisak1

XXX.XXX.236.4

impact napsal(a):
Můžu poprosit o objasnění, co to je "red linie"?

nevím, čtu to v inzerátech jako extra doporučení.

plisak1

10.11.2013 16:56
plisak1

XXX.XXX.236.4

ilisek napsal(a):
Pokud má APBT registraci např. u ADBA, tak to opravdu není voříšek. FCI není jediná na světě a chovatelé pibullů ani nechtějí chovat pod křídly FCI. A pro zadavatele....bohužel nemá asi ani ánuk o APBT nebo AST a možná ani vůbec o chovu jakéhokoli psa. Jinak by se neptal kromě plemene ještě i na věk, Copak není aspoň základem při převzetí štěněte si zkontrolovat očkovací průkaz, kde by měli být základní náležitosti? Ale škoda mluvit, vždyť se to tu omílá furt dokola a stjně to je k prdu.....Ilona

pěkné, ale když se tady probírali moskeváci a jejich klub, byli za voříšky a křížence označováni běžně psi z jiných než FCI organizací jsou taky zpochybňováni. takže každému mimo FCI jiným metrem? K vyloučení omylu - já mám psi FCI a chován pod FCI a jinak u jiných něž mých psů je mi fuk, zda jsou nebonejsou křížení a s čím

10.11.2013 18:08
lemac

XXX.XXX.195.139

plisak1 napsal(a):
ne, to jsou neuznaná plemena, která jsou ale akceptována a proto jsou vystavována i na akcích FCI, zpravidla na své uznání čekají, jejich plemenné knihy jsou FCI uznávány. kdežto pitbul je kříženec na výkon něco jako alaskan, není to stabilizované plemeno ani co do povahy a ani co do vzhledu, proto není uznán a jak to tak vypadá ani nikdy nebude. podle vaší teorie voříšek je čistý, pokud má v sobě jen voříška.

Vy jste fakt brouk pytlík..... Pitbul je rasa tak jak každá , upevňuje se povaha, vzhled.... ale vy si myslíte že máte pravdu a nikdo vám ji nevymluví.... smajlík nač se bavit s trolem že

plisak1

10.11.2013 20:00
plisak1

XXX.XXX.236.4

lemac napsal(a):
Vy jste fakt brouk pytlík..... Pitbul je rasa tak jak každá , upevňuje se povaha, vzhled.... ale vy si myslíte že máte pravdu a nikdo vám ji nevymluví.... smajlík nač se bavit s trolem že

nemám argumenty, tak urážím, fakt, přesvědčila jste mnesmajlík

10.11.2013 20:26
lemac

XXX.XXX.195.139

plisak1 napsal(a):
nemám argumenty, tak urážím, fakt, přesvědčila jste mnesmajlík

To není urážka ale fakt ..... a s váma se nemá smysl přít bo máte pravdu i když o tom daným tématu víte velký kulový.... smajlík

11.11.2013 00:29
impact

XXX.XXX.195.92

plisak1 napsal(a):
nevím, čtu to v inzerátech jako extra doporučení.

Nevím, co to znamená, ale použiji to jako argument? smajlík smajlík smajlík

plisak1

11.11.2013 04:51
plisak1

XXX.XXX.236.4

impact napsal(a):

americký pit bul teriér - citace Plemeno dosud není uznáno FCI, a jelikož se vždy šlechtil hlavně charakter psa, existují i značné exteriérové rozdíly. No a přesně to jsem napsala i já, takže o co kráčí?

mně opravdui vždy pobaví ten hlasitý odpor ke všem psům bez PP FCI , akorát k tomu mému plemeni nenenene. a ohledně těch argumentů - není to snad moje věc, které argumenty použiju? nebo vám to mám napřed poslat na mail ke schválení - nakonec, můžusmajlík

11.11.2013 14:13
viva

XXX.XXX.153.1

Pomalu každá druhá diskuze končí tím, jestli má pes papíry, či ne smajlík

Chápeme všichni, že když je pes bez PP můžeme od něho očekávat leccos. Ať vzrůstově, či povahově !!!
Ale ti Papíráci co zde za ně neustále orodujou, byť na toto téma není ani vržena otázka zadavatelem, už mi lezou krkem.

Někdo má psa s papírama a někdo ne.prostě to tak jesmajlík
Já mám pejsky s papírama, ale miluju i bez papíráky. Takté jsme jich několik vlastnili...

Jezděte na výstavy a tam si s ostatními můžete neustále dokola ukazovat papíry a dohadovat se kdo má lepší rodokmen.

Ale prosím nechte už ty co mají psa sice bez papírů, ale furt mají psa !
Zadavatel se ptal pokud vím co by to mohlo být za rasu.....a né posudek, zda je uznávan, nebo neuznáván jako rasa.

Hlavně mě teď neukamenujte :D
Jen si zkrátka myslím, že pes je i s papírama a bez papírů zrovna tak.
nebo Vám snad přijde, že to je kůň ?
Nikoho neurážím........

11.11.2013 16:01
betula

XXX.XXX.41.2

impact napsal(a):

Aneb argument = extra doporučení smajlík To je konečná tohle. smajlík

11.11.2013 17:05
impact

XXX.XXX.195.92

plisak1 napsal(a):
americký pit bul teriér - citace Plemeno dosud není uznáno FCI, a jelikož se vždy šlechtil hlavně charakter psa, existují i značné exteriérové rozdíly. No a přesně to jsem napsala i já, takže o co kráčí?

mně opravdui vždy pobaví ten hlasitý odpor ke všem psům bez PP FCI , akorát k tomu mému plemeni nenenene. a ohledně těch argumentů - není to snad moje věc, které argumenty použiju? nebo vám to mám napřed poslat na mail ke schválení - nakonec, můžusmajlík

Aha, a jak souvisí PP FCI s tím, že nevíte, co je to red linie? (on to asi neví nikdo, protože je to Váš výmysl..)

11.11.2013 17:05
impact

XXX.XXX.195.92

plisak1 napsal(a):

Aha, a jak souvisí PP FCI s tím, že nevíte, co je to red linie? (on to asi neví nikdo, protože je to Váš výmysl..)

11.11.2013 17:35
fram

XXX.XXX.70.158

impact napsal(a):

Linie Red .nose měli růžové nosy inzeroval kdysi kennel Samsa's

11.11.2013 18:39
vikyy

XXX.XXX.72.69

Staforda v tom nevidím vůbec, spíš teda toho pitbula. I ti papíroví mají dost nejednotný vzhled.

plisak1

12.11.2013 04:30
plisak1

XXX.XXX.236.4

impact napsal(a):

zadejte si pitbull red linie do vyhledávače a uvidíte, že není a to ani v anglicky mluvích zemích

12.11.2013 08:36
impact

XXX.XXX.195.92

fram napsal(a):
Linie Red .nose měli růžové nosy inzeroval kdysi kennel Samsa's

Linii red nose zná snad každý. smajlík

12.11.2013 08:37
impact

XXX.XXX.195.92

plisak1 napsal(a):
zadejte si pitbull red linie do vyhledávače a uvidíte, že není a to ani v anglicky mluvích zemích

Nepotřebuji vyhledávač na to, abych viděla, že plácáte nesmysly vyčtené kdesi z množitelských inzerátů.

plisak1

12.11.2013 08:49
plisak1

XXX.XXX.236.4

víte, já nejsem líná a kopíruju vám sem předloňskopu zdejší diskuzi abyste se vzdělala

Linie Red Nose

www.ifauna.cz › Psi - Anonymní diskuze › Linie Red Nose‎

nebo tento odkaz by bylo libo?http://www.redline-fighters.com/

nebo snad z Hafíků jeden inzerát pro ilustraci?
Prodám štěňata am. pitbull teriera s PP - linie red nose

takže tak.

12.11.2013 17:48
impact

XXX.XXX.195.92

plisak1 napsal(a):
víte, já nejsem líná a kopíruju vám sem předloňskopu zdejší diskuzi abyste se vzdělala

Linie Red Nose

www.ifauna.cz › Psi - Anonymní diskuze › Linie Red Nose‎

nebo tento odkaz by bylo libo?http://www.redline-fighters.com/

nebo snad z Hafíků jeden inzerát pro ilustraci?
Prodám štěňata am. pitbull teriera s PP - linie red nose

takže tak.

Být Vámi, tak se nezesměšňuji více, než je nutné.. A zkuste si zjistit něco více o linii RED NOSE (nebo red linii? smajlík). To, co jste sem postnula, jsou inzeráty hloupých množitelů, kterým dalším hlupák sedne na lep a šíří bludy dál..

plisak1

12.11.2013 18:22
plisak1

XXX.XXX.236.4

impact napsal(a):
Být Vámi, tak se nezesměšňuji více, než je nutné.. A zkuste si zjistit něco více o linii RED NOSE (nebo red linii? smajlík). To, co jste sem postnula, jsou inzeráty hloupých množitelů, kterým dalším hlupák sedne na lep a šíří bludy dál..

vážně? a že ta štěňata jsou nabízena s PP, to mne tedy překvapuje, a že v anglických textech se mluví o red lii ne o red nos linii, takže asi toho moc o těch psech nevíte a jinak, vyprosila bych si, abyste mne podezírala z toho, že si koupím nějakého psa mimo FCI, to tedy nikdy . Rozumím tomu tak, že jen ten PP, který vyhodí vaše kopírka je ten jediný pravý?smajlík

12.11.2013 19:20
impact

XXX.XXX.195.92

Kde nic není, ani smrt nebere, opravdu. Hážete sem odkazy na vrh, který ani linie Red Nose (resp. Old Family Red Nose) není a majitel toho vrhu je hloupý množitel. Chápu, že Vám dělá zatěžko pochopit něco, čemu nerozumíte, ale prosím, neztrapňujte se.. Tato linie se ani v ČR nenachází.

plisak1

12.11.2013 19:56
plisak1

XXX.XXX.236.4

impact napsal(a):
Kde nic není, ani smrt nebere, opravdu. Hážete sem odkazy na vrh, který ani linie Red Nose (resp. Old Family Red Nose) není a majitel toho vrhu je hloupý množitel. Chápu, že Vám dělá zatěžko pochopit něco, čemu nerozumíte, ale prosím, neztrapňujte se.. Tato linie se ani v ČR nenachází.

i já vás prosím, nepište blbosti a nerozčilujte se nad nepodstatnými věcmi, vždyť komu záleží na tom, jak se kříženecké linie jmenují

12.11.2013 19:58
bondi28

XXX.XXX.8.42

To já bych u některých plemen vybírala raději jinou organizaci, než FCI. Většina plemen, co se dostala pod FCI také byla vyhnána šlechtěním do extrémů.

plisak1

13.11.2013 05:33
plisak1

XXX.XXX.236.4

ano, ale už řadu let FCI opravuje chovné cíle a snaží se nejhorším výstřelkům ,při zachování odlišnosti plemen od jiných, zabránit. Neznám nikoho z UCI, tak nevím, jak tam, moskeváci asi budou vážně lepší z té vlastní organizace a pokud se týká pitbulů, tak nemůžu si pomoci, ale šlechtění hlavně na výkon a vzhledová nejednotnost je znamením sotva započaté šlechtitelské práce a kromě toho šlechtěním k agresi k jiným psům umenšilo jejich schopnost žít a komunikovat s ostatními psy, samozřejmě nemluvím o jednotlivcích, ale převážné části plemene, takže to považuji za největší možný výstřelek ve šlechtění, srovnatelný se psy, kteří nemohou dýchat nebo nemohou porodit.

13.11.2013 09:50
impact

XXX.XXX.211.173

plisak1 napsal(a):
i já vás prosím, nepište blbosti a nerozčilujte se nad nepodstatnými věcmi, vždyť komu záleží na tom, jak se kříženecké linie jmenují

Minimálně by na tom mělo záležet tomu, kdo se takovými nesmysly snaží argumentovat. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík