Zdravím,
vždycky jsme měli doma psy, ale všichni byli skoro od prvních chvil (nepočítám nějaký ten první týden) celou noc venku v kotci, takže mě nikdy nenapadlo nad tím přemýšlet, ale teď mám v bytě 13ti týdenní štěně NO a přiznávám, tečou mi nervy... Celé odpoledne jsme venku, chodíme, hrajeme si, večer chodíme co ty dvě hodiny čurat, v 9 padám na hubu protože vstávám o půl 5 do práce, takže chodíme spát brzo. Spí na chodbě odkud na mě vidí, sám od sebe, do ložnice ho to netáhne. Usne okamžitě, ale...V 11 je vzhůru, v jednu to samé a pak už pravidelně co hodinu...Nechce čurat, hrát jenom občas (nedovoluju, kárám), spíš prostě jenom párkrát zaknikne, přetočí se a usne...Ale mě to vzbudí a po měsíci takového spánku nespánku už je ze mě chodící mrtvola...
Máte s tímhle zkušenosti..? Kdy to přestane..?
chava
napsal(a):
Zdravím,
vždycky jsme měli doma psy, ale všichni byli skoro od prvních chvil (nepočítám nějaký ten první týden) celou noc venku v kotci, takže mě nikdy nenapadlo nad tím přemýšlet, ale teď mám v bytě 13ti týdenní štěně NO a přiznávám, tečou mi nervy... Celé odpoledne jsme venku, chodíme, hrajeme si, večer chodíme co ty dvě hodiny čurat, v 9 padám na hubu protože vstávám o půl 5 do práce, takže chodíme spát brzo. Spí na chodbě odkud na mě vidí, sám od sebe, do ložnice ho to netáhne. Usne okamžitě, ale...V 11 je vzhůru, v jednu to samé a pak už pravidelně co hodinu...Nechce čurat, hrát jenom občas (nedovoluju, kárám), spíš prostě jenom párkrát zaknikne, přetočí se a usne...Ale mě to vzbudí a po měsíci takového spánku nespánku už je ze mě chodící mrtvola...
Máte s tímhle zkušenosti..? Kdy to přestane..?
když mám doma štěně, tak první cca měsíc vypadám stejně, ale jak si štěně navykne na kenelku, tak spává v ní, dokud není tak "spolehlivý", abych věděla že v noci něco nerozkouše.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
když mám doma štěně, tak první cca měsíc vypadám stejně, ale jak si štěně navykne na kenelku, tak spává v ní, dokud není tak "spolehlivý", abych věděla že v noci něco nerozkouše.
A řešíš to nějak..? jakože mluvíš na něj, napomínáš ho, nebo naopak vůbec nereaguješ..? Já jsem ho právě první dva týdny měla zavřeného v obýváku, jenže to sice jakžtakž nebudil mě, ale zase sousedy, bo občas něčím třískl, třeba když si přesedal na křeslo...tak jsem ho pustila na chodbu, jenže tím se sice uklidnil, že už necestuje, ale prostě poknikává furt...
chava
napsal(a):
A řešíš to nějak..? jakože mluvíš na něj, napomínáš ho, nebo naopak vůbec nereaguješ..? Já jsem ho právě první dva týdny měla zavřeného v obýváku, jenže to sice jakžtakž nebudil mě, ale zase sousedy, bo občas něčím třískl, třeba když si přesedal na křeslo...tak jsem ho pustila na chodbu, jenže tím se sice uklidnil, že už necestuje, ale prostě poknikává furt...
neřeším - když na něj budeš mluvit nebo mu věnovat pozornost, tak ho naopak naučíš, že kdykoliv si "pískne", tak panička naklape, a nevyspíš se nikdy. Naopak když ho budeš ignorovat, tak zjistí, že mu to chování nic nepřinese, a bude chrápat.
pidla
napsal(a):
My jsme štěně hned první večer bez velkých cirátů šoupli do kenelky vedle postele (přijeli jsme s ním v půl jedenácté večer, tak už nebyla síla něco řešit) a uhladili jsme ho ke spánku. První asi tři noci se vzbudil jednou a pak už chrněl vzorně celou noc až do pěti-šesti ráno.
čímž chceš říct, že to co mám já není normální a je na čase to řešit s odborníkem, nebo to, že s kňučákem nemáš zkušenosti..?
chava
napsal(a):
čímž chceš říct, že to co mám já není normální a je na čase to řešit s odborníkem, nebo to, že s kňučákem nemáš zkušenosti..?
Tím chci říct, že řešením by mohla být kenelka. Pokud má štěndo možnost pochodovat po bytě, tak bude pochodovat, pokud možnost pochodovat nemá, tak se velmi rychle naučí, že nejlepší je chrnět.
Uživatel s deaktivovaným účtem

já sem teda nikdy štěňata do ničeho nezavírala ,je jasný že když je to malý občas to kníká , občas to zlobí ,chce to prostě zavřít dveře a nevšímat si toho ,on si zvykne a naučí se že má v noci chrnět . jinak moji dospělí psi jsou tak naučení že prostě na jednom místě chrápou celou noc ,nezvednou se ani když kolem nich jdem třeba na záchod . pokud máš pes začne v noci cestovat tak je něco špatně , většinou to značí že mu něco je. jedině kdy v noci přelejzaj když je velký vedro to je pár dní v roce. prostě štěně se to musí naučit a pár měsíců to s ním musíte vydržet
Tak u nás to bylo podobné. První měsíc a půl, co jsme si domů dovezli malou jsme se taky vůbec nevyspali. Ona teda vždycky večer hnedka usnula, ale tak co hodinku byla vzhůru. Z toho co ty dvě hodiny chtěla ven - vyvenčit se. Taky jsme z ní šíleli, ale časem to úplně přešlo.. Základem u nás bylo ji pořádně unavit těsně před tím, než se šlo spát. ( ne že by přes den nic nedělala:)) Nějak se nám potom podařilo rozlišovat, kdy se budí jen proto, aby ,, prudila " a kdy opravdu chtěla ven. Postupně se ty intervaly buzení prodlužovaly. A teď, když má půl roku přijde večer domů, švihne sebou do pelechu a my ji musíme ráno přemlouvat, aby se šla vůbec vyvenčit. O víkendu pravidelně vstane až kolem 11. Takže já si myslím, že to přejde časem samo, přecejen píšete, že štěndo má jen 13 týdnů.. pořád je to mimino:)
cinkalu
napsal(a):
Taky mi přijde nesmysl zavírat štěně do bedny. Když si ho nebudete všímat, budete prostě spát, brzy zjistí, že v noci se má spát. Musíte, ale vydržet, ne po 10 minutách vylézt a šušňat ho.
Nene, já na něj nereaguju, jenom párkrát když už to překročilo únosnou mez hluku, tak jsem ho pokárala... taky věřím, že se to časem naučí, jenom mě pro klid mých pocuchaných nervů zajímá, jak dlouho to bude trvat...
veronique.
napsal(a):
Tak u nás to bylo podobné. První měsíc a půl, co jsme si domů dovezli malou jsme se taky vůbec nevyspali. Ona teda vždycky večer hnedka usnula, ale tak co hodinku byla vzhůru. Z toho co ty dvě hodiny chtěla ven - vyvenčit se. Taky jsme z ní šíleli, ale časem to úplně přešlo.. Základem u nás bylo ji pořádně unavit těsně před tím, než se šlo spát. ( ne že by přes den nic nedělala:)) Nějak se nám potom podařilo rozlišovat, kdy se budí jen proto, aby ,, prudila " a kdy opravdu chtěla ven. Postupně se ty intervaly buzení prodlužovaly. A teď, když má půl roku přijde večer domů, švihne sebou do pelechu a my ji musíme ráno přemlouvat, aby se šla vůbec vyvenčit. O víkendu pravidelně vstane až kolem 11. Takže já si myslím, že to přejde časem samo, přecejen píšete, že štěndo má jen 13 týdnů.. pořád je to mimino:)
ano, mimino...zákeřné mimino... odpoledne ušmatlá 6 kilometrů, pak chrápe v autě a v noci pak "řádí"...
uf uf, tak jsem ráda, že v tom nejsem sama, přece jenom, jakožto prvochovatelka panelákovce jsem trochu nervozní, jestli jsem něco nepokazila...
cinkalu
napsal(a):
Taky mi přijde nesmysl zavírat štěně do bedny. Když si ho nebudete všímat, budete prostě spát, brzy zjistí, že v noci se má spát. Musíte, ale vydržet, ne po 10 minutách vylézt a šušňat ho.
Proč nesmysl? Pro štěně je přirozené spát v uzavřeném prostoru, připomíná to doupě. Je tak mnohem klidnější, cítí se bezpečněji. Navíc kenelku si můžete dát hned vedle postele, štěndo vás vidí, slyší, cítí, můžete ho i hladit... není tak osamocené, jako když ho vyšoupnete do předsíně a čekáte, až ho přestane bavit kňučet. A jak si zvykne, tak pak můžete kenelku stěhovat od postele dál a dál až na definitivní místo, kde chcete, aby spalo.
cinkalu
napsal(a):
ta kenelka je především pro bezpečnost štěněte - jednak s ní potom nebude mít problémy při cestování a na akcích, a druhak nehrozí, že v noci sežere neco nestravitelnýho, zabije ho elektrika od překousanýho kabelu, nebo na sebe něco zhodí atd.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
ta kenelka je především pro bezpečnost štěněte - jednak s ní potom nebude mít problémy při cestování a na akcích, a druhak nehrozí, že v noci sežere neco nestravitelnýho, zabije ho elektrika od překousanýho kabelu, nebo na sebe něco zhodí atd.
jasně, to chápu...já si akorát nějak neumím představit tu butylku pro to moje patnáctikilové tele... zvlášť v rozumných cenových relacích si myslím že nic jednoduchého...
chava
napsal(a):
jasně, to chápu...já si akorát nějak neumím představit tu butylku pro to moje patnáctikilové tele... zvlášť v rozumných cenových relacích si myslím že nic jednoduchého...
já požívám tuhle:
http://www.psikralovstvi.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=136_169_369&products_id=1602&zenid=2c5d4b26f1dc47d15abd881377c96c7e
mám ji už 15 let, a je nesmrtelná
Ahoj, mám osmiměsíční německou ovčandu a rozhodně celou noc neprospí. Nemám ji tedy v bytě, ale spí spolu s naší druhou fenou každá ve své boudě v kotci se stálým přístupem na zahradu a k domu. Druhá starší fenka si večer zaleze do boudy a celou noc prochrupe, s výjimkou, kdy by někdo šel kolem našeho plotu, to pak hlídá. Ale vzhledem k tomu, že v noci kolem plotu nikdo nechodí, tak většinou celou noc prospí. A ta mladá potvora se začala učit hlídat a máme teď období, kdy skutečně celý večer a kus noci venku proštěká na každý pohyb, ptáka, zvuk od psů ze vsi atd. prostě obchází pozemek a hlídá. Stará to dělala v jejím věku také. V paneláku si to nedokážu představit. Ještě, že nemáme žádné přímé sousedy (plot na plot, dům na dům), protože obě naše čubiny v mladém věku prostě obcházejí půl noci revír a štěkají...

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
no a jak to děláte když jdete do práce ,to přece může něco hryzat taky , to ho máte osm hodin zavřenýho v kenelce?
napsal(a):
no a jak to děláte když jdete do práce ,to přece může něco hryzat taky , to ho máte osm hodin zavřenýho v kenelce?
jde do práce se mnou. Ale kdyby nešlo, tak nepořizuju kenelku, ale ohrádku, kde by mělo štěně víc prostoru, ale bylo pořád zabezpečený.