Změna chování u psa - Agrese

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.11.2013 19:00
harope

XXX.XXX.189.249

Dobrý den,

můžete mi prosím poradit. Mám 4 letého anglického buldoka, pořizovali jsme si ho s moji již nyní expřítelkyni a po rozhodu pes zůstal mně. Expřítelkyně ho celou dobu navštěvuje tak dvakrát do týdne po dobu dvou let. Za poslední měsic na ní pes začal útočit. Nejprve jen vrčel když ho chtěla vzít ven pak byl zase v pohodě. Teď třeba dva dny nic a pak z ničeho nic na ní vrčí. Když ho okřikne tak ho to spíše naštve a ukazuje sílu zase. Stává se, že si třeba spolu lehnou doma a on se s ní baví pak se z ničeho nic na ní podívá a začne vrčet a stavět se proti ní. Stává se to i když jsem doma nebo jsou sami. Na mě nic nezkouší. Byl bych nerad kdyby se to nějak vyhrotilo a chtěl zvolit nejlepší cestu jak tomu chování zabránit. Předem děkuji za radu.

20.11.2013 02:36
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Proč ho navštěvuje , když . . . .??

plisak1

20.11.2013 12:55
plisak1

XXX.XXX.236.4

a nemá přítelkyně nějakého jiného psa nebo kočku, které by zacítil?

20.11.2013 13:20
hankaapes

XXX.XXX.252.212

Taky mám AB a myslím, že ten váš už přítelkyni nebere za svou a nenechá si od ní líbit totéž co od "svého pána." Řešila jsem opačný problém, můj pes se takhle zpočátku choval k mému příteli, než ho přijal do rodiny. Teď už pohoda.......vaše expřítelkyně by se měla chovat jako návštěva a neokřikovat pro ní už cizího psa .

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.11.2013 13:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Především byste se mohl zamyslet nad svým vztahem k bývalé přítelkyni. Možná, že vám její návštěvy nejsou milé a pes to vycítí. A to vůbec nemluvím o tom, že jí třeba máte plné zuby, chováte vůči ní zášť.
A nebo naopak, vaše bývalá přítelkyně má nového partnera a pes ho cítí.
Možná by bylo nejlepší řešení její návštěvy u psa omezit. Být na vašem místě, tak bych se do toho nemíchala, pes by mohl znejistět. Buď situaci přítelkyně zvládne, nebo s návštěvami skončí. Podle mě je to v každém případě mezi nimi dvěma.

20.11.2013 22:32
bohemica

XXX.XXX.168.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Především byste se mohl zamyslet nad svým vztahem k bývalé přítelkyni. Možná, že vám její návštěvy nejsou milé a pes to vycítí. A to vůbec nemluvím o tom, že jí třeba máte plné zuby, chováte vůči ní zášť.
A nebo naopak, vaše bývalá přítelkyně má nového partnera a pes ho cítí.
Možná by bylo nejlepší řešení její návštěvy u psa omezit. Být na vašem místě, tak bych se do toho nemíchala, pes by mohl znejistět. Buď situaci přítelkyně zvládne, nebo s návštěvami skončí. Podle mě je to v každém případě mezi nimi dvěma.

smajlíksmajlíksmajlík

21.11.2013 09:08
harope

XXX.XXX.35.165

Tady vubec nejde o muj vztah k ni. Mame normalni vztah, nechovam k ni zadnou zast nebo negativni emoce. Ona za nim jezdi protoze ho ma rada a nemuze se na neho jen tak vykaslat. Je to i jeji pes. Slo mi jen o vyreseni situace k oboustrenne spokojenosti. Spis me zajimalo jestli nemate nekdo stejnou zkusenost?

plisak1

21.11.2013 14:28
plisak1

XXX.XXX.236.4

pokud delší dobu se zjevuje jen občas, má pravdu ten přispívající, který vám shora úpsal,. že ji pes považuje za člena cizí rodiny, už ne za člena té své a proto se k ní tak chová a podle mne se to nezmění, leda by si ho vzala a pak by se zase odcizil vám

21.11.2013 16:46
bohemica

XXX.XXX.168.11

Pokud nemá přítelkyně se psem pravidelný častý kontakt, těžko budete udržovat bývalé vztahy psa
a přítelkyně. Pes může být zklamaný její "zradou" a tím, že ho opustila nebo ji prostě už nepovažuje za člena rodiny.
Jde o to, co chce přítelkyně vlastně svými návštěvami docílit , zda nechce aby pes odvyknul a chce udržovat bývalý vztah, což nelze za těchto podmínek nebo zda nechce "ublížit" jen sobě a se psem vztah přerušit.
Pes mohl být zkraje zmaten a neví, jak má situaci řešit.

21.11.2013 16:46
bohemica

XXX.XXX.168.11

Pokud nemá přítelkyně se psem pravidelný častý kontakt, těžko budete udržovat bývalé vztahy psa
a přítelkyně. Pes může být zklamaný její "zradou" a tím, že ho opustila nebo ji prostě už nepovažuje za člena rodiny.
Jde o to, co chce přítelkyně vlastně svými návštěvami docílit , zda nechce aby pes odvyknul a chce udržovat bývalý vztah, což nelze za těchto podmínek nebo zda nechce "ublížit" jen sobě a se psem vztah přerušit.
Pes mohl být zkraje zmaten a neví, jak má situaci řešit.

plisak1

21.11.2013 17:59
plisak1

XXX.XXX.236.4

"zklamaný"?!! "zradou"??!! - to prostě není možné, pes žije dneškem, jeho smečka se změnila a v ní už bývalá přítelkyně není, není ve smečce nijak zařazena, pes to akceptuje, není nijak zmaten a reaguje podle nové situace - na cizince, byť známého, reaguje v podstat přátelsky, ale na nějaká důvěrnosti si už od něj nepotrpí.

21.11.2013 19:17
atika

XXX.XXX.213.155

Poradit neumím, jen přidám vlastní zkušenost s boxerem. Měla jsem ho tři roky a pak jsem ho při rozvodu musela dát kamarádovi. Rozvod byl hodně bouřlivej a pes bylo jediný místo, kde na mě můj ex mohl a reálně hrozilo, že ho zabije. Pes kamaráda znal, krásně si tam zvykl a byl tam spokojenej. Makali spolu, chodili na závody, prostě měl se fajn. Viděla jsem ho pak až do konce života tak 2 x ročně, vždycky mě bouřlivě vítal, celou návštěvu se mazlil, byl na mě namáčklej, třeba čištění uší čekalo na mě - to novému páníkovi nechtěl dovolit, ale když jsem odcházela, šel mě doprovodit a bylo vidět, že je tam doma, žádný stresy se nekonaly. Nikdy se nestalo, že by na mě zavrčel a to jsem pak už měla i svého psa.

21.11.2013 19:44
bohemica

XXX.XXX.168.11

plisak1 napsal(a):
"zklamaný"?!! "zradou"??!! - to prostě není možné, pes žije dneškem, jeho smečka se změnila a v ní už bývalá přítelkyně není, není ve smečce nijak zařazena, pes to akceptuje, není nijak zmaten a reaguje podle nové situace - na cizince, byť známého, reaguje v podstat přátelsky, ale na nějaká důvěrnosti si už od něj nepotrpí.

Nechcete tady doufám tvrdit, že pes nemá paměť?
Pes sice žije přítomností, ale vjemy z minulosti jeho chování v různých směrech ovlivňuje.

plisak1

21.11.2013 20:09
plisak1

XXX.XXX.236.4

bohemica napsal(a):
Nechcete tady doufám tvrdit, že pes nemá paměť?
Pes sice žije přítomností, ale vjemy z minulosti jeho chování v různých směrech ovlivňuje.

samozřejmě má paměť a má taky své preference, rozhodně však nepociťuje zklamání z člověka, protože neuvažuje do budoucna, nevkládá v něj tedy nějaké naděje a proto nemohou být zklamány.Stejnéje to se zradou, pes přemýšlí, ale rozhodně odliště od člověka a odlišně od něj se staví k situacím, které ho potkají. samozřejmě po nějaké z jeho hlediska neblahé zkušenosti s určitým člověkem k němu může i natrvalo ztratit důvěru a někdy i lásku, to je ale něco jiného.

21.11.2013 22:22
bohemica

XXX.XXX.168.11

plisak1 napsal(a):
samozřejmě má paměť a má taky své preference, rozhodně však nepociťuje zklamání z člověka, protože neuvažuje do budoucna, nevkládá v něj tedy nějaké naděje a proto nemohou být zklamány.Stejnéje to se zradou, pes přemýšlí, ale rozhodně odliště od člověka a odlišně od něj se staví k situacím, které ho potkají. samozřejmě po nějaké z jeho hlediska neblahé zkušenosti s určitým člověkem k němu může i natrvalo ztratit důvěru a někdy i lásku, to je ale něco jiného.

To není něco jiného, ale to, co popisuji ve svém příspěvku.
Vy se snažte poradit tazateli, mne nepoučujte, já mám za téměř padesát let chovu různých plemen vlastních zkušeností dost.

plisak1

22.11.2013 05:47
plisak1

XXX.XXX.236.4

bohemica napsal(a):
To není něco jiného, ale to, co popisuji ve svém příspěvku.
Vy se snažte poradit tazateli, mne nepoučujte, já mám za téměř padesát let chovu různých plemen vlastních zkušeností dost.

Odpovídám vám na dotaz přímoímně položený, nevím, jak dlouho jste zkušenisti sbírala, sle píšete li nesmysly, asi ještě nějaké musíte přibrat. a rozhodně vaše dovozování zrady a zlamání je nesmysl non plus ultra. co jsem tazateli říci chtěla, to jsem řekla a vy se snažte chovat se méně hloupě.

22.11.2013 08:34
interhaf

XXX.XXX.128.123

Plisáku 1,
nerozčilujte se....

Dávám Vám za pravdu,moje zkušenost praví podobné...
Jenomže my lidi si psí myšlení modelujeme podle své představy..

Když svoji smečku opustím na pár dní, citlivě jim pak svoji alfa pozici připomenu.
Když smečku na pár dnů opustí psí alfa, musíme zbytku dát čas, aby se s návratem šéfky bezkonfliktně srovnali.Jde to,ale samozřejmě je to o troše "psí" psychologie.Konečně,pusťte svoje dospěláky děti na pár dní z dohledu...než se vše usadí do normálu,často se to bez různých emocí neobejde...

Z mého pohledu též přítelkyně z pohledu psa nemá právo řídit smečku.A přirozeně jinak se v té roli bude chovat buldog a jinak kolie....

Hezký den.

plisak1

22.11.2013 08:36
plisak1

XXX.XXX.236.4

vám taky hezký

22.11.2013 09:41
betula

XXX.XXX.41.2

interhaf napsal(a):
Plisáku 1,
nerozčilujte se....

Když svoji smečku opustím na pár dní, citlivě jim pak svoji alfa pozici připomenu.
Když smečku na pár dnů opustí psí alfa, musíme zbytku dát čas, aby se s návratem šéfky bezkonfliktně srovnali.Jde to,ale samozřejmě je to o troše "psí" psychologie.Konečně,pusťte svoje dospěláky děti na pár dní z dohledu...než se vše usadí do normálu,často se to bez různých emocí neobejde...

Z mého pohledu též přítelkyně z pohledu psa nemá právo řídit smečku.A přirozeně jinak se v té roli bude chovat buldog a jinak kolie....

Hezký den.

A co máte za rasy, smím-li se zeptat? Kdybych smečku opustila na půl roku, rozhodně žádnému ze svých psů nemusím (ani citlivě) připomínínat svojí "alfa pozici"... natož na pár dnů :O

Co znamená, "aby se s návratem šéfky bezkonfliktně srovnali.Jde to,ale samozřejmě je to o troše "psí" psychologie." Co si pod tím mám představit?

smajlík

plisak1

22.11.2013 10:14
plisak1

XXX.XXX.236.4

betula napsal(a):
A co máte za rasy, smím-li se zeptat? Kdybych smečku opustila na půl roku, rozhodně žádnému ze svých psů nemusím (ani citlivě) připomínínat svojí "alfa pozici"... natož na pár dnů :O

Co znamená, "aby se s návratem šéfky bezkonfliktně srovnali.Jde to,ale samozřejmě je to o troše "psí" psychologie." Co si pod tím mám představit?

smajlík

pokud opustíte své psy na půl roku, rozhodně nebude vše stejné jako před vaším odchodem, myslím tím v jejich vztahu k vám a pokud si myslíte, že bude, mýlíte se, bude tady někdo jiný, s nímž vytvoří rodinu, vcelku nechápu,jak si můžete myslet něco jiného...

22.11.2013 10:17
scylla

XXX.XXX.147.85

interhaf napsal(a):
Plisáku 1,
nerozčilujte se....

Hezký den.

Ježíši, zase alfa pozice..,.

22.11.2013 12:16
hankaapes

XXX.XXX.252.214

plisak1 napsal(a):

Mám stejný názor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík