Dobrý den,
chtěla bych vědět, jestli mám jen já takovou smůlu a vždy potkám hrozně ustarané a vyděšené majitele. Psi si normálně hrají a jakmile ta moje při hře zavrčí, tak majitelé hned jančí a málem se kvůli tomu rozbrečí. Je to opravdu jen takové to "hrací" zavrčení, když například druhý pes nad ní stojí a ona nemůže vstát,tak zavrčí,pes uhne a hrají si dál. Nejhorší je to s majiteli, kteří mají štěně. S takovou přehnanou reakcí jsem se setkala tolikrát, že se mi ani nechce věřit, že jde o náhodu. Oni se na mě snad ti majitelé někde domlouvají. Máte taky zkušenosti s takovými majiteli? A jak na jejich reakce reagujete vy? Já se většinou omluvím, i když moc nevím, za co se vlastně omlouvám, protože tohle mi mezi psi přijde prostě normální. Už vidím, jak mi sem všichni napíší, že já jsem ta divná a zlá.
No nevím, já se s takovou reakcí snad ještě nesetkal, maximálně se druhý majitel ujistí, zda můj pes opravdu neublíží. Opravdu máte takovou smůlu, že potkáváte samé divné pejskaře nebo je to spíš ve Vás?
Jste si jistá, že si Váš pes jen hraje? Nenapadá doopravdy? Takové majitele znám taky. Jejich pes visí jinému na krku a oni tvrdí, že si chce jen hrát...
Netvrdím, že to je Váš případ, ale opakované reakce okolí vždy o něčem vypovídají.
danis
napsal(a):
No nevím, já se s takovou reakcí snad ještě nesetkal, maximálně se druhý majitel ujistí, zda můj pes opravdu neublíží. Opravdu máte takovou smůlu, že potkáváte samé divné pejskaře nebo je to spíš ve Vás?
Jste si jistá, že si Váš pes jen hraje? Nenapadá doopravdy? Takové majitele znám taky. Jejich pes visí jinému na krku a oni tvrdí, že si chce jen hrát...
Netvrdím, že to je Váš případ, ale opakované reakce okolí vždy o něčem vypovídají.
Věřte, že poznám, když můj pes chce jiného napadnout. Když se pouští do rvačky, tak je to opravdu jiné a o dost děsivější vrčení, než když si hraje.
Nepotkávám takových majitelů každý den deset, ale narážím na ně opravdu často a někdy tihle lidé člověku začnou lézt na nervy.
Také znám spoustu lidí, kteří tvrdí, že si pes chce hrát a při tom má bojový postoj a málem druhému psovi ukousne hlavu. Když se mě stane, že už to vrčení přeroste v cenění zubů a kousání, tak si psa zavolám, omluvím se a v klidu pokračuji v procházce.
Takže bych neřekla, že je to ve mě. Umím uznat, když můj pes začne být moc agresivní. Mluvím teď opravdu o tom "přátelském" vrčení, kdy si psi jenom "povídají".
Víte, třeba já chodím se svým psem mezi ostatní psy každý den, ale ještě nikdy na něho pes nevrčel jenom tak ze srandy :) Ale i kdyby, radši si psa vezmu k sobě, když si nejsem jistá chováním toho druhého. Potřebuju, aby byl pes psychicky i fyzicky v pohodě, takže asi jsem divná, ale když na něho druhý pes vrčí, jdu dál a nenechám je spolu.
Mám smečku 5ti psů a když si hrají vydávají takové zvuky, že by člověk řekl, že se žerou navzájem. Také, když se potkáme s kamarády a jejich psi si hrají s mými, vrčí na sebe a štěkají. Je to naprosto přirozený projev psí komunikace, naprosto rozlišný od agresivních projevů.
Bohužel, spousta lidí slyší zavrčení nebo vidí ohrnutý pysk a je panika na světě....
Já bych nesměla nechávat svého psa si hrát vůbec. Vrčí a štěká pořád, když si hraje. Člověk, který se trochu vyzná v komunikaci psů pozná, kdy pes vrčí a štěká ze hry. Nám spíše dělají problém majitelé hysterických pejsků, kteří mého psa provokují ke hře a ten když se pohne, tak pes s hysterickým jekotem utíká a majitel ho s panikou bere do náručí a konejší ho. Při tom i když je můj pes střeštiprdlo, umí si hrát i s malými štěňaty. V práci ho využívám na socializaci štěňat jezevčíka mého šéfa, kdy po prvním hysteráku se z nich stali kamarádi a štěňata mu pak nedala ani chvilku pokoj.
Mno já nevím, ale třeba mě se to taky moc nelíbí, jsem možná divná. Ale mám doma 4psi z toho jeden je naprostý samotář a zbylé 3psi vůbec nevyhledává ani nestojí o kontakt s nimi. Oni moc dobře vědí že si ho nemají všímat a tak je to dané. Jednou jsem byla na procházce a potkala pána co si neodvolala svého psa a tenhle samotář, pán samozřejmě on si chce jenom hrát než jsem stačila jakkoliv zareagovat, pes k nám naběhl a sic vrtíc ocasem ale začal na toho mého vrčet což ho asi značně vytočilo a milý volně běhající pes se ocitl v setině vteřiny na zemi a můj pes ho držel pod krkem. Takže přesně takovéhle majitelé krajně nesnášim, i když jsem pejskař a potkávám spoustu pejskařů, tak přeci bychom se měli chovat trochu rozumně a když vidím že proti mě jde pes na vodítku, tak toho svého také připnu a pokud vidím že se chce majitel zastavit a nechat svého psa očuchat s mým tak to mému dovolím v mezích normy. Ale když druhý člověk o to nestojí, tak si striktně druhého psa nevšímáme. Ale může mě totálně vytočit když jde nějaká dylčus psa má na volno a ještě ho k tomu mému posílá ať už jdu s tím samotářem nebo s ostatníma. To bych takovému pejskaři dali vážně korunu.
veer
napsal(a):
Mno já nevím, ale třeba mě se to taky moc nelíbí, jsem možná divná. Ale mám doma 4psi z toho jeden je naprostý samotář a zbylé 3psi vůbec nevyhledává ani nestojí o kontakt s nimi. Oni moc dobře vědí že si ho nemají všímat a tak je to dané. Jednou jsem byla na procházce a potkala pána co si neodvolala svého psa a tenhle samotář, pán samozřejmě on si chce jenom hrát než jsem stačila jakkoliv zareagovat, pes k nám naběhl a sic vrtíc ocasem ale začal na toho mého vrčet což ho asi značně vytočilo a milý volně běhající pes se ocitl v setině vteřiny na zemi a můj pes ho držel pod krkem. Takže přesně takovéhle majitelé krajně nesnášim, i když jsem pejskař a potkávám spoustu pejskařů, tak přeci bychom se měli chovat trochu rozumně a když vidím že proti mě jde pes na vodítku, tak toho svého také připnu a pokud vidím že se chce majitel zastavit a nechat svého psa očuchat s mým tak to mému dovolím v mezích normy. Ale když druhý člověk o to nestojí, tak si striktně druhého psa nevšímáme. Ale může mě totálně vytočit když jde nějaká dylčus psa má na volno a ještě ho k tomu mému posílá ať už jdu s tím samotářem nebo s ostatníma. To bych takovému pejskaři dali vážně korunu.
Ano to nepochybně, v tomto s Vámi souhlasím. Já také připínám psa na vodítko, když potkáváme jiné. Když vidím, že druhý pes je na volno a majitel evidentně nejeví nějakou snahu psa odvolat, strčím si psa za sebe a podle toho, jak se druhý pes chová se buďto snažím psa odehnat, nebo čekám než si majitel pro psa přijde. Tady to vrčení bylo spíše myšleno ve hře, když si spolu dva psi hrají a vrčí při tom.
ančí98
napsal(a):
Věřte, že poznám, když můj pes chce jiného napadnout. Když se pouští do rvačky, tak je to opravdu jiné a o dost děsivější vrčení, než když si hraje.
Nepotkávám takových majitelů každý den deset, ale narážím na ně opravdu často a někdy tihle lidé člověku začnou lézt na nervy.
Také znám spoustu lidí, kteří tvrdí, že si pes chce hrát a při tom má bojový postoj a málem druhému psovi ukousne hlavu. Když se mě stane, že už to vrčení přeroste v cenění zubů a kousání, tak si psa zavolám, omluvím se a v klidu pokračuji v procházce.
Takže bych neřekla, že je to ve mě. Umím uznat, když můj pes začne být moc agresivní. Mluvím teď opravdu o tom "přátelském" vrčení, kdy si psi jenom "povídají".
Zřejmě máte problém s komunikací s okolím Vy větší než Váš pes. Pokud Vám protistrana dá najevo, že si nepřeje, aby si Váš pes hrál s jejich, máte to respektovat. Je úplně jedno JAK si ten pes hraje. Když nerespektujete druhé, nedivte se, že potom reagují "nepřiměřeně".
Jak jsem psal, ještě se mi nic takového nestalo a to mám psů několik. Ale já se druhého majitele nejprve zeptám, zda mu nebude vadit, když si mí psi s těmi jeho budou hrát. Bez dovolení své psy k nikomu cizímu prostě nepustím. I v případě, že druhý majitel souhlasil, jakmile postřehnu sebemenší nesouhlasnou či strachovou reakci u druhého majitele, psy OKAMŽITĚ odvolám a jdeme pryč.
Víte, hodně lidí, i mezi pejskaři, se cizích psů prostě bojí. Pokud Váš pes vrčí, oni to mohou vnímat jako agresi či rovnou útok. Když Vy nezasáhnete, jejich strach se stupňuje.
Myslím, že je vždy lepší konfliktům předcházet než potom něco řešit ne? Věřte tomu, že pokud takové situace řešíte opakovaně, je chyba ve Vás a ne v okolí.
Upřímně já se některým majitelům nedivím, taky když začnou jiní psi vrčet na mé i když ve hře, tak své psy beru. Ono, když dáte za psa 70tis.( a to mám ještě i podstatně dražší psy) máte s ním nějaké plány- výstavy, chov atd. a ted přijde někdo se psem , který byť ve hře vrčí, ale nemáte nikdy jistotu, že je to opravdu z legrace, tak psa prostě si berete, protože proč pokoušet štěstí. Ono hodně blbě se pak odstraňuje strach ze psů nebo agresivita. A taky třeba chápu majitelé malých psů, že se bojí, taky jsem je měla kdysi za hysterky do té doby než jsem si pořídila havanského psíka a hlášky majitelů, kdy se k mé 5 kg a ještě nemocné fence žene 60kg tele se štěkotem a vrčení, mě opravdu dokážou vytočit, naštěstí s ní jdu do města jednou za uherský rok , jinak bydlíme na vesnici a tady bohužel všichni mají teorii, že psům stačí jen zahrada, tak s nimi nikam nechodí
danis
napsal(a):
Zřejmě máte problém s komunikací s okolím Vy větší než Váš pes. Pokud Vám protistrana dá najevo, že si nepřeje, aby si Váš pes hrál s jejich, máte to respektovat. Je úplně jedno JAK si ten pes hraje. Když nerespektujete druhé, nedivte se, že potom reagují "nepřiměřeně".
Jak jsem psal, ještě se mi nic takového nestalo a to mám psů několik. Ale já se druhého majitele nejprve zeptám, zda mu nebude vadit, když si mí psi s těmi jeho budou hrát. Bez dovolení své psy k nikomu cizímu prostě nepustím. I v případě, že druhý majitel souhlasil, jakmile postřehnu sebemenší nesouhlasnou či strachovou reakci u druhého majitele, psy OKAMŽITĚ odvolám a jdeme pryč.
Víte, hodně lidí, i mezi pejskaři, se cizích psů prostě bojí. Pokud Váš pes vrčí, oni to mohou vnímat jako agresi či rovnou útok. Když Vy nezasáhnete, jejich strach se stupňuje.
Myslím, že je vždy lepší konfliktům předcházet než potom něco řešit ne? Věřte tomu, že pokud takové situace řešíte opakovaně, je chyba ve Vás a ne v okolí.
Nevšimla jsem si,že bych někde psala,že svého psa vnucuji okolí. Nikdy jí nepustím, aby se vrhla na nějakého psa a začala ho otravovat. Takové "konflikty" při hraní vznikají tak, že potkám nějakého pejskaře, dáme se do řeči a psi si spolu začnou hrát. Když první pejskař pustí toho svého z vodítka, tak se tomu nebráním a udělám to samé, pokud nic nenamítá. Mezi tím, co si povídáme a psi si hrají, tak moje fena někdy zavrčí a já druhého majitele upozorním, že to fena nemyslí zle a při hraní takové zvuky někdy vydává. Podle reakce majitele si jí zavolám k sobě. Velmi často ale já dostanu vynadáno za to, že mám agresivního a nevychovaného psa, i když pes ke mě přijde na první zavolání,a majitel pak dotčeně odchází, že si nějaký pes dovolil zavrčet na toho jeho.
Ale nechápu lidi,kteří jsou v šoku z toho, že pes při hře vrčí. Někteří to prostě dělají a znám psi, kteří vrčením vyjadřují i radost. Já přečetla vážně nespočet knížek o psí komunikaci a o psí řeči těla. Neříkám, že si je musí číst všichni, ale když už pustí svého psa hrát si s jiným, tak mají mít nějaké informace o tom, že ne vždycky znamená vrčení projev agrese. Jsou to prostě psi a svoje emoce vyjadřují různě. Když se jim něco při hře nelíbí,tak to těžko řeknou jinak.
Nejsem až tak hloupá, abych nechala fenu skákat po psovi, když to majiteli vadí. Jen mi vadí ti lidé, kteří si nechají psa hrát a při opravdu krátkém zavrčení,štěknutí nebo kníknutí začnou vyloženě šílet.
australáček
napsal(a):
Upřímně já se některým majitelům nedivím, taky když začnou jiní psi vrčet na mé i když ve hře, tak své psy beru. Ono, když dáte za psa 70tis.( a to mám ještě i podstatně dražší psy) máte s ním nějaké plány- výstavy, chov atd. a ted přijde někdo se psem , který byť ve hře vrčí, ale nemáte nikdy jistotu, že je to opravdu z legrace, tak psa prostě si berete, protože proč pokoušet štěstí. Ono hodně blbě se pak odstraňuje strach ze psů nebo agresivita. A taky třeba chápu majitelé malých psů, že se bojí, taky jsem je měla kdysi za hysterky do té doby než jsem si pořídila havanského psíka a hlášky majitelů, kdy se k mé 5 kg a ještě nemocné fence žene 60kg tele se štěkotem a vrčení, mě opravdu dokážou vytočit, naštěstí s ní jdu do města jednou za uherský rok , jinak bydlíme na vesnici a tady bohužel všichni mají teorii, že psům stačí jen zahrada, tak s nimi nikam nechodí
Ano,já chápu,když si svého psa zavolají a v klidu odejdou. Chápu,že reakce mého psa se jim líbit nemusí. Já si svého psa vždy zavolám, když se jim něco nelíbí. Mě vadí ti lidé, kteří vás za něco takového vyloženě seřvou, i když by ty výčitky šli říci slušně.
Nejvíce mě pobaví ti, kteří mají třeba výmaráka,který si hraje s mojí JRT, která važí něco málo přes 5kg a oni mi řeknou,že se bojí, aby ta moje "myš" tomu jejich,oproti ní obrovi, něco neudělala.
Mám plemeno, co vrčí při hře běžně . Ovšem hlídám to velmi, neb z hravého vrčení může být běhěm pár sekund vrčení ke rvačce . Odvolávám spíše já, neb mám zkušenost, že jiní majitelé psů se jen smějí a nechci aby se něco semlelo. Navíc hodně psů vrčení ve hře nechápe a vyjedou.
Nechávám moje psy hrát si takové hry jen mezi sebou, s cizími fakt ne .
ančí98
napsal(a):
Ano,já chápu,když si svého psa zavolají a v klidu odejdou. Chápu,že reakce mého psa se jim líbit nemusí. Já si svého psa vždy zavolám, když se jim něco nelíbí. Mě vadí ti lidé, kteří vás za něco takového vyloženě seřvou, i když by ty výčitky šli říci slušně.
Nejvíce mě pobaví ti, kteří mají třeba výmaráka,který si hraje s mojí JRT, která važí něco málo přes 5kg a oni mi řeknou,že se bojí, aby ta moje "myš" tomu jejich,oproti ní obrovi, něco neudělala.
Tak bohužel v tomto neporadím, protože já bydlím na vesnici, a tady jak jsem psala je 99,9 procent psů v kotcích zavření a pouští je jen na zahradu. No ono Váš pejsek může být vychovaný, a může si nechat vše líbit a být mírumilovný až nezdravě, ale oni to neví. Já třeba když k nám přiběhne malý pes nehysterčím i když vím, že ti moji velcí blbci by se radši nechali sežrat, než by někoho měli kousnout, ale vím, že v případě nutnosti malého psa odkopnu- v životě jsem to ještě neudělala a věřím, že ani nebudu muset. Ale havanačka mě předevčírem hodně překvapila. Jdeme na procházku , procházíme se a k nám zničeho nic přiběhne labrador venčen rodinkou a jelikož nejsou místní neznám jejich psa, tak beru havanačku na ruky jenže labrador na mě skočil a dorážel a světe div se havanačka po pár útokách chytla nerva a prokousla mu čumák....No já v šoku, majitelé v šoku, labrador v šoku, až po chvíli jsem se vzpamatovala a šla domů. Tím chci říct, že pes je šelma a může jednat zkratkovitě. Je mi líto labradora, hlavně , když má debilní páníčky, kteří si ho neumí odvolat a nechají ho otravovat ostatní psy a lidi, ale tím nechci říct , že je to Váš případ
Jeden z našich 4 psů je aussík, kamarádka má také fenu aussinu (fenu) proti jiným plemenům můžu říct, že se zvukově projevují mnohem více.
Jejich vrčení při hře je opravdu silný hrdelní zvuk a občas je oba musíme mírnit, pokud jde např. o hru se štěnětem. Některá se nás bála.
Jinak se tedy spíš setkávám s opačnou situací, která byla už výše popsána "ona/on si chce jenom hrát, nic nedělá" a pes jde naježený, přímo, cení zuby a vrčí...
australáček
napsal(a):
To jako že na vaše psy nemá kdo co vrčet, protože stáli sedmdesát tisíc?
Vrčení je normální mezipsí komunikace. Někdy je v pořádku, jindy ne. Někdy může být pes, který vrčí, naprosto pohodový, a naopak ten, který zdánlivě nic neříká a nedělá, nebezpečný. Záleží především na výraze, postoji, pohledu... Jestli to rozlišujete jen podle vrčení, tak se svými vzácnými a drahými psy "pokoušíte štěstí" mnohem víc než někdo, kdo nechá své psy hrát si s vrčícími psy dle libosti.
já své psy s žádnýma cizíma psama hrát nenechávám. U dospívajících nebo dospělých psů je od hry kolikrát jen krůček ke rvačce, a na to nejsem zvědavá. Na hry a komunikaci mají svoji uzavřenou smečku, kde jsou všem jasná pravidla, a v případě že někdo překročí hranice, tak je můžu usměrnit - u cizích psů je to ruská ruleta, a hláškám typu "on je hodný", "on nic neudělá" "on si chce jen tak hrát" prostě nevěřím, protože pak následují ty typu: "tohle ještě nikdy neudělal".
pidla
napsal(a):
Vrčení je normální mezipsí komunikace. Někdy je v pořádku, jindy ne. Někdy může být pes, který vrčí, naprosto pohodový, a naopak ten, který zdánlivě nic neříká a nedělá, nebezpečný. Záleží především na výraze, postoji, pohledu... Jestli to rozlišujete jen podle vrčení, tak se svými vzácnými a drahými psy "pokoušíte štěstí" mnohem víc než někdo, kdo nechá své psy hrát si s vrčícími psy dle libosti.
Vadí mi to i když vrčí na našeho křížence, ale myslela jsem to tak, že když už ten člověk dá ty peníze za psy, jede přes půl evropy , aby dovezl novou krev anebo letí do USA za nemalé peníze, tak je opatrný a jen tak ,,nějakého,, psa ke svým psům nepustí. A jak jsem psala, jsme z vesnice, tady potkat někoho se psem na procházce je zázrak a do města s nimi moc nechodím, protože nic z toho nemají, nemohu je ani pustit z vodítka, protože u nás se to opravdu ve městě pokutuje, tak nevidím důvod je tam tahat kromě veteriny, takže já nějaké setkávání s cizími psy řešit nemusím a vlastně jediní psi s kterými se dostanou do styku jsou pejsci z místního útulku kam chodím venčit a vypomáhat a divil/a by jste se kolik chovatelů se mi diví, že ty svoje pustím k útulkovým psům či vůbec nějakým psům, kdž nějaké potkáme vyjímečně tady na procházce. A ano, nevidím důvod proč by cizí psi mi měli vrčet na mé, nepotřebuji řešit pak pokousané psy a hádat se s majiteli, prostě předcházím problémům, tak jako i na vesnici sbírám hovínka a vím, že díky tomu mi ještě žádná místní maminka nenadala, že chodím s pejsky na hřiště dětské a fotbalové, protože ho máme hned za barákem ba naopak, kolikrát se zastaví a začnou si o pejskách povídat a zeptají se, jestli si je děti mohou pohladit a během sekundy je na každém mém psovi aspon 3 děti pověšené a mí psi rozdávají jen pusinky Bohužel většina pejskařů si myslí, že jim patří celý svět a nemají potřebu být ohleduplní a pak to zbytečně končí tragicky. Bohužel pro psy
pidla
napsal(a):
A co nechápete na tom, že si někdo svého zvířete cení? Má si ten dotyčný zkoušet nechat za každou cenu pokousat, obzvláště pokud jde o vydařené chovné jedince?
Já tu paní a její obezřetnost plně chápu, máme sportovní koně, žádný koník za 20tis do lesa, také importy a taky bych je nepustila k cizím koním do výběhu.
U cizích psů nikdy nevíte, do jaké míry jsou snášenliví a tolerantní a kdybych měla importa, kdy se cena u kvalitního psa může vyšplhat k nějakým 100tis. bych také byla opatrnější v kamarádění s cizími psy.
Importy nemám a stejně mám socializační procházky jen se psy mých přátel a známých.
bondi28
napsal(a):
A co nechápete na tom, že si někdo svého zvířete cení? Má si ten dotyčný zkoušet nechat za každou cenu pokousat, obzvláště pokud jde o vydařené chovné jedince?
Já tu paní a její obezřetnost plně chápu, máme sportovní koně, žádný koník za 20tis do lesa, také importy a taky bych je nepustila k cizím koním do výběhu.
U cizích psů nikdy nevíte, do jaké míry jsou snášenliví a tolerantní a kdybych měla importa, kdy se cena u kvalitního psa může vyšplhat k nějakým 100tis. bych také byla opatrnější v kamarádění s cizími psy.
Importy nemám a stejně mám socializační procházky jen se psy mých přátel a známých.
Nechápu to, protože moje fenka stála pět tisíc, můj pes skoro čtyřicet tisíc a cením si jich obou stejně... Naprosto mi uniká, proč bych měla nechat na fenku někoho ksichtit a na psa ne, jen proto, že pes byl dražší Naopak, čuba je daleko větší citlivka, takže u ní zasahuju mnohem dřív, než u psa, o kterém vím, že nějakého machýrka bez problémů ustojí.
Jinak vrčení zdaleka neznamená, že pes se chystá druhého napadnout, a naopak to, že pes nevrčí, neznamená, že je přátelský. Takže napsat "jakmile druhý pes zavrčí, seberu psa a odcházíme" svědčí jen o hrubé neznalosti psí komunikace, ne o opatrnosti.
pidla
napsal(a):
Nechápu to, protože moje fenka stála pět tisíc, můj pes skoro čtyřicet tisíc a cením si jich obou stejně... Naprosto mi uniká, proč bych měla nechat na fenku někoho ksichtit a na psa ne, jen proto, že pes byl dražší Naopak, čuba je daleko větší citlivka, takže u ní zasahuju mnohem dřív, než u psa, o kterém vím, že nějakého machýrka bez problémů ustojí.
Jinak vrčení zdaleka neznamená, že pes se chystá druhého napadnout, a naopak to, že pes nevrčí, neznamená, že je přátelský. Takže napsat "jakmile druhý pes zavrčí, seberu psa a odcházíme" svědčí jen o hrubé neznalosti psí komunikace, ne o opatrnosti.
Kdybych dělala mezi nimi rozdíly, tak nenechám operovat křížence s téměř nulovou šancí na přežití za téměř 30tis.- potrhal ho německý ovčák od obsouseda , když jsme šli na procházku a jemu pes zdrhl ze zahrady. Dodnes jsem se nedočkala omluvy, natož aby přišel a aspon přispěl na léčbu.Od té doby beru křížence jen vyjímečně ven, protože dostat ho z brány jak se bojí je nadliský výkon. A jak říkám, já nemusím řešit psí komunikaci, protože jediné psi s kterými má smečka přijde do styku jsou psi z útulku a to tak, že mí psi jsou na volno a útulkáčky mám na vodítku. A na výstavách právě většina chovatelů své psy nepouští k cizím , aspon také zkušenosti mám já, ale to jistě víte, pokud máte pejska za 40tis o čemž silně pochybuju a nebo Vám ho někdo koupil a nemusela jste jako já mít 3 zaměstnání, aby jste si je mohla dovolit., takže nevíte co usilí stojí koupit si tak drahého psa, takže ne opravdu je nepouštím k cizím psům a jak už jsem psala, oni k cizím volně puštěným psům se ani nedostanou, a když se stane vyjímečně ve městě nebo, že tady u nás na vesnici je někdo na návštěvě se psem a že k nám nějaký cizí přiběhne , tak nehysterčím, koukám na jeho mimiku těla a zároven požádám majitele, aby si ho odvolal a když vidím, že vrčí naskakuje mi na psy, zkouším odejít , ve většině případů se nám to podaří.A ono co se týče vrčení, některý pes to může špatně pochopit a rvačka je na světě. Nevidím důvod proč pokoušet štěstí, ale chápu, že některým lidem to prostě nedojde, dojde, ale pozdě kdy už sedí v čekárně a modlí se, aby to jejich pejsek přežil a aby to nebyla pálka. Nepochopím nikdy a kdybych nemilovala všechny psy, tak bych Vám přála, at potkáte psa, co při zavrčení útočí, možná by Vám to došlo, i když pochybuju
bondi28
napsal(a):
Díky za zastání, taky máme ausíka , a vím , jak mají hrdelní projev, až kolikrát já mám strach, jestli fakt to myslí ze srandy i když si hraje se svou smečkou.
pidla
napsal(a):
Nepsala jsem nic ani o tom, zda dělám rozdíly mezi křížencem a drahým chovným jedincem, ani o tom s vrčením. Kdyby jste četla diskuzi, tak jste si všimla, že popisuji vrčení při hře svého psa.
plisak1

XXX.XXX.236.4
já znám vrčení jen při hře dobrých kamarádů nebo tehdy, kdy je nepochybné, že si zvlášť padli do noty, to spíše u štěňat. Jinak ještě znám varovně zavrčení s vyštěknutím, když to druhý pes nebo člověk se hrou přežene. Pokud dva psi, kteří se neznají na sebe začnou vrčet, rozhodně bych to nepovažovala za veselou hru, vrčení s vyceněnými zuby považuju za mimořádně vážné varování, mnohý pes ani nevrčí, jen obnaži zuby, varující je zježená srst na hřbetě či límci, to už taky není hra. Řev a štěkání naproti tomu klidně hra být může. U psů s podezřelým smyslem pro humor je varující i natěšený pohled a celé tělo připraveno - chystá se ani ne tak porvat jako pořádně prohnat toho, o němž už ví, že se blíží
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančí98
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych vědět, jestli mám jen já takovou smůlu a vždy potkám hrozně ustarané a vyděšené majitele. Psi si normálně hrají a jakmile ta moje při hře zavrčí, tak majitelé hned jančí a málem se kvůli tomu rozbrečí. Je to opravdu jen takové to "hrací" zavrčení, když například druhý pes nad ní stojí a ona nemůže vstát,tak zavrčí,pes uhne a hrají si dál. Nejhorší je to s majiteli, kteří mají štěně. S takovou přehnanou reakcí jsem se setkala tolikrát, že se mi ani nechce věřit, že jde o náhodu. Oni se na mě snad ti majitelé někde domlouvají. Máte taky zkušenosti s takovými majiteli? A jak na jejich reakce reagujete vy? Já se většinou omluvím, i když moc nevím, za co se vlastně omlouvám, protože tohle mi mezi psi přijde prostě normální. Už vidím, jak mi sem všichni napíší, že já jsem ta divná a zlá.
Taky jsem přehnaně starostlivý majitel. Až by na mou fenu to vaše ježaté torpédo s vrčením vystartovalo, měla bych starost, že to mou fenu přestane bavit a pocuchá té vaší kožíšek. Možná zbytečně, ale nemám ráda nepříjemnosti.
No,fakt je ze takove lidi nepotkavam.. naopak, spise se setkavam s lidmi, kteri snad kolikrat ani nevedi, co doma maji..mam hodne litaciho a hraciho GR ovsem je to takovej straspytel,ktery na psa nezavrci, ani kdyz uz jde do tuheho a pes je evidentne na nej neprijemny..proste se stahne,ubere na hravosti..coz je nekdy dobre, nekdy spatne.. ale ja tedy casto prave potkavam lidi,kteri maji psy vrcici a to dost,kolikrat mymu jdou po krku a opravdu varovne vrci a majitele kdyz se ohradim at si psa zklidni,zavolaji,proste ze konec hry mi s usmevem na rtu reknou ale neeeee to ona/on si jen takhle hraje, to jen tak vypada ze je zla/ý.. takze balim psa ja a odchazim.. to clovek tak nejak proste za ty leta pozna kdy pes jen tak bubla a hraje si a kdy uz ho to obtezuje a je pripraveny kousnout.. sama jsem mela fenu, ktera byla zlata,ale kdyz uz ji hra prestala bavit zacla vrcet a to jsem uz zakrocila a odesla,protoze pak uz se ohanela a ke kousnuti nebylo daleko kdyz pes stale dotiral.
Tak nejak si porad rikam,ze kdyz ti majitele tvrdi ze jejich pejsek je hodnoucky i kdyz vrci a varuje o stosest, ze bych jim to mela verit, preci ho znaji,je to jejich pes...ale radsi se klidim z cesty..nas by se totiz snad ani nerval, ale nechal by se sezrat..
Mam krasnou prihodu s pitbulkou litajici v centru prahy mezi lidma bez voditka.. ja s nasim stala na chodniku na voditku a fena se na nas ritila, zacla strasne rvat a vrcet a honila naseho kolem me jak jsem ho mela na tom voditku..ten malem umrel strachy, fena po nem chnapala a rvala jak protrzena,nas na infarkt a ja taky.. po chvili prisla pani,zacla fenu volat, fena nic,dal rvala a skakala po mym psovi..absolutne nevychovana cuba. A baba jakbysmet.ani se neomluvila, ja psa celyho oslintanyho a baba mi rekne,kdyz uz ji konecne celou vzteklou chytla,to ona si jen hraje..no Fifinko, nebo ja nevim ja se menovala, to nesmis takhle skakat na pejsky to bys pak dostala na prdelku noo... zlobiva holcicko ťuťu.. babu bych nakopala do zadele.. Nevim co tomu psovi houklo v palici, ale potkavam je dodnes na volno u vaclavaku, beha mezi lidma.. to mi neprijde uplne normalni, kdyz takhle bezmozku utoci na psy..
mám boxerku, ta když si hraje jakkoli s jiným psem tak při tom vrčí, bručí a funí neskutečně, lidi vždy varuju předem, obvykle problém nebývá, ale samozřejmě vyjímka potvrzuje pravidlo :) když jdeme někama s kamarádkama co maj taky boxery tak si občas lidi myslí že pořádáme psí zápasy... ovšem tuhle mi štěně 5měs na ulici napadl právě jrt - vyvlíkl se slečně z obojku a vrhl se na malou, tak jsem ho několikrát odkopla neboť nechci aby malá měla blbou zkušenost - ono boxer co vyjíždí po malejch psech není moc příjemná záležitost... no slečna na mě ječela že si ten její chce údajně hrát a že je to štěně - tak jsem si poklepala na čelo, myslím že za těch let co hlídám cizí a mám své psy poznám který pes vrčí ze hry a který né...
ančí98
napsal(a):
Dobrý den,
Čemu se divíte? Vezměte psí časopisy, jdetě na cvičák, do psích škol, k trenérům psů a všude se dozvíte, že když na vás pes zavrčí, je dominantní a budou vám radit všechno možné od bití počínaje po zavírání do klece. Nedivte se, že lidé, kterým je tohle všude vtloukáno do hlavy, se bojí vrčení a považují ho za problém. Chce to zachovat klid a snažit se lidem vysvětlit, že psi se spolu budou bavit prostě po psím, že si SMS psát nebudou. Říkám takovým majitelům, že by se oni měli přestat bát psů než to naučí svého psa a zadělají si na pořádný problém.