Bílý švýcarský ovčák krátkosrstý nebo německý ovčák?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2014 23:53
_denise_

XXX.XXX.72.5

Dobrý den, chtěli bychom si pořídit jedno z těchto plemen, jako psa na celoroční pobyt venku se zateplenou boudou, každý den kromě víkendů by byl od cca 7:00 do cca 15:00 sám, měl by mít rád děti (v rodině dvě čtyrleté dvojčata a roční mimčo), měl by být nekonfliktní k ostatním psům (máme jorkšírku a v rodině berňačku),trochu i hlídač a jednou za čas na projížďku ke kole. :)

12.1.2014 09:50
rapotacka11

XXX.XXX.42.59

Když vychováte psa , ale i děti,
tak není problém.
To se týká každýho plemene.
Normální člověk nenechá bez dozoru mrn'ata se psem.

12.1.2014 10:47
_denise_

XXX.XXX.72.5

rapotacka11 napsal(a):
Když vychováte psa , ale i děti,
tak není problém.
To se týká každýho plemene.
Normální člověk nenechá bez dozoru mrn'ata se psem.

To je samozřejmostí, že budou pod stálým dohledem. Jen nevím, které plemeno je do těchto podmínek vhodnější. :)

12.1.2014 11:33
rapotacka11

XXX.XXX.41.50

Každý štěně, aby z něj byl příjemný pes, potřebuje čas majitele. Ono se to nezdá. Dost času!
Já preferuji NO.
Je to maximálně všestranný pes . Ale mladý NO potřebuje činnost, práci = výcvik./škola hrou a důslednost!/
Nejsem si jistá, že bych to při malých dětech zvládla. Ale to neznamená, že to nezvládne někdo jiný . . .
K dětem radím fenu.

12.1.2014 13:28
_denise_

XXX.XXX.72.5

rapotacka11 napsal(a):
Každý štěně, aby z něj byl příjemný pes, potřebuje čas majitele. Ono se to nezdá. Dost času!
Já preferuji NO.
Je to maximálně všestranný pes . Ale mladý NO potřebuje činnost, práci = výcvik./škola hrou a důslednost!/
Nejsem si jistá, že bych to při malých dětech zvládla. Ale to neznamená, že to nezvládne někdo jiný . . .
K dětem radím fenu.

To " děti v rodině" myslím, tak že má strýc děti, ne přímo my. Psala jsem to proto, že u nás jsou poměrně často.

12.1.2014 15:20
saina

XXX.XXX.209.232

Za mě BŠO klidně. Ale proklepnout si rodiče a prostředí, ve kterém bude štěně vyrůstat u chovatele, aby byl základ genetický i socializační stran povahy. A k dětem brát od malého štěňátka, ať si zvyká - ale pod dohledem a k poučeným dětem. Jinak si myslím, že byste mohli být spokojeni, švajcíci jsou rodinní psi a ve výchově narozdíl od jiných docela dost chyb případně odpustí (jen fakt bacha na tu socializaci, ta se odbýt nedá, mají trochu sklony k hysterii :))).

12.1.2014 16:08
_denise_

XXX.XXX.72.5

saina napsal(a):
Za mě BŠO klidně. Ale proklepnout si rodiče a prostředí, ve kterém bude štěně vyrůstat u chovatele, aby byl základ genetický i socializační stran povahy. A k dětem brát od malého štěňátka, ať si zvyká - ale pod dohledem a k poučeným dětem. Jinak si myslím, že byste mohli být spokojeni, švajcíci jsou rodinní psi a ve výchově narozdíl od jiných docela dost chyb případně odpustí (jen fakt bacha na tu socializaci, ta se odbýt nedá, mají trochu sklony k hysterii :))).

Velmi děkuji za rady, já osobně se přikláním taky k BŠO, protože se mi strašně líbí vzhledově a u nás v okolí jsem viděla jen jednoho a byl fakt nádhernej, a taky proto že u nás v ulici už jsou 4 NO a jak se o nich píše, že rádi štěkají, tak u nich to platí dvojnásob. A jak je to u nich s loveckým pudem? :)

12.1.2014 19:21
saina

XXX.XXX.209.232

Tak my konkretne s loveckym pudem dost valcime. :( A vim i o dalsich, ale zas jini majitele by vam rekli treba opak... ale pozor, kdyz bude svajcik na zahrade, tak bude s nejvetsi pravdepodobnosti hlidat a tim padem stekat taky. ;-)

12.1.2014 20:38
tttom

XXX.XXX.228.194

Já se čistě soukromě domnívám, že BŠO vyjde s ostatním psy snáze než NO (ti občas bývají docela rvaví..).

12.1.2014 21:22
anies

XXX.XXX.75.152

Taky mám švajcíka a rozhodně doporučuji. Já teda akorát mám bez PP, ale měla jsem štěstí, je to ten nejlepší kámoš smajlík Zrovna dneska u mě byla kamarádka s 2 měsíčním mimčem, takovýho prcka viděl poprvé v životě a trochu jsem se bála reakce, ale přišel k malé, pomalu vzal ruku do tlamy, zjistil, že se to jíst nedá a že je to malej kámoš z kterýho se vyluzujou zvuky a je s tím sranda a komplet celou ju oblízal smajlík

12.1.2014 22:02
_denise_

XXX.XXX.72.5

anies napsal(a):
Taky mám švajcíka a rozhodně doporučuji. Já teda akorát mám bez PP, ale měla jsem štěstí, je to ten nejlepší kámoš smajlík Zrovna dneska u mě byla kamarádka s 2 měsíčním mimčem, takovýho prcka viděl poprvé v životě a trochu jsem se bála reakce, ale přišel k malé, pomalu vzal ruku do tlamy, zjistil, že se to jíst nedá a že je to malej kámoš z kterýho se vyluzujou zvuky a je s tím sranda a komplet celou ju oblízal smajlík

Jee tak to mě těší, bylo příjemné číst tyhle řádky a jen ať mu to tak vydrží i na dále s tím mimčem. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík