Nový pes místo rotvajlera

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2014 20:24
tttom

XXX.XXX.228.194

Dobrý den,
letos na podzim jsme ve věku přes 12 let museli dát utratit našeho milovaného psa rotvajlera. Šlo o povahově úžasně svérázné (tvrdohlavý, ale chytrý a hravý) zvíře patřící k největším zástupcům tohoto plemene (měl 69 cm v kohoutku a kolem 60ti kg).

Nyní přemýšlíme nad koupí nového psa. Rotvajlera nyní nechceme, protože vzpomínky na něj jsou dosti živé, nechceme jeho "doslovnou" náhradu a také dle mého názoru "nesluší" tomuto plemeni nekupírovaný ocas. Chceme však psa s podobnou povahou, cvičitelného (byť ne nijak vrcholově nebo soutěžně), inteligentního, ostrého hlídače a zároveň mazla. Zároveň bychom z praktických důvodů "brali" psa o trochu menšího, s šedesátikilovým mackem byla přeci jenom při rentgenování, ošetřování, přenášení v narkóze, převozu atd. trochu těžší manipulace. Měl by ale být dost velký na to, aby budil přirozený respekt při hlídání. Z výcviku a výchovy moc obavy nemáme, měli jsme již fenu rotvajlera, fenu velkého knírače, nyní psa rotvajlera.

Uvažujeme o boerboelovi (velmi se nám vzhledově líbí a na webu jedné chovatelské stanice (kde chovají obě plemena) jej k rotvíkovi přirovnávaji. Minusem ale je, že je spíše ještě větší, rozhodně není menší než rotvajler. Taky nám padla do oka malorská doga, ale zase si říkáme, zda není moc malá na to, aby budila skutečný respekt (jsme zvyklí na nezamčeném dvoře nechávat povalovat i cenné věci...). Máte někdo zkušenosti s těmito plemeny? Blíží se podle Vás povahou rotvíkovi? Nebo máte nějaký jiný nápad?

12.1.2014 20:49
australáček

XXX.XXX.154.194

Nechci rýpat, ale na Vašem místě s Vaším přístupem si zároveň shánějte dobrého právníka...

12.1.2014 20:55
tttom

XXX.XXX.228.194

Vaše rýpání je debilní, myslím, že zkušenost s třemi psy (teda i fenkami) služebního plemene, kteří nikdy nikoho nepokousali, nenapadli, neohrožovali (byť byli venčeni téměř každý den svého života většinou bez vodítka) mluví za vše! Ono je už trestné, když člověk požaduje psa schopného hlídat a budícího svým vzhledem přirozený respekt?

Co Vás k tomu názoru opravňuje, kromě Vaší nízké inteligence?

12.1.2014 21:05
australáček

XXX.XXX.154.194

Trestné to není, ale nevěřím, že rotvajler a jemu podobná plemena, kterému někdo vleze na pozemek nezaútočí. Venku jsou to mazli , to ano, ale na pozemku si hlídají teritorium. A nezamčený dvůr- půjde dítě ze zvědavosti otevře branku , vleze dovnitř a je neštěstí na světě. A zase to odnese chudák pes a média si smlsnou. A prosím bez urážek, já Vás taky neurážím.

12.1.2014 21:05
ukulemba

XXX.XXX.3.6

smajlíksmajlík

12.1.2014 21:12
ukulemba

XXX.XXX.3.6

To jsou zase dedukce... na tohle se zadavatel neptal. Proc mate tady vsichni tendence nekoho poucovat? Tady uz se v poslednich letech vazne neda rozumne diskutovat.. smajlík

12.1.2014 21:13
australáček

XXX.XXX.154.194

A hlavně mě k tomu vede i názor chovatelů , zkušenosti pejskařů. Taky jsem sháněla hlídacího psa, ale jen proto, že mí ostatní psi jsou importi a jejich pořizovací ceny začínají na 70tis a přesahují 100tis. a bylo mi řečeno od nejednoho chovatele, že s těmito plemeny jsem 1 nohou v kriminále, v rodině mám právníka, takže vím, jak tyto případy dopadají. A když Vás někdo bude chtít vykrást, není nic jednoduššího než psovi hodit otrávený kus špekáčku.

12.1.2014 21:14
tttom

XXX.XXX.228.194

Naopak, urážíte mě. Máme s podobnými psy zkušenost 20 let, za 20 let se nikdy nestalo nic, kdy by naši psi někoho ohrožovali. Vy sama tyto psy nemáte, jen teoretizujete a posměšně mě posíláte k právníkovi. Mě to uráží! A rozhodně jsem se na to neptal.

Já se ptal majitelů boerbolů na malorských dog na jejich zkušenosti s těmito psy a zda jsou názoru, že by tito psi byli důstojnou náhradou za rotvíčka (třeba cvičitelností, učenlivostí). Vy ani jedno z těchto plemen nemáte. Druhou otázku do diskuze, zda Vás napadá nějaké plemeno, které by se nám mohlo líbit, jste taky nezodpověděla. Tak nadále mlčte.

12.1.2014 21:14
paj006

XXX.XXX.18.206

australáček napsal(a):
Trestné to není, ale nevěřím, že rotvajler a jemu podobná plemena, kterému někdo vleze na pozemek nezaútočí. Venku jsou to mazli , to ano, ale na pozemku si hlídají teritorium. A nezamčený dvůr- půjde dítě ze zvědavosti otevře branku , vleze dovnitř a je neštěstí na světě. A zase to odnese chudák pes a média si smlsnou. A prosím bez urážek, já Vás taky neurážím.

Tohle můžete tvrdit o všech plemenech ne jen o služebních.V tomhle už se dá zabřednout do toho, že cizí lidé na zahradě nemají co dělat, pokud tam nejsou pozváni. Děti byť ze zvědavosti nemají co otvírat branku cizího plotu. Ale je to o výchově. Paní/slečna psala, že chce psa, který budí respekt svým zevnějškem, tudíž to klidně může být mazel, který by i zloději podal míček na hraní, ale už jen při pohledu na něj, by si člověk rozmyslel jestli na pozemek vkročí.

12.1.2014 21:18
australáček

XXX.XXX.154.194

ukulemba napsal(a):
To jsou zase dedukce... na tohle se zadavatel neptal. Proc mate tady vsichni tendence nekoho poucovat? Tady uz se v poslednich letech vazne neda rozumne diskutovat.. smajlík

Třeba proto, že to pak odskáče jen chudák pes a plemeno. Už vidím zase ty titulky na nově a pak zbytečně vzniká panika mezi lidmi. Oni v té televizi totiž už neřeknou, že ten člověk vlezl na cizí pozemek, ze psa z rasy udělají krvelačnou bestii jen proto, že jsou lidé, co se chovají neohleduplně a lehkomyslně.

12.1.2014 21:18
australáček

XXX.XXX.154.194

ukulemba napsal(a):

Třeba proto, že to pak odskáče jen chudák pes a plemeno. Už vidím zase ty titulky na nově a pak zbytečně vzniká panika mezi lidmi. Oni v té televizi totiž už neřeknou, že ten člověk vlezl na cizí pozemek, ze psa z rasy udělají krvelačnou bestii jen proto, že jsou lidé, co se chovají neohleduplně a lehkomyslně.

12.1.2014 21:20
paj006

XXX.XXX.18.206

tttom napsal(a):
Naopak, urážíte mě. Máme s podobnými psy zkušenost 20 let, za 20 let se nikdy nestalo nic, kdy by naši psi někoho ohrožovali. Vy sama tyto psy nemáte, jen teoretizujete a posměšně mě posíláte k právníkovi. Mě to uráží! A rozhodně jsem se na to neptal.

Já se ptal majitelů boerbolů na malorských dog na jejich zkušenosti s těmito psy a zda jsou názoru, že by tito psi byli důstojnou náhradou za rotvíčka (třeba cvičitelností, učenlivostí). Vy ani jedno z těchto plemen nemáte. Druhou otázku do diskuze, zda Vás napadá nějaké plemeno, které by se nám mohlo líbit, jste taky nezodpověděla. Tak nadále mlčte.

A neuvažovali jste třeba o stafíkovi? Je to rodinný pes a při tom budí respekt. Je menší než RTW, chytrý, učenlivý a dá se říct "multifunkční"

12.1.2014 21:21
australáček

XXX.XXX.154.194

paj006 napsal(a):
Tohle můžete tvrdit o všech plemenech ne jen o služebních.V tomhle už se dá zabřednout do toho, že cizí lidé na zahradě nemají co dělat, pokud tam nejsou pozváni. Děti byť ze zvědavosti nemají co otvírat branku cizího plotu. Ale je to o výchově. Paní/slečna psala, že chce psa, který budí respekt svým zevnějškem, tudíž to klidně může být mazel, který by i zloději podal míček na hraní, ale už jen při pohledu na něj, by si člověk rozmyslel jestli na pozemek vkročí.

to nemají, ale to pak vysvětlujte u soudu, že dostatečně nezabráníte dostatečně útoku. Bohužel zákony v Čr jsou na hlavu padlé

12.1.2014 21:22
tttom

XXX.XXX.228.194

Austráláček:
Ježišikriste už mlčte. Nějakého právníka zná dnes každý, tím dnes nikoho opravdu neohromíte. Chovatelé Vám to asi řekli proto, že nejste schopna takového psa zvládnout (já opakuji, že jsem typické hlídače už nejednou měl). A co nebo koho za kolik tisíc máte na dvoře taky nikoho nezajímá! Vy nemáte ani šajnu, co kdo má na dvoře, jakého kdo zná právníka, tak si nechte ty lidové moudrosti pro sebe. Co si teda podle Vás mám pořídit? Australského ovčáka? Děkuji, nechci. Podle mého subjektivního vkusu je šeredný jak řiť. Nashledanou.

12.1.2014 21:26
australáček

XXX.XXX.154.194

tttom napsal(a):

Ale mám , od přítele táta chová rotvíky 25let, boerboely tuším 4 roky, pitbulteriéry tuším 8let, ale poradit v tomto nedokážu, protože Vy s tím pejskem budete žít a Vám ten pejsek musí se líbit a sedět povahově. Nejlépe projet chovky třeba i zahraničí- tam ovšem počítejte s cenou minimálně 1x vyšší než v Čr bez dopravy

12.1.2014 21:27
tttom

XXX.XXX.228.194

paj006 napsal(a):
A neuvažovali jste třeba o stafíkovi? Je to rodinný pes a při tom budí respekt. Je menší než RTW, chytrý, učenlivý a dá se říct "multifunkční"

Ten je ale asi až moc maly, aspoň co live vidím, mají tak 25 kg a to by byl tak jaksi nezvyk...

12.1.2014 21:27
paj006

XXX.XXX.18.206

australáček napsal(a):
to nemají, ale to pak vysvětlujte u soudu, že dostatečně nezabráníte dostatečně útoku. Bohužel zákony v Čr jsou na hlavu padlé

V tom případě nesmí nikdo nechávat psa na své zahradě. Ano zákony jsou v tomto postavené na hlavu, ale pokud dojde k napadení psem na pozemku, kde pes hlídá a pozemek je patřičně a viditelně označen, bez přítomnosti majitele a je zjevné, že dotyčný tam neměl co dělat, nikdo majitele psa stíhat nemůže. Je zde, ale spousta věcí, které majitel v zabezpečení zahrady musí splňovat, aby nebyl postihnutelný. Každopádně s tím co píšete by nemohl nikdo mít na zahradě volně puštěného psa.

12.1.2014 21:29
tttom

XXX.XXX.228.194

To už přeháníte! Jaký chudák pes! Jaká Nova!! Mohu Vám nějak vysvětlit, že mi s těmito psy zkušenost máme, problémy nikdy v nejmenším nebyly a vím, o čem je řeč?!

12.1.2014 21:31
australáček

XXX.XXX.154.194

tttom napsal(a):
Austráláček:
Ježišikriste už mlčte. Nějakého právníka zná dnes každý, tím dnes nikoho opravdu neohromíte. Chovatelé Vám to asi řekli proto, že nejste schopna takového psa zvládnout (já opakuji, že jsem typické hlídače už nejednou měl). A co nebo koho za kolik tisíc máte na dvoře taky nikoho nezajímá! Vy nemáte ani šajnu, co kdo má na dvoře, jakého kdo zná právníka, tak si nechte ty lidové moudrosti pro sebe. Co si teda podle Vás mám pořídit? Australského ovčáka? Děkuji, nechci. Podle mého subjektivního vkusu je šeredný jak řiť. Nashledanou.

Jak říkám, od přítele táta tyto plemena chová, a nikde jsem nepsala, že mi štěně nechtěli prodat, jen mě upozornovali na povahu jakou tito pejsci mají. A konečně komu se australský ovčák nelíbí, protože vždy mám ten ,,problém,, že všichni se mu vrhají kolem krku a mazlí se s ním jak je krásný. Mějte se fajn, a přeji štastnou ruku při výběru partákasmajlík

12.1.2014 21:32
tttom

XXX.XXX.228.194

Né, to není Vaše zkušenost, to je zkušenost otce od Vašeho přítele. Přestaňte laskavě šermovat právníky, otci a matkami od současných i bývalých přátel a nevyjadřujte se k tomu, co se Vás netýká. Děkuji.

12.1.2014 21:32
paj006

XXX.XXX.18.206

tttom napsal(a):
Austráláček:

Tééééda tak to si teda nezaslouží, myslím aussíka. smajlík také ho mám. Jako hlídače bych vám ho ale určitě nedoporučila, pokud při krádeži nechcete aby mu pes ještě pomáhal odnášet věci smajlík

12.1.2014 21:36
fram

XXX.XXX.70.158

A co bosík?smajlík

12.1.2014 21:38
tttom

XXX.XXX.228.194

Sorry, příměr byl možná moc ostrý, ale mně osobně se opravdu nezdá hezký (i kdyby hlídal třeba nejlépe ze všech psů na světě)... Ale já tady nechtěl nikomu vnucovat svůj vkus, kdyby do mě vlezlá slečna nezačala rýt, že budu ve zprávách na Nově...

12.1.2014 21:39
australáček

XXX.XXX.154.194

paj006 napsal(a):
V tom případě nesmí nikdo nechávat psa na své zahradě. Ano zákony jsou v tomto postavené na hlavu, ale pokud dojde k napadení psem na pozemku, kde pes hlídá a pozemek je patřičně a viditelně označen, bez přítomnosti majitele a je zjevné, že dotyčný tam neměl co dělat, nikdo majitele psa stíhat nemůže. Je zde, ale spousta věcí, které majitel v zabezpečení zahrady musí splňovat, aby nebyl postihnutelný. Každopádně s tím co píšete by nemohl nikdo mít na zahradě volně puštěného psa.

když půjde dítě a otevře ssi byt cizí branku a pes ho napadne je na vině bohužel majitel psa, protože nemá zamklou branku. Bohužel toto se stalo sousedovi- podotknu výcvikář s 15lety praxe, takže měl perfektně vycvičeného NO, žádného labilního nezvládnutého psa. Zapomněli na nioc zamknout branku a šli místní děcka 16leté z diskotéky a ze srandy vlezli na pozemek- 2 měli prokousnutou ruku a pokousaný obličej ostatní naštěstí nic. Soused dostal podmínku a co vím, tak bolestné a odškodné se pohybovalo v řádech desetitisíců. Co bylo ale nejhorší o pár dní našli psa na zahradě otráveného. Mějte se

12.1.2014 21:41
paj006

XXX.XXX.18.206

tttom napsal(a):
Sorry, příměr byl možná moc ostrý, ale mně osobně se opravdu nezdá hezký (i kdyby hlídal třeba nejlépe ze všech psů na světě)... Ale já tady nechtěl nikomu vnucovat svůj vkus, kdyby do mě vlezlá slečna nezačala rýt, že budu ve zprávách na Nově...

Dobré já jsem z vás už udělala slečnu nebo paní, takže také sorry smajlík ještě mě napadl beuceron, nebo ČSV a NO.

12.1.2014 21:47
conty

XXX.XXX.224.249

tttom napsal(a):
Dobrý den,
letos na podzim jsme ve věku přes 12 let museli dát utratit našeho milovaného psa rotvajlera. Šlo o povahově úžasně svérázné (tvrdohlavý, ale chytrý a hravý) zvíře patřící k největším zástupcům tohoto plemene (měl 69 cm v kohoutku a kolem 60ti kg).

Nyní přemýšlíme nad koupí nového psa. Rotvajlera nyní nechceme, protože vzpomínky na něj jsou dosti živé, nechceme jeho "doslovnou" náhradu a také dle mého názoru "nesluší" tomuto plemeni nekupírovaný ocas. Chceme však psa s podobnou povahou, cvičitelného (byť ne nijak vrcholově nebo soutěžně), inteligentního, ostrého hlídače a zároveň mazla. Zároveň bychom z praktických důvodů "brali" psa o trochu menšího, s šedesátikilovým mackem byla přeci jenom při rentgenování, ošetřování, přenášení v narkóze, převozu atd. trochu těžší manipulace. Měl by ale být dost velký na to, aby budil přirozený respekt při hlídání. Z výcviku a výchovy moc obavy nemáme, měli jsme již fenu rotvajlera, fenu velkého knírače, nyní psa rotvajlera.

Uvažujeme o boerboelovi (velmi se nám vzhledově líbí a na webu jedné chovatelské stanice (kde chovají obě plemena) jej k rotvíkovi přirovnávaji. Minusem ale je, že je spíše ještě větší, rozhodně není menší než rotvajler. Taky nám padla do oka malorská doga, ale zase si říkáme, zda není moc malá na to, aby budila skutečný respekt (jsme zvyklí na nezamčeném dvoře nechávat povalovat i cenné věci...). Máte někdo zkušenosti s těmito plemeny? Blíží se podle Vás povahou rotvíkovi? Nebo máte nějaký jiný nápad?

Já mám po rotvajlerovi malinoisesmajlík,tak trošku protiklad.Co argentin.doga?

12.1.2014 21:45
paj006

XXX.XXX.18.206

australáček napsal(a):
když půjde dítě a otevře ssi byt cizí branku a pes ho napadne je na vině bohužel majitel psa, protože nemá zamklou branku. Bohužel toto se stalo sousedovi- podotknu výcvikář s 15lety praxe, takže měl perfektně vycvičeného NO, žádného labilního nezvládnutého psa. Zapomněli na nioc zamknout branku a šli místní děcka 16leté z diskotéky a ze srandy vlezli na pozemek- 2 měli prokousnutou ruku a pokousaný obličej ostatní naštěstí nic. Soused dostal podmínku a co vím, tak bolestné a odškodné se pohybovalo v řádech desetitisíců. Co bylo ale nejhorší o pár dní našli psa na zahradě otráveného. Mějte se

Tohle chápu a kdyby jste četla pořádně, psala jsem, že majitel psa musí mít řádně zahradu zabezpečenou a označenou, aby se tam nikdo nedostal. Poku někdo má na zahradě psa a otevřenou branku, vběhne mu tam dítě a pes ho pokouše tak je na vině majitel psa a nikoho nic nezajímá. Pokud, ale člověk musel nějak překonat zamčenou označenou bránu, majitel psa už za následky nezodpovídá.

12.1.2014 21:45
tttom

XXX.XXX.228.194

Australáček:
Tak ještě příběh se sousedem. To už máme známý právník, cena Vašich psů, příhody otce Vašeho boyfrienda a příběhy Vašeho souseda. Jste jako Švejk ("To jednou u nás v ulici..."), jediným rozdílem je, že Švejk svoji blbost pravděpodobně hrál.

Vaše výlevy zde zcela zabily smysl diskuze. Opravdu moc Vám děkuji a po x té prosím o Vaše mlčení.

12.1.2014 21:50
ukulemba

XXX.XXX.3.6

australáček napsal(a):

Ano, ale to tady asi nikdo neovlivni a to ze to tady panovi napisete, asi nezmeni jeho vyber plemene a postaveni se k veci. Tohle je kazdeho vec.To, ze nekde pokouse pes cloveka za jakychkoli okolnosti se delo, deje a dit se bude i bez vasich varovani a dedukci, co by kdyby.. Proste to tak je, lidi maji psy a mit budou a lidi bez mozku bohuzel budou taky.. a zakony zustanou asi taky takhle postaveny na hlavu tak jak jsou..
Celkove vzato, chtela jsem tim jenom rict, ze cele brblani mimo tema jednak neni slusne a druhak je naprosto zbytecne..akorat se tim zase diskuze hroti a lidi se hadaji a rypou.. ale co uz taky tady cekat..

12.1.2014 21:57
australáček

XXX.XXX.154.194

paj006 napsal(a):
Tohle chápu a kdyby jste četla pořádně, psala jsem, že majitel psa musí mít řádně zahradu zabezpečenou a označenou, aby se tam nikdo nedostal. Poku někdo má na zahradě psa a otevřenou branku, vběhne mu tam dítě a pes ho pokouše tak je na vině majitel psa a nikoho nic nezajímá. Pokud, ale člověk musel nějak překonat zamčenou označenou bránu, majitel psa už za následky nezodpovídá.

logicky ano, otázka je, jak by se na to podíval soud, protože některé věci jdou proti rozumu. A já reagovala na to, že zadavatel psal, že má NEZAMČENÝ dvorek, to mi přijde jako odvaha a nezodpovědnost a ještě tam nechávat cenné věci. Ale mě to může být jedno, já potom nebudu muset žít s tím, že můj pes zmrzačil nebo zabil dítě.

12.1.2014 22:00
paj006

XXX.XXX.18.206

australáček napsal(a):
logicky ano, otázka je, jak by se na to podíval soud, protože některé věci jdou proti rozumu. A já reagovala na to, že zadavatel psal, že má NEZAMČENÝ dvorek, to mi přijde jako odvaha a nezodpovědnost a ještě tam nechávat cenné věci. Ale mě to může být jedno, já potom nebudu muset žít s tím, že můj pes zmrzačil nebo zabil dítě.

Tohle už je čistě věc zadavatele a všem to může být jedno. On sám ví co dělá a jeho otázka zněla, co by mu kdo poradil za plemeno.

12.1.2014 22:15
australáček

XXX.XXX.154.194

ukulemba napsal(a):
Ano, ale to tady asi nikdo neovlivni a to ze to tady panovi napisete, asi nezmeni jeho vyber plemene a postaveni se k veci. Tohle je kazdeho vec.To, ze nekde pokouse pes cloveka za jakychkoli okolnosti se delo, deje a dit se bude i bez vasich varovani a dedukci, co by kdyby.. Proste to tak je, lidi maji psy a mit budou a lidi bez mozku bohuzel budou taky.. a zakony zustanou asi taky takhle postaveny na hlavu tak jak jsou..
Celkove vzato, chtela jsem tim jenom rict, ze cele brblani mimo tema jednak neni slusne a druhak je naprosto zbytecne..akorat se tim zase diskuze hroti a lidi se hadaji a rypou.. ale co uz taky tady cekat..

To ano, máte pravdu, ale nechtěla jsem, aby zadavatel měnil názor na plemeno, jen, že mě šíleně vytáčí lidé, co jsou nezodpovědní a neohleduplní. A je mi strašně líto zodpovědných pejskařů a co víc majitelů těchto plemen, kteří se svezou s těmi nezodpovědnými a neohleduplnými. Ale mě to může být jedno, protože já žiju na vesnici, kde jsou ohleduplní a zodpovědní lidé a ostatní mi můžou být u zádele. Mějte se

12.1.2014 22:23
tttom

XXX.XXX.228.194

Australáček:
Jděte už do háje.
Nezamčený ano, ovšem na plotě je klika jen z vnitřní strany, takže si myslím, že to dítě náhodně neotevře. Přestaňte tady už nějakým děckem operovat, říkám snad jasně, že už jsme měli rasy považovány za relativně ostré a nikdy nikoho nepokousali, takže asi víme jak je zabezpečit a vychovat. Nevím, kde berete jistotu, že bájný otec od Vašeho boyfrienda to dělá správně a já jsem nějaký nýmand, ke kterému přijede Nova. Podle mě jste Vy blbá a drzá, něco jste si zcela smyslela a furt tu s tím prudíte.

Mimochodem: Ten vlčák Vašeho souseda byl asi vycvičenej ne moc dobře, když žral něco, co mu někdo dával přes plot. To bych si u svých dosavadních psů moc představit neuměl.

12.1.2014 22:34
tttom

XXX.XXX.228.194

conty napsal(a):
Já mám po rotvajlerovi malinoisesmajlík,tak trošku protiklad.Co argentin.doga?

Malinoise po rotvíkovi? To tedy musí být celkem skok, to bych asi musel v prvé řadě zlepšit svou sportovní výkonnost...:-D

A díky za tip.

12.1.2014 22:44
ukulemba

XXX.XXX.3.6

australáček napsal(a):
To ano, máte pravdu, ale nechtěla jsem, aby zadavatel měnil názor na plemeno, jen, že mě šíleně vytáčí lidé, co jsou nezodpovědní a neohleduplní. A je mi strašně líto zodpovědných pejskařů a co víc majitelů těchto plemen, kteří se svezou s těmi nezodpovědnými a neohleduplnými. Ale mě to může být jedno, protože já žiju na vesnici, kde jsou ohleduplní a zodpovědní lidé a ostatní mi můžou být u zádele. Mějte se

To chapu,taky me cele tohle stve.. ale predpokladam, ze zadavatele neznate a vase prispevky pusobi prinejmensim divne a nedivim se panovi ze psal ze jste ho urazila..a jak pisete,muze vam to byt jedno.. i me je to jedno, predpokladam ze pan vi co dela a jak se zaridit se psem na vlastnim pozemku. A pokud by nevedel, jeho problem.. chtel jen info o plemeni, to bohuzel neporadim,ale musela jsem se pozastavit nad tim, jak se zas diskuze otaci jinym smerem, tak jak je tady na faune bezne.. a to me dost stve, protoze pred lety to tu bylo celkem fajn...

12.1.2014 22:49
australáček

XXX.XXX.154.194

tttom napsal(a):
Australáček:
Jděte už do háje.
Nezamčený ano, ovšem na plotě je klika jen z vnitřní strany, takže si myslím, že to dítě náhodně neotevře. Přestaňte tady už nějakým děckem operovat, říkám snad jasně, že už jsme měli rasy považovány za relativně ostré a nikdy nikoho nepokousali, takže asi víme jak je zabezpečit a vychovat. Nevím, kde berete jistotu, že bájný otec od Vašeho boyfrienda to dělá správně a já jsem nějaký nýmand, ke kterému přijede Nova. Podle mě jste Vy blbá a drzá, něco jste si zcela smyslela a furt tu s tím prudíte.

Mimochodem: Ten vlčák Vašeho souseda byl asi vycvičenej ne moc dobře, když žral něco, co mu někdo dával přes plot. To bych si u svých dosavadních psů moc představit neuměl.

Jste strašně vztahovačný, já to myslím všeobecně, Vás neznám, takže Vás nemohu soudit, ale dle příspěvků asi jste hodně urážlivý a agresivní člověk, ale nemohu to říct na 100%, protože Vás neznám. Myslím, že otec mého přítele to dělá jak nejlíp umí, potom si totiž nemohu vysvětlit, jak by mohl mít odchovy po celém světě, pokud by byl dle Vás špatný chovatel. Ale je pravda, že bohužel i špatní chovatelé prosperují, protože Češi jsou pořád národ šetřílků a hlavně , at seženou vše nejlevněji. Bohužel málokdo si připlatí za kvalitní štěně od kvalitního chovatele. A soused ho měl vychovaného myslím perfektně v tom smyslu, že to byl pes, který své teritorium chránil , ale venku byl mazel. A jestli máte pejsky vycvičené, že Vám nic nesní, klobouk dolů a možná by jste mohl napsat jak jste toho docílil, protože to je, myslím sen každého pejskaře mít pejska naučeného , aby nežral každý blivajz co najde. Díky a dobrou noc

12.1.2014 22:51
fram

XXX.XXX.70.158

australáček napsal(a):

Tak tohle mě hrozně baví.Jakmile se řeší nějaký "problém"vždycky se někdo vytasí s formulkou -"co kdyby tam vlezlo/spadlo-dosaď libovolné slovo/ dítě!Herdek, to dítě snad nemá rodiče,proč by měl kdokoliv odpovídat za jakékoliv dítě.Odpovídám za své děti -nelezou kam nemají,tím méně do cizích zahrad,odpovídám za své psy...A mám ještě odpovídat za to, aby mě cizí čoklík neodrbal mé psy-jé,pardon aby se mí psi nechali odrbat od cizích a nedej bóóže jim ublížili /viz diskuze zde na ifauně/,hlídat cizí děcka,aby mi nelezla...zase špatně - hlídat ,aby když už vlezou byla děťátka řádně obsloužena,nabídnout sváču a vezměte si ,co potřebujete ...Kocourkovsmajlík

12.1.2014 23:14
australáček

XXX.XXX.154.194

fram napsal(a):
Tak tohle mě hrozně baví.Jakmile se řeší nějaký "problém"vždycky se někdo vytasí s formulkou -"co kdyby tam vlezlo/spadlo-dosaď libovolné slovo/ dítě!Herdek, to dítě snad nemá rodiče,proč by měl kdokoliv odpovídat za jakékoliv dítě.Odpovídám za své děti -nelezou kam nemají,tím méně do cizích zahrad,odpovídám za své psy...A mám ještě odpovídat za to, aby mě cizí čoklík neodrbal mé psy-jé,pardon aby se mí psi nechali odrbat od cizích a nedej bóóže jim ublížili /viz diskuze zde na ifauně/,hlídat cizí děcka,aby mi nelezla...zase špatně - hlídat ,aby když už vlezou byla děťátka řádně obsloužena,nabídnout sváču a vezměte si ,co potřebujete ...Kocourkovsmajlík

Ano s tím s Vámi souhlasím, ale bohužel já radši předvídám než pak řeším problémy a než pak třeba skončit v lochu za to, že můj pes potrhal nějakého člověka nebo v lepším případě skončit na ulici, protože budu muset prodat barák , abych měla na bolestné a odškodnění. Bohužel zákony v Čr jsou postavené na hlavu, ale s tím tady na ifauně nic neuděláme

12.1.2014 23:22
australáček

XXX.XXX.154.194

ukulemba napsal(a):
To chapu,taky me cele tohle stve.. ale predpokladam, ze zadavatele neznate a vase prispevky pusobi prinejmensim divne a nedivim se panovi ze psal ze jste ho urazila..a jak pisete,muze vam to byt jedno.. i me je to jedno, predpokladam ze pan vi co dela a jak se zaridit se psem na vlastnim pozemku. A pokud by nevedel, jeho problem.. chtel jen info o plemeni, to bohuzel neporadim,ale musela jsem se pozastavit nad tim, jak se zas diskuze otaci jinym smerem, tak jak je tady na faune bezne.. a to me dost stve, protoze pred lety to tu bylo celkem fajn...

Divně možná, ale mám to už jako pracovní deformacismajlík A mě spíš přijde urážlivé někomu nadávat do blbečků. Jde říct názor či námitku slušně. A to, že lidé jsou vztahovační a hned vše si berou osobně , to je smutné. Mě , když někdo řekne p... tak řeknu, o.k. Váš názor, protože tím, že začnu po něm řvát a nadávat mu , mu udělám ještě radost, protože bude vědět , že docílil toho mě urazit naštvat. smajlík Dobrou

13.1.2014 07:26
kalliope

XXX.XXX.10.55

tttom napsal(a):
To už přeháníte! Jaký chudák pes! Jaká Nova!! Mohu Vám nějak vysvětlit, že mi s těmito psy zkušenost máme, problémy nikdy v nejmenším nebyly a vím, o čem je řeč?!

Domnívám se, že autorovi s nickem australáček nešlo o Vaše zkušenosti či nezkušenosti s plemenem, ale spíše o to, že vyžadujete psa budícího respekt (a vyjmenoval jste v postatě "ostrá" a teritoriální plemena) s tím, že jste zvyklí nechávat běžně branku odemčenou. To je dle mého to oč tu běží, z tohoto důvodu jste 1 nohou v kriminále. Toť vše. Protože pokavad nebudete mít pozemek dostatečně zajištěn a řádne označen, popř. pozemek nezajištěn ale dostatečně zajištěného psa a někdo Vám tam vleze a pes mu ublíží, tak bohužel, ponesete následky a možná budete platit i vysoké odškodnění napadenému. V dnešní době nic příjemného.

Jinak já bych doporučila zase rotvíka, i když jste psal, že ho nechcete, 60 kg zvíře bych řekla je spíše výjimkou a když budete hledat mezi lehčími typy psů, tak narazíte na pejska dle Vašich představ, co se váhových požadavků týká.

13.1.2014 07:34
kalliope

XXX.XXX.10.55

fram napsal(a):

ale to je prostě fakt, tady nejde o to, že si někdo nadvymýšlí, když říká "co by, kdyby" - vždycky musíte počítat s tou nejhorší variantou a tvrzení "co by, kdyby" vůbec není od věci a něco jako, že Vám na zahradu vleze malé dítě bez rodiče (na vsi ZCELA běžná záležitost, alespoň u nás) nebo nečekaná návštěva opravdu není až tak úplně mimo.

My měli roťáka na zahradě na volno a běžně si k nám lidi chodili bez zazvonění, prostě se najednou ocitli na zahradě a bylo. Pes byl naštěstí hodný a příchod těchto lidí neřešil tak jako jejich odchod (to už museli jít s doprovodem), ale to že se Vám najednou někdo vyskytne na zahradě není rozhodně žádné scifi a je s tím potřeba počítat.

13.1.2014 10:48
koňadra

XXX.XXX.128.24

Proboha to je zase diskuse!! Už mě to fakt začíná vytáčet. Někdo se na něco zeptá a hned se najde plno debilních rad od věci - např. od australáčka! Když nemáte k tomu co říct, tak fakt mlčte. Na Vaše rady a porady na téma, že je člověk jednou nohou v kriminále, když nezamyká, není nikdo zvědav. Každý člověk je svéprávný a jestli si nechá odemčeno (já taky nezamykám), je to každého věc. A každý je taky svéprávný, aby věděl, že se neleze někam, kde nejsem zván. Argumentovat dítětem je směšné, každé dítě má rodiče, kteří by ho měli poučit a je-li to dítě malé, tak ho nepouštět do cizích baráků. A jestli mě někdo do baráku vleze a pes ho pokouše, jeho chyba. Možná v našem státě s debilními zákony za to půjdu sedět já, ale to je zase jenom moje věc. Taky jsem chtěla vědět, co by kdo doporučil místo rotvíka, ale asi se nedozvím nic. Díky za zkaženou diskusi.

13.1.2014 12:59
nehezacka1

XXX.XXX.216.111

australáček napsal(a):
Divně možná, ale mám to už jako pracovní deformacismajlík A mě spíš přijde urážlivé někomu nadávat do blbečků. Jde říct názor či námitku slušně. A to, že lidé jsou vztahovační a hned vše si berou osobně , to je smutné. Mě , když někdo řekne p... tak řeknu, o.k. Váš názor, protože tím, že začnu po něm řvát a nadávat mu , mu udělám ještě radost, protože bude vědět , že docílil toho mě urazit naštvat. smajlík Dobrou

smajlíksmajlíksmajlík

13.1.2014 16:15
conie

XXX.XXX.196.13

tttom napsal(a):
Dobrý den,

Ráda bych napsala svůj názor a doufám, že to tak každý bude brát. Myslím, že v Evropě máme dost plemen, která zde vznikla a lze si mezi nimi vybrat k jakémukoliv účelu. To, jak se v posledních letech stávají módní plemena, která sem vlastně vůbec nepatří a pomalu polovina zájemců a majitelů o nich ani moc neví (kromě toho, že jsou moderní, vzácná, drahá), je někdy dost tragické. Ale každého volba. Já osobně mám nepřekonatelného hlídače - fenu šarplanince, na kterou nedám dopustit. Ano, je ostrá a při narušení svého teritoria by nekompromisně zasáhla. Proto máme ploty 2m a každé 3 m na plotě cedule psané i s piktogramy pro analfabety. Brána i branka samozřejmě dvojnásobné jištění - a klid. Jediný nevykradený dům v okolí. S fenou můžu mezi lidi, k dětem, na cvičák. Už nyní vím, že dokud budu fyzicky fit, vždy nás bude hlídat šarplaninec a až se už na něj nebudu cítit, tak krašský ovčák (stejný vzhled, ostřejší povaha, ale menší a lehčí).

17.1.2014 12:33
sabina

XXX.XXX.60.81

Ta za prvé, boerboel nebude lehčí jak váš RTW. Malorská, argentinská, canárská doga + již zmiňovaný Burák jsou plemena jiného uvažování než služební psi, které jste měl vy.

To že máte zkušenost s RTW, kníračem apod plemenem neznamená v tomto případě absolutně nic. Protože s tímto typem psa ( moloss ) si prostě musíte sednout. Není to o váze, je to o hlavě. V kriminále jste jednou nohou u nás s každým větším či " bojovějším " psem. Tohle bych až tak neřešila.

Nicméně pokud se rozhodnete pro jakékoliv zvíře z vámi jmenovaných, dooost dobře bych si rozmyslela co to obnáší a zda jste schopen to dotáhnout k dokonalosti. ( zabezpečení, výchova, socializace )
Protože pak to nebude o tom že budete řešit 60kg u veterináře na stole, ale to, aby když na něj cizí mákne, ho pes nezabil.smajlík

Pokud jste zvyknutý na pracovní plemena jako je RTW nebo knírač, proč do toho nejdete znovu? Ocas dneska není problém kupírovat, jak všichni normálně víme. Držím pěsti při výběru.

17.1.2014 15:58
bondi28

XXX.XXX.8.42

fram napsal(a):

Vy jste tu zmíněnou diskuzi "lehce" nepochopila, nešlo o to, že si máte psa nechat zdrbat, ale o to, že v případě, jaký tam byl uveden, má majitel volně pobíhajícího psa nárok na náhradu škody, pokud ho ten Váš, byť na vodítku pokouše - protože v takovém případě sice nebyl zajištěný ani ten volně pobíhající, ale ani ten Váš, který ho pokousal.

17.1.2014 16:01
bondi28

XXX.XXX.8.42

Z vlastních zkušeností bych volila import boerboela ze země původu, finančně Vás to vyjde zhruba stejně, jako kvalitní boerboel odsud. Navíc boerboel v zemi původu je mnohem lehčí, než zdejší, chovaní pro mohutnost.
Jediné co, opravdu se připravte na to, že je to něco jiného než NO nebo RTW.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2014 11:23

tttom napsal(a):
Austráláček:

Heleďte, je mi jedno jakého psa si pořídíte, mě se líbí rotvíci, dogy, kříženci...... Ale prosím neurážejte ausraláky. Pochopím, že se vám nelíbí, ale proto nemusíte psát, že jsou oškliví a ještě k tomu, jako.... ( Když pominu, že ne o každé prdelce byste řekl, že je ošklivá smajlík
Australáci mají tolik podob, že rozhodně nemůžete říct, že jsou všichni oškliví !!!
A když se vrátím k vaší otázce : Co znovu velkého knírače ? Nebo ruského teriera ? Srst ?

21.1.2014 13:06
cinkalu

XXX.XXX.245.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Heleďte, je mi jedno jakého psa si pořídíte, mě se líbí rotvíci, dogy, kříženci...... Ale prosím neurážejte ausraláky. Pochopím, že se vám nelíbí, ale proto nemusíte psát, že jsou oškliví a ještě k tomu, jako.... ( Když pominu, že ne o každé prdelce byste řekl, že je ošklivá smajlík
Australáci mají tolik podob, že rozhodně nemůžete říct, že jsou všichni oškliví !!!
A když se vrátím k vaší otázce : Co znovu velkého knírače ? Nebo ruského teriera ? Srst ?

rusák je evidentně nižší váhová kategorie než rotvik smajlík
opět spousta řečí mimo téma. Jedna tady vymejšlí nevymyslitelné a oslňuje právním minimem a druhá zase vykřikuje, že jí někdo hamntnul na kuří oko v podobě subjektivního pohledu na australáka. Výborný smajlík

21.1.2014 13:08
cinkalu

XXX.XXX.245.18

kecy typu " a víte, že ten pes toho hodně sežere a že chodí čůrat ? " smajlík

21.1.2014 16:19

cinkalu napsal(a):
rusák je evidentně nižší váhová kategorie než rotvik smajlík
opět spousta řečí mimo téma. Jedna tady vymejšlí nevymyslitelné a oslňuje právním minimem a druhá zase vykřikuje, že jí někdo hamntnul na kuří oko v podobě subjektivního pohledu na australáka. Výborný smajlík

Asi vám nevadí, že můj příspěvek byl určen zadavateli a ne vám. Jinak ty vaše příspěvky jsou fakt podnětné a k věci !

21.1.2014 18:35
v1k1

XXX.XXX.60.1

wow nahradit RTW je docela oříšek,protože je to supr pes :)viděl jsem i velke a mohutne No a i belgyčáky.Kvalitni pitbull važí i víc jak 30kg:).Středoasiati jsou taky v poho,ale jak tu někdo psal můžete mít i 200kg psa na zahradě,zloděj mu da otravene jidlo a jen dobře vycvičeny pes to neveme od cizího.

Kolik travíte času se psem?některe rasy se hodně rychle učí a maji v genech poslouchat,takže by to zkratilo vyběr.

23.1.2014 14:14
cinkalu

XXX.XXX.245.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi vám nevadí, že můj příspěvek byl určen zadavateli a ne vám. Jinak ty vaše příspěvky jsou fakt podnětné a k věci !

Můj též smajlík

27.1.2014 21:13
elaphka

XXX.XXX.165.89

Dostala jsem se do poloviny diskuze a přestalo mě to bavit. Strašný...

Zadavateli: nahradit rotvíka je fakt těžké, je to prostě psí osobnost. Molose nedoporučuji, nejsou to psi na "těžký" pracovní výcvik. S nimi se dá pouze domluvit a podplácet je plnou kapsou dobrůtek smajlík známá má Tosu Inu, a ať jsme se snažily sebevíc (točím se kolem výcviku psů 9 let), žádný výkon to není. Psi jako Cane Corso, Bandog, Německá nebo Argentinská doga - sice jsou ostří, ale osobností se rotvíkovi nepodobají ani zdaleka.

Přemýšlela jsem, a co takhle zkusit dobrmana? Při správném přístupu - což se nebojím říct, že Vy takový přístup mít budete - je to skvělý pes. Bývá sice trošku praštěný, potřebuje více pohybu a vyřádění se než rotvík, nicméně při správné socializaci je to parádní pes, který ochrání svou rodinu.
Jen doporučuji vybrat psa s PP, z dobré chovatelské stanice.

vera.va

20.2.2014 15:22
vera.va

XXX.XXX.118.1

Já diskuzi přelouskala...
No, asi tak, každý, kdo vlastní psa, je jednou nohou v kriminále a každý vlastník psa je za jeho činy i za psa samotnýho zodpovědný!

K tomu co za RTW?
Měli jsme RTW Berušku - ta se s RTW viděla jen v zrcadle smajlík všicí, kdo přišli, byli poslintáni a největší vyznamenání bylo hození balónku. Beruška byla neobyčejný RTW a nebýt nádoru na slinivce, byla by tu s námi možná i teď, zemřela v 5 letech smajlík
Za ní přišla náhrada německá doga a né jedna, ale dvě. Toto už se týká jen mých rodičů, já vlastním a tíhnu k medvídkům - 2 berňáky a šarplanince - za nedlouho i moskeváka.

Ale nevim, jestli zrovna ND je dostatečná náhrada.
Já bych byla pro argentýnu (Argentinská doga) - v Praze mají asi 4 a mají je co by pracovní psy. Po hlavním nádru v Praze se jedna prochází se slečnou policistkou a ten pes už sám o sobě budí respekt.
Dále, co Beaceuron? Už tu také zazněl. Nebo Bordeauxaskou dogu? S BD venčíme, a je živá, řekla bych dobře cvičitelná a respekt budí také. Nebo co Velký švícarský salašnický pes? A jako poslední mě napadá též již zmiňovaný dobrman... smajlík
Přeji šťastnou ruku smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík