nevíte někdo prosím jak se zachovat popřípadě co nosit sebou na procházku když vás napadne pes?myslím třeba nosit sebou na obranu nějaký sprej nebo tak něco....já mám psa samojeda a vždy na vodítku...už jsem dost vyděšená,nebylo to poprvé co se mi to stalo,jen naštěstí nás vždy zachránil majitel psa co nás napad.prý je nebezpečí že mi pokousaj že do nich šahat nesmím když to neumím.děkuji za radu
lenka815
napsal(a):
nevíte někdo prosím jak se zachovat popřípadě co nosit sebou na procházku když vás napadne pes?myslím třeba nosit sebou na obranu nějaký sprej nebo tak něco....já mám psa samojeda a vždy na vodítku...už jsem dost vyděšená,nebylo to poprvé co se mi to stalo,jen naštěstí nás vždy zachránil majitel psa co nás napad.prý je nebezpečí že mi pokousaj že do nich šahat nesmím když to neumím.děkuji za radu
nevím co je na tom za umění, sáhnout do zuřících psů, každopádně to poukásní je nasnadě když jsou psi v sobě. Ale už mě taky štvou pejskaři co nemají své psi zvládnuté a k tomu ještě na volno. Zrovna dneska vpodvečer jsem byla se svým na vodítku a kluk co šel proti s dvěma volně pobíhajícíma jeden na mě, ne na mého psa ale na mě, vyjel. V ten okamžik jsem myslela, že toho kluka zabiju vzteky. Krajně to nesnáším, vidím že má někdo psa na vodítku okamžitě připnu svého a cizího psa si nevšímáme. To stejné očekávám i od druhých pejskařů. Bohužel dneska má psa kde jaký debil s prominutím. Navíc občas chodím uličkou kde je pes co rád přeskakuje plot a je agresivní jak na psi tak na lidi, takže jsem raději vybavena pepřákem. Kdyby bylo nejhůř tak mám alespoň nějakou obranu proti útočícímu psovi.
Dobrý den,
mezi dva peroucí se psy opravdu není zcela bezpečné sahat (momentálně to mám sama bolestivě ověřené a to byl jen maltézák s tibetským španělem..), ale chápu, že když jde o Vašeho psa, tak člověk mu chce pomoci. Rvoucí se psi se těžko roztrhávají, bolest moc nevnímají. Pepřový sprej by měl být účinný, někdo radí tahat za ocas, že psi ztratí rovnováhu.. Podle mě hodně záleží, o jaké psy jde.
Pokud pes zaútočí na Vás, je zbytečné utíkat, protože pes je mnohem rychlejší, leda že by bylo poblíž něco, na co se dá vylézt a kam pes nemůže (strom apod.), jinak lehnout na zem na břicho a chránit si krk a hlavu. Doufám, že nic z toho nebudete potřebovat.
lenka815
napsal(a):
Zdravím,
mému známému se osvědčilo mít s sebou na procházku nějaký pěkný klacek/větev. Vím, že to zní směšně, nicméně oni měli na 100% vychovanou labradorku, jenže na procházkách potkávali vlčáka-tuláka, který po nich často vyjížděl. Když už se otrkal, nereagoval ani na - doslova - řev známého, i když to byl to chlap jako hora. Jednou už to nevydržel, vzal s sebou tu větev, a když už se naježený vlčák přiblížil, dostal ránu, a od té doby má klid
Neříkám, že to je morální obrana... nicméně, já bych udělala to samé, pokud by pes útočil na mě, nedej bože na mého psa.
A co je podle Vás morální? Nechat se od cizího psa pokousat? Nezlobte se na mě, ale každý NORMÁLNÍ člověk se brání.
Nemorální je hlavně chování majitele, který připustí. aby jeho pes napadal okolí.
Zrovna nedavno se na jiném vebu rozebírala situace, kdy potulující pes napadl a ošklivě porval sousedku. A majitel? Ještě se jí vysmál a pes se toulá dál.
http://www.hafici.cz/diskuzni-forum/povidani-o-pejscich/co-s-agresorem/
Jak byste se zachovala Vy? Strávila byste pár let zavřená doma, kvůli cizímu psovi? Vaše volba. Já osobně teda takového zmetka něčím praštím a mám pokoj. Při nejbližší vhodné příležitosti by totéž obdržel majitel.
Dělám to samé, pokusím se odehnat, zařvu, prostě dostane varování, a když nepochopí dostane jednu pořádnou, aby si nás pamatoval a příště už si dal pozor...Když není schopen majitel psa, tak se musí člověk postarat sám...nehledě na to, že člověk opravdu kolikrát potká venku útočícího psa samotného a to už pak nic jiného než protiútok nezbývá...I když se mi tedy zatím nestalo, že by pes šel po mě, zásadně jdou jen po mém psovi, který je na vodítku a nikoho neprovokuje...
danis
napsal(a):
A co je podle Vás morální? Nechat se od cizího psa pokousat? Nezlobte se na mě, ale každý NORMÁLNÍ člověk se brání.
Nemorální je hlavně chování majitele, který připustí. aby jeho pes napadal okolí.
Zrovna nedavno se na jiném vebu rozebírala situace, kdy potulující pes napadl a ošklivě porval sousedku. A majitel? Ještě se jí vysmál a pes se toulá dál.
http://www.hafici.cz/diskuzni-forum/povidani-o-pejscich/co-s-agresorem/
Jak byste se zachovala Vy? Strávila byste pár let zavřená doma, kvůli cizímu psovi? Vaše volba. Já osobně teda takového zmetka něčím praštím a mám pokoj. Při nejbližší vhodné příležitosti by totéž obdržel majitel.
Že je to nemorální použila zadavatelka.
Já bych ho vodpráskla .
Bohužel Vám neporadím jak se chovat když máte minipejska a napadne Vás pes výrazně větší, znám jen situace se psy zhruba vyrovnané síly.
Na cizího agresivního psa docela dobře funguje pepřový sprej, ja osobně ho nikdy nepoužil, ale nosím ho.
Odehnat psa se může povést např. roztažením kabátu nebo jinak se "udělat větší", zadupat, zakřičet a pak už se ai na chvíli neotočit zády, nejlépe si svého psa držet před sebou. Tím, že svého psa bráníte si navíc u něj získáváte významné kladné body :)
Nikdy ale nedávejte v šanc své tělo namísto svého pejska.
Když to vypadá, že na Vás pes vyběhl, protože hlídá a jen vas chce zastavit, když přitom nechráníte psíčka, držte pokud možno všechny konce svého těla pěkne u sebe jako by jste byli jediný kompaktní útvar a jen stůjte.
Když už vidíte že k napadení dojde, můžete si rychle omotat ruku nějakým hrubším kusem oděvu nebo batohem a v případě nutnosti "nabídnout" toto, pozor na prsty - dlaň v pěst. Zvedat malého psa nad hlavu je zbytečně riskantní, když už tohle děláte rádi, pak to dělejte jen když na Vás vidí majitel cizího psa. Když Vás ale například s bišonkem napadnou dva hlídací ovčáci uprchlí z nezajištěné ohrady, myslete především na své bezpečí a zmizte bez bišonka. Lépe dožít s jiným bišonkem než v invalidním důchodu.
Sahat mezi rvoucí se psy můžete, ale riziko kousnutí je skoro jistota. Pes má svou tlamu sice mnohem citlivější než lidé, nahmatá s ní vše jako lidé rukama, ale při rvačce to moc neřeší a určitě si do ní nevidí (asi jako řidič auta s dlouhým "čumákem" nevidí nejen sobě pod kola, ale ani na zem kus před sebe).
Spolehlivá metoda rozdělení zakousnutých psů vyžaduje dva lidi na dva psy - chytit je zezadu za slabiny, resp. za nohy hned u těla (samozřejmě každý svého) a odtahovat je od sebe tak, aby když na okamžik povolí, už na sebe nedosáhli. Přitom ale je "neodtrhovat", at nemusíte zbytečně šít, opravdu jen mírně tahat od sebe a vyčkat až se pustí.
Jeden člověk nemá moc šancí oddělit dva psy od sebe s použitím svého těla, možná snad tak lopatou, takže pokud jste u toho sami, nezasahujte fyzicky dokud nemusíte. Tedy dokud si pejsci okusují hlavy, nic moc se neděje, o život může jít když se jeden z nich zaměří druhému na břicho, slabiny, hrdlo nebo "podpaží" - na měkké části nebo tak kde tepny vedou hned pod kůží.
Když útočí Váš velký pes na cizího malého a jste sám/sama, můžete ho zkusit zalehnout, malý Vás možné kousne ale to přežijete.
Zrovna včera se mi chytly mé dvě feny - stará (dobrman x pitt) a mladá (n.doga x mastin - jen pro informaci, stará má 33kg, mladá něco přes 50 a já sám vážím 65kg ). Stará bývala vždy rváčka, k zakusům od ní i do ní v minulosti bohužel docházelo poměrně často a byl jsem tedy s ní tyto situace zvyklý řešit i svými prsty v její tlamě, to když už držela jen ona a nechtěla pustit. Jakmile je tam postřehla, pouštěla se. Je to ale myslím si velmi riskantní, lidská kůže není ani zdaleka tak pevná jako psí a lidské prsty docela křehoučké. I psí "výchovné kousnutí" na člověku zanechává dírky. Včera jsem je opět sebevědomě dal ruce mezi své dvě feny, ale chybička se vloudila - mladá na to zvyklá není. Díra skrz prst mi budiž připomínkou, že svou metodu můžu zkoušet uplatnit jen na jednu konkrétní fenu.
Před lety jsem od sebe rozháněl svou starou fenu a cizího psa. Začátek konfliktu jsem neviděl, naivně jsem si myslel, že na vině je jako obvykle ona a že už hodně vím a umím a že to vyřeším a toho chudinku zachráním :)) Spletl jsem se, vyjímečně jsme potkali ještě horšího syčáka než byla ta moje, fena nekousala a hned po povelu "vypadni!" odběhla a čekala, rozdivočený cizí pes (NO) mi běhal pod nohama a chňapal naprázdno tak dlouho, až se zakousl do mého lýtka. Moje chyba, ale jak už držel, 4x si přežvýknul a pak už jen tahal... Jeho majitel přikráčel až za pár minut, 17 stehů, měsíc o berli...
Asi bych taky potřebovala poradit. Nedaleko nás se nastěhovala rodina, která má dva kavkazáky psa a fenu. Bohužel moje procházky s dítětem, které je ještě v kočárku a s naším psem čuvačem, jsou většinou kolem jejich domu. Nedavno jsem šla okolo nich lesem, po lesní cestě a oni za svou zahradou, na louce venčili ty dva psi na volno.Myslím si že by je neodvolali. Naštěstí si nás psi ani majitelé nevšimli a tak jsem utíkala pryč. Mám strach teď vím že je můžu kdykoliv potkat v lese, na silnici...............Pořídila jsem si pepřák, nevím jestli bych ho použila a jestli by mi k něčemu byl. Hodně jsem o tom přemýšlela. Kdyby nás napadli asi bych pustila psa a s dítětem utekla........Kdysi jsem měla NO a křížence, který mi napadl divočák a já popadla velký klacek a snažila se je rozehnat. No prase se moc nebálo, ale psi jsem zachránila. Teď jsem srab a psa bych tam nechala...........poraďte co dělat, nebo na co se připravit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud by Vás skutečně napadli, zdůrazňuji napadli= podnikli útok s cílem zlikvidovat, dva kavkazani, tak skutečně to nejlepší by bylo psa pustit a chránit sebe a dítě, pokud by šli po vás a ne po psu (což je pravděpodobnější) a pokud by jste se neměla kam schovat, tak klasika - na zem do klubka, dítě pod sebe, chránit zátylek.
Jestli jste skutečně utíkala, když jste je viděla, tak to byla dost dobrá blbost, protože tím zvyšujete pravděpodobnost, že si vás všimnou a začnou se o vás zajímat.
Ve Vašem případě bych asi za sousedy zašla a hodila s nimi řeč o Vašich obavách, o jejich psech, vůbec by nebylo na škodu se psům "představit", seznámit se s nimi, tím snižujete pravděpodobnost, že na Vás/vás skutečně zaútočí.
Jenom malá poznámka - ne každé přiblížení cizího psa automaticky znamená jeho útok, naopak vlastním agresivním chováním (v úmyslu zlikvidovat předpokládáný útok) skutečný útok vyvoláte.
Psi jim i několikrát utekli, byli u našich vrat, vyšla jsem ven a koukala se na ně přes plot. S naším se očuchávali, jen pes kavkazan vrčel, feně jsem podala pár piškotů, pes si je nevzal a vrčel. Jejich majitelé jsou movitější lidi, kterým je jedno jestli jejich psi někoho napadnou. Když jim psi utečou tak si pro ně dojedou autem a neřeší jsestli cestou potkají někoho s dítětem nebo se psem. O majiteli vím jen to že míval dráťáka lovecky vedeného, a že když se šlo z honu do hospody, tak pes na něj čekal na korbě džípa, jenže jednou seskočil a přejelo ho auto, měl zraněnou nohu. Majitel ho zmlátil a hodil zpět na korbu. S takovými lidmi není řeč...............