Za chvilku jí budou 4 měsíce, v neděli jsme šli poprvé delší procházku - 6km. Nebyla vůbec unavená (jak jsem si přála ), ale o to nejde, spíš o to, že vím, že se štěňátka nesmí přepínat kvůli kloubům a td. Víte jestli třeba tuhle trasu můžeme chodit cca jednou v týdnu už pořád? Je to velký chrt.Za
Na tohle není odpověď 100%, vždycky platilo, že se štěně nesmí nutit, nemá skákat a nesmí se unavit nad rámec svého věku. Chodí s námi na procházku dneska půlroční fouska, od svých 3 měsíců. Děláme okolo 3 km, ona tak 2x více bez jakéhokoli problému. Nádherně roste, je moc pěkně nasvalená. Já mám leta NF a štěndo ve 3 měsících mi ušlo taky třeba 500m a domů jsem ho nesla. Já jsem se vždycky přizpůsobila pejskovi a nikdy jsme problémy neměli.
kykyna
napsal(a):
Za chvilku jí budou 4 měsíce, v neděli jsme šli poprvé delší procházku - 6km. Nebyla vůbec unavená (jak jsem si přála ), ale o to nejde, spíš o to, že vím, že se štěňátka nesmí přepínat kvůli kloubům a td. Víte jestli třeba tuhle trasu můžeme chodit cca jednou v týdnu už pořád? Je to velký chrt.Za
ono taky záleží na tom JAKÝ velký chrt - to co je pro greye brnkačka, může být pro vlkodava masakr
kykyna
napsal(a):
Tak ona je víc ten grey ;-) je to saluki.
Možna by to chtělo spiš napsat takto pokud se štěnětem chodite každej den a podle kondice ujdete 2-3 km a štěně je v pohodě a postupně přidavate tak je to ok ale pokud normalně ujdete 500 m či 1 km denne a pak narazově 5-6km tak to je špatně tim mu mužete ubližit
ivulka2
napsal(a):
Možna by to chtělo spiš napsat takto pokud se štěnětem chodite každej den a podle kondice ujdete 2-3 km a štěně je v pohodě a postupně přidavate tak je to ok ale pokud normalně ujdete 500 m či 1 km denne a pak narazově 5-6km tak to je špatně tim mu mužete ubližit
Tak popravdě to máme spíše takhle.. Chodíme jen o víkendu, protože jinak dělám 12ky. Přítel má sice normální prac.dobu, ale na venčení neni. Raději s nima blbne na dvoře.
Je ale pravda, že sice dáváme třeba obden 1- 2 km, ale na dvoře lítají dokud je zas nezaženu (mám ještě další 2 psy). A těch 6 km většinou chodíme tak, že po 3km si dáme dvouhodinovku kafe (chodíme tam na návštěvu) a jdeme zase zpátky.
Do te´d jsem jí nechávala doma, ale právě v neděli šla s náma.
mám štěně - fenku boxera, nyní +/- 5,5m - a jelikož je zvyklá od malinka - od nějakých těch 3m s ní chodím dejmetomu +/- 3km, od 4m +/- 5km, tak te´d mi ujde už klidně k 10ti když jsou pauzy a tak - postupně jsem přidávala - taky dělám směny takže chodí jen někdy a jinak je s babi na zahradě... no a zvládá to v pohodě a ani růstové problém nebo s pohybem problémy nemá, prostě to dělám podle ní... taky mi x lidí říkalo že to přeháním, ale když s ní nejdu takle ven tak stejně lítá jak zběsilá po zahradě...