Zajimalo by me jake mate zkusenosti s alergickou reakci na klasicke ockovani? V nasem pripade se jednalo o druhe preockovani stenete. Doufam, ze se to nebude opakovat pri kazdem ockovani u nas se to projevilo nervozitou behala porad po celem byte tam a zpet. Svedenim a drbanim vsude hlavne kolem oci a cenichu, trochu nam i otekla a zvracela. Je to caste? Popravde mela jsem uz X psu a vzdy meli maximalne boulucku po vpichu. Samozdrejme ze jsem ihned kontaktovala veterinarku navic jsme byli pred upozorneni jelikoz chodime na stejnou veterinu jako Namin (nase fenka) braska a ten mel pry take reakci na ockovani. Doufam ze se to nestane pravidlem
Uživatel s deaktivovaným účtem

po pravdě řečeno o alergické reakci na očkování sem se dozvěděla až taky na i fauně a od té doby své psy po očkování pozoruji , dříve mne to ani nenapadlo Jinak psů jsme měli několik takže očkováni byli fakt hodněkrát , ted mám zrovna tříměsíční štěně v pátek dostal kombinaci plus borelu . Nikdy sem se nesetkala z žádnou reakcí ,maxilálně boulička nebo trošku bolestivost na místě vpichu. a to psi dostávalli různé vakcíny dokonce i vanguard po kterém sem se zde dočetla že někteř psi i uhynuli.
Ja mela taky uz spoustu psu a take jsem se setkala maximalne s tou boulickou. Do vcerejska jsem take o zadnych reakcich nemela ani tuseni. Nastesti ji to po par hodinach preslo a uz zas lumpaci pry ta nejhorsi reakce a anafilakticky sok se projevi do 15 min. od ockovani, ale bohuzel jako u vseho to pry take neni pravidlo. Nejlepsi je mit vzdy u sebe kontakt na vet pohotovost. Po vcerejsku mam 5 kontaktu na pohotovost po cele Praze. Doufam ze je nebudu muset nikdy pouzit.
Zažila som alergickú reakciu u maltezáčky, staršej mala vtedy 10 rokov, pravideľne očkovaná. Na veterine nám dali iný druh očkovačky a kým sme prišli domov začala lietať po celom byte. Najprv nám to prišlo smiešne, neznáša veterinárov tak sme si mysleli, že sa tak veľmi teší, šúchala nosom po koberci, behala ako šialená. No po 5 minútach som si všimla, že jej začala puchnúť hlava, skoro som skolabovala a rýchlo som ju naložila do auta a bežali sme späť na veterinu. Našťastie to je od nás kúsok a vet jej hneď niečo pichol a do pár minút bola OK. Keby sme ale čakali dlhšie tak neviem či by sa nebola aj udusila :(
Od tej doby som pri každom očkovaní v strehu a dávam vždy to isté.
rennie1
napsal(a):
Zažila som alergickú reakciu u maltezáčky, staršej mala vtedy 10 rokov, pravideľne očkovaná. Na veterine nám dali iný druh očkovačky a kým sme prišli domov začala lietať po celom byte. Najprv nám to prišlo smiešne, neznáša veterinárov tak sme si mysleli, že sa tak veľmi teší, šúchala nosom po koberci, behala ako šialená. No po 5 minútach som si všimla, že jej začala puchnúť hlava, skoro som skolabovala a rýchlo som ju naložila do auta a bežali sme späť na veterinu. Našťastie to je od nás kúsok a vet jej hneď niečo pichol a do pár minút bola OK. Keby sme ale čakali dlhšie tak neviem či by sa nebola aj udusila :(
Od tej doby som pri každom očkovaní v strehu a dávam vždy to isté.
Takhle starého psa bych už neočkovala. ZBYTEČNÁ zátěž starého organismu.
Také jsem bohužel zažila Je to tak dva roky, vet byl takový "alternativní" a aniž by mi řekl, tak píchnul psovi jinou vakcínu, kterou dosud nedostával (nějakou francouzskou)...šla jsem domů a už cestou zpět se pes začal ošívat...doma také začal lítat, dřít hubu o koberec, třepal hlavou... taky jsem si říkala, že jen blbne...ale za chvíli jsem si všimla, že mu šíleným způsobem natéká celá hlava! Oči už pomalu neměl vidět, napuchnutý čumák...
tak jsem neváhala, volala jsem vetovi, že letím zpátky, že pes má asi reakci....On naprosto bez zájmu píchnul psovi kortikoidy a ještě zi vzal další prachy...i když to způsobil on, tím, že se ani neobtěžoval říci mi, že na mého psa zkouší nějakou novou vakcínu...Tím u mě skončil
Psovi se pak naštěstí hned ulevilo, ale já z toho měla mrtvici ještě dlouho...chudák pes
kdyby vet nebyl tenkrát poblíž, tak mám asi po psovi
napsal(a):
po pravdě řečeno o alergické reakci na očkování sem se dozvěděla až taky na i fauně a od té doby své psy po očkování pozoruji , dříve mne to ani nenapadlo Jinak psů jsme měli několik takže očkováni byli fakt hodněkrát , ted mám zrovna tříměsíční štěně v pátek dostal kombinaci plus borelu . Nikdy sem se nesetkala z žádnou reakcí ,maxilálně boulička nebo trošku bolestivost na místě vpichu. a to psi dostávalli různé vakcíny dokonce i vanguard po kterém sem se zde dočetla že někteř psi i uhynuli.
Vanguardem normálně očkuji malé plemeno ( v dospělosti kolem 7 až 9 kg ) i 7 týdenní štěňata malého plemene a nikdy jsme po něm neměli žádnou reakci. Očkuji s ním i velké plemeno a štěňata a také vždy bez problémů. Ani po Euricanu jsem neměl u malého ani velkého plemene a malých štěňat nikdy žádný problém, takže to bude hodně individuální a hodně na reakce budou trpět asi pidi plemena typu čivava a york.
Pozor, mám taky čivku, hlavně ne Vanguard!!!! psala jsem svou zkušenost viz.
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1637781/ockovani-civava
Xenie05

XXX.XXX.90.173
Zdravim,
mame Cottona. A mame uplne stejny problem.
V jednom roce mela ockovani nobivacem a presne toto nastalo. Momentalne jsme po ockovani Vanguardem, ma dva roky a meli jsme prubeh stejny ale s delsim prubehem.
Nevim, jak to budeme na presrok resit, zrejme zkusime ockovani jednotlivych vakcin at vime co to zpusobuje a nebo zkusime jeji prvni adult vakcinu Biocan, kterou mela.
Jsem z toho nervozni, prestat ockovat nechci, ale bohuzel nas kazde ockovani zatim stalo 2500, - a vice korun.
Dejte vedet jak na tom jste ted.
Drzim pesti.
Malirova.

Xenie05
napsal(a):
Zdravim,
mame Cottona. A mame uplne stejny problem.
V jednom roce mela ockovani nobivacem a presne toto nastalo. Momentalne jsme po ockovani Vanguardem, ma dva roky a meli jsme prubeh stejny ale s delsim prubehem.
Nevim, jak to budeme na presrok resit, zrejme zkusime ockovani jednotlivych vakcin at vime co to zpusobuje a nebo zkusime jeji prvni adult vakcinu Biocan, kterou mela.
Jsem z toho nervozni, prestat ockovat nechci, ale bohuzel nas kazde ockovani zatim stalo 2500, - a vice korun.
Dejte vedet jak na tom jste ted.
Drzim pesti.
Malirova.
Měla jsem afgána se stejným problémem, už je to dlouho, nemám očkovák, abych se jukla čím jsme očkovali, ale vet si prostě do jeho složky napsal, že je alergik a už se to nikdy neopakovalo, za očkování jsme platili standardní cenu...