Dobrý den,
mám štěňdo JRT a občas potřebuju s ním cestovat autem. Pokud řídí někdo jiný je to vpohodě, ale když řídím já, je volně vedle na sedačce a to záleží, jakou má náladu:-) Nechci ji zavírat do přepravky a na nějakou dětskou sedačku je a asi i bude malá. Jak zabezpečujete tahle malá plemena v autě? Prý jsou za to taky bodíky dolů:-(
Díky Eva
eva schejbalova
napsal(a):
Dobrý den,
mám štěňdo JRT a občas potřebuju s ním cestovat autem. Pokud řídí někdo jiný je to vpohodě, ale když řídím já, je volně vedle na sedačce a to záleží, jakou má náladu:-) Nechci ji zavírat do přepravky a na nějakou dětskou sedačku je a asi i bude malá. Jak zabezpečujete tahle malá plemena v autě? Prý jsou za to taky bodíky dolů:-(
Díky Eva
Od mala je bišonek zvyklí sedět v zadu ,má kšíry a je přivázaná k sedačce ,a je to v poho
maja12
napsal(a):
Od mala je bišonek zvyklí sedět v zadu ,má kšíry a je přivázaná k sedačce ,a je to v poho
Proč ho nechcete zavřít do přepravky? Zvykl by si na ní. Přece by v ní byl jen po dobu jízdy. Přijde mi dost nebezpečné mít vedle se be v autě malého JRT, který se chová podle nálady ... Dyť je to torpédo, teda aspoň ty, co znám. Aspoň bych mu dala obojek a vodítko a posadila ho na zem. Vodítko bych přivřela do dveří tak, aby si moh pohodlně lehnout, ale zároveň, aby se na vás nedostal.
Ono při jízdě v autě nejde jen o vás, ale taky o ty ve vašem okolí ....
Pesan to vydrží, nebojte
eva schejbalova
napsal(a):
Dobrý den,
Díky Eva
Já mám foxlíka, a nejsem zvědavá na to, aby mi poskakoval po aut. Tak jsem mu pořídila kenelku. Když někam jedeme, je v ní zavřený bez ohledu na jeho náladu. Je tam v bezpečí a neprudí mě při řízení.
Naučila jsem ho na to jednoduše, má ji doma jako svou budku, a je naučený, že v autě je v klidu a nezlobí.
Jako teriér je malý terorista, a nevidím důvod, proč mu ustupovat a dát na jeho náladu, jesli chce být v bedně nebo nechce.
eva schejbalova
napsal(a):
Dobrý den,
Díky Eva
Moj Joffino je vasnivy cestovatel . Podla zakona (platneho aj v CR) pes musi byt priputany alebo v prepravke. Mame na neho pasy, no mal by ich aj bez zakona, lebo uz pri slabom zabrzdeni stracal rovnovahu, castokrat preletel zo zadnych sedadiel a napikoval si to do riadiacej paky. Takze pasy vrelo odporucam. Mam aj fotku. Tam ten cudlik na konci je variabilny, sedi do kazdeho auta.
mrenka
napsal(a):
Moj Joffino je vasnivy cestovatel . Podla zakona (platneho aj v CR) pes musi byt priputany alebo v prepravke. Mame na neho pasy, no mal by ich aj bez zakona, lebo uz pri slabom zabrzdeni stracal rovnovahu, castokrat preletel zo zadnych sedadiel a napikoval si to do riadiacej paky. Takze pasy vrelo odporucam. Mam aj fotku. Tam ten cudlik na konci je variabilny, sedi do kazdeho auta.
juj pardon. Zla fotka. Pas je vidno tu
mrenka
napsal(a):
juj pardon. Zla fotka. Pas je vidno tu
a tu vidno vystuzene popruhy.
misha
napsal(a):
Danan, jak se prosim te jmenuje presne ta prenoska, co mas pro foxlika???
Co si tak matně vybavuju, tak Pet Carrier 4. Obyčejná plastová bedna, která je s vyndavací mřížkou a dá se rozdělat na půlky. Před dvěma roky jsem ji objednala od www.baron.cz ale teď už ji v nabídce nemají. Jsou tam jiné sražší.
eva schejbalova
napsal(a):
Dobrý den,
Díky Eva
My teď o víkendu pojedem s pesanem poprvé tak že musí být v něčem a vzhledem k tomu že pásy se mi nechcou kupovat tak jsem koupila klec (výstavní) a tu dám do kufru, je to střední plemeno takže trošku něco jiného, ale myslím že i pro malýho pesa není tak náročný aby byl zavřený v přepravce :-)
eva schejbalova
napsal(a):
Dobrý den,
Díky Eva
Foxlík měl taky letos dva roky. Ale je pravda, že bednu máme od jeho půl roku. Takže už je zvyklý. Mě to přijde lepší, má tam svůj polštář a klidně se tam může vyvalovat jak chce. Když ho chvíli nechám samotnýho v autě, nelítá po všem možným, ale je v bedně. Nebo když jedeme na výstyvu, na jakoukoliv akci, tak má svůj domeček sebou a nemusím přemýšlet, kam ho přivázat nebo zavřít jako u velkých. Velkýho přivážu ke kolíku a je v klidu. Malý jak je někde uvázaný, ječí.
Velký vozím v kombíku v "pětce" tam mám za zadním opěradlem mříž.
danan
napsal(a):
Foxlík měl taky letos dva roky. Ale je pravda, že bednu máme od jeho půl roku. Takže už je zvyklý. Mě to přijde lepší, má tam svůj polštář a klidně se tam může vyvalovat jak chce. Když ho chvíli nechám samotnýho v autě, nelítá po všem možným, ale je v bedně. Nebo když jedeme na výstyvu, na jakoukoliv akci, tak má svůj domeček sebou a nemusím přemýšlet, kam ho přivázat nebo zavřít jako u velkých. Velkýho přivážu ke kolíku a je v klidu. Malý jak je někde uvázaný, ječí.
Velký vozím v kombíku v "pětce" tam mám za zadním opěradlem mříž.
četla jsem na netu, že když jedete v autě, a psa máte volně, tudíš může ohrozit vás i spolujezdce, tak že kdyby vás chytla policie, tak vám mohou strhnout body. Víte někdo, kolik bodů? Já jsem to nikde nenašla, ale docela by mě to zajímalo.
marky
napsal(a):
četla jsem na netu, že když jedete v autě, a psa máte volně, tudíš může ohrozit vás i spolujezdce, tak že kdyby vás chytla policie, tak vám mohou strhnout body. Víte někdo, kolik bodů? Já jsem to nikde nenašla, ale docela by mě to zajímalo.
něco vám povím, nikdo to přesně neví Ikdyž máte psa s pásama, jsou i tací policajti, co vám tu pokutu stejně napaří a něco si vymyslí. Pokaždé něco. Když budou chtít, tak si vždy něco vymyslí, jsou to svině. jinak nevím, kolik bodů, ale radši ani nechci zjišťovat.
maťa

marky
napsal(a):
To Marky: sama nevím, mám psy na pásech a ještě mě nestavěli, ale v "bodovém letáku" není o připoutání psa ani ň, natož aby za to byl nějakej bodík, a na www.novapravidla.cz jsem o tom, že by za to byl bodíček sem a bodíček tam, taky nic nenašla
Tak snad za tohle body nedávají!
A jinak už je na majiteli, zda-li chce ohrozit sebe i pejska a nijak ho nezajistit
maťa
napsal(a):
To Marky: sama nevím, mám psy na pásech a ještě mě nestavěli, ale v "bodovém letáku" není o připoutání psa ani ň, natož aby za to byl nějakej bodík, a na www.novapravidla.cz jsem o tom, že by za to byl bodíček sem a bodíček tam, taky nic nenašla
A jinak už je na majiteli, zda-li chce ohrozit sebe i pejska a nijak ho nezajistit
Dík za odpovědi, já mám psa taky na pásech, jinak bych se z něj zbláznila. A souhlasím s tím, že policajti si vždy najdou něco, za co dají pokutu či strhnou body. Mějte se a díky.
marky
napsal(a):
Měla by jsi to najít zde v tom zákoně.. je to zkopírované ze stránek www.greendog.cz : Upozorňujeme všechny majitele pejsků na paragraf 52 bod 5 nového silničního zákona, který ukládá majiteli vozidla povinnost zajistit bezpečnou přepravu zvířat …při přepravě živých zvířat nesmí být ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob a ani zvířat...
maťa
napsal(a):
nemozem nepodotknut, ze nezaisteny pes v aute nie je rizikom len pre seba a majitela ale aj pre zvysok premavky
luciemach
napsal(a):
Měla by jsi to najít zde v tom zákoně.. je to zkopírované ze stránek www.greendog.cz : Upozorňujeme všechny majitele pejsků na paragraf 52 bod 5 nového silničního zákona, který ukládá majiteli vozidla povinnost zajistit bezpečnou přepravu zvířat …při přepravě živých zvířat nesmí být ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob a ani zvířat...
http://www.allpet.cz/ scripts/zbozi.php? KID=264
Pište bez mezer, jinak ta adresa sem nejde dát
- na této adrese také mají věci na přepravu psa v autě, a za docela příjemné ceny, určitě se mrkněte