Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2014 20:06
sarabergerova

XXX.XXX.145.4

Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu ohledně psa do bytu. Nechci žádného malého psa jako je např. čivava nebo bišonci, ale na druhou stranu nechci velké plemeno, aby se v bytě netrápilo. Také stále studuju, tak by to měl být pes, který dokáže být doma i sám. Našel by se někdo, kdo mi poradí? Předem díky.

18.3.2014 20:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.67

K čemu? Dekorace?

18.3.2014 20:48
davidka

XXX.XXX.107.205

Co myslíte, že pes doma dělá?
Rozdíl mezi malým a velkým psem v bytě je jen ve velikosti pelechu a množství chlupů v polívce.
Mnohý malý pes dokáže udělat větší kravál a více škody než vychovaný pes větší velikosti.

18.3.2014 23:30
v1k1

XXX.XXX.108.252

Taky se setkávam s názory,že,,velky pes,,do bytu nepatří.Mam No x asi malamut:) a mam ho v bytě,do mistnosti s kobercy nechodi(ložnice,obyvak).Když se psovi denně věnujete-tim myslím procházky cca hoďku+a unavite ten uzlík energie,tak by měl pak cely den chrapat.Znamy má psa na kterého kašle a ten pes je celý život na zahradě,kromě krmení si ho nikdo nevšíma.Tak ať mi nikdo netvrdi,že ten pes ,,je na zahradě,,u baraku je spokojenysmajlíkpsa sem naučil na freesbie a pohoda.neni problem si najit plac a parkrat mu hodit aport.Ja s nim ještě beham+brusle,kolo atd.Psovi jsem nemusel ubližovat protože na demoliční náladu neměl silusmajlík.Myslím si že mam o 100% šťastnějšího psa než znamy s barakem hm?Jake plemeno by to mělo byt?

19.3.2014 07:23
pidla

XXX.XXX.106.11

Proč by se mělo velké plemeno v bytě trápit? Není rozdíl mezi velkým a malým psem - vylítat venku je musíte oba, doma sebou plácnou na pelech a chrní. Každý pes ocení možnost být v co nejtěsnějším kontaktu se svou smečkou, navíc spousta velkých psů ani nemá srst přizpůsobenou celoročnímu pobytu venku. A co se týče té samoty, zase to není až tolik o plemeni, ale spíš o tom, jak štěndo od začátku naučíte. Pokud má dost aktivity a je odmalinka učené zůstávat o samotě, tak bude rádo, že si může odpočinout.
Spíš napište, co od psa očekáváte, jak se mu budete moci věnovat, jaké aktivity chcete provozovat, jaký je váš denní režim...

19.3.2014 08:44
inusanka

XXX.XXX.175.12

Najděte si bez ohledu na velikost klidné plemeno. S námi žijí NF v bytě, i když mohou na dvorek pokud jsme doma je pes s námi. Když se hárá a je doma, najdeme ji na gaučíčku tvrdě spící. Ale i když je přes den venku, chodíme dvakrát denně na procházku. Tím více času potřebuje pes v bytě, aby vydržel těch devět až deset hodin v klidu. Pokud si pořídíte akčního hrdinu, budete se trápit oba

19.3.2014 08:57
pidla

XXX.XXX.106.11

inusanka napsal(a):
Najděte si bez ohledu na velikost klidné plemeno. S námi žijí NF v bytě, i když mohou na dvorek pokud jsme doma je pes s námi. Když se hárá a je doma, najdeme ji na gaučíčku tvrdě spící. Ale i když je přes den venku, chodíme dvakrát denně na procházku. Tím více času potřebuje pes v bytě, aby vydržel těch devět až deset hodin v klidu. Pokud si pořídíte akčního hrdinu, budete se trápit oba

Přesně tak. Pokud chce zadavatelka "mazlíka do bytu" a žádným velkým kynologickým aktivitám se věnovat nehodlá, tak stokrát lepší třeba doga nebo NF, než kupříkladu velmi oblíbený JRT. U nás v sousedství potkávám lidi, kteří si pořídili JRT s tím, že do bytu jedině malý pejsek... no a nestačí se divit. Tři hodiny akčních procházek denně a stejně jim doma vymýšlí ptákoviny, vyštěkává a ničí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2014 11:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

pokud si zvolíte vhodné plemeno tak velký pes v bytě nikterak netrpí, jen musíte počítat s tím že velký pes znamená větší bordel ,ale to je asi tak jediné . ostatní je na vás jak ho vychováte a co ho naučíte a kolik času mu věnujete. je jasné že unuděný osamocený velký pes toho zničí víc než osamocená čivava , ale pokud se psovi budete maximálně věnovat tak vaši nepřítomnost doma prospí.

19.3.2014 12:41
koňadra

XXX.XXX.128.24

sarabergerova napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu ohledně psa do bytu. Nechci žádného malého psa jako je např. čivava nebo bišonci, ale na druhou stranu nechci velké plemeno, aby se v bytě netrápilo. Také stále studuju, tak by to měl být pes, který dokáže být doma i sám. Našel by se někdo, kdo mi poradí? Předem díky.

Tohle je zase diskuze! Zatím se to zvrhlo jen v to, jestli velký pes patří do bytu, ale jaké plemeno doporučujete, to už skoro nikdo neporadil. Ovšem na vině je i zadavatelka se svým velmi povrchním dotazem - na to se fakt nedá nic napsat. Takže zadavatelko, svůj dotaz upřesněte: jaký má Vaše rodina životní styl (procházky, gaučink, kolo, chtěli byste se věnovat třeba psím sportům - jakým? - ). Kolik (a jak starých) je vlastně členů rodiny, kteří se mohou na péči o psa podílet? Jak máte veliké auto (pokud máte), protože když máte fiat punto, 2 děti, tak těžko ještě budete vozit psa byť středního plemene, natož dogu. Dále je třeba vědět, jestli preferujete spíše hladkosrsté nebo dlouhosrsté plemeno. Mnozí Vám tady vysvětlí, že z krátkosrstého budete mít krátké chlupy zapíchané všude, z dlouhosrstého budete mít sice taky chlupy všude, ale nebudou všude zapíchané ... prostě je to o tom, co se Vám líbí víc (např. v mém případě je to o tom, že mě nebaví psy česat, stříhat apod., také preferuji pobyt v přírodě a dlouhosrstý pes vracející se z vycházky plný bodláků, mne taky nenadchne, takže vždy preferuji krátkosrsté plemeno). Váš požadavek, "aby dokázal být doma i sám" mě docela pobavil. Pes není stroj a žádné plemeno nemá nějakou genetickou výbavu, aby dokázalo být doma samo!!! To se prostě musí každý pes naučit. Jsou plemena, většinou tzv. přírodní, která člověka až tak třeba k životu nepotřebují, takže by se dalo předpokládat, že samotu budou zvládat lépe (ale nemusí to být také pravda u všech jedinců). Na druhou stranu tito psi obyčejně zase nevynikají poslušností, přítulností a hlavně nejsou pro začátečníky až tak vhodná. Takže je toho hodně, co je potřeba vědět hlavně O VÁS, aby bylo možno říct, které plemeno by se k Vám hodilo.

19.3.2014 18:31
kaligula

XXX.XXX.79.22

A vy bydlíte doma sama?? Když tady kladete důraz na to, že studuje a že pes bude muset být doma sám, tak aby s ním vůbec měl kdo zajít ven. Nevím zda není lepší počkat až na psa budete mít víc času. Ale pokud je to akutní a psa opravdu chcete, tak asi nějakého povaleče a ne moc aktivní plemeno. Co třeba anglický buldok?

22.3.2014 10:00
davidka

XXX.XXX.107.205

koňadra napsal(a):
Tohle je zase diskuze! Zatím se to zvrhlo jen v to, jestli velký pes patří do bytu, ale jaké plemeno doporučujete, to už skoro nikdo neporadil. Ovšem na vině je i zadavatelka se svým velmi povrchním dotazem - na to se fakt nedá nic napsat. Takže zadavatelko, svůj dotaz upřesněte: jaký má Vaše rodina životní styl (procházky, gaučink, kolo, chtěli byste se věnovat třeba psím sportům - jakým? - ). Kolik (a jak starých) je vlastně členů rodiny, kteří se mohou na péči o psa podílet? Jak máte veliké auto (pokud máte), protože když máte fiat punto, 2 děti, tak těžko ještě budete vozit psa byť středního plemene, natož dogu. Dále je třeba vědět, jestli preferujete spíše hladkosrsté nebo dlouhosrsté plemeno. Mnozí Vám tady vysvětlí, že z krátkosrstého budete mít krátké chlupy zapíchané všude, z dlouhosrstého budete mít sice taky chlupy všude, ale nebudou všude zapíchané ... prostě je to o tom, co se Vám líbí víc (např. v mém případě je to o tom, že mě nebaví psy česat, stříhat apod., také preferuji pobyt v přírodě a dlouhosrstý pes vracející se z vycházky plný bodláků, mne taky nenadchne, takže vždy preferuji krátkosrsté plemeno). Váš požadavek, "aby dokázal být doma i sám" mě docela pobavil. Pes není stroj a žádné plemeno nemá nějakou genetickou výbavu, aby dokázalo být doma samo!!! To se prostě musí každý pes naučit. Jsou plemena, většinou tzv. přírodní, která člověka až tak třeba k životu nepotřebují, takže by se dalo předpokládat, že samotu budou zvládat lépe (ale nemusí to být také pravda u všech jedinců). Na druhou stranu tito psi obyčejně zase nevynikají poslušností, přítulností a hlavně nejsou pro začátečníky až tak vhodná. Takže je toho hodně, co je potřeba vědět hlavně O VÁS, aby bylo možno říct, které plemeno by se k Vám hodilo.

Ne, diskuze se nezvrtla. Ona totiž na zadavatelčinu otázku není žádná odpověď. Jen jsme se ji snažili vrátit nohama na zem, aby si nemyslela, že malý pes bude v bytě spokojenější než velký. Pokud to uzná, může si vybrat z větší škály plemen.

Navíc tady ty otázky typu poraďte plemeno jsou většinou na nic. Každému se líbí něco jiného (a nemyslete si, že lidé opravdu vybírají v první řadě podle povahy, většinou je první vzhled a povaha až druhá), stejně lidé poradí ta plemena, která se líbí jim nebo která mají oni sami doma.

Lepší je si vzít atlas psů, vybrat si podle sebe několik plemen a pak si zjistit povahu, která by vyhovovala. A to nejlépe zjistí stejně studiem přímo stránek chovatelů a chovatelských klubů, ne někde na diskuzi.

Se psem člověk žije i 15 let, je to kus života, takže pečlivý výběr je na místě. Znám hodně rodin, co si vzali roztomilé štěňátko a pak se všichni trápili, protože jim pes nesedl (přestože ho milovali).
Proto neuznávám to, že si pořídím stejného psa jako paní XY, protože mi řekla/napsala, že to je ten pravý. Ona totiž ta paní může mít úplně jiný životní styl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík