Mám fenku 4,5 měsíční, plemene Jack Russell a teta má na záhrádce(v zahradní kolonii) její rodiče a já přemýšlím, jestli si je mám vzít. Důvod: Protože se jim tam nikdo nevěnuje, jsou celý dny zavřený na pidi zahrádce(ani je nikdo nenechá denně pořádně proběhnout), k jídlu dostávají jen zbytky kořeněných jídel a kosti, občas granule z Tesca. Ale mám jeden problém, fenka(vykastrovaná) je v poho, ale pes(nevykastrovaný) nám to doma značkuje a párkrát se i pokadil i když venku před chvílí kadil.. Jde s tím něco dělat? S tím značkováním? I když nejsem žádný zastánce kastrací, na kastraci by musel, kvůli mé malé fence, aby jí pak nenakryl, jelikož je to její otec a já štěňata nechci. Fenka je vykastrovaná z důvodu, že už měla několik vrhů při každém hárání. Psi jsou zatím stále na zahrádce. Až bude pes brát můj byt jako svůj domov přestane značkovat? Nebo pomůže kastrace? Někde jsem četla že lidi dávaj psovi plínu, když je sám doma??? Děkuji za rady.
rapotacka11
napsal(a):
Pes značkovat sám od sebe nepřestane. Ted' už bude teplo, psy bych nechala na zahradě.
Je to příliš velká komplikace - si je vzít. Občas bych je vytáhla proběhnout.
Člověk nemůže spasit všechny, kteří to potřebují . . . .
Za prvé souhlasím - pokud s tím zadavatelka bude souhlasit, tak se rozhodně mají psy na světě i hůře...Mají jeden druhého, společnost tudíž mají a občasné proběhnutí jim v nejhorším stačí.
Ale (za druhé) pokud zadavatelka opravdu o pejsky stojí, tak radím - pejsek podle mě značkovat přestane. Já si přivezla z útulku borderáka a taky značkoval ( bylo to zrovna po vánocích a pochcal všem příbuzným vánoční stromeček) - stačilo pouze ho při přistižený plácnout přes zadek, nebo později už jen okřiknout - od novýho roku už to nikdy neudělal ;-) Totéž platí o bokách. Kdykoliv přistihnete, vynadejte (důrazně! žádný tytyty!) a uvidíte, že za týden bude klid -)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechte je na zahrádce. Ono je sice pěkné mít celou smečku. Ale smečka - to je daleko víc starostí a zpravidla se přizpůsobí ten hodnější. Zaděláváte si na docela velké starosti.
( Také živit jednoho psa a živit 3, je rozdíl )
No, živit 3 JRT není až zas taková zátěž, spíše vzít psy zvyklé venku domů. Zadavatelka navíc nepíše, do jakých poměrů by psíky vzala, jestli by mohli být venku nebo jen v bytě, kolik času jim může věnovat.... Naučit i staršího psa doma neznačkovat a neznečisťovat je možné a spousta z nás si vzala psa z útulku, který neměl žádné návyky. Je to složitější než vychovávat štěně, ale jde to.
Tak pokud vás to ještě zajímá tak mám dobrou zprávu. Od 6.10.2014 mám doma fenku, matku mé fenky. :) A tatínek bydlí v nové rodině skvělých lidí. Ono sice se mají někteří psi na světě daleko špatněji, než se měli rodiče mé fenky, ale být tam pro ně asi taky nebylo nic extra.. V létě 2014 začali utíkat a to tak, že pes byl ztracený týden. Pak ho našel nějaký hodný člověk a vrátil nám ho. Pak se konalo ještě pár útěků, ale utekl k našemu domu, takže jsme ho vrátili na tu zahrádku. Pak začal šk. rok a psům se "věnoval" jen můj bratranec, teta vůbec a strejda kdo ví.. psi v tom říjnu 2014 byli úplně vyhublí a zablešení, takže fenku jsem vzala domů a pes tam byl chudák měsíc sám. :( Pak jsem mu pomocí jedné hodné paní, co pomáhá hledat opuštěným a nechtěným pejskům domovy, našla skvělý domov v Mělníku. Takže paráda a jsme všichni spokojení. :).
lilly98
napsal(a):
Tak pokud vás to ještě zajímá tak mám dobrou zprávu. Od 6.10.2014 mám doma fenku, matku mé fenky. :) A tatínek bydlí v nové rodině skvělých lidí. Ono sice se mají někteří psi na světě daleko špatněji, než se měli rodiče mé fenky, ale být tam pro ně asi taky nebylo nic extra.. V létě 2014 začali utíkat a to tak, že pes byl ztracený týden. Pak ho našel nějaký hodný člověk a vrátil nám ho. Pak se konalo ještě pár útěků, ale utekl k našemu domu, takže jsme ho vrátili na tu zahrádku. Pak začal šk. rok a psům se "věnoval" jen můj bratranec, teta vůbec a strejda kdo ví.. psi v tom říjnu 2014 byli úplně vyhublí a zablešení, takže fenku jsem vzala domů a pes tam byl chudák měsíc sám. :( Pak jsem mu pomocí jedné hodné paní, co pomáhá hledat opuštěným a nechtěným pejskům domovy, našla skvělý domov v Mělníku. Takže paráda a jsme všichni spokojení. :).
Pokud jdou psi z horšího do lepšího, tak je to vždy dobrá zpráva! Tak jste udělala dobrý skutek, super!
lilly98
napsal(a):
Taky bych to nenechala jen tak, aspoň máte pocit fakt dobré práce, tak si ho užívejte.