Aktivita psa - vliv na zdraví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2014 21:16
honey

XXX.XXX.3.133

Ahoj, chtěla bych se jen zeptat na váš názor, bez křiku a nadávání.
Myslíte si, že je moc špatně když pes 3 dny v kuse nic nedělá a pak 4 dny v týdnu má naopak aktivity relativně hodně? Sama vím, že to není nejlepší, ale zajímá mne jak moc negativní vliv na zdraví psa to má a jak to zmírnit.
V mém případě to je tak, že jsem mimo domov (v práci) 3-4 dny v týdnu. To je pes doma, nikdo s ním nechodí na procházky, jen se prolítat na zahradu. Zbytek týdne když jsem doma se mnou chodí běhat (4km) a je se mnou venku celé odpoledne u koní (nejezdíme na vyjíždky, přesto lítá téměř celou dobu). Tohle by tedy pro mě (a pro jeho psychiku - chce být se mnou furt) byl ideál. Myslím si ale, že to není to nejlepší a tak to většinou střídám - když jde běhat nejde odpoledne a naopak. Chtěla bych pro něj to nejlepší, tak proto se ptám na rady a zkušenosti. Ještě dodám, že jde o 8letého ridgebacka :) Děkuju

27.3.2014 22:12
bejzi

XXX.XXX.238.248

tak 4km běhu nejsou nějak velká zátěž, běhá na volno a nebo vás táhne? To samé pokud jste u koní a nejste na vyjížďce tak si pohyb může dávkovat sám a sám si může i odpočinout když potřebuje. Něco jiného je pokud by jste ho třeba honila celé dny na agi nebo při obranách a nebo se bechala tahat na koloběžce 30km, tohle mi nepřijde jako nějaká velká zátěž

28.3.2014 19:14
honey

XXX.XXX.227.44

Netaha me, dokonce ani neni na voditku, takze si tempo muze relativne urcovat. Vim, ze jsou vytizenejsi psi. Me slo spis o to, ze to ma tak hloupe rozdelene - pul tydne noc a pul tydne aktivne. A taky uz je starsi. Nerada bych mu ublizila..ikdyz s dobrym umyslem...
Dekuju za nazor, uklidnila jste mne smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík