Ahoj, chtěla bych se jen zeptat na váš názor, bez křiku a nadávání.
Myslíte si, že je moc špatně když pes 3 dny v kuse nic nedělá a pak 4 dny v týdnu má naopak aktivity relativně hodně? Sama vím, že to není nejlepší, ale zajímá mne jak moc negativní vliv na zdraví psa to má a jak to zmírnit.
V mém případě to je tak, že jsem mimo domov (v práci) 3-4 dny v týdnu. To je pes doma, nikdo s ním nechodí na procházky, jen se prolítat na zahradu. Zbytek týdne když jsem doma se mnou chodí běhat (4km) a je se mnou venku celé odpoledne u koní (nejezdíme na vyjíždky, přesto lítá téměř celou dobu). Tohle by tedy pro mě (a pro jeho psychiku - chce být se mnou furt) byl ideál. Myslím si ale, že to není to nejlepší a tak to většinou střídám - když jde běhat nejde odpoledne a naopak. Chtěla bych pro něj to nejlepší, tak proto se ptám na rady a zkušenosti. Ještě dodám, že jde o 8letého ridgebacka :) Děkuju
tak 4km běhu nejsou nějak velká zátěž, běhá na volno a nebo vás táhne? To samé pokud jste u koní a nejste na vyjížďce tak si pohyb může dávkovat sám a sám si může i odpočinout když potřebuje. Něco jiného je pokud by jste ho třeba honila celé dny na agi nebo při obranách a nebo se bechala tahat na koloběžce 30km, tohle mi nepřijde jako nějaká velká zátěž
Netaha me, dokonce ani neni na voditku, takze si tempo muze relativne urcovat. Vim, ze jsou vytizenejsi psi. Me slo spis o to, ze to ma tak hloupe rozdelene - pul tydne noc a pul tydne aktivne. A taky uz je starsi. Nerada bych mu ublizila..ikdyz s dobrym umyslem...
Dekuju za nazor, uklidnila jste mne