Nejvhodnější plemeno pro aktivní život

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2014 10:28
sara.s

XXX.XXX.192.1

Zdravím! Chtěla bych se poradit ohledně výběru plemene psa.
Žiji velice aktivním životem, hodně sportuji a několikrát do roka absolvuji dlouhé pochody, jak po městech, tak i na horách. Chtěla bych společníka, který by byl schopen sdílet můj životní styl, čili psa aktivního, přirozeně silného a takového, s nímž bych mohla cestovat i v dopravních prostředcích a pohybovat se mezi větším počtem lidí, což je sice otázka výchovy, ale vrozené dispozice či předpoklady také nepochybně hrají svou roli.
Četla jsem, že zejména Německý ovčák miluje fyzicky i duševně náročné aktivity.

pozn.: Se psi jsem vyrůstala, ale mám zkušenosti jen s malými plemeny -"mazlíky". Peníze ani prostor nejsou problém.

Předem děkuji za každou odpověď

3.5.2014 14:03
rennie1

XXX.XXX.224.49

Jack russel teriér, aktívnejšieho psa som ešte nestretla :) menší, ale to by sa na hory mohlo skôr hodiť, veľké pemená môžu v neskoršom veku mať problémy s kĺbami a dožívajú sa menej. Rovnako je celkom dobre cvičiteľný a skladný, nie je problém ho v dopravnom prostriedku dať do prepravky, alebo pod sedačku.

3.5.2014 14:55
dav

XXX.XXX.226.122

Rozhlížel bych se mezi plemeny jako australský ovčák, australský honácký pes, border kolie, klidně i ohaře, výmarák, viszla, německý krátkosrstý. Mrkněte na plemena, se kterými chodí dogterkkaři, nechte si od nich poradit. Já osobně běhám s FCR, nádherná povaha, skvěle ovladatelný pes, ale u té už je třeba více přihlížet k fyzickým limitům.

4.5.2014 17:37
emiel

XXX.XXX.31.114

Takových plemen je neskutečné množství a každý vám tu bude psát své oblíbené. Pro mě je to třeba bearded collie, pes do města i do přírody, klidně se mnou proleží den na gauči a druhý den si dá padesátku na horách. Absolutně nekonfliktní, neagresivní, veselý. Miluje lidi i zvířata, snadno se vychová, zvládne fyzickou i psychickou zátěž.
Jen k tomu napíšu, že srst není problém ani do přírody a ani na léto - aby tu někdo nepsal, že chci chudáčka chlupáčka tahat mezi větvičky a nutit ho v létě pochodovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík